Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד כמה שאני זוכר המהירות בכבישים המהירים באיטליה היא 110 קמ״ש ברוב הקטעים ובחלק גם 130 קמ״ש, אני לא זוכר תמרורים של 150 קמ״ש.

.

"איטליה: המהירות המותרת עלתה ל-150 קמ"ש

29.07.10 רועי צוקרמן

הפרלמנט האיטלקי אישר הצעה להעלאת המהירות המרבית המותרת בחלק מהאוטוסטרדות ל-150 קמ"ש"

לקוח מ- http://www.auto.co.il/כתבה-25575,72-איטליה-המהירות-המותרת-עלתה-ל-150.aspx

מעבר לזה,

באוטובאן בגרמניה עוד נותרו לא מעט קילומטרים ללא הגבלת מהירות כלל,

בכבישים המהירים בצרפת - 130 קמ"ש.

בארה"ב (לפחות בקליפורניה, לוס אנג'לס - משם אני במקור), המהירות המותרת ב- 101 וה- 405 (הכבישים המהירים והראשיים) הינה 65 מייל (קצת מעל 100 קמ"ש) תוך שבפועל התנועה זורמת במהירות של כ-120 קמ"ש באופן חצי חוקי - למה כוונתי?

Go with the flow

שם אין תרבות עקיפות כמו פה ותעצר מהר מאוד על Swirling (מעבר תכיף בין נתיבים),

אבל אם כולם נוסעים על 120 קמ"ש אף אחד לא יעצר.

יוון לדעתי לא נחשבת אירופה מבחינת תעבורה,

כל אחד יכול לשכור אופנוע קל / טרקטרון בלי רשיון ולסוע בכבישים הראשיים ללא קסדות,

חברה שלי ואני נסענו על הכביש המהיר עם טרקטרון במהירות של 50-60 קמ"ש (באי רודוס) לכל אורך האי ולא נתקלנו אפילו בניידת אחת...

בקיצור,

צריך למצוא את העמק השווה,

אני לא מצפה מהממשלה לוותר על הגבלת המהירות (אנחנו לא בגרמניה {וטוב שכך}) אבל בואו נהיה רציניים,

100 קמ"ש בכביש 431 או אפילו כביש החוף שלא בשעות העומס זה פשוט מגוחך.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המצחיק זה שרוב הכבישים המהירים באיטליה הם של שני נתיבים ואין בהם תאורה , ועדיין כולם נוסעים ממש מהר והכל בסדר.

הרכבים מתפתחים משנה לשנה וכך גם הכבישים רק המהירות נשארת מאחור ...

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

נו, לפחות מזל שנציג אור-ירוק משתתף גם הוא, בצורה אובייקטיבית בדיון (תגיד נחום, קיבלת ת'ערכה החדשה? זו עם המחזירי אור הממש שווים?)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ידעתי שאני לא חולם :wink:

אגב מבדיקה שעשיתי בלמ"ס, נכון ל2008 בישראל היו 692 תאונות פר 100K כלי רכב. באיטליה היו 473 תאונות פר 100K.

נכון, יש עוד הרבה משתנים חוץ ממהירות, אבל זה מראה שעם תשתיות טובות ונהגים שיודעים לנהוג (כי לימדו אותם, אף אחד לא נולד שומאכר) אפשר להשיג פחות הרוגים על הכביש גם עם העלאת המהירות המותרת.

ובעיקר: מהירות היא לא גורם עיקרי לתאונות, בקושי שולי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

לא יצא לי לנהוג בכבישים מחוץ לירושלים לאחרונה,ולכן לא נתקלתי במצלמות החדשות.

דבר אחד אני כן יודע בוודאות-בכביש בגין בירושלים מוצבות מצלמות מהירות ישנות,לא משנה כרגע אם הן פעילות או לא,כשאני נוהג שם במהירות של 80 קמ״ש לפי החוק(אפשר לנהוג שם הרבה יותר,בפועל הוא בנוי יותר טוב מכביש ירושלים-תל אביב ועל כך יעידו הירושלמים שבנינו),אני משתעמם מתחושת ״האיטיות״ שבנהיגה,ההרגשה הזאת גורמת לי לעייפות,לחוסר ריכוז,והתעסקות מיותרת בבדיקת מד המהירות בכל 5 שניות.

אני יכול להעיד על עצמי שבמהירויות גבוהות יותר אני הרבה הרבה יותר עסוק בנהיגה והרבה יותר מרוכז בכביש.

אני לא רוצה בכלל לדמיין איך זה לנהוג עכשיו את חיפה-תל אביב עם רוע הגזרה החדשה.

