Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חמותי הזמינה לפני 5 חודשים קיה פיקנטו - הדגם המאובזר בצבע מוקה (בקיה קוראים לזה מילקי או קוטג' לא זוכר בדיוק :)).

במעמד ההזמנה הייתי נוכח ונאמר לה כי הרכב יגיע באפריל, אם כי היבואן לא מתחייב שזה יקרה באפריל ויש סיכוי שהמשלוח יגיע מאוחר יותר. לא בער לה לקבל את הרכב בזמנו (רכב ראשון שלה) ובוצעה הזמנה. היום התקשרו אליה והודיעו לה שבמשלוח הקרוב, אוניה שתעגון ב-25 לחודש, אין פיקנטו מהדגם המאובזר בצבע שלה ואם היא רוצה אז יש בצבע לבן או פיסטוק. כששאלה "ומה לגבי המשלוח בחודש הבא?" אמרו לה שגם לא ידוע אם תהיה פיקנטו בצבע הזה אבל היא מוזמנת לחכות. מבחינה טכנית אין שום טענות כלפיהם כי זה פחות או יותר מה שנאמר במעמד ההזמנה, אבל האם באמת יכול להיות שהיבואן אוסף הזמנות, ולא יודע מה הוא מזמין? באמת ייתכן נתק שכזה אי שם באחת מחוליות התקשורת? מצד אחד סוגרים הזמנות על כל צבע שתרצה, מצד שני לא מבטיחים תאריך אספקה וגם לא יודעים מה יש על האוניה? תאוריה נוספת שלי היא שהיבואן תקוע עם סטוק של מכוניות ממשלוחים קודמים, ומנסה להפטר מהם באלגנטיות לפני שיגיע משלוח רענן. מה דעתכם? יש פה מישהו שיודע לספק קצת מידע מבפנים לגבי מה שקורה מאחורי הקלעים?

אני בכל אופן המלצתי לה לחכות למשלוח הבא, היא גם לא לחוצה וחודש נוסף לא ממש משחק פה תפקיד עבורה.

פורסם

אותו דבר בסקודה... ידוע שצריך להגיע משלוח עם רכבים אבל לא ידוע איזה צבעים יהיו שם. משערים שיהיו כל הצבעים אבל אף אחד לא מבטיח. לדוגמא יש הרבה צבע שחור והחום מוקה אבל כחול מטלי נדיר.

ככה זה שאנחנו שוק קטן ביחס לעולם. מקבלים את השאריות.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

זו לא פעם ראשונה, היה פוסט לפני כמה שבועות על משלוח שלם של פיקנטו שהגיע בצבע שחור :shock:

ניתן לשער שלאור הביקוש העולמי ורשימות ההמתנה בארץ היבואן פשוט מבקש מקיה לשלוח כל מה שאפשר ולא משנה הצבע.

פורסם

אני לא חושב שאלו שאריות, אבל אם ניקח את המקרה של הפיקנטו, אז היבואן מבצע הזמנה שתגיע רק בעוד חודשים רבים, בינתיים אנשים מבטלים הזמנות ואז נוצר מצב שיש רכבים שהוזמנו, אך אין להם "בעלים" ואז מנסים להציע אותם לכאלו שביצעו הזמנה מאוחרת יותר.

פורסם
אותו דבר בסקודה... ידוע שצריך להגיע משלוח עם רכבים אבל לא ידוע איזה צבעים יהיו שם. משערים שיהיו כל הצבעים אבל אף אחד לא מבטיח. לדוגמא יש הרבה צבע שחור והחום מוקה אבל כחול מטלי נדיר.

ככה זה שאנחנו שוק קטן ביחס לעולם. מקבלים את השאריות.

לפני שהזמנתי את הרכב הנוכחי ובעת ההזמנה בסוכנות המרכזית,הראו לי בדיוק איזה רכבים מגיעים באוניה (3\2) ואיזה צבעים.

אפילו היה עוד משלוח שייכנס עוד שבועיים עם צבעים דומים ואחידים (הקודם רובו היה צבעים משולבים כשהגג בצבע לבן\כסוף).

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני לא חושב שיש כאן קונספירציה.

המפעל שמייצר את הפיקנטו עובד בתפוקה מלאה ולא ממש מצליח לעמוד בביקוש. היבואן צמא לרכבים ולוקח כל רכב שהיצרן מוכן לזרוק לאוניה, בצבע כזה או אחר.

בסופו של דבר ליבואן קטן (יחסית) כמו טלקאר יש שתי אופציות - לא לקבל כלום או לקבל מה שיש. הם כנראה בוחרים באפשרות השנייה, מתוך ידיעה שבמקרה של הפיקנטו כל צבע יימכר ומהר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדיוק מה שTzvika-Pick אמר.

ההזמנות שאתם סוגרים מול היבואן זה מידע אישי שלו מה לעשות עם הרכבים שמגיעים, מהיצרן טלקאר מזמינים "anything we can get". לא משנה צבע או רמת איבזור או מנוע\תיה"ל. כי כל פיקנטו שעוגנת בארץ כבר נמכרה לפני חצי שנה ללקוח סופי.

(וגם אם מישהו, חלילה, מבטל - יש מאות הזמנות שישמחו לקבל את הפיקנטו שלו)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אותו כנ"ל לגבי יונדאי - אין להם מושג איזה דגם מגיע ובאיזה משלוח.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מצחיק. אני מבין שזה לא משהו חדש שהתחיל אתמול. למדתי משהו חדש. אני זוכר שיבואנים ידעו בדיוק מה יש להם, ומה הם יקבלו בכל משלוח ומשלוח.

פורסם

כשיש ליצרן מלאי ופס הייצור עובד בקצב סביר זה באמת מה שקורה. במקרה של הריו, הפיקנטו, הוולוסטר ורכבים אחרים מקבוצת יונדאי-קיה זה לא קורה במכוון. ההחלטה של היצרן היא לשמור על קצב ייצור שקטן במעט מקצב ההזמנות כדי לא להיות מקרה ג'נרל מוטורס 2.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני לא חושב שיש כאן קונספירציה.

המפעל שמייצר את הפיקנטו עובד בתפוקה מלאה ולא ממש מצליח לעמוד בביקוש. היבואן צמא לרכבים ולוקח כל רכב שהיצרן מוכן לזרוק לאוניה, בצבע כזה או אחר.

בסופו של דבר ליבואן קטן (יחסית) כמו טלקאר יש שתי אופציות - לא לקבל כלום או לקבל מה שיש. הם כנראה בוחרים באפשרות השנייה, מתוך ידיעה שבמקרה של הפיקנטו כל צבע יימכר ומהר.

מסכים איתך,

מנסיון של קרוב שלי אשר קיבל את הפיקנטו בחודש פברואר, היבואן יודע מה קיבל רק כאשר הרכב עולה על האוניה. הקרוב שלי הזמין צבע תכלת. בינואר הציעו לו לקבל רכב בצבע שחור (סירב) ובפברואר הציעו לו רכב בצבע אפור פלטינה (לקח) .

הפיקנטו הצליח בזכות השילוב של רכב קטן-גדול (ביחס למתחרים בקטגוריה), יחס תמורה למחיר טוב מאוד, ומבצע המכירות של חבר. אילו היבואן היה מצליח לקבל אספקה מהירה יותר, הוא היה כובש את הקטגוריה ללא עוררין.

• תוכן חדש...