Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזבו שכבר ציינתי בעמוד ה-1 למה אני לא מת על הכלים האלו, אבל יש משהו אחד שעוד יותר מציק לי!

אני לא מצליח להבין איזה פוזה יש לג'יפון, באמת שניסיתי, אולי משהו לא בסדר איתי...

כולם מדברים פה על פוזה ומנקודת המבט שלי IX35, לנד קרוזרים וכו' אלו סתם משאיות מגודלות ומגושמות :?

אני חושב שלמיאטה כן יש פוזה. לנד קרוזר מזכיר לי טרקטור, לא יודע למה...

חבר של אבא שלי רצה רכב מרשים, שקל בזמנו טויוטה RAV4, מצאתי לו פאסאט CC בעסקה מעולה + הזמנתי לו ג'אנט 19" מיוחד.

אין פעם שהוא פוגש אותי ולא מספר לי כמה הוא מרוצה מהרכב וכשהוא נזכר שהוא אשכרה רצה RAV4 הוא מקבל חלחלה.

אבל מי יודע, אולי יום אחד אבין על איזו פוזה אתם מדברים :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עזבו שכבר ציינתי בעמוד ה-1 למה אני לא מת על הכלים האלו, אבל יש משהו אחד שעוד יותר מציק לי!

אני לא מצליח להבין איזה פוזה יש לג'יפון, באמת שניסיתי, אולי משהו לא בסדר איתי...

כולם מדברים פה על פוזה ומנקודת המבט שלי IX35, לנד קרוזרים וכו' אלו סתם משאיות מגודלות ומגושמות :?

אני חושב שלמיאטה כן יש פוזה. לנד קרוזר מזכיר לי טרקטור, לא יודע למה...

חבר של אבא שלי רצה רכב מרשים, שקל בזמנו טויוטה RAV4, מצאתי לו פאסאט CC בעסקה מעולה + הזמנתי לו ג'אנט 19" מיוחד.

אין פעם שהוא פוגש אותי ולא מספר לי כמה הוא מרוצה מהרכב וכשהוא נזכר שהוא אשכרה רצה RAV4 הוא מקבל חלחלה.

אבל מי יודע, אולי יום אחד אבין על איזו פוזה אתם מדברים :wink:

+1

העניין הוא שיש לא מעט אנשים אשר מאמינים שכן יש לקופסאות הללו פוזה....

ואם כבר מדברים...

זאת פוזה! :)

Maserati-GranTurismo.jpg

ייתכן שכשאומרים רכב גבוה חושבים על זה:

magic-school-bus.jpg

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חברי המעגל הראשון
פורסם
פעם חשבתי שחינוך זה המפתח להכל, אבל עכשיו אחרי שאני מכיר קצת תיאוריה בהתנהגות של בני אדם אני מגלה שזה לא נכון. חינוך זה מאוד חשוב, אבל התנאים, הסטוטס, המעמד וכדומה, יכולים מאוד להשפיע על הפעולות שלך בלי קשר לחינוך.

אדם שחונך לנהוג רגוע ברכב מיני, כך יעשה. אבל ברגע שיעבור לרכב שטח גדול לא מן הנמנע שתעבור בראשו מחשבה "רגע, עכשיו אני לא במצב נחות, עכשיו אני נמצא יותר גבוה, למה לא לנצל את זה?". תזכור שאנחנו סך הכל חיות, ושולט בנו אינסינקט אחד חשוב, להראות את החשיבות שלנו בחברה, להראות שאתה מנהיג ושאתה יותר חשוב מכולם. לכל אחד יש את השיטות שלו, נסיעה בפרעות ברכב "שטח" זו אחת השיטות להציג את ה"עליונות" שלך על הכביש.

חינוך זה אכן המפתח להכל.

זה שמישהו נוהג באופן רגוע על מיני וכשהוא עובר לג'יפ מתחיל להתפרע מראה שהחינוך שלו מלכתחילה היה דפוק.

הוא נהג יפה במיני כי הוא הרגיש נחות ופחד, לא כי הוא יודע שככה צריכים להתנהג.

אנחנו אמנם בעלי חיים, אבל לא חיות. יש לנו אפשרות לבחור איך להיות ומה לעשות, שלא כמו בע"ח המונחים ע"י אינסטינקטים ואינטיליגנציה שטחית.

