Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והדלק עוד פעם עולה ,נמאס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכל טוב גם יפה ועדיין פערי השכר בחברה הישראלית הם מהגבוהים במערב. ופערים כאלו אינם צומחים מעצמם או מפערי הכשרונות או הכישורים של המשתכרים, הם תוצר של מדיניות ממשלתית חסרת אחריות. וכשמישהו מרוויח יותר מדי, עומדים מנגד כאלו שמרוויחים פחות מדי, נורא פשוט. ובהתחשב ביוקר המחיה כאן בארץ והיחס בין סל מוצרים סטנדרטי לבין יכולת השכר הממוצע במשק לרכוש אותו ושיעור ההכנסה הפנויה הנותרת בידי המשתכר הממוצע, המצב כאן הוא רע, מתסכל ואין פלא שצמחה כאן מחאה חברתית כמעט חסרת השוואה בהיקפה. העובדה שהיא כשלה אינה נוגעת להצדקתה אלא לאופן ניהולה, אבל זה כבר בשוליים. והנגיד הזה שאתה כה מחשיב דואג יותר מכל ליציבות הבנקים, גם אם משמעה של אותה יציבות הוא העדר מוחלט של תחרות ביניהם ופערי ריבית ועמלות בלתי נסבלות, העיקר שירוויחו מספיק ושחלילה לא נראה אותם מתחבטים בסוג כזה של צניחת רווח כמו שקרה בסלולר.

שוב פעם נחזור לטיול בהודו שלי. פגשתי בזוג מבוגר מדנמרק שנסעו בגפם. יש להם שני ילדים משכילים. מן הסתם דיברנו על הארצות שלנו. הם נדהמו לשמוע ולא הצליחו להבין מדוע משפחה תרצה להביא לעולם יותר משני ילדים. מה ההיגיון בלהוליד 4, 6, 12 ואפילו יותר ילדים זה פשוט דבר בלתי נתפס על הדעת עבורם.

כל אדם עם היגיון בריא מבין את העובדה הנ"ל. בדנמרק יש באמת חופשה של שנה בתשלום מהעבודה לאישה אחרי שהיא ילדה. אך מיכוון שכל משפחה מולידה 2 ילדים בלבד המדינה מסוגלת לעמוד בזה. אילו בדנמרק היו מולידים 6 ילדים פר משפה, בטוח שהדבר לא היה אפשרי. אך מיכוון שבישראל המנהג הוא "נותנים לך תקח, מרביצים לך תברח" אז אם מקבלים בחינם למה לא לקחת אם הדבר אפשרי? לכן כאן החופשה היא רק 3 חודשים בתשלום. במילים אחרות, זה לא שבישראל עושים ילדים רק בגלל החופשה בתשלום אבל מנגד, בזמן שבישראל המדינה מעודדת ילודה בכך שהיא נותנת עזרה כלכלית בצורות שונות למשפחות עם הרבה ילדים בדנמרק ובמדינות אחרות אנשים אינם רואים צורך לקחת גם אם נותנים להם, כלומר הם מסתפקים בפחות ילדים גם אם ישנן הטבות שונות על ילודה. לכן המדינה מעניקה הטבות שנראות מרחיקות לכת לעומת ישראל.

עובדה מגובה במאת האחוזים. אין מדינה, נאורה ומתקדמת בעולם שמעניקה שנה חופשה בתשלום שבה ממוצע ילודת ילדים גבוה משל ישראל. פשוט וקל, תעשה פחות ילדים, תקבל יותר הטבות.איזו נוסחת קסם נכון?

יוקר המחיה? אוכל בריא עולה כאן הרבה פחות מארה"ב נקודה. פה אתה מעמיס עגלה עם פירות וירקות ב 50$ כמה ירקות תקנה בארה"ב ב $50? תשובה, לא הרבה ממש. מחירי החלב והבשר הם כמעט אותו הדבר. אז בבקשה, אל תרצה לי על יוקר מחייה.

