Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה דיי בגוף הכותרת,

אני כבר המון זמן מפנטז על הZEN של אסוס,

העניין הוא שהוא רק 13" (או 11" שלא רלוונטי עבורי בכלל).

המחשב ישמש בעיקר לגלישה וסרטים בנסיעות ברכבת, וזה אומר שאני רוצה אותו כמה שיותר דק וקל. (פחות משני קילו - עדיף לכיוון קילו וחצי לכל היותר).

מצד שני - אני מצלם המון ועורך הרבה תמונות, ולכן אני חייב מחשב חזק ורצוי עם מסך גדול 15".

יש לי מחשב מפלצת בבית (PC), אבל אני רוצה את היכולת לערוך תמונות גם בצורה ניידת.

היום יש לי DELL XPS בגודל 12" (מלפני 6 שנים), המחשב בזמנו היה מפלצת, אבל היום הוא כבר דיי מקרטע יחסית לביתי.

התקציב כרגע פחות קריטי, כי אני קודם כל רוצה להבין איזה אפשרויות קיימות.

מק - תהיה האופציה האחרונה (אני ממש לא רוצה להיכנס לעולם התפוחים בשלב זה).

דרישות כלליות:

מעבד I7

זכרון 8 ג'יגה

הארד דיסק - לא קריטי, גם SSD 256 זה סבבה.

חיי סוללה טובים (שעתיים - שלוש במצב לא חסכוני).

כרטיס גרפי משופר - יתרון

משקל - מתחת ל1.5 קילו.

גודל מסך - 15"

אשמח להמלצות!

בברכה!

יונתן.

פורסם

לצערי, הדרישות שלך די בדיוניות כרגע.

המחשב הכי קרוב שהצלחתי למצוא לך זה- http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10800

שהוא עדיין סוג של פשרה בהרבה מהתנאים שלך(גודל הארד דיסק, גודל מסך, משקל). ומהנסיון שלי עם מחשבי THINKPAD, אלה מחשבים עסקיים נטו, לא מחשבי מולטימדיה. המסך שם לא איכותי מספיק לעיבוד תמונות ברמה גבוהה(הפנל די חרא, והרזולוציה לא גבוהה במיוחד).

אחד מהשתיים, או שתצטרך להתפשר בדרישות שלך, או להתפשר בדרישות העבודה שלך במחשב המבוקש. ומחיר? בכול מקרה תשלם הרבה :)

ודרך אגב, אמנם אני לא יודע מה הדרישות מערכת שלך,ואני לא יודע אם אתה יודע, אבל הגירסאות של המעבדים של אינטל באולטרה בוקים, הם גירסאות מאוד מסורסות לטובת חיסכון בסוללה. ההבדלים בין המעבדים האלה למעבדים ה"נורמלים" , יכול להיות לא קטן מבחינת כוח מעבד. קח את זה בחשבון.

פורסם

היום המגבלה היא ממש לא המעבדים כבר + בדורות הנוכחיים - הם מעבדים לא רעים.

זה לא ממש סלרונים או כל מני דברים מוגבלים שאנשים מכירים מהעבר.

ביחד עם העובדה שאולטרבוקים טובים באים עם SSD ביום יום - הם בערך יכפילו את הביצועים של מחשב רגיל עם הצמצום של הזמני קריאה כתיבה.

לגבי ההתרחקות מאפל - במקרה הזה זה מיותר.

המחירים דיי מקבילים, ורוב האולטרהבוקים האחרים הם ברמת בניה ומסך נמוכה משמעותית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קיים.

יש את דגמי הM3 של אייסר שהגיעו עכשיו לשוק.

ACER ASPIRE TIMELINE ULTRA, עם מעבדי I3/5, מצויידים בSSD להפעלה מהירה מאד וצריכת חשמל נמוכה יותר, משקל 2.16KG.

בעתיד יכנסו כמובן עוד דגמי ULTRABOOK של 15.6 אך לדעתי אלו מבין הסנוניות הראשונות בארץ.

עריכה:

ראיתי עכשיו את הדרישות, אך מתחת ל1.5KG למסך 15" נראה לי יקח הרבה זמן עד שיגיע מפלץ שכזה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
דווקא יש - ולדעתי יהיה ניתן להשידו בארץ בקרוב

http://www.ultrabooksworld.com/15-inch-samsung-series-9-ultrabook-available-for-pre-orders/

וואו!

זה בהחלט נשמע כמו מה שאני מחפש! :)

ראיתי שהוא היה אמור לצאת בסוף פברואר בארה"ב,

ידוע משהו על הגעתו ארצה?

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני חשבתי שחלק מההגדרות בסיס של אולטרה-בוק זה מסך בגודל מקסימלי של 13.3

כמו כל דבר בעולם הטכנולוגיה - בטרם יבש הדיו על ההגדרות הקודמות - יש הגדרות חדשות.