חינוך זה דבר כללי, זה לא מוגבל לנהיגה או לנימוסי שולחן. מי שמודע לכך שצריך להתחשב בסובבים ולא להיות מרוכז רק בעצמו יהיה אדם נעים בכל תחומי החיים. זו עובדה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יוני, מדבריך ניתן להסיק שגם קרוסאוברים (או Whatever) סטייל יטי וג'וק (במקרה הקומפקטי מאוד) הם מיותרים, כן?

אני אישית לא מוצא סיבה אחת לקנות את הג'וק - הוא קטן להחריד, צפוף מאוד, כעור ומרגיש יותר מידי "מיקרה" מוגבהת.

מצד שני, הוא קטן וקומפקטי להחריד, קל להחנות אותו בכל מקום שרוצים, יש לו תנוחת נהיגה גבוה (למי שאוהב זאת) והוא יכול לעבור במקומות בהם המשפחתית של השכן לא תעבור (או שתעבור ותשאיר כמה מאיבריה מוטלים או נגררים מאחוריה).

"מפלצת" השלג שלי אומנם גדולה יותר יותר בכל מימדים - וגם עימה תוכל להתנייד בקלילות ובנעימים. למעשה, בהתחלה מעט חששתי מהמעבר לרכב גבוה משמעותית - ובכנות רבה, אני רחוק מלהצטער על כך. יש משהו חביב ונחמד בתנוחת הנהיגה הגבוה ואפשרות הירידה לשבילים היא בהחלט משהו אקסטרה ביחס למשפחתית הקונבנציונלית - בהחלט מנצל זאת לעיתים קרובות. אין כאן את הויתור על השקט, עידון, בטיחות או נוחות בכביש :-)

מצד שלישי - מבין אותך. אני בדעה שכל הלנדקרוזרים / פג'רוז שנרכשו בשביל השופוני ולא למטרת ירידה לשטח - מיותרת וחסרת טעם. לי יש טראומה מקאיין נהוג בידי פוסטמה שנכנסה בי ולא הבינה בכלל מי נגד מי, היא הייתה בעולם משל עצמה. אם תשים לב טוב טוב - כל אישה הנוהגת ברכב שכזה (משמע, לנדקרוזר / טוארג / קאיין / פג'רו וכו') תמיד תמצא עצמה משייטת בין נתיבים ולא שמה לב למעשיה, אלה הרגעים שאתה חושב לעצמך את כמה הרכבים האלה מיותרים על כבישינו - נהוגים בידי אנשים שלא קולטים או מודעים למימדי הרכב שלהם ומנצלים אותם אך ורק למטרות השופוני / פוזה / עלייה למדרכות ברמת אביב - ולא לשטח. זה יותר מסוכן מיעיל :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שמתי לב שיש כמה מחברי הפורום,

שממש מתחלחלים כשהם שומעים שמישהו רוצה לרכוש רכב פנאי

(ג'יפון, ג'יפ לסופר, או איך שתקראו לזה).

הכוונה לרכבים בסגנון ספורטאז', IX35 ודומיהם.

מבחינת אותם מתנגדים, כל קטגוריית המכוניות הללו היא מיותרת,

ועדיף שבכלל לה היה אותה.

רציתי לדעת, מה כל כך נורא בסגמנט הזה?

ולמה מכוניות מנהלים סטנדרטיות, באותו טווח מחירים,

כל כך עדיפות על פניהן?

יש אנשים שאוהבים את תחושת הגובה שמעניקה גם פוזה וגם תחושת ביטחון מסוימת לעומת זאת, ברור שהיציבות של רכב פרטי גבוה בדרך כלל בזכות ממרכז כובד מונמך, זווית גילגול וכו'. כל אחד מה שטוב לו. לאישתי יש IX35 ולי גולף, ואני נהנה כמובן יותר מהרכב שלי אבל אין לי בעיה לנהוג ולהפיק לא מעט הנאה גם מהרכב שלה כשצריך לנסוע לקניות גדולות או טיולים שנכנסים לשבילים וכו'. לא חושב שהקטגוריה הזאת מיותרת בכלל.

פורסם

מס׳ תובנות

1. כל רכב בעל הנעה כפולה שלא משמש גם לטיולי שטח הוא בזבוז של כסף. כמובן שכל אחד עושה את השיקולים שלו אבל זאת עובדה.

