Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עיינתי בהודעות ישנות בפורום אולם לא מצאתי את כל התשובות שחיפשתי, מה גם שייתכן שדברים השתנו.

הייתה לי שלילת רישיון עקב נהיגה בהשפעת אלכוהול, חודש אחד מנהלתי, אח"כ חזרתי לנהוג ולאחר יותר מחצי שנה סגרתי עסקה בה קיבלתי שלילה לחודשיים נוספים על אותה עבירה. (העונש היה 3 חודשי שלילת רישיון פחות החודש המנהלתי שכבר ריציתי בעבר)

ע"פ בדיקות שעשיתי, לצרכי ביטוח זו נחשבת שלילת רישיון אחת, ברם ייתכן שיש שגיאות במחשב משרד הרישוי ויראו 2 שלילות ואז יש איזשהו תהליך שצריך לעשות.

איך אני יכול לבדוק מה מעודכן במחשב משרד הרישוי? ומהו התהליך שצריך לעשות אם בטעות מצויין שם 2 שלילות?

שאלה מתבקשת נוספת היא אם הם טועים אולי בכלל לא מצויין שם שהייתה לי שלילה, האם כדאי לשחק "ראש קטן" ולקבל ביטוח רגיל כאילו לא הייתה שלילה?

בהנחה שבמחשב משרד הרישוי אין טעויות כלל וישנה שלילה אחת, איפה ואיך אני יכול לבטח את עצמי? קיבלתי כבר תשובות שליליות ממגדל ו9 מליון. האם מותר להם לא לבטח אותי?

מי כן מוכן לבטח והאם זה יקר משמעותית?

הבנתי שיש את האופציה של הפול אבל היא יקרה 3600 ש"ח במקום 1300-1500 ש"ח לחובה בלבד.

האם יש איזשהו פתרון עקיף? קראתי משהו על לרשום את הרכב על שם בן משפחה עם עבר נקי ולעשות ביטוח לכל נהג.

תודה.

פורסם

עבירה אחת פסילה אחת . שמחולקת בין הפסילה שקיבלת בבית המשפט לבין הפסילה שנתן לך קצין המשטרה.

לכן זה מה שעליך להצהיר בפני חברות הביטוח .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עבירה אחת = שלילה אחת.

פנה לסוכן הביטוח שלך שימצא לך חברת ביטוח שתסכים לבטח אותך.

אם אף חברה לא תסכים לבטח אותך (וזכותם לסרב מכל סיבה שהיא וגם ללא סיבה. בדקתי את זה כבר...) אז נשארת רק עם הפול.

אני חושב שעם שלילה אחת אתה תצליח למצוא חברת ביטוח שתבטח אותך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הסוכן (של צ'מפיון) הקיש את הפרטים שלי במערכת ה ISO ורשום לו שם שני שלילות ולכן לא יכול לבטח אותי.

הוא מבין את החוק שהשלילה נחשבת אחת כמו שציינתם פה בתגובות אולם טוען שצריך להוכיח את זה עם מסמכים וכו' וזה לוקח כחודש!

מה אפשר לעשות?

מחברות אחרות קיבלתי הצעות אבל יש לי הרגשה שהם לא הקישו את הנתונים במערכת ה ISO.

פורסם

מה לוקח חודש?

לצלם את התיק / להוציא את גזר הדין . אין לך את זה ביד ואת מה שנתן לך האדון קצין?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
מה לוקח חודש?

לצלם את התיק / להוציא את גזר הדין . אין לך את זה ביד ואת מה שנתן לך האדון קצין?

יש לי את הכל.

לטענת הסוכן התהליך מול ה ISO לוקח זמן.

פורסם

הסוכן של צמפיון צודק

הטיפול מול מערכת iso ולאניתן לטעמי לשנות

כנס בבקשה למערכת ביטוח חובה של משרד אוצר

ותבדוק אם ניתן לבטח

פורסם
הסוכן של צמפיון צודק

הטיפול מול מערכת iso ולאניתן לטעמי לשנות

כנס בבקשה למערכת ביטוח חובה של משרד אוצר

ותבדוק אם ניתן לבטח

לפי משרד האוצר אפשר.

פורסם

אז אתה צריך לפנות לאותה חברה

שרשמה שזה ניתן ולהתעקש שהם

יעשו לך את הביטוח

הם לא ירצו אבל אתה תדרוש מכיוון שהם דווחו

למשרד האוצר שהם מבצעים את הקטגוריה הרלוונטית

פורסם
אז אתה צריך לפנות לאותה חברה

שרשמה שזה ניתן ולהתעקש שהם

יעשו לך את הביטוח

הם לא ירצו אבל אתה תדרוש מכיוון שהם דווחו

למשרד האוצר שהם מבצעים את הקטגוריה הרלוונטית

היה לי סיפור עם מגדל (איחוד ישיר) שמופיעה שם כעושה ביטוח אבל הם סירבו. הגשתי תלונה אצלהם למחלקת פניות ותשובתם הגיעה ישר מהמנהל יניב לוי:

"מדיניות קבלת לקוחות בחברת איחוד ישיר, קובע כי נהג שרשיונו נשלל ב3 שנים האחרונות אינו זכאי לרכישת פוליסה במסגרת החברה.