בישראל,כמו שכבר הוכיחו לנו בתחומים אחרים-עושים,ורק אחרי זה בודקים אם זה היה נכון.

בעצם,זה צעד נכון-לקופת המדינה.

פורסם
בארה"ב (לפחות בקליפורניה, לוס אנג'לס - משם אני במקור), המהירות המותרת ב- 101 וה- 405 (הכבישים המהירים והראשיים) הינה 65 מייל (קצת מעל 100 קמ"ש) תוך שבפועל התנועה זורמת במהירות של כ-120 קמ"ש באופן חצי חוקי - למה כוונתי?

Go with the flow

שם אין תרבות עקיפות כמו פה ותעצר מהר מאוד על Swirling (מעבר תכיף בין נתיבים),

אבל אם כולם נוסעים על 120 קמ"ש אף אחד לא יעצר.

גיא

וההסבר הוא מאוד פשוט. אם כולם נוסעים 120 וטורחים לחזור לימין בתום עקיפה לא נוצר הצורך במעבר תכוף בין נתיבים.

בקיצור, צאו לנו מהווריד ותנו ליסוע במהירות בה נוסעת התנועה ומרגישה טבעית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הבעיה במהירות בבגין היא היציאה שלו לכיוון מלחה. לפעמים נוצר שם פקק, שאתה לא רואה אותו עד שאתה מגיע לסיבוב שלפני הצומת. מאחר ושדה הראיה מוגבל, מהירות גבוהה יותר עלולה לגרום לנזק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אני הגעתי למסקנה (לפחות באיזורים שבהם אני נוסע) שאין סיבה לעבור את ה90 - 100 קמ"ש. את כל מי שעוקף אותי, אני פוגש ברמזור. אולי רק אלה שנוסעים מעל 120 קמ"ש יצליחו להיות רמזור אחד לפני כולם ולהגיע ליעד כמה דקות קודם.

כמובן שבכבישים כמו כביש 6 שאין בו כל 10 דקות רמזור, כמה שתיסע מהר יותר תגיע מהר יותר.

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה הזו.

אין לי כסף מיותר לתרום למשרד המשפטים, לא בא לי לבלות בקורס נהיגה מונעת וכמובן לא בבתי משפט.

בוולבו שלי אני נוסע 80 קמ"ש, והאמת אני נהנה לראות איך נהגים משתוללים בכביש, חותכים מימין ומשמאל, ובסוף מגיעים ביחד לרמזור אדום או לפקק.

גם כשהייתי צמוד לסיאט לאון 1.8 TSI לשבועיים לא עברתי את ה 100 קמ"ש וכלום לא קרה.

אם אני ממהר אני פשוט יוצא 5 דקות קודם, ואם אני ממש ממהר אז 10 דקות קודם..:lol:

לאן יש לי למהר ?

אובמה לא מחכה לי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הבעיה במהירות בבגין היא היציאה שלו לכיוון מלחה. לפעמים נוצר שם פקק, שאתה לא רואה אותו עד שאתה מגיע לסיבוב שלפני הצומת. מאחר ושדה הראיה מוגבל, מהירות גבוהה יותר עלולה לגרום לנזק.

אני לא מדבר על הקטע הספציפי הזה,זה כמו לתת לדוגמא את סוף כביש ירושלים תל אביב.

פורסם

אין לי כסף מיותר לתרום למשרד המשפטים, לא בא לי לבלות בקורס נהיגה מונעת וכמובן לא בבתי משפט.

בוולבו שלי אני נוסע 80 קמ"ש, והאמת אני נהנה לראות איך נהגים משתוללים בכביש, חותכים מימין ומשמאל, ובסוף מגיעים ביחד לרמזור אדום או לפקק.

גם כשהייתי צמוד לסיאט לאון 1.8 TSI לשבועיים לא עברתי את ה 100 קמ"ש וכלום לא קרה.

אם אני ממהר אני פשוט יוצא 5 דקות קודם, ואם אני ממש ממהר אז 10 דקות קודם..:lol:

לאן יש לי למהר ?

אובמה לא מחכה לי.

בדיוק מה שאמרתי אלא בצורה קצת שונה ואני לא מנסה לשכנע אף אחד - ה"טייסים" ישלמו ויסתובבו בין בתי משפט - שיבושם להם.

פורסם
אני לא מדבר על הקטע הספציפי הזה,זה כמו לתת לדוגמא את סוף כביש ירושלים תל אביב.