בכל מקרה יש גם סטנדרט למחשבים עם מסך גדול מ-14"

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultrabook

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה חושב שלהסחב עם "15.6 ברכבת יהיה לך נוח? למטרות ניידות כדאי להתפשר על הגודל לטובת המשקל. מפלצת של 2.5-3 ק"ג על הגב כל היום? למטרות שלך - לא יותר מ-"13.3, או "14 אם אתה ממש זקוק למסך גדול.

ובשביל גלישה וסרטים אתה ממש לא צריך מעבד יקר וזולל סוללות, מחשבים בעלי מפרט הרבה יותר בסיסי, זול, קל ועם חיי סוללה יותר ארוכים יעשו את העבודה היטב.

ד"א - ניסית לטפל ב-XPS? יתכן שפירמוט שלו +\- ניקוי פנים במעבדה יחזירו לו את הנעורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא לא מוגדר אולטראבוק, אבל הוא דק ושוקל 2 קילו.

יש לי אותו והוא פשוט מחשב פצצה, גם מבחינת איכות רמקולים וביצועי גרפיקה.

הנייד שאני מתכוון אליו זה DELL XPS 15Z.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

במחשבה נוספת - iPad (או טאבלט אחר) - קל, נוח ונמיועד בדיוק למטרות שלך - גלישה וצפיה במדיה בדרכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי עדיין אין 15 אינץ' נייד במשקל נורמלי.

אל תשכח ש-13 אינץ' ביחס של 3:4

כמעט שווה ערך לשטח של 15.6 אינץ' ביחס של 16:9,

או שלחלופין ההפרש קטן עד זניח.

כונן SSD הוא חובה בכל הקשור למשקל.

תם עידן הסלרון - אין מה לחשוש בנוגע למעבדים,

כל עוד הם מהדור העדכני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

טוב, אז ככה:

קודם כל, כמו שציינתי כיום אני מתנייד עם מחשב 12" "גדול" של DELL מלפני 6 שנים - כלומר הוא שוקל כ2.3 קילו והוא שמן.

חיי הסוללה שלו עומדים כיום על כשעתיים בעבודה ממוצעת (עם מסך בבהירות מקסימלית וWIFI דלוק).

בעקרון אני סוחב את ה"מפלצת" הזאת כל יום הלוך וחזור ברכבת, ולא ממש יש לי בעיה עם זה.

אני יודע שאני יכול לפרמט אותו ו"לסדר" אותו בכך... אבל לא לזה הכוונה (סה"כ המחשב מתפקד לא רע בכלל יחסית לגילו המופלג).

לכן שתי הברירות שאני מתלבט ביניהן היא 13.3 מ-מ-ש דק (סטייל הZEN, או סדרה 9 של סמסונג) - שיהיה גם דק וגם חזק מאוד ועל הדרך להקל על הגב שלי בדיוק בקילו,

או לחלופין - להישאר כמעט באותו טווח משקל (פחות כ-700-800 גרם) - אבל לקבל מחשב גדול ונוח שאפשר לעבוד עליו גם בתוכנות עריכת תמונה (בעיקר LIGHTROOM).

נסיון עבר מלמד שאני כנראה לא באמת אשחק בו משחקים (אם כי הDIABLO 3 נראה לי יגרום לי לאבד כמה שעות טובות מהחיים שלי).

בקיצור - אני לא מוכן להתפשר על ביצועים ויהי מה.

לגבי משקל אל מול מסך גדול - רק אם המסך הגדול יבוא עם עיצוב דקיק ונוח.

כרגע באמת ממה שראיתי - הסדרה 9 15" נראה מפתה מאוד!

טאבלט יורד מהפרק על הסף - מפני שאני רוצה תמיכה מלאה בתוכנות שונות כגון הLR.

חשבתי על טאבלטים שונים - כרגע הם עדיין לא בשלים מבחינתי. נמתין לטאבלטים של WIN8.

בברכה!

יונתן.

פורסם

מנסיון - 15 אינטש הופך את המחשב למסורבל ולא נוח ובמיוחד בדרכים.

זאת הסיבה שהמציאו את ה 13.3.

אולי הוא יהיה קל ויקראו לו אולטרהבוק אבל זה לא זה.

יש מקומות שאפילו ה 13.3 גדול מידי...

תבדוק גם את טושיבה, יש להם מחשבים מעולים.

portege-z830-hero-shots.png

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
וואו!

זה בהחלט נשמע כמו מה שאני מחפש! :)

ראיתי שהוא היה אמור לצאת בסוף פברואר בארה"ב,

ידוע משהו על הגעתו ארצה?

הי יונתן,

לפי פרסומים שקבלתי היום במייל, הנייד הגיע ארצה,

דגמים מדוייקים ומפרטים עדיין אין לי אך אם אתה מעוניין בפרטים, צור איתי קשר ואברר לך את הנושא לעומק..

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...