Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על אחד מהמידים הבאים:

http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-4-fullrange/markaudio-chp-70-gen2-natural-paper/

http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-3-fullrange/vifa-tc9fd18-08-3.5-full-range/

http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-3-fullrange/fountek-fe85-3-aluminum-cone-full-range/

כשהכיוון כרגע למארק אודיו.

כמו כן, אני עדיין לא בטוח לגבי ערכים.

בערכים שהעלתי קודם, הכנסתי ערך 3800 בטוויטר, והמחשבון חישב לבד ערך למיד/וואפר שהוא 475, ולא ניתן לשנות.

השיטה היא באטרס וורת'.

תוכל בבקשה להכניס את הערכים למחשבון ולצלם לי?, בשביל שאבין יותר טוב ואהיה בטוח שלא אעשה טעות.

בנוסף, מה תאמר על המידים שבחרתי, ומה לדעתך הכי מומלץ ?

תודה!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סמארק אודיו

:-)

אם כבר הייתי הולך על הVIFA - אופי צליל יותר קרוב למוראל, צריך להרגיש יותר אחיד, יותר "בבית".

לגביי המחשבון שהעליתי לך - אתה בוחר שם את השיטה, את ההתנגדות לכל חיתוך ואת תדר החיתוך ולוחץ חשב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני לא נוגע בTC בתוך קרוס פסיבי - אני משאיר את זה לעבודת DSP מינורית ככל האפשר.

ואפרופו שמתי לב עכשיו שהקרוס שפותח השרשיר מתוכנן להיפוך פאזות - לא מכיר את שיטת החישוב אבל אני פשוט הייתי הופך את הקטבים לכל הסט וזהו. בקיצור הופך את הקטבים של כל רמקול ישירות אחרי יציאות הקרוס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקי, אז ככה.

ואו, שוב..סליחה שאני קשה הבנה.

במחשבון שהבאת, כל הקרוסים הם 2WAY.

לפי מה שאני מבין, אני לוקח את שיטה 2 באטרס וורת', 4OHM התנגדות ל2 הרמקולים (ואפר וטוויטר) בנקודת חיתוך, 3800? או משהו אחר שאני לא מבין עדיין?

לאחר החישוב הראשון, במידה והמיד הוא 4OHM.

להביא את אותם הקבלים/סלילים, רק לחבר אותם בסדר הפוך ביחס לוואפר?

ואם המיד הוא 6OHM?

פורסם

אתה לוקח שם את המחשבון של קרוס מסדר שני.

לטוויטר אתה מכניס את הנתונים - ומתייחס רק לחלק של ההיי-פאס.

לוופר אתה מכניס את הנתונים - ומתייחס רק לחלק של הלו-פאס.

למידריינג' אתה מכניס את הנתונים ואתה קודם מתייחס להיי-פאס ומיד אחריו אתה מוסיף את הלו-פאס (הלו-פאס קרוב יותר פיזית למידריינג').

אני גם מציע לחשב LPADים לרמקולים - תגלול עד למטה ואתה צריך לראות שם מחשבון LPAD - למידבאס תחשב LPAD עם הנחתה הכי אפסית שאתה יכול לקבל בעבור ערכי נגדים שאתה יכול להשיג.

למיד ריינג' הייתי מנחית בין 1 דציבל ל3 דציבל אבל לא יותר ואת הטוויטר בין 3 דציבל ל6 דציבל

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה רבה,

אני חושב שעד כאן הבנתי.

אזמין את הציוד הנדרש ואתחיל במלאכה.

אעדכן בהמשך :-)

על LPAD ים חשבתי, ואקח את ההצעה לתשומת ליבי, כמובן.

פורסם

הLPADים בעצם יבטיחו את זה שנקודות החיתוך של הטוויטר באמת יהיו נקודות החיתוך לרמקולים בפועל.

בלי LPAD או מעגל זובל - נקודת החיתוך היא "על הנייר" בלבד ואתה לוקח הימור על איך הרמקולים שלך ישמעו - לכן כדאי לחתוך היטב בתוך טווח התדרים המותר לרמקולים.

3800 יהיה בסדר גמור לדעתי ועוד בסלופ 12 בכלל אין בעיה.

האזור שבו אתה הולך לחתוך את הוופר גם לא בעייתי - אבל תדאג שהחיתוך HPF של המידריינג' הוא בטווח שלא מסכן אותו - תבדוק מהיכן הויפה הזה או הסמארק אודיו יכולים לנגן.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוקיי, לאחר הרבה חישובים.

הגעתי למסקנה שהרכיבים בהם אצטרך להשתמש הם:

לטוויטר:

קבל 7.4 מיקרו

סליל 0.23 הנרים

לוואפר : אותם רכיבים בסדר חיבור הפוך

למיד : אותם רכיבים, כשהסדר חיבור הוא טוויטר ואז הוואפר (קרוב למיד)

הבנתי נכון? ערכים הגיוניים?

