Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון מצד אחד, אבל מצד שני בגודלה היא קרובה יותר לסופר מיני.

70K לסופר מיני נשמע סביר בהחלט, למכונית מיני לא.

גם כך שוק הידניות הקטנות צפוף מאד, ואני בספק אם יש כלל מקום לפנדה.

יש מקום לעוד המון מיני ידניות בשוק. בתכלס, אין שום סיבה שרווקים תל אביביים או זוגות צעירים יקנו סופר מיני - אלא אם כן פשוט בא להם רכב גדול יותר מסיבות אגו וכו'. רכב מיני גם חסכוני יותר בדלק (ואנחנו לא אמורים להיות ירוקים יותר? שלא נדבר על חסכוניים עם מחירי הדלק של היום...) וגם קטן יותר. כיום, יש מספר רכבי מיני ידניים אבל כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. אני מאמין שכשסקודה, סיאט ו VW ייכנסו למשחק בקרוב, בטח המחירים מסביב יירדו וגם השוק הזה מאוד יתעורר, לא שהוא לא ערני מאוד עכשיו.

אני מודע לזה שהיום בישראל - אמרת קיה (פיקנטו, ריו, לא משנה מה) אמרת רכב פאר שצריך להשתוקק לו ולחכות חצי שנה בתור, אבל זה אפקט העדר וגם הוא ייעלם מתישהו. לא שהן לא טובות, אבל גם חלק מהמתחרות טובות לא פחות.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התימכור שלהם צריך להיות מעניין,הם יש רכבי סופר מיני ב 70 מה שאין לפיאט לכן לא הגיוני שסקודה סיטיגו תעלה 70 כשב 72 יש פאביה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מאוד מסקרן אותי לראות מהו האבזור המלא בדגם הטווין אייר שעולה 80K. בארץ משום מה אין 3 רמות גימור כמו באירופה, וזה נורא מוזר...יש לי הרגשה שגם ברמת הגימור הגבוהה אין למשל שליטה על הרדיו מההגה ואם ככה, באמת בזיון.

פורסם

דווקא בפריסומים המוקדמים הראו את הגירסה המאובזרת ושם יש פקדים על ההגה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

<a href=http://img217.imageshack.us/img217/9157/2012fiatpanda3.jpg' alt='2012fiatpanda3.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

זאת הכי מאובזרת,אבל המחיר שהיא בטח הייתה עולה זה כבר היה פשוט מצחיק.

פורסם

כן, זו ה LOUNGE. אני ציפיתי שזה יהיה הגימור שיגיע עם הטווין אייר, כול הריפודים המיוחדים עם דוגמאות הריבועים, אבל כמו שזה נראה יגיע משהו יותר פשוט ובסיסי.

פורסם
יש מקום לעוד המון מיני ידניות בשוק. בתכלס, אין שום סיבה שרווקים תל אביביים או זוגות צעירים יקנו סופר מיני - אלא אם כן פשוט בא להם רכב גדול יותר מסיבות אגו וכו'. רכב מיני גם חסכוני יותר בדלק (ואנחנו לא אמורים להיות ירוקים יותר? שלא נדבר על חסכוניים עם מחירי הדלק של היום...) וגם קטן יותר. כיום, יש מספר רכבי מיני ידניים אבל כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו. אני מאמין שכשסקודה, סיאט ו VW ייכנסו למשחק בקרוב, בטח המחירים מסביב יירדו וגם השוק הזה מאוד יתעורר, לא שהוא לא ערני מאוד עכשיו.

אני מודע לזה שהיום בישראל - אמרת קיה (פיקנטו, ריו, לא משנה מה) אמרת רכב פאר שצריך להשתוקק לו ולחכות חצי שנה בתור, אבל זה אפקט העדר וגם הוא ייעלם מתישהו. לא שהן לא טובות, אבל גם חלק מהמתחרות טובות לא פחות.

אני לא חושב שהעדיפות למיני היא כל כך חד משמעית.

