Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אה ועוד משהו רציתי לשאול אותכם :המנוע צעדים שהחלפתי הוא ''משומש'' קניתי ב450 ההוא מהמוסך אמר לי שאם אני יקנה חדש (2000 שקל) זה משפר את צריכת הדלק ב95 אחוז? :shock: אמת או חרטה?

:shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

תברח מהמוסכניק הזה כמה שיותר מהר, הוא מבלבל לך את המוח.

גם אצלי הרכב רועד אגב בעמידה ואף נכבה והמוסכניק אומר שזה מנוע צעדים או תושבות מנוע ו/או גיר.

אם הבעיה אצלך נפטרה כליל לאחר מנוע צעדים אז הכל טוב, אין לי מושג למה הרעש והרעידות התגברו עם הזמן אצלך, אבל גם אצלי זה קורה. (אין רעש אבל, רק הרעש מהרעידות)

אצלי חבל להשקיע כי כשאני מביא את הרכב לניוטרל הטורים עולים ומתייצבים ואין שום רעידה ככה שעדיף להעביר לניוטרל מאשר לשלם כסף לתקן דברים ברכב הזה שגם ככה לא שווה הרבה.

Miata ND2

פורסם
:shock:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

תברח מהמוסכניק הזה כמה שיותר מהר, הוא מבלבל לך את המוח.

גם אצלי הרכב רועד אגב בעמידה ואף נכבה והמוסכניק אומר שזה מנוע צעדים או תושבות מנוע ו/או גיר.

אם הבעיה אצלך נפטרה כליל לאחר מנוע צעדים אז הכל טוב, אין לי מושג למה הרעש והרעידות התגברו עם הזמן אצלך, אבל גם אצלי זה קורה. (אין רעש אבל, רק הרעש מהרעידות)

אצלי חבל להשקיע כי כשאני מביא את הרכב לניוטרל הטורים עולים ומתייצבים ואין שום רעידה ככה שעדיף להעביר לניוטרל מאשר לשלם כסף לתקן דברים ברכב הזה שגם ככה לא שווה הרבה.

זה בדיוק מה שהיה גם אצלי מה שאתה מתאר..בכל אופן אני על הרכב הזה סיימתי להשקיע כסף. קניתי אותו ב7.5 וכל הטיפולים מאז עלו יותר מכל האוטו.

נראה לי אני ימכור אותו

תודה.

פורסם

"השעון " הזה או בעברית פשוטה מד סיבובי מנוע מיותר לחלוטין ברכב הקטן ובודאי ברכב אוטומטי .

זה יותר עיניין של תדמית והרגשה שברכב יש איבזור מלא .

הוא טוב במשאיות וברכב כבד שבהם חשוב לעבוד בסיבובים הנכונים כי מדובר במנועים כבדים שעלולים להנזק בגלל סיבובי יתר או בגלל סיבובים נמוכים מידי .

פורסם

כל יצרן רכב כאשר הוא מפרסם את נתוני המנוע הוא מציג גרף בדומה לתמונה שצרפתי

הקו הצהוב מייצג את כוחות הסוס

הגרף הסגול מייצג את מומנט המנוע

דיאגרמה זו מתארת את היחס בין עקומת המומנט וכח הסוס ביחס לסל"ד

נקודת המפגש בין שתי העקומות היא נקודת הפעולה אשר בה המנוע פועל בצורה היעילה ביותר ,ויעילות =חיסכון בדלק (במנוע זה של פאגאני זונדה מדובר על 4500 סל"ד)

כלומר אם תשמור את סלד המנוע בתחום 3500-5000 זה תקבל את מלוא עוצמתו של המנוע ,מעבר לנקודה זו תצרוכת הדלק מטפסת ,גם בחלקו העליון של התרשים

זו אחת הסיבות לשימוש בשעון הסלד חסכון בדלק בתנאי הדרך המשתנים

ככלל אצבע שיוט מעל 2000 ועד 2500 סלד יהיה הנסיעה החסכונית ביותר

בתצורת המנוע גיר שלך

mitsubihi 4g92

Maximum Output (2) - 69 kW (94 PS; 93 bhp) @ 5,500 rpm & 135 N·m (100 ft·lbf) @ 4,000 rpm

torque_power_curve_zonda_f.jpg

פורסם

וואו זאת תשובה די לעניין ..אם ככה אני מבין שהדבר שימושי מאוד בניגוד לכל הנאמר כאן..

תודה רבה לך

פורסם

הבנת לא נכון, מד סל"ד לא יהיה שימושי. אתה לא יכול לקבוע את הסל"ד בעצמך, הוא תלוי במהירות של הרכב ובהילוך הנבחר.