2. התנהגות של בעלי ג׳יפונים - לצערי שמתי לב בשנים האחרונות (בהן אין לי ג׳יפ) להתנהגות אגרסיבית בכביש. אני מניח שזה מגיע עם תחושת הגובה. יוצאים מן הכלל דווקא נהגי רכבי השטח הקשוחים יותר כמו דיפנדר, היילקס וכו.

פורסם

התנהגות של בעלי ג׳יפונים - לצערי שמתי לב בשנים האחרונות (בהן אין לי ג׳יפ) להתנהגות אגרסיבית בכביש. אני מניח שזה מגיע עם תחושת הגובה.

אבל במה בדיוק הם שונים משאר הנהגים האגרסיביים וחסרי אחריות שנוהגים פה בכבישים?

חייב לציין שלא שמתי לב להתנהגות שונה דווקא של נהגי ג׳יפונים למיניהן בהשוואה לנהגים חסרי תרבות ברכבים ״רגילים״.

אני יכול להגיד לך שאחרי שנים רבות בחו״ל מעולם ובשום מקום בעולם שאני מכיר לא נתקלתי בכמות כזו של נהגים מסוכנים ונהיגה פרועה וחסרת אחריות (החל מזיגזגים בנסיעה מהירה בין נתיבים, אי שמירת מרחק, חסימת צמתים, עקיפה במקומות מסוכנים וכו...) ואני נתקל בזה לצערי כמעט בכל נסיעה.

פורסם
יש אנשים שאוהבים את תחושת הגובה שמעניקה גם פוזה

מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד מה זה עניין ה״פוזה״ הזה שכל הזמן חוזר על עצמו פה בפורום, וכלכך הרבה אנשים שמחפשים יעוץ בבחירת רכב חדש מזכירים את זה כאחד הקריטריונים שלהם?

זה משהו שאני לא מכיר מחו״ל, וגם מה שלא ברור לי זה שאם מדובר ב״לעשות רושם״ איזה רושם/פוזה בדיוק מעניק ג׳יפון כשחצי מדינה כבר נוסעת ברכבים כאלה?

גם באנגליה לנסוע למשל בב.מ.וו סדרה 3 כבר לא עושה רושם על אף אחד כי היא לא פחות פופולרית מפורד פוקוס...

פורסם
אבל במה בדיוק הם שונים משאר הנהגים האגרסיביים וחסרי אחריות שנוהגים פה בכבישים?

הם לא שונים.

אבל אם נסתכל על שתי קטגוריות בנפרד: 1.נהגים ברכב "רגיל" ו 2.נהגים בג'ופונים. נראה שבקבוצה האחרונה אחוז הנהגים האגרסייבים הוא יותר גדול (ואני לא אפחד להגיד שאולי אפילו נושק ל 90%) מאשר אחוז הנהגים האגרסייביים בקבוצה הראשונה.

מטענה פשוטה זו ניתן להסיק את המסקנה הבאה:

או שנהגי הג'ופונים הם חרא אנשים ולא משנה באיזה רכב ינהגו, ההתנהגות שלהם לא תשנה

או שההרגשה שאתה יושב גבוה, ברכב שיכול לרסק רכב מיני משפחתי (ואולי אפילו משפחתית רגילה), נותנת לך לגיטימציה לעשות מה שאתה רוצה בכביש.

אני מאמין שזה שילוב של שניהם.

למען הגנתם של נהגי הג'ופונים, אני בטוח שיש גם כאלה שקונים את הרכב כי באמת צריכים אותו ולא את הפוזה שלו, כאלה לרוב יתנהגו בצורה תרבותית ולא ינסו להראות כמה גדול הרכב שלהם וכמה מותר להם.

עריכה,

לגבי ה"פוזה".

ככה האינטרנט מגדיר את זה

pose

To represent oneself falsely; pretend to be other than what one is.

זה ליצור רושם שלא יהיה אמיתי. כמו שאם אתה נאיבי אז לדעתך אחד שנוהג ב ב.מ.וו הוא בהכרח רופא או עורך דין (קריא מרויח טוב מאוד), כאשר בפועל אם האדם קנה את הרכב בהלוואה מטורפת מהבנק, סביר להניח שהוא קנה אותו רק בגלל פוזה, כלומר הוא אכן רצה שיחשבו שהוא מרויח טוב.

