Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני נכנס בדיון בניכם.

שאלה קטנה, האם מפחינת החוק הכל מאושר לקיים אירוע ספורט מוטורי בישראל? או שעדיין מחכים לעוד אישורים חוץ מהרכבים?

• תגובות 226
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה להיות שלילי

היום לקבלת הרשיון נראה שיהיה פתוח לכולם בתנאי שהם חברי עמותת PSI מבוצע על ידי גוף חיצוני ועלותו X

מבין אלה שיקבלו את הרשיון העמותה הזו כמו עמותות נוספות של ספורט מוטורי "ייבחרו" 5-10 מתחרים למירוץ שיתנהל באוגוסט .

איך ייבחרו אותם מאושרים על פי קשריהם בעמותה או כישוריהם , כרגע לא ברור.

נקווה שעל פי כישוריהם.

והאמת פחות חשוב

החשוב שיתחילו מירוצים חוקיים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה להיות שלילי ?

כי בדיוק בזמנים כאלה של חוסר וודאות וחוסר הבנה כולל של כולם לגבי התהליך,

קמים הישראלים היפים "ובעלי השררה" ומנצלים מכל הבא ליד...700 ש"ח? על מה?! בדיקות רפואיות שאפר לקבל בחינם? הרצאות?

ואם אתה מעוניין להתחרות גם בספורט עממי וגם בראלי וגם בדריפטים? אז צריך לעבור "השתלמויות" נוספות? של עוד שעה?!

זה נראה לך רציני?

בדוק מה נדרש בכדי לקבל רשיון מירוצים-(בחר אחד לא משנה איזה) בארה"ב ותבין שזה הרבה הרבה הרבה יותר רציני מיום הרצאות....

עכשיו מה נראה לך? שכמהים שכמונו לא ירוצו לעשות את השטות הזו? ברור שכן!

בחייייאאאתתתת ראבאק.....:-(

פורסם

לאף אחד אין הרשאה לבצע הסמכת רישיון נהיגה ספורטיבית בענף הספורט העממי.

הכללים שלהם לא אושרו לצערי ולמיטב ידיעתי הנושא בטיפול.

הייתי ממליץ להיזהר מהבטחות שבצידן חשש כי לא יקויימו.

משיחה עם חבר הובהר לי כי הוא פנה אישית ליוסי ניסן שהשיב לו בכתובים כי לא ניתן אישור מהרשות להעברת השתלמות בענף הספורט העממי. זה למיטב ידיעתי.

רישיון לראלי ספרינט עלה כ 400 שח בוינגייט. לא רואה סיבה שיעלה יותר. גם זה מחיר גבוה לחובב ספורט עממי.

בכל מקרה, בכוונתי לפנות ביום ראשון ל IRDA ולרשות לנהיגה ספורטיבית ולברר את הנושא.

שבת שלום,

אלון

פורסם

לי נסמר (ע"י אחד הגופים שמעביר את הקורסים) שהכשרה ענפית היא לתחום המכוניות כולו ושלא נדרשות הכשרות לתת תחומים מעבר לזה.

ז"א כל מי שעבר הכשרה ענפית לתחום המכוניות יכול לעשות בכל ספורט מוטורי שקשור למכוניות.

ברשיון הרי בסוף רושמים מה?

S-C1.

מה זה אומר?

"מכונית, רכב שטח, באגי במשקל כולל של עד 3,522 ק"ג"

נשמע לי הגיוני ההסבר שלהם...

למה גוזרים עלינו קופון?

כי לא ממש יש לנו ברירה - החוק אומר שאחד הדרישות מהנהג לקבלת הרשיון:

"עבר הכשרה לנהיגה ספורטיבית שאישרה הרשות המוסמכת, לפי תכנית הכשרה בכלי תחרותי על ידי מי שהוסמך למדריך ומאמן לפי תקנות נהיגה הספורטיבית (הוראות בדבר עיסוק כמדריך ומאמן) התש"ע 0202"

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שלום,

מכיוון שראיתי שהשרשור מלא בפרטי מידע חלקיים, ואף במידע מוטעה לא נכון ולעיתים אף שיקרי, ראיתי לנכון להאיר את עינכם ולעשות קצת סדר.

ראשית, גילוי נאות – אני גם מלמד נהיגה ספורטיבית בשני בתי ספר בתהליך הכרה, וביצעתי את הקורס הראשון בישראל להוצאת רישיונות נהיגה ספורטיבית.

