Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם הבחנה מהצד, מתי פעם אחרונה נפתח כאן שרשור לגבי השקה של רכב חדש שבו לא נאמר שהתמחור מוגזם?

אם אני זוכר נכון, זה השרשור שהתחיל את ההיסטריה בקטגוריה הזאת (למרות שגם אז, האלטו הנוכחית לא הייתה דגם חדש בארץ).

עצוב שכמות כריות האויר זה משהו שנקבע ע"פ רמת אבזור. 4 כריות אויר נכון להיום זו בושה.

צודק, עצוב, אבל אם כל הכבוד לבטיחות- ויש כבוד- איך זה שרכב חדש בשנת 2012 עדיין נמכר בארץ עם חלונות חשמל קדמיים בלבד?

אצטרך לתת מבט בוחן ברכב באוטומוטור; הוא מאוד מסקרן אותי, בתור אפשרות לרכישה בעתיד הקרוב.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לטעמי הוא מכוער מאוד.

לא יפה בכלל. לא מאובזר כמו שצריך.

והמחיר כזה גבוהה על מה ולמה.

היבואן לא עושה חושבים נכון.

חבל שככה היבואנים סוחטים את האזרח הקטן...

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

אני דוקא חושב שתמחור של 80 לדגם עם הטורבו הוא לא נורא אבל חבל כי ב-75 היא הייתה יכולה להיות להיט.

כנראה שלסמל"ת לא ממש רוצה להיות בראש טבלת המכירות - כל בן אדם בר דעת יעדיף איביזה\קורסה\I20\פאביה

באותו מחיר או בעוד 5 אלף.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

מכיוון שאנחנו יודעים שאפשר להרוויח על פנדה גם ב-60K, כי היה מבצע שכזה עליה - וכרגע היא נמכרת ב-67K, אז אנחנו יודעים שאפשר להרוויח על פנדה חדשה גם אם היא תימכר ב-65K. זה כל הסיפור - ה-5K המיותרים האלה, שהיבואן אוהב לקחת ואז להוזיל ב"מבצע מטורף".

תמכור מראש בזול, תמכור בגרושים לחברות הליסינג - אבל תמכור...

פורסם

עזבו מנוע.

עזבו מחיר.

עזבו שטויות.

4 כריות אוויר, 2012, רכב חדש.

אסור לקנות רכב כזה, לא משנה מה המחיר שלו,

למען יראו וייראו.

אט-אט הצרכן הישראלי מתחיל להבין את הביטוי "לא רוצים? לא צריך".

סמל"ת לא רוצים להתיישר עם המתחרות ועוד מעזים בחוצפתם להציע אבזור בטיחותי ירוד?

לא צריך. נקנה במקום אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אני לא חושב שהעדיפות למיני היא כל כך חד משמעית.

לאותם רווקים תל אביביים או זוגות צעירים יש בהרבה מקרים משפחה בצפון או בדרום ובנסיעה מהמרכז יותר נוח בסופר מיני ומכיוון שהעלויות זולות ומקבלים יותר אנשים לא רואים סיבה להעדיף את רכבי המיני.

נסה לגור במרכז תל אביב ולחנות שם כל ערב. מהר מאוד תבין את ערכו הגדול של רכב מקטגורית המיני.

פורסם

איזה שטויות. אתה מדבר כאילו זה רכב בלי כריות אוויר ועם פתח שמזמין את הרכב ממול ישירות אל ראש הנהג.

כריות קדמיות יש? יש.

כריות צד יש? יש.

דירוג בטיחות? לא נופל משל המתחרות. 4 כוכבים, 82%.

אגב, הדגם שנבדק ב NCAP הוא גם כן עם 4 כריות אוויר, אתה מוזמן להסתכל ולראות.

אז מה בדיוק הבעיה?

בנוגע למנוע- נסעתי על האפסילון עם המנוע הזה, אהבתי אותו מאוד, הרגשה של מין אופנוע כזה ברכב מיני. כיפי ודי גמיש.

אבל השידוך שלו לגיר רובוטי הוא לא פחות מאסון, המנוע הזה דורש גיר ידני בלבד.

בנוגע לתמחור- אני לא מבין למה סמל"ת מתאמצים לירות לעצמם ברגל. 67~ לגרסת ה 1.2 הרגילה ו 75 לגרסת הטווינאיר היה נראה הרבה יותר טוב בהשקה, עם גילוח של אלפים בודדים פה ושם במבצעים. לרכב הזה יש פוטנציאל, חבל שמתאמצים לבזבז אותו.

