Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דילמת המשקפיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הבדיקה שביצעתי באופטיקה הזורע הצביעה על כך שעין אחת שלי היא מינוס 1/2 והעין השנייה היא מינוס 3/4.

התיאוריות שרווחות בקרב כולם היא: אם לא תשים משקפיים - המספר יגדל. אם תשים משקפיים - המספר יגדל.

יש תשובה מדעית לזה?

ניב

לא חותם

פורסם

בזמנו, למרות שהייתי צריך ללכת עם משקפיים באופן קבוע לא הייתי שם אותם תמיד וחוץ מזה שהפסקתי להגיד שלום לאנשים ברחוב שאני מכיר גם המספר ממש גדל. מאז אני עם משקפיים באופן קבוע ועדיין המספר גדל לי קצת מאז והחלפתי זוג.

מסקנה: הכל גנטי:roll:

פורסם

המספר יגדל בלי קשר להרכבת משקפיים, קרוב לודאי שלפחות בשנים הקרובות במידה מתונה. מצד שני - אם תרכיב אותם איכות החיים שלך תשתפר לעין ערוך, שלא לדבר על איכות הנהיגה.

בכל מקרה - לא משנה אם יש לך 1- או 2- כיון שממילא תזקק למשקפיים. בשלב זה לא מדובר על קוצר ראיה קשה שכרוך בכל מיני סיבוכים. כמובן שאין לדעת כיצד הוא יתפתח בעתיד.

מכל מקום - הוועץ ברופא העינים שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אספר לך סיפור,

יש לי חבר ותיק שבערך בגיל 15 התחיל לכווץ עיניים בכיתה ומול הטלוויזיה. זה לא היה קריטי , אבל היה ניכר שהוא לא ראה טוב וזה הפריע לו. הוא סירב בכול תוקף אפילו ללכת לעשות בדיקת ראייה שלא נדבר על משקפיים.

עבר הזמן, ובגיל 19 הוא היה אמור להתגייס לצבא בתור נהג, וכמובן לפני שמתחילים תיאוריה ולימוד נהיגה, חייבים לעשות בדיקת ראייה. הוא עשה בדיקה ותנחש מה? ממצב של "צריך משקפיים בכיתה/מול הטלויזייה" הוא הגיע למצב של מינוס 4.5(!) תוך 4 שנים!

תסיק את המחשבות לבד מה אני חושב בעניין.

פורסם
המספר יגדל בלי קשר להרכבת משקפיים

נכון מאוד.

בסך הכול אלה מספרים מאוד נמוכים, אבל עדיין תיהנה מאיכות חיים עדיפה -

יתרון נוסף במספרים האלה הוא שהעדשות דקות וקלילות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני אספר לך סיפור,

יש לי חבר ותיק שבערך בגיל 15 התחיל לכווץ עיניים בכיתה ומול הטלוויזיה. זה לא היה קריטי , אבל היה ניכר שהוא לא ראה טוב וזה הפריע לו. הוא סירב בכול תוקף אפילו ללכת לעשות בדיקת ראייה שלא נדבר על משקפיים.

עבר הזמן, ובגיל 19 הוא היה אמור להתגייס לצבא בתור נהג, וכמובן לפני שמתחילים תיאוריה ולימוד נהיגה, חייבים לעשות בדיקת ראייה. הוא עשה בדיקה ותנחש מה? ממצב של "צריך משקפיים בכיתה/מול הטלויזייה" הוא הגיע למצב של מינוס 4.5(!) תוך 4 שנים!

תסיק את המחשבות לבד מה אני חושב בעניין.

זהירות!

מה שנכתב לא אומר שום דבר ולא צריך להתרגש מזה!

בעיות ראיה נגרמות מכל כך הרבה גורמים שלהגיד כי הוא לא שם משקפיים זה פשוט לא נכון.

כשהגוף גדל, הצורה של העין יכולה להשתנות ואסטיגמטיזם יכול להופיע. בנוסף, אי פעילות תקינה של השרירים מסביב לעין יכולה להוביל לבעיות של קוצר ראיה (והבעיה השנייה שאני לא זוכר את שמה המדוייק, אבל מדובר על פלוס במשקפיים).