רישיון הנהיגה –

ע"פ החוק, רישיון הנהיגה ניתן לסוג הרכב (משאית, פרטי, טרקטורוןוכד') ולפי סוג זה מבוצעת ההסמכה הבסיסית וכן המבחן. לפני תקופה מסוימת בחרה הרשות להכניס מונח חדש שנקרא "הכשרה ענפית". ע"פ תוספת זו כל ספורטאי נדרש לבצע הכשרה בהתאם לסוג המרוץ שאותו הוא מעוניין לבצע. הכשרה זו לא מופיעה בחוק או בתקנות, אלא הוספה ע"י הרשות (המטרה שמורה איתה), וזאת כפרשנות רחבה מאוד של שורה 7, סעיף קטן ז' מהחוק לנהיגה ספורטיבית שקובע –

"(ז) רישיון לנהיגה ספורטיבית יכול שיוגבל לתחום מסוים של נהיגה ספורטיבית, או לכלי תחרותי מסוג מסוים."

לכן, חייבה הרשות לבצע הכשרה ענפית בהתאם לתקנון האירועים של כל תחום (לא תקנות של הרשות). ללא התקנונים, לא ניתן לקיים הדרכה שכן אין לה בסיס.

הטיעון הזה הושמע לפני שנה וחצי ואף יותר כשהתאחדות IRDA ניסתה לבצע הכשרה לנהגים ונעצרה ע"יהרשות. כך אף בוצעו מהלכים נוספים לעצור את התקדמות התאחדות זו.

למרות זאת, במקרים אחרים, נתנה הרשות אישור לקיים הדרכות גם כשלא היוכללים מפורסמים או מאושרים במלואם לאנשים אחרים (אני מרשה לעצמי לכתוב – שמקורבים אישית לגורמים ברשות).

הסטאטוס כיום :

לא הוגשו בקשות לרשות להוצאת רישיונות נהיגה עממית או אישורים לכך –תשובה ישירה של יו"ר הרשות – "לא הוצאנו רשיונות נהיגה לספורט העממי אם זו כוונתך וגם לא הוגשו לנו בקשות לכך."

סיכום, ניתן לבצע הכשרה לתחום הרכב בכלליות, ולבצע השלמת ראלי (שכיום מאושרת). בכדי להתחרות בגימקאנה, תידרשו לבצע הכשרה ענפית ""נוספת" שתעלה סכום נוסף. או לחכות ולבצע פעם אחת הכשרה לתחום הרכב וגימקאנה.

נהיגה ספורטיבית עממית –

כיום התאחדות IRDA קיבלה את ההכרה לייצוג תחום הנהיגה העממית. את הפעילות קיבלו על עצמן מספר עמותות לקיים והנושא התעכב. בימים אלו התחום מקבל תפנית משמעותית במסגרת ההתאחדות. יש כבר כללים, יש המון ספורטאים, ואף תוכנית ההדרכה נבנתה והותאמה.העלות לא תהיה כפי שכתוב אלא נמוכה משמעותית, וזאת בעיקר ע"י יצירת תחרות, והפסקת המונופול בתחום. ברור כי לעמותות מאוחדות יינתנו ע"י בתי הספר מחירים קבוצתיים נמוכים יותר.

ראוי כי לא "יחלבו" את הספורטאים, ומי שמכיר אותי יודע שלשם אני חותר ורוצה להוביל את התחום והספורטאים בעיקר.

ציוד בטיחות לספורט (עממי ומקצועני) – בקרוב אני תקווה כי נבצע לטובת הספורטאים, פעילות שתוריד את מחיר הציוד משמעותית (בכ-40%!!!), ותבטל את המונופול הקיים כיום בשוק. אני בטוח כי כולם יודעים שרק חברת "ספרקו" מצליחה להביא לארץ ציוד, והמנכ"ל שלה יושב כיועץ לרשות לנהיגה ספורטיבית. לטעמי זה חיבור לא מתאים ומעלה הרגשה מאוד לא טובה.

אני חייב לציין כי גם אני ניסיתי להביא ציוד לארץ ונתקלתי בבעיות רק מצד הרשות. המכס ומשרד התחבורה אישרו את היבוא !!! (...אז שלא יעבדו עליכם בטענות שווא שאחרים יוצרים בעיות, כל הבעיות הן רק ברשות לנהיגה ספורטיבית ! ).

לסיכום,

מכיוון שלא יתקיימו כנראה, אירועים לפני חודש אוקטובר השנה (וגם זו אופטימיות ראויה), הייתי ממליץ לכל הספורטאים, להתאזר בעוד קצת סבלנות, וכך יוכלו גם לבצע את שנדרש – ולא יותר, וגם לחסוך גם קצת כסף, לטובת השתתפות ביותר אירועים

בברכת שבוע טוב וספורטיבי (בעיקר אחרי המשחק אתמול).

