Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי הפורום הכי מתאים לשאול בו למרות שלא מדובר ברכב אספנות,

האם למישהו יש ניסיון עם שמאות לרכבים מיוחדים / ביבוא אישי?

על מה מתבססת הערכת השווי? בהנחה ואין בארץ רכבים דומים ולא ניתן לייבא רכב דומה בגלל השנתון.

במידה ומתקבלת שמאות בערך X, כמה בערך תעלה פרמיית המקיף?

במקרה של תאונה האם התנהלות הביטוח תהיה שונה מברכב רגיל בעל שווי דומה?

תודה,

אלון

פורסם

כל הרכבים בארץ שאין להם מחירון נדרשים לבצע הערכת שמאי אישית ספציפית לאותו הרכב כדי לקבוע את ערכו לצורכי ביטוח.

ההליך הינו הזמנת השמאי אליך או הגעה עם הרכב אל השמאי . השמאי ממלא דוח על מצב הרכב לרוב הוא נעזר בבעלים ובשווי של רכבים דומים . מנסיון שלי השמאי נוהג להתיעץ עם הבעלים על שווי הרכב הריאלי לפני קביעת השווי בדוח.

אם אני זוכר נכון עלות הביטוח היא בערך 5% מערך הרכב כאשר צריך לשם לב שמעל שווי מסויים ידרשו מהבעלים גם מערכות כמו איתורן וכו . לפני כמה שנים המדרגה היתה 150000 שח

תום

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

שמאי לוקח 700 ש"ח

וביטוח 2 אחוז אם בקשה לנעילה מיוחדת

ככה זה אצלי

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

• ספונסר פורום
פורסם

אני ממליץ בחום על שמאי הבית שלנו אלי אמרן.

הבחור בהחלט יוצא דופן מעדר השמאים שפועלים "בחסות" חברות הביטוח.

רק אל שתכח לבדוק לפני בחירת השמאי שהחוות דעת שלו "מקובלת" ע"י חברת הביטוח שאתה הולך לבטח אצלם.

פורסם

יש תופעה בתקופה האחרונה שכלי רכב שהגיעו ביבוא קיבלו הערכות שמאות גבוהות יחסית מן השווי הריאלי או ביחס למחיר ששולם בפועל כולל המסים, לאחר זמן די קצר המכוניות הללו "במקרה" נשרפות, נגנבות ומגיעות למצב של טוטל לוסט.

לחברות הביטוח יש בעיה כי לרכב שיובא ביבוא אישי יש מגבלה להעברת בעלות למשך שנה/שנתיים/שלוש (תלוי ברכב) ואינן יכולות לממש את הרכב או מה שנשאר ממנו ...

פורסם

אני אחדד את השאלה, לרכב יש מחירון (מצחיק) והוא לא יובא לארץ ביבוא אישי, יש פשוט מעט מאוד רכבים כאלה בארץ (לקסוס ישנה).

האם סביר ששמאי ייתן הערכת שווי שונה לרכב בגלל מצבו למרות מחיר המחירון המצחיק שלו? או שהשווי יהיה נמוך בכל מקרה ואין סיבה להיכנס לסיפור?

תודה!

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש לרכב מחירון אז השמאי יכול לתת הצהרה שהרכב שווה כמה אחוזים יותר בגלל תוספות/מצב כללי מיוחד.

אבל אל תצפה להערכה של פי 2 ממה שרשום במחירון כי השמאי לא יסתור את מה שרשום במחירון.

פורסם
אם יש לרכב מחירון אז השמאי יכול לתת הצהרה שהרכב שווה כמה אחוזים יותר בגלל תוספות/מצב כללי מיוחד.

אבל אל תצפה להערכה של פי 2 ממה שרשום במחירון כי השמאי לא יסתור את מה שרשום במחירון.

בדיוק ממה שחששתי, גם על שיפורים כאלה ואחרים אני מניח שהמחירון הזעום לא יכפיל את עצמו ויותר?

תודה!

• ספונסר פורום
פורסם

אם תביא קבלות על השיפורים אז יכול להיות שהשמאי יוסיף למחירון, רק קח בחשבון שהביטוח יתייקר בהתאם.

• תוכן חדש...