Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל כל שיטת העבודה הזאת של "בוא ננסה לדפוק מחיר, נראה כמה פראיירים יקנו ואז נוריד" לא תורמת לתדמית המותג שגם ככה בעייתית בארץ. אני אוהב את המכוניות שלהם ופשוט חבל נראה שהם פשוט לא מנסים.

emotion of motion

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את הפנדה הנוכחית הם היו צריכים להעיף במבצע אגרסיבי כבר לפני חודשיים.

יש ספק שבמחיר של 58K (שהם כבר מכרו בו, במבצע של ישראל היום) הפנדה הייתה נחטפת מהמחסנים שבהם היא מעלה אבק?

פורסם

1. יש הבדל בין הפנדה החדשה ל C1, עם כל הכבוד ל C1, נראה כמו רכב צעצוע ליד הפנדה, המנוע חלש מדי ותכנון הפנים הזוי - ללא פתח מיזוג מרכזי לנהג (אלא לכיוון השמשה..).

2. לא הייתי סומך על הביקורות בארץ לגבי מנוע הטווין אייר. המנוע זכה בתחרויות באירופה ועם כל הכבוד לכתב אחד בארץ, אני משום מה נוטה יותר להאמין לביקורות בחו"ל.

3. תמחור של 70K לגירסה הבסיסית הוא בהחלט אטרקטיבי, אני חושב שקצת נסחפתם עם ה"עדיף איביזה" בחודשים האחרונים. יש אנשים שרכב קטן יותר זה מה שהם צריכים - גם לחניות בתל אביב, גם לצריכת הדלק ובכלל במחשבה על הסביבה.

פורסם

המנוע הזה כן מרתיע בהתחלה כי הוא באמת שונה מסגנון המנועים שהתרגלנו אליו גם בצליל וגם ברעידות.

הענין הוא שלצליל מתרגלים תוך דקות והרעידות נעלמות ברגע שלומדים מתי ללחוץ על הגאז ומתי לשחרר. גם עניין של דקות ספורות של נהיגה.

אני מודה שבאמת הופתעתי לרעה מכך שאף כתב רכב ישראלי לא השכיל לראות את זה בניגוד לכתבים ממדינות אחרות. זה לא שכולם אהבו אותו אבל לפחות לא היתה מין קטילה כללית כמו שהיתה כאן בארץ.

פורסם
1. תמחור של 70K לגירסה הבסיסית הוא בהחלט אטרקטיבי, אני חושב שקצת נסחפתם עם ה"עדיף איביזה" בחודשים האחרונים. יש אנשים שרכב קטן יותר זה מה שהם צריכים - גם לחניות בתל אביב, גם לצריכת הדלק ובכלל במחשבה על הסביבה.

אנשים שרוצים רכב קטן יותר מצפים לשלם עליו פחות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אפילו אביב פרנקל מלילה כלכלי, שהוא פחות או יותר כתב הרכב הכי רחמן שאני זוכר, קטל את המנוע הזה.

9EokFNeqTx0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אבל אם יתחילו ב-59,999 ש"ח מאיפה יעשו את המבצע? :lol:

עצרו את הכל. אביב פרנקל קבע ולכן אין ספק שהמנוע הזה גרוע, הגיר גרוע, ה"עצור וסע" גרוע, ותודה לאביב על ה"טיפים" למהנדסים באיטליה בעיקר בנוגע ל"פלסטיק מלמטה". ואפילו אם אביב פרנקל לא בדיוק "מבין גדול", מזל שיש את טוני והחבר'ה בשכונה שקבעו ללא ספק "המנוע רועד... רכב של נשים", נו באמת.

גם לי אין ספק שאכן התמחור הוא גבוה מידי ולא פרופורציונלי כמו גם של ה107\C1\איגו. אבל מי שמעוניין ברכב (שלכשעצמו, בעיקר בגירסת ה"טווין אייר", נראה רכב מצוין לקטגוריה שלו ואפילו לזו שמעליו), כנראה שכדאי לו לחכות להמשך- משמע למבצעי עיתון\סופר\חדר כושר. לפחות עכשיו נראה ששוב הפנדה תהייה להיט מכירות היסטרי ביד 2, לאחר שנתיים שלוש על הכביש, כאשר היא תקבל "ביס" ענק במחיר אך תתן ברוב המקרים תמורה טובה יותר מהמתחרות בקטגוריה.

