Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חזרתי הרגע מהמוסך אחרי החלפת מנוע צעדים

והמוסכניק התחיל לדבר איתי על להתקין ''שעון טורים'' שזה דבר טוב

אבל בגדול לא הבנתי מה זה ומה זה בדיוק יועיל לי...הוא אמר לי שזה יעלה 150 ש''ח

הרכב הוא מיצובישי סופר לאנסר 97 אוטומט

פורסם

ברכב אוטומט זה בהחלט דבר מיותר.

ברכב ידני זה אולי יכול לעזור לך לדעת מתי כדאי להחליף הילוכים כדי לקבל צריכת דלק טובה או ביצועים טובים יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כשיש לי בעיות שונות ברכבי (סופר לנסר 94 כמו שלך אגב,עם שעון טורים מובנה) הטורים עוזרים לאבחן את הגורם לבעיה (טורים לא יציבים,טורים נמוכים וכד') וזה עוזר למוסכניק לכוון את הטורים ולאבחן תקלות.

האם הוא המליץ לך להתקין עקב בעיה כלשהי שהייתה ברכב ? כי זאת הסיבה היחידה שאני חושב שהוא יכול להמליץ לך להתקין.

אם כן , לדעתי זה חשוב וכדאי.

Miata ND2

פורסם
כשיש לי בעיות שונות ברכבי (סופר לנסר 94 כמו שלך אגב,עם שעון טורים מובנה) הטורים עוזרים לאבחן את הגורם לבעיה (טורים לא יציבים,טורים נמוכים וכד') וזה עוזר למוסכניק לכוון את הטורים ולאבחן תקלות.

האם הוא המליץ לך להתקין עקב בעיה כלשהי שהייתה ברכב ? כי זאת הסיבה היחידה שאני חושב שהוא יכול להמליץ לך להתקין.

אם כן , לדעתי זה חשוב וכדאי.

כן גבר היתה לי בעיה במנוע צעדים הרכב היה מרעיש ורועד בצורה מפחידה וכל כמה דקות מתכבה באמצע הכביש..בגלל זה הוא אמר לי שכדאי לי לשים אבל לא ממש הבנתי מה הקשר כי כבר החלפתי עכשיו את המנוע צעדים ב450 ש''ח

אם אתה אומר שכדאי אז נשים..150 ש''ח זה מחיר סביר? אה והוא גם אמר לי משהו כמו שאם אני ישים אותו אני לא צריך להסתכל על המד מהירות מספיק לי השעון טורים ..למה היתה כוונתו לא הבנתי וגם לא היה לי כח לשאול רק רציתי לעוף כמה שיותר מהר

פורסם
בעיקר נותן כסף למוסכניק (אלא אם מדובר ברכב מרוצים /ספורטבי, ואז השעון הנ"ל מגיע עם הרכב)

אז לא לשים ?

פורסם
זה בעיקר ליופי ברכב אוטומט.

זה יותר נחוץ בידני...

גם בידני זה ליופי.

אפשר לדעת באיזה סל"ד אתה נמצא לפי שעון מהירות.

נניח אתה רוצה להחליף הילוף ב 3000 סל"ד. סל"ד זה שווה (נניח) ל 20 קמ"ש בהילוך ראשון, 35 בשני, 60 בשלישי ו 85 ברביעי.

זה נכון שאחרי שמתרגלים, מחליפים הילוכים לפי שעון סל"ד, אבל אפשר להסתדר מצויין בלעדיו והוא לא נחוץ.

לצורך אבחון תקלות אפשר לחבר שעון סל"ד חיצוני לבדיקה.

פורסם

150 לדעתי מחיר טוב כולל התקנה(למרות שלדעתי אם אתה יודע להתקין בעצמך ואתה מזמין בחול זה יוצא לך שמינית מחיר)

מה שהוא אמר בסוף "לא צריך להסתכל על המהירות" ממש לא הבנתי מה הקשר,אבל זה נשמע שהוא סתם מנסה לסבן אותך בגלל שאתה לא יודע מזה שעון טורים, בכל מקרה אם יהיו עוד תקלות ברכבך או כל דבר אחר תשים , אם החלפת מנוע צעדים ואין שום בעיה ברכב (לא רועד בעמידה ולא נכבה למשל) זה מיותר כרגע השעון

Miata ND2

פורסם
גם בידני זה ליופי.

אפשר לדעת באיזה סל"ד אתה נמצא לפי שעון מהירות.

נניח אתה רוצה להחליף הילוף ב 3000 סל"ד. סל"ד זה שווה (נניח) ל 20 קמ"ש בהילוך ראשון, 35 בשני, 60 בשלישי ו 85 ברביעי.

זה נכון שאחרי שמתרגלים, מחליפים הילוכים לפי שעון סל"ד, אבל אפשר להסתדר מצויין בלעדיו והוא לא נחוץ.

לצורך אבחון תקלות אפשר לחבר שעון סל"ד חיצוני לבדיקה.

תודה רבה לך על התשובה

פורסם
150 לדעתי מחיר טוב כולל התקנה(למרות שלדעתי אם אתה יודע להתקין בעצמך ואתה מזמין בחול זה יוצא לך שמינית מחיר)

מה שהוא אמר בסוף "לא צריך להסתכל על המהירות" ממש לא הבנתי מה הקשר,אבל זה נשמע שהוא סתם מנסה לסבן אותך בגלל שאתה לא יודע מזה שעון טורים, בכל מקרה אם יהיו עוד תקלות ברכבך או כל דבר אחר תשים , אם החלפת מנוע צעדים ואין שום בעיה ברכב (לא רועד בעמידה ולא נכבה למשל) זה מיותר כרגע השעון

לפני שהחלפתי את המנוע צעדים הזה הרכב רעד חזק בעמידה -עכשיו כמעט ולא מורגש...וגם לא נכבה בינתיים

אבל מה שאני לא מבין זה :איך שקניתי תרכב היתה בעיה עם המנוע צעדים(רק רעשים) ועם הזמן זה התחיל גם לעשות רעידות

ולאחרונה גם להתכבה כל רגע...זה נורמאלי? החשש שלי שאולי יש עוד בעיה חוץ מהמנוע צעדים

פורסם

אה ועוד משהו רציתי לשאול אותכם :המנוע צעדים שהחלפתי הוא ''משומש'' קניתי ב450 ההוא מהמוסך אמר לי שאם אני יקנה חדש (2000 שקל) זה משפר את צריכת הדלק ב95 אחוז? :shock: אמת או חרטה?

• תוכן חדש...