Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל פעם שאני חושב שכבר לא אופתע יותר מחוסר היכולת הנפוץ כ"כ בכבישים, אני מגלה תופעה חדשה.

והפעם על הפרק - ווישר אחורי. נכון, לא לכולם יש, אבל בד"כ למי שצריך - יש. מדובר בעיקר על רכבי האצ'בק/מיני/מסחריות, ובמכונית הסדאן היחידה שהייתה בבעלותי זה היה מאוד חסר לי.

למרות זאת, בתקופת הגשמים האחרונים בה יצא לי לבלות הרבה על הכביש (כרגיל), שמתי לב שהמגב האחורי לא עובד ברוב הרכבים על הכביש.

אני בעל רכב האצ'בק, לא תתפסו אותי עם שמשה אחורית מלוכלכת. תמיד חשוב לי שדה הראיה לאחור, ובגשם על אחת כמה וכמה.

אני לא מבין את התופעה, או בעצם אני לגמרי מבין - זו אותה בורות/זלזול בכביש/הרגלי נהיגה של קופים בג'ונגל שגורמים לכ"כ הרבה מצבים מטופשים בכביש, ולתאונות כמובן. אבל בחייאת, כמה קשה זה כבר לתת חצי סיבוב למתג שגם ככה קרוב מאוד להגה? או אולי כמו בשרשור האורות ביום המפורסם (אפשר להתחיל מהודעה מס' 40), זו בכלל תוצאה של חסכנות באנרגיה ומגמה ירוקה? ולמה הוא לא אוטומטי כמו המגבים הקדמיים בהרבה מכוניות חדשות?

15 שנות רישיון, ועדיין אני אומר תודה כל פעם שאני מגיע ליעד בשלום. 15 שנה, וכל ביקור באירופה ממחיש את גודל הטמטום. אני רציני עד כדי דיכאון כשאני אומר שאם הייתה כאן תחבורה ציבורית יעילה, לא הייתי מחזיק רכב כביש, לפחות לא כזה שייסע באופן יומיומי.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשבוע שעבר חשבתי שאני המטורף היחיד, יצא וביליתי יום שלם עם הרכב המשפחתי (באוטו מהעבודה אין וישר מאחורה) ואני מסתכל על כל הרכבים מסביב ואף אחד לא משתמש בוישר האחורי.

לצערי זאת הקטנה שבבעיותינו, בקרוב לא נוכל להניע את האוטו בכדי להינות מפעולת הוישר האחורי.

לילה טוב.

פורסם

נכון זה חשוב שיהיה שדה ראיה מאחור, ובטח שבחורף זה יותר חשוב, אבל נסחפת יותר מידי עם הסיפור הדרמטי הזה

פורסם

אחלה משפט, מזדהה מאוד, למרות שאין לי אפילו שנתיים רישיון:

15 שנות רישיון, ועדיין אני אומר תודה כל פעם שאני מגיע ליעד בשלום. 15 שנה, וכל ביקור באירופה ממחיש את גודל הטמטום. אני רציני עד כדי דיכאון כשאני אומר שאם הייתה כאן תחבורה ציבורית יעילה, לא הייתי מחזיק רכב כביש, לפחות לא כזה שייסע באופן יומיומי.

אירופאים יודעים לנהוג, יש להם גם תרבות, לנו לא.

(ויסלחו לי המתורבתים, אבל הרוב על הכביש לא מתורבתים)

אני מפעיל קבוע, גם אם יש קצת אבק או לכלוך על החלון, אני מפעיל, משפריץ קצת מים ונותן לזה להתנגב, אני לא מבין בכלל איך אפשר לנסוע בלי וישר מאחורה, בעיקר בחורף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אישית מקפיד על חלון אחורי נקי, זה דבר בסיסי של בטיחות שתדע מה הולך מאחוריך.

מה תגיד על אי חגירת חגורת בטיחות? חלמאות...

פורסם

לא רק שאני משתמש בוישר האחורי מתי שיש גשם, גם שמחתי לגלות שלמרות שהרכב שלי בן 9, השפריצר של השמשה האחורית עובד מעולה. זה חלק שבד"כ נסתם ומתמלא ג'יפה מחוסר שימוש, ואז אי אפשר לנקות את החלון האחורי בקלות.

אנשים באמת לא מבינים כמה חשובה האפשרות לראות כמו שצריך דרך השמשה האחורית.