עפר שורץ

פורסם

כל מה שרשום באתר PSI הינו נכון! ללא שום כל שקר.

לפיילוט יבחרו נהגים אם ניסיון קודם בנהיגה בלבד וללא שום קשר להכרות שלהם בהנהלה.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

מזה משנה איזה נהגים יבחרו העיקר שיהיה משהו ראשון, אחרי זה יתחילו והיו יותר.

הבנתי שהראשון הולך ליהיות פיילוט.

רק שתהיה כבר תחרות ראשונה חוקית.

פורסם

ציוד בטיחות לספורט (עממי ומקצועני) – בקרוב אני תקווה כי נבצע לטובת הספורטאים, פעילות שתוריד את מחיר הציוד משמעותית (בכ-40%!!!), ותבטל את המונופול הקיים כיום בשוק. אני בטוח כי כולם יודעים שרק חברת "ספרקו" מצליחה להביא לארץ ציוד, והמנכ"ל שלה יושב כיועץ לרשות לנהיגה ספורטיבית. לטעמי זה חיבור לא מתאים ומעלה הרגשה מאוד לא טובה.

אני חייב לציין כי גם אני ניסיתי להביא ציוד לארץ ונתקלתי בבעיות רק מצד הרשות. המכס ומשרד התחבורה אישרו את היבוא !!! (...אז שלא יעבדו עליכם בטענות שווא שאחרים יוצרים בעיות, כל הבעיות הן רק ברשות לנהיגה ספורטיבית ! ).

עופר

כדאי לפשט דברים, זה שיושב יבואן בלעדי של ספרקו כיועץ לרשות? מריח? כן ,אבל חייבים לאמר שאת האישורים שלו ליבוא עד היום הוא קיבל ממשרד התחבורה (קודם בכלל לחוק ולתקנות) ולכן הוא ממשיך ביבוא שלו מכוח האנרצייה והחוק

משרד הספורט עדיין לא יכול לאשר יבוא חלקי מרוץ כי התקנה עדיין לא פורסמה ברשומות. לכן משרד הספורט בשלב זה לא יכול לתת שום אישור לאף אחד למעט אלה שהיו להם אישורים עוד קודם לתקנות.

זה שמנכ"ל ספרקו סוחר ממולח והשאר ישנים זו בעייה של ציבור הלקוחות ושאר היבואנים.

המדינה אחרי שנתנה אישור ייבוא ליבואן איננה יכולה לשלול זאת ממנו ,מה שנותר זה להמתין עד לפרסום התקנות ברשומות ואז כ"א יוכל לייבא.

אין אני בא להגן על אף אחד אבל רצוי (לפחות לנו) להיות מדוייקים ושקופים.

מה שכן אני יכול להציע לחכות עד לפרסום ברשומות כי אז אחוזי גביית המיסים בתחום יורדים והמחירים יוזלו.

מירוצי מכוניות

פורסם

מה אתם אומרים? נגיד אם אני רוכש בחו"ל חליפת מירוצים OMP מאושרת FIA אני לא אוכל להשתמש בה כאן?

פיט סטופ יבואן של OMP (סתם לקחתי לדוגמה את היצרן הזה), אני בטוח יש יבאון של אלפיין-סטארס - הם לא יכולים לייבא ציוד שלהם שמאושר ע"י FIA?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

חליפה היא לא מוצר תעבורה, ומותר לייבא אותה עם או בלי חוק ותקנות ייבוא.

הגה, למשל - מוצר תעבורה. ייבוא שלו היום הוא בתחום משרד התחבורה. במאמר מוסגר, הגה הוא בחירה גרועה בתור דוגמה, כי אסור לייבא גלגלי הגה לארץ (אלא עבור מיכון חקלאי או תעשיות בטחוניות, או גלגלי הגה שהם חלק חילוף מקורי ויש בהם כרית אוויר), ואם מישהו מביא גלגלי הגה לרכב שאינם חלק חילוף מקוריים - הוא עושה זאת באמצעות קסם (אישי, כמובן).

רוב מה שמוגדר ציוד בטיחות למכוניות מירוץ - אסור לייבא. זה נחשב בעיני משרד התחבורה "שיפורים" ולא חלקי חילוף מקוריים - ולכן הם אוסרים באופן מפורש את הייבוא. צודקים מבחינתם, רע מבחינתנו. מי שמייבא - כאמור, עושה זאת באמצעות קסם, וכל הכבוד לו שהוא מצליח, שימשיך ככה.