פשוט מעצבן כמה שהיבואן הזה "עיוור".

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
סתם הבחנה מהצד, מתי פעם אחרונה נפתח כאן שרשור לגבי השקה של רכב חדש שבו לא נאמר שהתמחור מוגזם?

כשהתחילו למכור רכבי סופר מיני ידניים שעולים על הפנדה בכל פרמטר אפשרי באותו מחיר.

אני לא חושב שיש סיבה לרכוש את הפנדה כשיש לך מכוניות ראויות יותר באותו המחיר, כמו רנו קליאו, ניסאן אקו מיקרה, סקודה פאביה וסיאט איביזה,

ובטח לא את הגרסה "המפוארת" כשיש לך באותו טווח מחירים את הפורד פיאסטה, פולקסווגן פולו (לא אוהב, אבל עדיין עדיפה על הפנדה) וקיה ריו החדשה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הבעיה של הפנדה החדשה היא במיצוב שלה.

לפי ממדיה, היא אמורה להתחרות בסופר מיני הידניות, ושם מצבה טוב בהחלט.

האלטו, פיקאנטו, ספארק ושות הן לא מיתחרותיה הטיבעיות - הפנדה גדולה מהן, ובממדיה היא קרובה יותר לסופר מיני.

העיניין הוא שהשם פנדה נקשר אוטומטית למכונית זולה, וכאן תהיה הבעייה הגדולה של סמל"ת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אל תנסו לרבע את המשולש, למרות שקיבל גם ביקורות אוהדות בחו"ל ,עדיין הוא חטף קיטונות של ביקורת גם בארץ וגם בחו"ל.

LOTY,

לא מדובר ב"מבקר רכב אחד", קשה לי לחשוב על ביקורת אוהדת שהוא קיבל פה בארץ, הגדיל לעשות גיל מלמד שכינה אותה

אני יכול לסכם בוודאות שלנצ'יה אפסילון היא המכונית הסדרתית הגרועה ביותר שנהגתי בה ב-15 השנים האחרונות.

איזה קטע, הביקורת שלו הייתה כאן, רק שהיא "נעלמה".

הנה מספר ציטוטי עבר ממנה:

בלי בקרת שיוט, תפעול מערכות מההגה, זיהוי פקודות קוליות ובקרת אקלים אלקטרונית. עם מנוע תמוה, צפיפות נוראה, שדה ראייה מוגבל ומחיר בשמים. העיצוב של לנצ'יה אפסילון מיוחד, וזה בערך הדבר הטוב היחיד שאפשר לומר

עליה.....

לאורך עשרות הק"מ הראשונים עם לנצ?יה אפסילון הייתי משוכנע שבכל רגע אני עומד לפגוש את יגאל שילון. התחושה הזאת, שבעוד רגע מישהו יקפוץ עליך ויצעק "חייך, אכלת אותה" לא עזבה אותי גם כשהחזרתי את אפסילון אל אולם התצוגה המרכזי של לנצ'יה בתל אביב......

אחרי שנרגעתי, אני יכול לסכם בוודאות שלנצ'יה אפסילון היא המכונית הסדרתית הגרועה ביותר שנהגתי בה ב-15 השנים האחרונות. כמי שתמיד מחפש את החיובי בכל סיטואציה אני יכול לדווח על תחושת הקלה אמיתית: לנצ'יה אפסילון מחקה לגמרי את הטענה הלא מבוססת שנשמעת בשנים האחרונות ולפיה "בימינו כבר לא מייצרים מכוניות גרועות". מייצרים. בטח שמייצרים. קחו את אפסילון לנסיעת מבחן וגלו שמייצרים.