פורסם
בשבוע שעבר חשבתי שאני המטורף היחיד, יצא וביליתי יום שלם עם הרכב המשפחתי (באוטו מהעבודה אין וישר מאחורה) ואני מסתכל על כל הרכבים מסביב ואף אחד לא משתמש בוישר האחורי.

תסע איפה שאני נוהג, תראה רכב שמפעיל וישר אחורי. ככה בשביל לאזן לך את הסטטיסטיקה :wink:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נגעת בנקודה שהיא אכן חשובה, הבעיה היא שכמוהה יש עוד המון:

חוסר איתות במעבר בין נתיבים, חוסר איתות בפנייה, אי שימוש באורות מצוקה בבלימה פתאומית או הפרעה לתנועה, הפרעה לתנועה (לדוגמא חנייה כפולה וחסימת נתיב), אי מתן זכות קדימה, אי מתן אפשרות להשתלב בתנועה (למשל במחלפים),אי הפעלת אורות בתנאי תאורה לקויים, אי שימוש בחגורות בטיחות, חציית נתיבים על מעבר חציה (קטנועים), רכיבה כמו חוליגנים (שוב- קטנועים), הצמדות לרכבים, ראייה מרחבית מוגבלת (לא מסתכלים 2-3 מכוניות קדימה), אי שימוש במראות במעברי נתיב, אי שימוש במראות בעת בלימה,חלאות שעוקפים את התור בפנייה ברמזור וחוסמים חצי נתיב לאלה שממשיכים ישר, אדיוטים שחונים על 2 חניות כי לא לימדו אותם לעשות רברס כמו שצריך, שוטרים שחונים בחניית נכים כי חושבים שהצביעה הכחולה של החנייה הופכת אותה לשייכת לאבא שלהם, נהגים שחונים על מדרכות ומחייבים את הולכי הרגל לרדת לכביש, זבלים שאמא שלהם זרקה אותם בלידה וגורמים לתאונה עם\בלי נפגעים ובורחים, אנשים שנוהגים ברכב שנת 2005 עם צמיגים מקוריים כי "יש עוד המון בשר!".

יש עוד המון אבל נראה לי שהנקודה מובנת.

ופה מניתי רק את העבירות שהן באמת באמת מטומטמות\מיותרות\קלות למניעה ויהפכו את כבישי ישראל למקום הרבה יותר נעים ומתורבת.

כל עוד כל הרעות החולות האלה ימשכו אנחנו נמשיך לנהוג כמו ברברים וחסרי תרבות.

מה שהורג אנשים בכבישי ישראל, מה שהופך אנשים לנכים בכבישי ישראל, מה שגורם לך שמישהו יוצא מרכב ורוצה להרוג אותך כי עיצבנת אותו זה העברות שפרטתי למעלה.

אבל יותר קל וסקסי להתעסק במהירות (אגב, לא רק למשטרה, גם אנחנו אוהבים לבחוש בזה לא מעט).

לפחות טוב לדעת שיש עוד כמה שאכפת להם מנקיון השמשות ברכב (חשבתי שאני ה"מפגר" היחיד שכל פעם שחלונות הצד והשמשה האחורית מעט מתלכלכים ישר נכנס לתחנת דלק ושוטף אותם עם מים ומעביר עליהם מגב בפדנטיות).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אצלי בפיקנטו יש ווישר אחורי ואני כמעט לא מדליק אותו. למה? כי השמשה האחורית כמעט לא מתלכלכת/נרטבת. חוץ מזה הווישר האחורי עושה רעש מעצבן.

פורסם

לדעתי קצת הגזמת, ואני אתן דוגמא אישית משלי.

אצלי במיטו השמשה האחורית קצת שקועה פנימה אם נגדיר את זה ככה, כלומר הקורות/גג/תחת ממשיך עוד נניח 5 ס"מ אחריה. בנוסף יש ספוילרון קטן שמוסיף עוד סככה מעל השמשה האחורית.

(הספויילר המקורי, תרגעו:lol: )

המצב שנוצר הוא שבמהלך נסיעה רציפה השמשה האחורית פשוט לא נרטבת, אז גם בגשם שוטף לא תראה אותי מפעיל וישר אחורי.

לעומת זאת, בתנועה איטית או פקקים יתכן ולפעמים השמשה האחורית תתרטב אבל גם זה תלוי בכיוון הרוח וכיוון הנסיעה- אז אני אפעיל את הוישר האחורי.