מי הגיע למחאה החברתית שלך? משפחות עם ילדים, חד הוריות, נכים ובעיקר השכבות החלשות. תסלח לי אבל עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד זה קצת לא פייר מצד השכבות החלשות להתלונן יותר מדיי. אילו המדינה לא הייתה מרגישה צורך לתמוך בהם לא היה צורך במיסים גבוהים. המיסים הגבוהים נובעים מן השאר שהממשלה מסבסדת את התחבורה הציבורית בכדי שאלה יוכלו לנסוע במחירים יותר זולים. הממשלה גובה מיסים בכדי שהנכה יקבל קיצבת נכות וכשזו נשחקת הממשלה צריכה לגבות יותר מיסים בכדי לתת קיצבה יותר הולמת. מחיר כל הסחורות עולה כי צריך לשנע אותן ממקום למקום וזה כמובן מושפע ממחיר הדלק. זה האחרון גבוה כי המדינה ממסה יותר את הדלק בכדי "להרוויח" יותר כסף ממיסים כי הרי היא צריכה לגבות 30 ומשהו מילארד עבור הקיצבאות השונות של ביטוח לאומי אז עם כל הכבוד לשכבות החלשות המיסים הגבוהים הם יותר בעבורם ובשבילם, בין הייתר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קצת מוגזם לתלות את כל החוליים של החברה הישראלית בריבוי הילדים וקיצבאות הביטוח הלאומי. לא נכון יותר יהיה להעלות את צרכי הבטחון של מדינת ישראל, כאלו שלא דנמרק אפילו לא הודו, נזקקים לתקצב כמותם. טיעון שכזה, גם הוא מופרך אגב, ייראה קצת יותר רציני מאשר התפיסה המוזרה הזו המדמיינת משפחות ערביות וחרדיות שכל היום עסוקות בפרו ורבו.

פורסם
אתה מנסה למתוח את רמת הנימוסין והדרך ארץ שלי כמה שאפשר אהה?

נימוסין זה לא תחליף לאינטליגנציה.

בוא ונתחיל בדבר האחרון. אתה מתגאה בכך שמעולם לא היגרת לארץ אחרת אהה? נו ואני כן. אבל בוא ונעשה חושבים לרגע. מי המדינה הזו צריכה יותר? אנשים כמוך שמתגאים שמעולם לא היגרו לארץ אחרת ורק מתבכיינים ובוכים ובשיא העיוורון שלהם חושבים שרק חרא וקקה כאן והכל בזבל?

כרגיל, אתה מבלבל במוח ואומר דברים שמעולם לא אמרתי, הווה אומר, מעולם לא אמרתי שהכל "חרא וקקה כאן" , שאחרת מזמן לא הייתי כאן. מעבר לכך ששהיתי מספיק בחו"ל כדי להכיר צדדים אחרים בגלובוס הזה. אתה בכלל יודע מה עשיתי כאן בזמן שאתה ניסית לבסס לעצמך חיים טובים יותר שם ?

הבנת את זה גאון, או שאני צריך להאכיל אותך בכפית מילה אחר מילה ולקרוא בין השורות ?

ומה שהכי גרוע מתסיסים ומעודדים ומייחלים לכאוס או אנשים כמוני שהיו בחוץ, חיו תקופה לא קצרה וראו גם את הצד השני של המטבע והבינו שלא כל הנוצץ הוא זהב.

הרצון לתקן עוולות ולשפר את חיינו כאן נקרא בפיך "התססה ורצון לכאוס" ?

רק אנשים כנועים \ אדישים \ אגוצנטריים \ מנותקים \ חסרי הבנה בסיסית מהי דמוקרטיה מדברים כך.

זו הסיבה שאני מתעקש על מסע ההסברה הזה. אני הייתי פעם טיפש וכסיל כמותך.

טיפש וכסיל תקרא לחברים שלך.

הנה דוגמא קטנה לכסיל כמותך שאוהב רק להתבכיין.

ראה תגובתי למעלה אימבציל.

בלה בלה בלה בלה בלה...ארה"ב....בלה בלה בלה ...ארה"ב

מהיום הראשון, לפני יותר משנה ניסיתי בעדינות להסביר לך שסיפורי ההשוואה שלך לארה"ב מעניינים כקליפת השום.

אבל תמשיך. זו דרכו של טרול מקצועי.

עכשיו תסביר נא לנו הכסילים והבורים,

אם היה לך כל כך טוב בארץ, מדוע למען השם בכל זאת היגרת לארה"ב ???