לגבי טענתך שמעיון באתר משרד האוצר אנו מבטחים, ראוי להדגיש כי התעריפים באתר משרד האוצר מתייחסים לגילאי הנהג ולא להיסטוריה הביטוחית אשר הינו מרכיב נוסף הנלקח בחשבון לשיקולה של החברה."

מוזר- כי באתר משרד אוצר כן יש חלקים של היסטוריה ביטוחית של הנהג כולל סעיף שלילות... אז או שהוא מערבב אותי או שהוא לא יודע, מה שמוזר לגבי מנהל של חברת ביטוח. לא?...

פורסם

כאן הפרמטרים שחברות הביטוח לוקחות בחשבון

http://car.mof.gov.il/hevraParameters.aspx

את התלונה מגישים למפקח על הביטוח ואל לגורם בתוך החברה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכל חברי הפורום

נתקלתי בבעיה מדוייקת כמו באשכול הזה.

לפני כשנתיים נשלל רשיוני על מהירות.

הרשיון נשלל לחודש ע"י קצין + 21 יום ע"י בית משפט - העדפתי שלילה במקום קנס של 750 שקלים.

היום רציתי לעשות ביטוח לרכב חדש שרכשנו במשפחה ונאמר לי ע"י סוכן הביטוח שיש לי 2 שלילות במחשב.

רציתי לדעת לאילו גורמים בדיוק אני צריך לפנות בשביל לסדר את הטעות?

אילו מסמכים אני צריך?

ולמי להפנות אותם?

אין בידי כרגע שום מסמך על האירוע

תודה מראש

שגיא

פורסם

יש משהו שאני לא מבין.

ביטוח חובה אינו לנהגים נקובים בשם.

מצהירים על הפרמטרים של הנהגים (גיל ומין הנהג הצעיר ביותר הנוהג בדרך קבע, מספר השלילות הכולל של כל הנהגים הנוהגים בדרך קבע וכו') ולא על זהותם.

חברת הביטוח בודקת דרך ISO את היסטוריית ההרשעות של בעל הפוליסה דווקא?

ולפי זה מסרבת לבטח?

ומה אם הנהג עם 800 הרשעות הוא בן/בת הזוג של בעל הפוליסה?

ולמה לוקח חודש לעדכן את ISO?

נשמע כמו מחדל רציני.

לגבי פתרונות:

1. לבטח על שם בן/בת הזוג כדי לעקוף את ISO (וכמובן להצהיר על מספר השלילות הנכון - 1 במקרה הזה)

במקביל לפעול לעדכון ISO כדי למנוע בעיות בעתיד.

2. לבטח בינתיים בפול (במחיר כפול), לסדר את הבעיה מול ISO ואז לבטל הפוליסה בפול ולבטח בחברת ביטוח.

יש פה עלות נוספת די משמעותית, וגם הביטול לא יתן החזר מלא אלא לפי נוסחה (5% על השבוע הראשון + 0.3% על כל יום נוסף)

אפשר כמובן לדרוש מחברת הביטוח פיצוי על הטרטור הזה.

כדאי, לפני כל הסיפור, לקבל אישור בכתב מהחברה על סירובה לבטח עקב מספר השלילות (השגוי).

אם חברת הביטוח לא תפצה - אפשר לתבוע אותה ואת ISO על ההפרשים ועל הזמן שאבד בטיפול בעניין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש לי בעיה דומה, אבל לא זהה.

לפני כמעט שלוש שנים נתפסתי נוהג במהירות מעל המותר. רשיוני נלקח ממני במקום, ולמחרת נפסל מנהלית ל-30 יום וקיבלתי זימון למשפט.

במשפט לא ראיתי בכלל שופט, אלא הגעתי למעין הסדר טיעון עם התביעה, כך שחתמתי על 300 ש"ח קנס + חודשיים שלילת רישיון על תנאי לשנתיים (שהסתיימו לפני כשבוע). כלומר בפועל לא הייתה שלילה כלל, מלבד המנהלית.

קראתי בשרשורים אחרים בפורום ששלילה שלא ניתנה ע"י בית משפט אינה נחשבת לצורך חישוב עלות הביטוח.

השאלה שלי היא איזו מהשלילות הנ"ל (זו המנהלית או שלא ניתנה בפועל) יכולה להיחשב בחישוב הביטוח, אם בכלל?

כמו כן, האם יש הבדל בתשובה אם מדובר בביטוח חובה או מקיף?

האם מישהו מכיר סיפור דומה או יכול להמליץ?

תודה! :-)

• תוכן חדש...