לאותם רווקים תל אביביים או זוגות צעירים יש בהרבה מקרים משפחה בצפון או בדרום ובנסיעה מהמרכז יותר נוח בסופר מיני ומכיוון שהעלויות זולות ומקבלים יותר אנשים לא רואים סיבה להעדיף את רכבי המיני.

במחיר הזה מבחינתי אין הצדקה למכור את האוטו הזה ואם הפנדה שהיא גדולה וחדשה ומרווחת יחסית למיני נמכרת במחיר של השלישיה של פיג'ו, סיטרואן וטויוטה זה רק מראה מה התמחור האמיתי שלהן היה צריך להיות.

אני לא חושב שהנהירה אחרי קיה היא אפקט העדר, מדובר ברכבים ראויים בתמחור אטרקטיבי ביחס למתחרות ובמקרה של הפיקנטו ושל הגירסאות המאובזרות של הריו הן ראויות להימכר בכמויות נאות.

פורסם

מענינת הסיבה בשלה הטינה הזו לכל מה שמגיע מפיאט כל כך נפוצה בפורום הזה. החל מציטוט מבחן רכב שערך הכתב הנלבב של ערוץ 10, שאני מעריך גם לו אין יותר מדי יומרות להיות מבין גדול ואיש מקצוע בתחום, עבור ל"ידיעה" שהאוטו הזה נחות מכל מתחריו, בלי שאף אחד מהחברים הנכבדים כאן בכלל ראה אותו. כמובן שכבר יודעים שאין לו שליטה על הרדיו מההגה ולא משנה באיזו רמת איבזור, שהמנוע הזה, טוין אייר, שזכה בתואר מנוע השנה באירופה, רועד, רועש וסתם "זבל". בקיצור כל מה שמגיע מפיאט/לנצ'יה ובמידה פחותה מעט, אלפא, הוא המקבילה המוטורית לבשר פיגולים. ואני איני מתיימר להיות מבין גדול, אבל פיאט 500 עם מנוע טוין אייר טורבו וגיר ידני בה נהגתי לפני כשנה באיטליה, העניקה חוייה מאוד מהנה, דווקא בזכות האופי המיוחד של המנוע הזה, זמינות הכח הפנטסטית והתגובה המיידית שלו ואשר לרעידות ולרעש, ברגע שמתרגלים לאלו, וזה קורה מהר מאוד, אתה פתאום מוצא עצמך מחפש אחריהם בכל מכונית, ודאי כאלו שגודלן והתנהגותן כל כך מתאימות לאופי הזה של המנוע.

ואני כמוכם איני מכיר את הפנדה הזו, אבל ניתן בהחלט להסיק, כמו חלק מהחברים כאן, שהיא גדולה במשהו כמו חצי מספר מהגמדים הללו של קיה, סוזוקי, פז'ו ועוד כמה כאלו ואולי יש טעם בהיכרות מעט יותר מעמיקה עם תכונותיה ויכולותיה, לפני שקוטלים אותה ואת מחירה, אבל עושה רושם שמבחינת מרבית החברים הנכבדים כאן זה באמת מיותר, הלא זו פיאט.

פורסם

אני חושב שדווקא בפורום שהוא חובב רכב אין את ה סטיגמות על פיאט לפחות רובם,הבעיה היא לא עם הרכב ספציפי אלא עם התמחור שלו,אם גירסת ה 69 כ"ס הייתה עולה יותר באזור ה 60 אלף ו85 באזור ה 70 הייתה רואה פה תגובות אחרות לגמרי.

פורסם

זה כמו שתכנס לפורום מסעדות ותשאל למה יש כל כך הרבה טינה למקדונלס.

סתם בצחוק. כועסים על התמחור ההזוי של הרכב. תענה בכנות ב-80 אלף מה היית מעדיף קיה ריו סופר מיני אמיתית ובטוחה עם שבע שנות אחריות או פנדה? ב-70 אלף תיקח פנדה או פאביה?