פוזה זה לא תמיד רע ד"א. לכולנו יש את הצורך להיות בולטים בציבור.

ולכן יש את ההגדרה הזאתי

pose

to affect an attitude or character usually to deceive or impress

לאנשים יש צורך לקטלג ולתייג כל דבר, אז קרה ככה שנהגי ג'ופונים קוטלגו\תוייגו כאנשים בעלי מעמד לא בכיר, או איבר קטן, ולכן מנסים לפצות את החסרונות והתיסכולים שלהם על ידי נהיגה ברכב "שטח" בפרעות.

פורסם

ישנם הרבה סיבות מן הסתם לקנות ג'יפון:

הנשים עם הג'יפים למיניהם שאתם רואים ואומרים לעצמכם מי נתן לה רשיון אלו אותן נשים שרוצות את הרכב כי הוא גבוה ומקנה להן תחושת בטחון מינימלית שכן ברכב רגיל הן יפחדו לצאת מהחניה ובצדק, כשלא יודעים לנהוג או לתפעל רכב.

יהיו כאלה שיקנו בשביל הפוזה.

יהיה כאלה שזה באמת יותר פרקטי להם, זה הכל עניין של טעם.

ואפשר גם לערבב כמה סיבות ביחד.

לכל אדם דרישות שונות, טעם שונה, דעות שונות ואי אפשר להגיד שהרכב מיותר כי עובדתית, יש לו קונים משמע הוא לא מיותר.

עובדתית גם זה נכון שמי שירצה רכב בטוח יותר וחסכוני יותר בכל פן יקח רכב רגיל, אבל למי שפחות חשוב הדברים האלה וכסף זה לא האישו בשבילו וצריך או רוצה את מה שהגודל יכול לתת, שיבושם לו.

הדבר העיקרי שלי אישית מפריע במכוניות הגדולות האלה ואני לא יודע אם זה קשור לארץ או אלו הרכבים, אבל בלילה בלתי אפשרי לנסוע לפני רכב כזה כי הם מסנוורים לי את החיים וזה מרגיש לי תמיד כמו איזה קסנון זול לא תיקני, לא מכוון וגם מעצבן.

אני מניח שרוב הכעס שיש לאנשים על בעלי הג'יפונים זה בגלל שבישראל באמת רוב אלה שרואים על הכביש שייכים לשתי הקטגוריות הראשונות שהזכרתי וזה יוצר רושם כללי שלילי.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

raiden

אתה מכיר את זה שאתה מחפש לקנות איזה רכב מסוים, ופתאום אתה שם לב שיש אותו המון על הכביש, ושעד היום לא הרגשת זא?

אני חושב שזאת התסמונת שלך.

אגב מה נותן מדבקת קארבון על הגג/מכסה מנוע?

מה נותנת תאורת לד על המספר? ותירוץ כמו: שהיה יותר ברור לא מתקבל.

מה נותן חצאיות וכו'.

ובקליות שקופות.....

להמשיך?

לכולם תפקיד אחד, פוזה.

התגובות שלך נשמעות יותר ממקום של קיפוח מאשר של ידע.

אגב

חג שמח לכל חברי הפורום.

פלג_

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כולם שמים תוספות קוסמטיקה בשביל שיסתכלו עליהם ולמשוך תשומת לב. יש כאלה ששמים את זה כי הם אוהבים את הרכב שלהם ככה, ולדעתם זה יפה יותר.

פורסם

אז מה הבעיה עם אלה שחושבים שג׳יפון זה יותר יפה?

מבחינתי שקול בדיוק להתלבטות בין סדאן להאצ׳בק.

וכל ההכללות האלה על סגנון הנהיגה של האוחזים בהגאי הג׳יפונים הן פשוט הזויות.

כל אחד קונה מה שטוב לו ומתאים לו ויפה בעיניו, אל תתיימרו לפרש את הסיבות של כל אחד ואל תחליטו מה טוב בשביל כולם.

חג שמח וכשר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה היא שחלק חושבים שזה מיותר, ובמקומם לא היו רוכשים ג'יפ. זה הכל.

כל אחד יכול לעשות מה שבא לו עם כספו.

• תוכן חדש...