Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש צ׳צ׳ניה פה....

כל היריבים הצבאיים של המדינה מסתכמים בארבע וחצי ארגוני טרור, והציבור חש איום ״קיומי״....

שטויות. לך תטייל בירושלים, תל אביב או כל מקום מרכזי הומה אדם נראה אותך רגוע מתהלך בכיף בלי להסתכל מעבר לכתף.

אתה חי במציאות שבה האויב נמצא בתוך המדינה, מתהלך בינינו. יכול מחר לעמוד מאחוריך בתור במכולת או לבוא להתקין לך משהו בבית. זה איום קיומי. אתה לא יכול לדעת מי בסדר ומי לא.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
שטויות. לך תטייל בירושלים, תל אביב או כל מקום מרכזי הומה אדם נראה אותך רגוע מתהלך בכיף בלי להסתכל מעבר לכתף.

אתה חי במציאות שבה האויב נמצא בתוך המדינה, מתהלך בינינו. יכול מחר לעמוד מאחוריך בתור במכולת או לבוא להתקין לך משהו בבית. זה איום קיומי. אתה לא יכול לדעת מי בסדר ומי לא.

מטייל בכיף כל הזמן. חרדות נמצאות בראש שלך. לא ניתן להבטיח ביטחון מוחלט, אבל אינתיפאדת הסכינים חוסלה בזכות עבודה קשה של כוחות הביטחון. אני מרגיש יותר בטוח ברחובות ירושלים מאשר ברחוב עיר אירופאית כלשהי כי בישראל כוחות הביטחון לפחות יודעים מה הם עושים להבדיל מכוחות הביטחון האימפוטנטיים באירופה ואפילו ארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

זה לא איום קיומי, זה איום לבטחון האישי, וסטטיסטית זה אפילו לא איום כזה חמור. איום קיומי ברמה הלאומית - אין יותר, אבל האתוס הלאומי הישראלי הוא של עם שחי על חרבו ולכן האמונה הזו באיום קיומי נותרה מושרשת בעם.

הבעיה היא שזה משפיע על המצב הכלכלי כי זה משעבד ה-מ-ו-ן כספים לדברים שאינם מטיבים עם אזרחים כמוני וכמוך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ממש צ׳צ׳ניה פה....

כל היריבים הצבאיים של המדינה מסתכמים בארבע וחצי ארגוני טרור, והציבור חש איום ״קיומי״....

שלום לך מר בטחון

אנחנו יכולים לנצח 20 פעם אסור לנו להפסיד פעם אחת.

אולי כמו בחלם שהחליטו שהתושבים יודיעו על שריפה שבוע ימים מראש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זה לא איום קיומי, זה איום לבטחון האישי, וסטטיסטית זה אפילו לא איום כזה חמור. איום קיומי ברמה הלאומית - אין יותר, אבל האתוס הלאומי הישראלי הוא של עם שחי על חרבו ולכן האמונה הזו באיום קיומי נותרה מושרשת בעם.

הבעיה היא שזה משפיע על המצב הכלכלי כי זה משעבד ה-מ-ו-ן כספים לדברים שאינם מטיבים עם אזרחים כמוני וכמוך.

שלום לך מר כלכלה

תקציב הבטחון כחלק מהתל"ג בירידה מתמדת

חלקו ממון שבא מארה"ב

כל המועסקים בביטחון הם חלק מהכלכלה.

תעשיות הנשק הישראלי שנהנות משם טוב משום הנסיון הקרבי של צה"ל גם הם מעסיקים רבים וטובים והם גם חלק מהכלכלה.

ועדיין תקציב הביטחון הוא מעמסה, תקרא לזה ביטוח, ונקווה שלא נצטרך להשתמש בו.

בדיוק כמו ביטוח מקיף לרכב, אתה משלם ומקווה לא להשתמש.

אם יש לך רכב פרטי שלך, האם יש לך ביטוח מקיף עליו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

וגם שלא היה טוב, לא באתי בטענות לאף אחד.

הבנתי וידעתי שתמיד השנים הראשונות קשות יותר.

רק שהשנים הראשונות שלי היו כשהייתי צעיר, לא בן 40.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חבל שאתה בולע בשקיקה את כל הממבו ג'מבו הקשקושי הזה, הוא לא מצדיק אפילו 1 ש"ח במחיר המוצר.

התשובה היחידה ללמה קולגייט עולה 24 ש"ח היא בדיוק אותה תשובה של למה הכלב מלקק לעצמו את הביצים.

כי הוא יכול וכי זה נעים.

מצדיק או לא אני לא יודע, לא החזקתי מערך יבוא אז אני יכול רק להניח.