פורסם
נכון מצד אחד, אבל מצד שני בגודלה היא קרובה יותר לסופר מיני.

70K לסופר מיני נשמע סביר בהחלט, למכונית מיני לא.

גם כך שוק הידניות הקטנות צפוף מאד, ואני בספק אם יש כלל מקום לפנדה.

הסיבה היחידה שאין לה מקום היא המחיר. בתמחור מקביל למיני אחרות היא היתה להיט, בדיוק בגלל המרווח, האיכות והשימושיות.

emotion of motion

פורסם
אני לא חושב שהעדיפות למיני היא כל כך חד משמעית.

לאותם רווקים תל אביביים או זוגות צעירים יש בהרבה מקרים משפחה בצפון או בדרום ובנסיעה מהמרכז יותר נוח בסופר מיני ומכיוון שהעלויות זולות ומקבלים יותר אנשים לא רואים סיבה להעדיף את רכבי המיני.

במחיר הזה מבחינתי אין הצדקה למכור את האוטו הזה ואם הפנדה שהיא גדולה וחדשה ומרווחת יחסית למיני נמכרת במחיר של השלישיה של פיג'ו, סיטרואן וטויוטה זה רק מראה מה התמחור האמיתי שלהן היה צריך להיות.

אני לא חושב שהנהירה אחרי קיה היא אפקט העדר, מדובר ברכבים ראויים בתמחור אטרקטיבי ביחס למתחרות ובמקרה של הפיקנטו ושל הגירסאות המאובזרות של הריו הן ראויות להימכר בכמויות נאות.

סופר מיני לאו דווקא אומר חזק יותר ומתאים יותר לנסיעות לצפון, זה לא שלפיאסטה הידנית למשל יש איזה מנוע מטורף שיותר סוחב מהטווין אייר...אז העדיפות בסופר מיני במקרה זה מתמצה ביותר מקום ברכב וזהו בערך, לעומת האופציה להסתדר יותר בתוך העיר. הכל שאלה של צרכים.

פורסם

אולי הביצועים דומים אבל הרכב גדול יותר ומקנה תחושת יציבות עדיפה וגם הנוחות משתפרת והרכב פחות תזיזיתי, תסכים איתי גם שברוב המקרים הסופר מיני מבודדות טוב יותר ורועשות פחות בנסיעה מהירה.

בנוגע לענין החניה שהוזכר, זה אכן שיקול נוסף ברכישה אבל אני מעריך שהרוב עדיין יעדיפו סופר מיני ב-70 ולא מיני.

פורסם

מסכים איתך לגמרי ואני גם חושב שמכונית מיני צריכה לעלות בכל מקרה פחות מסופר מיני, אלא אם כן זו מיני פרימיום ואני מאלה שכן חושבים שיש מה לשלם על מראה או אבזור וכו', אבל צריך גם לזכור שמהפכת המחירים החלה לא מזמן (למרות שלא ברור מדוע בעבר שילמנו על סופר מיני בסיסית 100K) ואני חושב שהכל יהיה בהדרגה.

אל תבינו לא נכון, אני לגמרי חושב שסמל"ת היו צריכים לתמחר את הגירסה הבסיסית בלפחות 5K פחות, אבל באופן אישי, הייתי מעדיף לשלם 5K יותר ולקבל רכב יותר טוב לדעתי מאשר אלטו וכו'. הכל ענין של טעם.

פורסם

במחירים האלה הטעם פחות קריטי מהמחיר. אנשים רוצים מקסימום פרקטיות, אבזור ושקט נפשי, מינימום עלויות וכאבי ראש. זה נכון בכל קטגוריה אבל במיוחד בזאת. אז למה שמישהו ישלם עוד 10K בשביל פנדה עם שנתיים אחריות כשהוא יכול לקנות פיקנטו עם 7 שנות אחריות? ובכל מקרה, ב 70K כבר יש איביזה ובעוד טיפה את הפאביה.

emotion of motion

פורסם

מסכים איתך, בשביל מינימום עלויות ומקסימום תמורה פיקנטו או i10 מתאימות בדיוק וזולות מספיק כדי להיות הכי אטרקטיביות בקבוצה לדעתי.

פורסם

אני לא חושב שיעבור הרבה זמן עד שניראה מבצעים כמו מבצע משביר או אורנג עם הפנדה הקודמת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...