יותר מזה, כשהרכב היה חדש היה ציפוי מסוים על השמשה הקידמית והגשם פשוט היה מחליק ממנו (ממש כמו סרטים של ציפוי ננו) אז אפילו מקדימה לא הפעלתי, פשוט כי לא היו מים לנגב.

בגדול מה שאני אומר, הכל עניין של צורך. אתה לא יכול לשפוט ממבט חטוף.

לעומת זאת מה שכן אפשר להגיד בנושא הוישרים והראות (ואת זה כן אפשר לשפוט ממבט חטוף) זה שיש נהגים מסוימים שפשוט לא שמים לב למצב השמשות שלהם מבחינת אבק, בוץ וכל מני חסמי ראות כאלה ואחרים.

על כך אני מסכים, חשוב להקפיד על נקיון השמשות (קדמית ואחורית), כמו כן על נקיון המראות והחלונות הקדמיים בכדי לאפשר ראיה ברורה אליהן. ובזה- אני רואה הרבה נהגים מפשלים.

אפילו אתמול נהגתי ברכב של חבר שאי אפשר היה לראות כלום חוץ מקדימה. עצרתי, ניקיתי את החלונות והמראות והפעלתי וישרים+מים לשמשות לפני שהמשכתי בנסיעה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

לדעתי זוהי "תופעה" הכי שולית בהשוואה לשאר העבירות של הנהגים בכבישי ארצנו, כמו בדוגמאות שנתן edan.

ללא ספק הראות מאחורה חשובה לא פחות מאשר מקדימה. בחלק מהרכבים מסחריים אין בכלל חלון אחורי,

בשביל זה קיימות מראות צד.

כל עוד אין סיכון לשאר המשתמשים בדרך וזאת בניגוד לתופעה של "אי הפעלת איתות" בפניה או מעבר נתיב, אפשר לחיות עם זה.

ולגבי אורות ביום: לא רואה שום הגיון בחובה שקיימת להפעלת אורות (מ-1.11 עד 31.3) בשעות הצהריים במצב של מזג האוויר הבהיר כמו היום לדוגמא, לבין שעות הצהריים אשר בתאריך 1.4 (כאשר כבר אין חובה זו).

פורסם

כמו מאור מעלי, יש לי סיאט איביזה ויש לי מין ספויילר קטן מאחורה מעל השמשה (כן, מקורי) שיוצר מין גג קטן לשמשה האחורית וכתוצאה מכך לא מגיעים מים לשמשה האחורית, אם לדוגמה אני בפקק וכיוון הרוח עם כיוון הנסיעה אז מגיעים מים ואז אני מפעיל אותו, אך זה נדיר.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

פעם היה ניתן להשיג באוטו דיפו ווקס מיוחד לשמשות שהיה גורם למים פשוט להחליק על השימשה ומונע כימעט לחלוטין את הצורך להשתמש במגבים.

לא נתקלתי במוצר הזה בשנים האחרונות.

פורסם
תסע איפה שאני נוהג, תראה רכב שמפעיל וישר אחורי. ככה בשביל לאזן לך את הסטטיסטיקה :wink:

אני באמת נוסע בכל הארץ ולא מעט ואני שם לב לפרטים, למשל עניין הצמיגים שהוזכר כאן זה מדהים אותי כל פעם מחדש כל המותגים העלומים האלה שהצמיג נראה כאילו יוצר בתבניות יציקה של צעצועים, צמיגים שנראים צמיגי שטח שיושבים על משפחתית ועושים לי רעש של טרקטור מהחלון או צמיגים יבשים כל כך שחסרים בהם חלקים שהתפרקו, אותי זה מפחיד לנסוע ליד רכב כזזה בכביש, הוא יכול לבלום בלימת חירום והצמיג שלו יחליק כמה קילומטרים עד שיעצור או שהוא יסיים את העצירה ברכב אחר, או שהוא יתפוצץ מכל העומסים שמופעלים עליו והנהג יאבד שליטה, זה פשוט מפחיד.

לי יותר מפריע הרסס שמצטבר על השמשה בנסיעה בכביש רטוב, הוישר ביונדאי i30 עובד עם השהייה אוטומטית וזה מאוד נוח כי הוא לא סתם מרעיש ונשחק אלא מנקה כשצריך.

פורסם

אני יודע שזה נשמע לא יאומן, אבל בסיטרואן C5 שלי אין מגב אחורי, וזה משגע אותי כי אני חייב שהחלונות יהיו נקיים לחלוטין בכל רגע נתון...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...