רוצה לקבל ביצועים מקסימליים? מעך את דוושת המצערת. רוצה לקבל צריכת דלק אידאלית? לחץ בעדינות על דוושת המצערת וסע 90 קמ"ש. זה כל מה שאתה צריך לדעת ברכב עם גיר אוטומטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חבל שאתה כותב דברים שיכולים לגרום לנזק והוצאות מיותרות. אין שום סיבה להוציא להילוך סרק בשעת עצירה, ואם אתה רוצה לדעת מהי הסיבה, אתה יכול לבצע חיפוש מכיון שהסוגיה הזאת נידונה כאן פעמים רבות ובכל פעם התקבלה אותה מסקנה: אין צורך לעשות זאת והנזק המצטבר שנגרם מהפעולה הזאת גדול מהתועלת שמתקבלת.

אם יש לך רעידות - טפל בהן, ולא באמצעות פתרונות עקיפים ופרטיזניים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הבנת לא נכון, מד סל"ד לא יהיה שימושי. אתה לא יכול לקבוע את הסל"ד בעצמך, הוא תלוי במהירות של הרכב ובהילוך הנבחר.

רוצה לקבל ביצועים מקסימליים? מעך את דוושת המצערת. רוצה לקבל צריכת דלק אידאלית? לחץ בעדינות על דוושת המצערת וסע 90 קמ"ש. זה כל מה שאתה צריך לדעת ברכב עם גיר אוטומטי.

איתמר.

הבנתי

תודה רבה לך

פורסם
חבל שאתה כותב דברים שיכולים לגרום לנזק והוצאות מיותרות. אין שום סיבה להוציא להילוך סרק בשעת עצירה, ואם אתה רוצה לדעת מהי הסיבה, אתה יכול לבצע חיפוש מכיון שהסוגיה הזאת נידונה כאן פעמים רבות ובכל פעם התקבלה אותה מסקנה: אין צורך לעשות זאת והנזק המצטבר שנגרם מהפעולה הזאת גדול מהתועלת שמתקבלת.

אם יש לך רעידות - טפל בהן, ולא באמצעות פתרונות עקיפים ופרטיזניים.

אני דיברתי על עצמי בלבד, כנראה שלא הבנת נכון, לא אמרתי לאף אחד "אל תטפל ברכב... פשוט תעביר לניוטרל והכל מסתדר!"

אמרתי שלי אישית לא כדאי להשקיע ועדיף לי להעביר לניוטרל ברכב אצלי ספציפית,אני גם יודע כמה בלאי זה גורם לגיר אבל אצלי אישית פשוט זה לא שווה את זה.

שוב , לא ייעצתי או דיברתי על אחרים אלא על עצמי בלבד.

Miata ND2

פורסם

יש לי רכב אוטומטי ואני מאוד אוהב את העובדה שיש מד סל"ד. זה נכון שבסופו של דבר מה שבאמת חשוב זאת המהירות אבל אני חושב שזה שימושי לדעת את הנתון הגולמי של הסל"ד שהמנוע נותן.

למשל דבר אחד שלמדתי הוא שאם אני רוצה לנסוע מצד אחד במהירות ומצד שני לא לבזבז יותר מדי דלק על זה אז כדאי לי לא לעבור את ה-110 קמ"ש כי במהירות הזאת הסל"ד הוא קצת מעל 3000 ואז הוא מתחיל לטפס בחדות אל עבר ה-4000 ומעלה. זה אגב נכון לכביש מישורי. בכביש משופע המהירות יכולה להיות יותר או פחות, שוב תלוי מתי הסלד מתחיל להשתגע לי. חוץ מזה כשאני מאיץ אז זה נוח להסתכל מתי מד הסלד מתחיל לקפוץ ולהוריד לרגע את הרגל מהגז שהמנוע יעלה הילוך. זה נכון במיוחד כשאני נוסע עם חלונות פתוחים בסביבה רועשת עם מוזיקה וקשה לשמוע את המנוע.

עוד מקרה שקרה לי הוא ששמתי לב שבסרק הסלד פתאום עלה לי מ600 ל-1000. התייעצתי עם המוסכניק שלי מה לעשות, הגענו למסקנה שכדאי לשים גולד לייבל, הבעיה נפתרה ועכשיו ייתכן שבזכות מד הסל"ד עזרתי למנוע שלי לשמור על בריאות, ומה שבטוח שחסכתי דלק.

מה שכן, הייתי שמח להתקין באוטו וולטמטר. ככה יהיה אפשר לדעת כמה אני יכול להשאיר את האוטו על המצבר אם בא לי לשמוע מוזיקה או להפעיל שואב אבק דרך שקע המצית למשל.

• תוכן חדש...