הרכבת משקפיים לא משפרת את הראיה, אלא נותנת אשלייה של ראייה טובה, עד שהעין מתרגלת למצב, והשרירים סביב העין נחלשים (גם עד לידי התנוונות).

לפיכך, הרכבת משקפיים בלבד לא תמנע התדרדרות במצב הראיה.

אם מדובר על מרכיב משקפיים עד גיל 21 (הגיל בו פחות או יותר מפסיקים לגדול), אז אי אפשר להגיד כלום בוודאות.

מה שכן, כל העניין הזה גנטי.

למה אני יודע את כל זה? יש לי צלינדר עם מינוס די גדול :/

Kawasaki Versys !!!

פורסם
אם תרכיב אותם איכות החיים שלך תשתפר לעין ערוך.

+1

פה אכן מתאים לכתוב "לעין ערוך" :)

כמו שאמרו, הגיל הוא נקודה מהותית. אם אני זוכר נכון אמרו לי שעד גיל 20 יש תנועות משמעותיות במספר, ושאח"כ השינוי הוא איטי אם קיים.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אני בן 27 עוד מעט.

שכחתי להוסיף שבמינוס 3/4 יש צילינדר ולא הלכתי לרופא עיניים אלא לאופטיקאי המיודד עם המשפחה.

לא חותם

פורסם

עם צילינדר אתה תראה מטושטש בכל מרחק. ליקוי של -0.5 זה לא ממש נורא, נדמה לי שזה עדיין ראיה 6\12 שאיתה אפשר לנהוג בלי משקפיים, אבל את מי אתה מרמה? זה לא הולך להסתדר מעצמו, ובסוף תצטרך משקפיים במילא, אז פשוט תעשה זוג וזהו.

בלי קשר, ממליץ לך לנסות גם עדשות, כיום יש דברים מדהימים. Acuvue Trueye אם אתה רוצה יומיות (שאתה זורק כל יום לפח ומרכיב זוג חדש יום אח"כ) או Acuvue Oasys לכאלו דו-שבועיות (מחליף עדשה פעם בשבועיים, וכל יום שם בתמיסה). חדות הראיה טובה ממשקפיים ובדגמים החדשים של העדשות כמו אלו, אין בעיה להרכיב במשך 20 שעות רצופות כולל עבודה מול מחשב (צריך להתרגל, זה לוקח קצת זמן).

כמעט כולם צריכים משקפיים בסופו של דבר, אני לא רואה סיבה שלא תתחיל עם זה עכשיו. העולם יפה יותר בHD.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
+1

אם אני זוכר נכון אמרו לי שעד גיל 20 יש תנועות משמעותיות במספר, ושאח"כ השינוי הוא איטי אם קיים.

שוב, בפעם המיליון, תלוי בגנטיקה. אצלי זה הפסיק לזוז בערך בגיל 28,

אצל נשים ההריון עלול לגרום לעלייה במספר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אם תשים משקפיים, המספר יגדל. רק הרבה יותר לאט.

לדעתי, אתה תרגיש בהבדל והקלה אם תתחיל להרכיב. מתרגלים מהר, ואין בעייה.

אני הייתי צריך להרכיב עוד מהילדות, רק ש"לא היה בראש שלי"... אז התחלתי בבית, מול המחשב, כי היה קשה לי אחרי יום ארוך ועבה בגיל ~20. אחרי כן התחלתי ללבוש אותם כבר קבוע, כי זה היה יותר נוח לי, ופחות או יותר זהו. בשנים האחרונות המספר שלי נותר קבוע, בינתיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שוב, בפעם המיליון, תלוי בגנטיקה. אצלי זה הפסיק לזוז בערך בגיל 28,

אצל נשים ההריון עלול לגרום לעלייה במספר.

תודה על החידוד, לא היה לי מושג.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

התשובה שאני קיבלתי מרופא העיניים בגיל 15 כאשר מצאו אצלי מספר נמוך וצילינדר, הוא שאין קשר בין הרכבת משקפיים למספר.

במשך שנה ומשהו לא הרכבתי, והתחלתי להרכיב רק בשיעורי נהיגה. המספר לא השתנה במשך השנה וחצי הללו, והוא גם לא השתנה בשנים שעברו מאז (עצוב לי לחשב כמה שנים זה יוצא), למעט תנודות של הצילינדר מידי פעם למעלה ולמטה.

• תוכן חדש...