פורסם

מי הגיע למחאה החברתית שלך? משפחות עם ילדים, חד הוריות, נכים ובעיקר השכבות החלשות. תסלח לי אבל עם כל הכבוד ויש הרבה כבוד זה קצת לא פייר מצד השכבות החלשות להתלונן יותר מדיי. אילו המדינה לא הייתה מרגישה צורך לתמוך בהם לא היה צורך במיסים גבוהים. המיסים הגבוהים נובעים מן השאר שהממשלה מסבסדת את התחבורה הציבורית בכדי שאלה יוכלו לנסוע במחירים יותר זולים. הממשלה גובה מיסים בכדי שהנכה יקבל קיצבת נכות וכשזו נשחקת הממשלה צריכה לגבות יותר מיסים בכדי לתת קיצבה יותר הולמת. מחיר כל הסחורות עולה כי צריך לשנע אותן ממקום למקום וזה כמובן מושפע ממחיר הדלק. זה האחרון גבוה כי המדינה ממסה יותר את הדלק בכדי "להרוויח" יותר כסף ממיסים כי הרי היא צריכה לגבות 30 ומשהו מילארד עבור הקיצבאות השונות של ביטוח לאומי אז עם כל הכבוד לשכבות החלשות המיסים הגבוהים הם יותר בעבורם ובשבילם, בין הייתר.

אני מבין שלא יצאת לרחוב בקיץ שעבר... אני הייתי שם וראיתי בעיקר לא אוכלוסיות חלשות. היה מוזר לראות שם לא מעט אנשים כמוני, שמרוויחים כסף אבל נשבר להם הז** מההתנהלות פה. שנשבר להם מגובה המיסים ולא לקבל כלום כמעט בחזרה (אתה מוזמן לקרוא את דוח הנגיד שיצא אתמול) אתה מדבר איתי על קצבאות של ביטוח לאומי? בוא נחתוך כמה מאות אלפי חרדים שחיים על הגב שלי ושלך את המימון ותראה פתאום איך משתחרר כסף למדינה. הם רוצים 10 ילדים? אין בעיה שיעבדו. הם רוצים ללמוד בכולל ולא לעבוד? אין בעיה שיעבדו. העניין הוא שלמר ביבי יותר קל לטפל בדברים אחרים מאשר בחרדים ולמה? כי נוח לו מאוד על הכסא שם למעלה. אז מה עושים? מעלים את מחיר הדלק (עלק כי יש סנקציות על אירן). חשבון חשמל חדש כבר קיבלת? הנה עוד מס חדש. במקום לטפל בבעיות האמיתיות במדינה הזאת הם מצאו להם דרך קלה מאוד להרוויח כסף.

למה טרכטנברג לא התייחס בכלל לבעיית החרדים? כי ביבי אמר לו. הכל פוליטיקה.

ובקרוב שוב הכל עולה. העיקר בשביל לתקוף את אירן

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3566737,00.html

אז שיתקוף כבר את אירן ויעלם לנו מהחיים.

אברה קדברה

פורסם

בקיץ ילדים בחופש וצריך למצוא תעסוקה. פתאום מארגנים הופעות בחינם של שלמה ארצי ומיטב אמני ישראל. לא תגיע? תגיע. למה לא מפגינים בחורף? אף אחד לא יבוא. קר. ילדים בבית ספר. אין אטרקציות למשפחה. ביוון מפגינים בחורף. ברוסיה מפגינים בחורף. מהפכות לאורך ההיסטוריה פרצו בחורף. אם בארץ היה קשה אנשי צדק חברתי לא היו מאיימים במחאה בקיץ. מחאה הייתה פורצת גם בחורף. מחאה חברתית הונהגה על ידי צעירים משועממים שלא עובדים ורוצים לקבל דירה ליד בית קפה ברוטשילד ב-200 אלף שקל. ליף זה בלוף. באיזה מדינה נורמלית מנהיגת מחאה חברתית גדלה ביישוב של האליטה ולמדה קולנוע על חשבון אמא ואבא?

ביבי לא יצר את בעית החרדים ומעמסה של המגזר החרדי על המדינה נופחה מעבר לכל פרופורציה. ורק שתהיה בעניינים במגזר החרדי רוב החרדים יוצאים לעבודה.

פורסם

אל תדאג בקרוב מאוד זה יקרה.

מתוך הכתבה:

"ובינתיים, נבחרי הציבור, שמתדלקים את רכביהם על חשבון הכיס הציבורי, אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה. מחיר המכוניות גבוה (מס רכישה בגובה 83% לעומת 40% בממוצע באירופה) ומחיר הבנזין גבוה, אבל תחבורה ציבורית יעילה עוד אין.