את הסיבה היחידה שלך רשמתי בסעיף 5, מאמין שזה חלק גדול מהמחיר רק לא יכול להגיד בוודאות שזאת הסיבה היחידה.

אני מניח שאתה יכול להתחיל לייבא קולגייט ולהיות מליונר.

פורסם
וגם שלא היה טוב, לא באתי בטענות לאף אחד.

הבנתי וידעתי שתמיד השנים הראשונות קשות יותר.

רק שהשנים הראשונות שלי היו כשהייתי צעיר, לא בן 40.

אני בן 50 ויש לי טענות .נו אז ?! מה זה אומר ?!

גם אני כמוך ,לא יצאתי לטייל בחו"ל למזרח ,קניתי בית צנוע , עבדתי קשה והתקדמתי לאט .

לא נראה לי שעם התנאים הנוכחיים ,היית מגיע למה שהגעת ,אם עכשיו היית בן .20

אני קניתי דירת 2 חדרים בשנת 1990 ב -70000 דולר (140000 שקלים)

היום יבקשו עליה 1200000 שקלים.

המשכורת הממוצעת הייתה 2800 שקלים ,דהיינו 50 משכורות.

היום אתה צריך על אותה דירה ,בהנחה שאתה מרוויח 8000 שקלים , 150 משכורות.

אני רוצה לראות אותך היום משתמש באוטובוסים לנסיעות של 2 עבודות ביום

אני לא מבין את ההשוואות שלך

כשהייתי בן 25 לא זכור לי שחיכיתי 6 שעות במיון.

לא זכורה לי המתנה של שעה וחצי בדואר.

לא זכור לי שהיה מושג שנקרא עובדי קבלן .

לא זכור לי ששילמתי 18 אחוז מע"מ על מים.

אין טעם להמשיך (אלא אם תבקש)

אז אני שמח בשבילך שמצבך שפיר ,אבל יש אנשים מבוגרים שהפנסיה לא מספיקה להם ,ולא בגלל שהם עפו על עצמם להודו בגיל 20 .

מספיק שקרוב משפחה הופך לסיעודי ואז כל הסרט שלך משתנה.

כן,גם אם אתה גאון הדור וביטחת אותו בפוליסה שסגורה מכל הכוונים .

בקיצור ,חן ידידי , הקניונים המפוצצים והמסעדות ו-2 מליון נוסעים בנתב"ג ,לא מעידים בשיט על מה שקורה פה.

נ.ב.

לא שמאלני לא קומוניסט ולא נעליים

פורסם
אותו דבר אפשר לומר על סוציאליזם וקומוניזם, שהרעיון טוב אבל הוא לא מבוצע נכון ובגלל זה זה כשל.

הרעיון של הפרטת התאגידים היה על גבול הפיגור.

מה שהיה צריך לעשות (וצריך לעשות כיום עם כל חברה ממשלתית) זה לייצר תחרות בין תאגידים, שנשארים בבעלות הממשלה.

כלומר שיהיו תאגידים שלא יהיו בידיים פרטיות מצד אחד, אבל שיפעלו ביעילות ולא באפקטיביות, כמו גופים פרטיים.

ככה יהיה אפשרי לבחון כל שנה איך תפקד כל אחד מהגופים האלו, ומי שתפקד יותר טוב, עם יותר יעילות ועם לקוחות יותר מרוצים, הוא זה שיקבל את רוב התקציבים לשנה שלאחר מכן.

אין סיבה שהמים\ רפואה\ חינוך\ תחבורה יהיו בידיים פרטיות בלי תחרות מהמדינה.

זה לא שצריך לאסור על גופים פרטיים להתעסק בזה אלא שצריכה להיות אלטרנטיבה ממשלתית לכל השירותים הבסיסיים.

אם הניהול נכון, הממשלה יכולה אפילו להרוויח מזה כסף ושאותם גופים יהיו בבעלות המדינה אבל מנוהלים עם תקציבים משלהם שמחזיקים אותם, והממשלה רק תיתן הכוונה וגב כלכלי במקרים שצריך.

בתיאוריה זה נשמע טוב.

בפועל חצי מעובדי המדינה הם מיותרחם שעובדים באי יעילות - כי הם לא מפחדים לאבד את הכסא, בגלל גיבוי של ועדים בריונים.

אם יש משהו שהבנתי בחיים זה שהמדינה צריכה להתערב כמה שפחות.

לכל אזרח יש את ההעדפות שלו, ההעדפות של המדינה זה לפי מי שבשלטון באותו רגע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני לא מבין מה גורם לך לחשוב שזה מצב ייחודי לישראל.

אני אמור להתנחם שזה לא יחודי לישראל ?

וכשאתה כותב את הדברים האלה ,אל מול איזו מדינה ההשוואה ?

• תוכן חדש...