(ואני כותב את הדברים מתוך היכרות לא רעה של הנושא, כיוון שאני יבואן של מוצרי תעבורה)

כשיהיו סוף סוף תקנות ייבוא, תוכל לייבא הגה בתור ציוד ספורט בלי שום אישור של משרד התחבורה -בייבוא אישי או בייבוא מסחרי.

הציוד יוכל להיות מיובא עם מיסים נמוכים יותר, תחת משרד הספורט, ועם פחות מגבלות. לפי התקנות שאושרו ולא הופעלו עדיין היבואן המסחרי יצטרך לרשום כל חלק וחלק למי נמכר (עבור איזה מספר שלדה) כדי שיהיה פיקוח על כך שהחלקים אינם נמכרים למכוניות שנוסעות בכביש (גם "זולגים" לתחום האחריות של משרד התחבורה, וגם יוצרים מסלול עוקף מיסים). כמובן שאין שום מעקב לגבי היד השניה והלאה על אותם הפריטים. גם בייבוא אישי יידרש היתר לייבא - תחת הצהרה שלך לאיזה רכב באופן ספציפי אתה מביא את החלק.

אסף.

פורסם

דני שלום,

אתה צודק רק בחלק מהדברים,

"משרד הספורט עדיין לא יכול לאשר יבוא חלקי מרוץ כי התקנה עדיין לא פורסמה ברשומות. לכן משרד הספורט בשלב זה לא יכול לתת שום אישור לאף אחד למעט אלה שהיו להם אישורים עוד קודם לתקנות." - נכון, ...... אבל !!! .......

אף אחד לא ביקש מהם להוציא רשיון יבוא.

אני הבאתי חגורות לרכב.

כל שנדרש הוא שהרשות תאמר שהפריט שייך לספורט המוטורי.

לא שהיא מאשרת יבוא,

לא שהיא מפחיתה מיסים,

לא שום דבר אחר, רק שהיא מכירה שהמוצר נועד לספורט מוטורי.

מיותר לציין כי מדובר ברתמת בטיחות מאושרת FIA של חברה "זניחה וקטנה באנגליה" (TRS), בעלת 6 נקודות ברוחב 3''.

משרד התחבורה, אישר (!!!) להכניס את המוצר.

המכס הסכימו להכניס בתשלום מסויים (וכדאי!!!),

רק הרשות לנהיגה ספורטיבית, מי שאמורה לתמוך ולעזור, מתקשה לכתוב משפט קטן ופשוט, וזאת בטיעון מפוברק ומגוכך, אשמח לשתף מי שיחפוץ בכך.

כן,

אני יכול לומר היום שגם אני נכוותי כבר פעמיים מהרשות, בהוראת ביטול האימון שהוציאו לפני שנתיים ובאי תמיכה בהבאת פריט בטיחות לרישוי כלי ספורט.

צהוב, מגעיל, ומריח דגל וכרטיס אדום !!! ....בספורט המוטורי דגל שחור !

פורסם

עכשיו שאתה מפשט את הדברים לא נותר לי אלא להסכים איתך במאת האחוזים

מה היתה תשובת הרשות? האם זה נכתב או נאמר בע"פ? האם שלחת בקשה בכתב?

ככה זה שהרגולטורים שולטים

במקור את האישור היתה צריכה לתת הועדה המקצועית (יש כזו?)

מירוצי מכוניות

פורסם

שלום לכולם

אלון, דני, עופר, ישה וכול שאר הכותבים שפה, מעניין השרשור ממשיך ומירוצים אין יש למישהו תשובה מתי יהיה ארוע?? האוטו עבר את כול התהלכים יש מספר ויש את כול מה שקשור להביא אותו למה שצריך. נראה לי שהשנה עוברת שוב כרגיל וכלום לא קורה חוץ מלכתוב פה? צר לי שאני כולכך אגרסיבי אבל הגיע הזמן לעשות מעשה ולא רק לכתוב ומעשה זה אירוע מוטורי ומהר כי אנו כבר בשנת 2012 יוני. אני מקוה לתשובה ישירה ולא שאלות ותשובות שממשיכות לעוף פה, יש פה כולכך הרבה תגובות אירוע אין????

בברכה לאחד שקורא ולא מגיב בדרך כלל אבל עברנו את גבול הטעם הטוב. המטיףףף

• תוכן חדש...