אני עדיין לא יודע אם אני בוחר נכון את נקודות החיתוך.

אני אמור לחשב פעם אחת?

במחשבון הבא הערכים שהכנסתי הם כאלה :

התנגדות = 4

תדר = 3800

ואז חשב. וזה נתן לי ערכים מסוימים.

זה נכון לעשות כך?

או שקודם אני מתייחס לוואפר. (מה התדר הרצוי?)

אחר כך אני מחשב את הטוויטר (מה התדר הרצוי?)

לבסוף למיד- אני מחבר את אותם הרכיבים בסדר מסוים?

אני נורא מצטער על הבורות - מכיוון שאני נורא מפחד לשרוף את אחד הדרייברים.

תודה רבה!

פורסם

טוב, ושוב, אחרי המון חישובים, מידע ברשת, עזרת החבר (ים) פה בפורום.

התוצאה היא כזאת.

סכימה :

בסכימה מתוארים כל הרכיבים הנדרשים.

השתמשתי ב-L-PAD ים לכלל האלמנטים, כשהוואפר מונחת ב0.1DB, המידראנג' ב2DB והטוויטר ב4DB.

התדרים הם:

וואפר- 700 ומטה

מיד - 707-3800

טוויטר - 3800 ומעלה

המיד ראנג' שבחרתי הוא http://www.parts-express.com/pe/pshowdetl.cfm?&Partnumber=295-378&scqty=2

Dayton Audio RS100

להלן הסכימה עם הנתונים:

img20120708193402.jpg

Uploaded with ImageShack.us

במידה ומשהו לא מובן, אשמח אם תשאלו, ונורא אשמח אם תאתרו ערכים לא נכונים ותודיעו לי.

כמו כן, אני לא מוצא שום חנות נורמאלית שמוכרת רכיבים איכותיים, בנתניה.

להזמין מEBAY או כל אתר אחר, לדעתי קצת יקר (לפני סקר שוק בארץ), אשמח אם תפנו אותי לחנות באיזור שלי, תודה!

פורסם

תענוג לראות דברים כאלה בפורום :mm_yeah:

הערכים שחישבת תואמים לעכבות של הרמקולים?

למה השתמשת במעגל LPAD לוופרים ולמה הם מונחתים? למען האמת, ברגע שהקרוס בנוי ואין צורך להחליף רכיבים או מתגים ששולטים על העוצמות אני לא רואה סיבה להתקין LPAD, ויתקן אותי אדי-LPAD-לאנוספורס.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היתי מציע לבדוק טוב טוב התנגדות של רמקולים, כי ישנם מצבים שרשום 4 אוהם ובפועל זה 3,5 או 4,5 יזה יכול להפיע מעט על ניק חיתוך. אבל כל הכבוד!

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם
תענוג לראות דברים כאלה בפורום :mm_yeah:

הערכים שחישבת תואמים לעכבות של הרמקולים?

למה השתמשת במעגל LPAD לוופרים ולמה הם מונחתים? למען האמת, ברגע שהקרוס בנוי ואין צורך להחליף רכיבים או מתגים ששולטים על העוצמות אני לא רואה סיבה להתקין LPAD, ויתקן אותי אדי-LPAD-לאנוספורס.

איתמר.

כנראה ה LPAD מיועד לייצב את התנגדות הרמקול מול הקרוס, כדי שנקודת החיתוך תהיה יציבה.

נתון זה רלוונטי יותר ככל שהרכיב קטן ומתחיל לנגן מתדר גבוה יותר (קרי- טויטר).

אמנם לא פולני, אבל אולי זה הכיוון :oops:

מתחדשת*

פורסם

הערכים אכן תואמים לעכבות.

לכל אלמנט יש ערך עכבה מינימאלי שהוא יכול לעבוד בו, ההבדלים בכלל האלמנטים זניחים, כך שזה לא רלוונטי אם זה נמוך מ4OHM. כמובן במקרה הספציפי שלי.

הLPAD ים לטוויטר ולמיד, מיועדים בכדי באמת לייצב את התדר הנכון ולקבע אותו.

לגבי הוואפר, חשבתי וחשבתי, והגעתי להחלטה שעדיף לקבע את התדר ולא לתת לוואפר לשחק בתדרים בינו לבין המיד.

ההנחתה היא אפסית לגמרי, כך שבהבדל, גם המפתחים של B&W לא יבחינו :p

חבר'ה, יש מקום סביר שניתן ללכת אליו ולקנות את הרכיבים?

ברשת זה יוצא נורא יקר - הרכיבים חייבים להיות איכותיים!

פורסם

אני לא מכיר מקום בארץ שמוכר רכיבים לקרוסים (רק נגדים יש ובשפע). סלילים וקבלים בי פולריים כדאי להזמין מחו"ל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...