תעריף החשמל צפוי להתייקר שוב ביום ראשון הקרוב, הפעם בשיעור של 8.9%. העלייה הנוכחית במחירי החשמל נובעת מהשיבושים המתמשכים באספקת הגז ממצרים ומהידלדלותו של מאגר ים תטיס, שמאלצים את חברת החשמל להפעיל חלק ניכר מתחנות הכוח שלה באמצעות סולר יקר, במקום גז טבעי זול. לדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו, עליית תעריפי החשמל היא גם "תוצאת הסנקציות על איראן שמייצרות עלייה במחירי הנפט"."

זה מה שקורה כשממנים ד"ר לפילוסופיה בתור שר אוצר עם ידע אפס. העיקר הוא ידע לצעוק שישנסקי שישנסקי ועכשיו הציבור משלם כפול.

והתירוץ של אירן לא ימאס לביבי אף פעם. אבל אתה תמשיך לשלם ותגיד ביבי יודע הכי טוב. "לטענת שר האוצר יובל שטייניץ, המדינה כבר פעלה בנושא ומנעה נסיקה של 40% במחיר החשמל, "על ידי ויתור על הכנסות מדינה בסך מיליארד שקל"" - הוא עוד חושב שהוא מציל לעם ישראל את החיים הגאון.. במקום לתת תמריצים לחשמל סולארי (מה שקרה בדיוק ההיפך כי יצא שחברת החשמל מרוויחה פחות ולכן הקטינו את כל התקנים) הם ממשיכים בשלהם ובסוף עוד אומרים אנחנו רק עושים לכם טובה.

למה שנבחרי הציבור היקרים לא ישמשו דוגמה לציבור ובמקום לסוע בסופרב A8 ומה לא, יעברו לנהוג בפלואנס חשמלית? אוכלי חינם.

ומי אתה חושב משלם על ההתייקרות של שאר המוצרים בשל הדלק והעלייה בחשמל? כן שוב אתה. בסוף מגלגלים הכל לצרכן. אז אתה תשב בבית ותגיד איזה מזל ששטייניץ שר אוצר הוא מחזיק את המדינה, ואני כנראה אצא שוב פעם למחאה בתקווה שהפעם יהיה שינוי רציני חוץ מכמות השערות על הרגליים של דפני ליף.

לרגע קיוויתי שזו בדיחה של 1 באפריל, אבל זו המציאות מאז ששטייניץ וביבי מנהלים פה את העניינים. בקרוב ימנו עוד ועדה שתעלה עוד כמה מיליונים וחוזר חלילה...

אברה קדברה

פורסם

יוקר המחיה? אוכל בריא עולה כאן הרבה פחות מארה"ב נקודה. פה אתה מעמיס עגלה עם פירות וירקות ב 50$ כמה ירקות תקנה בארה"ב ב $50? תשובה, לא הרבה ממש. מחירי החלב והבשר הם כמעט אותו הדבר. אז בבקשה, אל תרצה לי על יוקר מחייה.

http://www.ers.usda.gov/publications/aib790/aib790d.pdf

גם מחירי הבשר יותר נמוכים ,תחפש באינטרנט אני בטוח שתמצא ,וגם מחירי חלב .

אתה סתם מבלבל את המוח ,תקנה גם בחנות למזון בריא (בית טבע או לא יודע איזה שם פלצני אחר) ששם קילו עגבניות עולה 20 שקל וביצה מהלול הטיבעי 5 שקלים ותשאל אותם למה יש הבדל בין מחירי השוק למחירי מזון טיבעי .

תשווה בין מחירי המזון בחנויות רגילות ואל תחפש מוצרי פרימיום ,גם גריי גוס עולה 200 שקל ויש אבסולוט ב 50 ,אז מה זה אומר ??

תבדוק מחירים במסעדות בארץ ובחול ,פה סטייק רגיל עולה כמו סטייק מבשר קובה בארה"ב שלא לדבר על אלכוהול .

גם המבחר שם הרבה יותר גדול ,ניסית לקנות בארץ נקניקיות ?? יש משהו חוץ מגוליבר ומוצרי זוגלובק ,יש נקניקיות שלא מבשר עוף ?

וככה זה בכל תחום ,אל תנסה להוציא את ישראל יפה בסיפור הזה ,כי אין מה להשוות בין ישראל לארה"ב הן מבחינת השפע והן מבחינת המחירים .

פורסם
תשמע אם 3 אנשים אומרים שאתה מריח כמו ברווז נראה כמו ברווז ומתבטא כמו ברווז כנראה שאתה ברווז .