פורסם

סתם בצחוק. כועסים על התמחור ההזוי של הרכב. תענה בכנות ב-80 אלף מה היית מעדיף קיה ריו סופר מיני אמיתית ובטוחה עם שבע שנות אחריות או פיאט פנדה? ב-70 אלף תיקח פנדה או פאביה?

אישית:

ב-70K לוקח פאביה או קליאו.

ב-80K לוקח פיאסטה או ריו.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
מענינת הסיבה בשלה הטינה הזו לכל מה שמגיע מפיאט כל כך נפוצה בפורום הזה. החל מציטוט מבחן רכב שערך הכתב הנלבב של ערוץ 10, שאני מעריך גם לו אין יותר מדי יומרות להיות מבין גדול ואיש מקצוע בתחום, עבור ל"ידיעה" שהאוטו הזה נחות מכל מתחריו, בלי שאף אחד מהחברים הנכבדים כאן בכלל ראה אותו. כמובן שכבר יודעים שאין לו שליטה על הרדיו מההגה ולא משנה באיזו רמת איבזור, שהמנוע הזה, טוין אייר, שזכה בתואר מנוע השנה באירופה, רועד, רועש וסתם "זבל". בקיצור כל מה שמגיע מפיאט/לנצ'יה ובמידה פחותה מעט, אלפא, הוא המקבילה המוטורית לבשר פיגולים. ואני איני מתיימר להיות מבין גדול, אבל פיאט 500 עם מנוע טוין אייר טורבו וגיר ידני בה נהגתי לפני כשנה באיטליה, העניקה חוייה מאוד מהנה, דווקא בזכות האופי המיוחד של המנוע הזה, זמינות הכח הפנטסטית והתגובה המיידית שלו ואשר לרעידות ולרעש, ברגע שמתרגלים לאלו, וזה קורה מהר מאוד, אתה פתאום מוצא עצמך מחפש אחריהם בכל מכונית, ודאי כאלו שגודלן והתנהגותן כל כך מתאימות לאופי הזה של המנוע.

ואני כמוכם איני מכיר את הפנדה הזו, אבל ניתן בהחלט להסיק, כמו חלק מהחברים כאן, שהיא גדולה במשהו כמו חצי מספר מהגמדים הללו של קיה, סוזוקי, פז'ו ועוד כמה כאלו ואולי יש טעם בהיכרות מעט יותר מעמיקה עם תכונותיה ויכולותיה, לפני שקוטלים אותה ואת מחירה, אבל עושה רושם שמבחינת מרבית החברים הנכבדים כאן זה באמת מיותר, הלא זו פיאט.

לגבי השליטה מההגה על הרדיו, ציינתי את זה לא בקטילה בכלל...פשוט ראיתי תמונות והסקתי שכנראה אין ובאופן כללי, תמיד לארץ מביאים כל מיני רמות גימור שלא קיימות באירופה (וזה לא קשור דווקא לפיאט) מה שנורא מעצבן ומקומם, נותן הרגשה שאנחנו סוג ב'...

אני אישית נוהג בפנדה.

פורסם

סתם בצחוק. כועסים על התמחור ההזוי של הרכב. תענה בכנות ב-80 אלף מה היית מעדיף קיה ריו סופר מיני אמיתית ובטוחה עם שבע שנות אחריות או פיאט פנדה? ב-70 אלף תיקח פנדה או פאביה?

השאלות שלך ראויות, אין ספק. הציפיה שלך לקבל תשובה רצינית לפני שראיתי את האוטו, ישבתי בתוכו, התרשמתי או לא מהמושבים, איכות החומרים, הגימור וגם נהגתי בו, מעט פחות. וההתרשמות שלי נוגעת לתחושה שכשמדובר במשהו שמגיע מפיאט, לא באמת צריך להתנסות בכל המפורט בכדי ל"דעת" שזה לא אוטו רציני, או מתחרה ראוי ובכל מקרה הוא יותר מדי יקר, שלא לומר נושא תג מחיר הזוי.

• תוכן חדש...