וזה מישהוא עם הרבה וותק מאחוריו.

בכל מקרה, אנחנו מדברים פה על הפנדה החדשה, לא על האפסילון.

העיניין הוא שהשם פנדה נקשר אוטומטית למכונית זולה, וכאן תהיה הבעייה הגדולה של סמל"ת.

חן, השם לא סתם נקשר אוטומטית למכונית זולה מאחר ובכל אירופה מדובר במכונית זולה.

פה לא!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

היבואן הזה חי פשוט בסרט, יש עשרה מכוניות ככה בשלוף שמציעות יחס תמורה-כסף עדיף (עד סכום של 75K).

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

Bagira,

1. הדיון פה הוא דווקא על הפנדה.

2. עיתונות רכב בכלל וזו הישראלית בפרט, משום מה נוטה להגזים ולהפריז בתיאורים, במיוחד כשמדובר ברכב כמו אפסילון. רכב ש"כיף" לשנוא אותו בגלל המחיר (לפחות בהתחלה) המופרז. לעיתים אף מציגים דיעות בעניינים די סובייקטיביים כקביעות אובייקטיביות (כמו בביקורת של פרנקל ובמיוחד בביקורת שצירפת אתה).

3. אולי גיל מלמד היה צריך לקחת כדור הרגעה לפני שהוא ניגש לבחון אותה. ניכר כי היה מאוד נסער...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אפילו אביב פרנקל מלילה כלכלי, שהוא פחות או יותר כתב הרכב הכי רחמן שאני זוכר, קטל את המנוע הזה.

9EokFNeqTx0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אם טוני אומר שהמנוע רועד, מבחינתי זה מספיק. מנוע רועד = מנוע לא טוב. באמת לפיאט אין מושג מה הם עושים. מפתיע שהם זכו בכל כך הרבה פרסים על המנוע הזה.

צר לי, אבל צורת ההתבטאות שלו, הכביכול תמימה/מופתעת רק מורידה מערך האייטמים שהוא מפרסם. גם בכתבה שעשה על פרארי ומזראטי אפשר היה לראות זאת.

הסיבה שזה עוד יותר מפריע, היא שישנם לא מעט אנשים שיקחו את זה כקו מנחה, ולמרות שהאוטו לא רע בכלל, מבחינתם עכשיו הוא גרוע. כי מישהו אמר שהSTART STOP (שאגב, מביא לשיפור של כ15% בצריכת הדלק. אני יודע, ניסיתי באוטו שלי. ועוד אגב, זו אותה מערכת בדיוק כמו באפסילון) לא טוב, או שאיזה "בעל מקצוע" במוסך מדרכה אמר שהמנוע רועד ושהמיציבושי (שגיאה בכוונה) המתפוררת שלו טובה יותר.

אני מסכים שהאפסילון היא לא הסכין הכי חד בארגז הכלים, אבל מכאן לקטילה מוחלטת של הרכב...

!AWDSOME

פורסם

רצף הכתבות הקוטלות יצא בין הזמן שהזמנתי את האפסילון, אחרי נסיעת מבחן ממצה, לבין הזמן שקיבלתי אותו.

אם הייתי רואה וקורא את המבחנים לפני שנהגתי ברכב אני כמעט בטוח שלא הייתי מזמין אותו.

ההבדל בין הרכב שמתואר בחוות הדעת האלה לבין הרכב שלי הוא עצום.

פורסם
הבעיה של הפנדה החדשה היא במיצוב שלה.

לפי ממדיה, היא אמורה להתחרות בסופר מיני הידניות, ושם מצבה טוב בהחלט.

האלטו, פיקאנטו, ספארק ושות הן לא מיתחרותיה הטיבעיות - הפנדה גדולה מהן, ובממדיה היא קרובה יותר לסופר מיני.

פיאט בעצמה ממצבת אותה כמיני שנותנת יותר בשימושיות. זה לא היבואן ולא אף אחד. היא מתחרה ישירה של מיני אחרות ואמורה לעלות כמוהן.

emotion of motion

• תוכן חדש...