OBJECTION...

הפערים צמחו בעיקר מפערי כישורים וכשרונות. מי שמרוויח מעט מידי מוזמן לחפש דרך להרוויח יותר כסף כמו שאני עושה במקום לפתוח עיניים על אנשים שהגיעו לתפקיד בכיר אחרי שנים של עבודה קשה. מעניין אם בחו"ל דוחפים את אף לכיס של בכירים.

זו בדיוק הסיבה למה הלכתי להיות עצמאי.

למה שנבחרי הציבור היקרים לא ישמשו דוגמה לציבור ובמקום לסוע בסופרב A8 ומה לא, יעברו לנהוג בפלואנס חשמלית? אוכלי חינם.

המיגון של הרכבים לא מאפשר למכונית חשמלית טווח נסיעה דומה לשפוי בגלל המשקל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אתה מדבר על לעשות? אתה זה שמוחא פה כפיים לביבי ולשטייניץ על המדיניות הנפלאה שלהם בכמה דפים האחרונים.

יש פה מספיק דברים לעשות פשוט לאף אחד אין ביצים לעשות את זה. החל משיטת הבחירות וכלה בקיצוצים וכיסוח של מס חברי הכנסת, גם ככה במליאות נוכחים רק 20-50 איש. יש בממשלה של ביבי הכי הרבה שרים שהיו בכנסת עד היום- לכל פלוץ יש שר עם תיק בלי תיק. להזכירך ביבי גם רצה להאריך את חוק טל - משמע להמשיך לתת לחרדים לחגוג על הגב שלי ושלך, למזלנו משהו התחיל לזוז שם והבגץ הוכרע באוביקטיביות. אם יש בעיה של גז ושישנסקי ובעיות של סולר ודלק, למה לא לתת תמריצים לחשמל ירוק? חסר מה לעשות? היו תקנים לחשמל סולארי והתקנות פרטיות ותעשייתיות ואז באה חברת החשמל וראתה שזה פוגע לה ברווחים אז גם את זה חתכו כי מישהו צריך לממן את המשפחות שעובדות שם ואת ההטבות לעובדים. פשוט בוחרים בדרך הקלה, והעיקר שיישמר להם כסא שם למעלה. העיקר לביבי יש את מילת הקסם

אירן.

אברה קדברה

פורסם

משכורות של חברי כנסת חסרת משמעות. מעמסה של מגזר חרדי זניחה. אנרגיה ירוקה זה בולשיט של המאה ה-21. אם כבר אנרגיה גרעינית.

פורסם
אני משלם המון מיסים , למעשה על כל שקל שאני מכניס אני משקלם 90 אחוז אגורות מיסים , למה ?

אשמח להסבר איך הגעת לחישוב הזה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ובנתיים, מחיר הנפט ממשיך לרדת והדולר במגמת ירידה:

107.33$

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4208866,00.html

106.55$

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4196339,00.html

105.41$

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4209485,00.html

אבל את ההעלאה במחיר אנחנו נקבל ויהי מה.

מעניין שכבר לפני יותר משבוע ידעו בכמה תהייה ההתייקרות הבאה, למרות שהמחיר

נקבע עפ"י 5 ימי המסחר האחרונים.

פורסם
אשמח להסבר איך הגעת לחישוב הזה.

אין בעיה

מס הכנסה + מס בריאות במקרה שלי הוא הוא 53 אחוז (וכן אם אני מרוויח הרבה זה הבעיה שלי )

על כל ההפרשות הסוצייאליות אני משלם עוד מיסים אז זה כבר מגיע ל 60 אחוז

תדלוק לחודש 1500

מיסים מתוך זה הם כ 600 שקל זה אומר 900 שקל נוריד את המעמ זה 750 שקל (מתורגם ל 3 אחוז מיסוי במקרה שלי )

63 אחוז + 16.5 מעמ על כל דבר 79.5

לזה תוסיף ארנונה לא כולל מעמ + חשמל גם לא כולל מעמ שהערך שלו מוגזם יחסית למדינות אחרות + מכסים + מיסי קנייה על מוצרים + מחיר מים מוגזם ואתה כבר עובר את ה 90 אחוז מס . עכשיו נכון שעד 48 אחוז זה לא מיסוי לינארי אלא פרוגרסיבי

אבל בשורה התחתונה עד שאני בא לקנות משהו המחיר שלי נטו בשבילי הוא אחריי 90 אחוז מיסוי .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...