נכון, אני פשוט מעלה השערה מדוע המהירות היא כפי שנקבע. הרי אם נוסעים ממלחה עד החלק שבו הוא מתחבר ל431, אין מניעה לנסוע במהירות גבוהה יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון מאד. גם הדלק לא כ"כ זול. המהירות לא הורגת, היא פשוט יקרה להחריד:wink:

אף פעם לא הרגשתי שאני מפריע לתנועה כשאני נוסע 90 קמ"ש. לממהרים יש נתיב שמאלי (שלפעמים עמוס יותר מהימני בגלל כל ה"ממהרים").

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לשם חיזוק דבריי, אודה כי חטאתי בעברי ונסעתי על 140 בכביש 6. אלא מה, נעקפתי בברוטליות מימין ומשמאל כמעט בכל הזדמנות, לא פחות ממה שהייתי נעקף במהירות של 100 קמ"ש, ומהירות של 140 קמ"ש לכביש 6 היא גבוהה ולכל הדעות ממוצעת לכביש שם. ללמדך שאין במהירות שום תועלת ונסיעה במהירות גבוהה יותר אינה בטוחה יותר ואינה מועילה יותר - תמיד יש את מי שנוסע מהר יותר.

אגב נהג ישראלי לא שומר מרחק, בין אם זה על 30 קמ"ש ובין אם זה על 140 קמ"ש ככה ששוב, פשוט א-י-ן טעם לנסוע מהר. אין יתרונות. חסרונות לעומת זאת: דוחות, נקודות, קנסות, בתי משפט, שוטרים וכו'.... לנסוע כחוק - זה כל כך פשוט.

אני נוסע לרוב המהירות החוקית והמקסימום שקורה שלחוצים למיניהם עוקפים אותי, מבזבזים דלק, והורגים את הבלמים כשהם מתקרבים לפניי לרמזור ומאטים מהר. גם התחושה של הנוסעים ברכב של מי שנוסע מהר ובאקטיביות לא הכי נוחה. לא נתקלתי בתופעות שתיארת ואם אתקל בתופעות האלה, הרי שמדובר בנהגים פרועים בכל מהירות שהיא.

המחשבה שכל מי שנוסע מהר יותר ממך הוא נהג פרוע היא שגויה מהיסוד. אני לא מאמין ש"נעקפת בברוטליות" מימין ומשמאל כשנסעת 140 על כביש 6. נכון, תמיד יהיו אלו שיסעו יותר מהר, אבל העניין פה הוא המהירות הממוצעת של התנועה. אם תקח אלף נהגים בקטע כביש ותבדוק את המהירות שלהם, תמצא את המהירות הממוצעת הזו ורוב הסיכויים שהיא גם המהירות הבטוחה ביותר עבור קטע הכביש הזה.

אם המדינה תרגיל את כל הנהגים להוריד את המהירות הממוצעת שלהם ב-20 קמ"ש מפחד הקנסות אני מאמין שזה יעשה רק רע - עומסי תנועה גדולים יותר, ריבוי תאונות, עצבים על הכביש והרבה מרמור בקרב הציבור, שנסע עד היום במהירות מסוימת בבטחה וברוגע וכעת הוא מקבל על כך קנסות על ימין ועל שמאל.

אני גם לא מקבל את האמירות האלה של "ממילא מגיעים ביחד לרמזור". נכון, אם נוסעים בכבישים עם רמזורים כמו כביש 4 למשל, זה יכול להיות (ויכול להיות גם שמי שיסע 110 במקום 90 ישיג אותך בכל הרמזורים). אבל נסיעה יומיומית בכבישים ללא רמזורים, ויש מספיק כאלו במדינה, היא משמעותית יותר מהירה עבור מי שנוסע ביחד עם כל התנועה, ולא 90 קמ"ש על השעון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נכון מאד. גם הדלק לא כ"כ זול. המהירות לא הורגת, היא פשוט יקרה להחריד:wink:

אף פעם לא הרגשתי שאני מפריע לתנועה כשאני נוסע 90 קמ"ש. לממהרים יש נתיב שמאלי (שלפעמים עמוס יותר מהימני בגלל כל ה"ממהרים").

הנתיב השמאלי עמוס כיוון שיש נהגים אשר שוכחים לחזור לימין, תרבות הנהיגה על הכבישים הינה מתחת לכל ביקורת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

האמירה הזו "ממילא נגיע יחד לרמזור" נובעת ממחשבה שרכב מטרתו לקחת את הנוסעים מ- א' ל ב'.

בעיני רוב הקוראים/כותבים בפורום הזה הרכב ממש לא משמש אך ורק ככלי להגעה ממקום למקום.

כתוצאה מהאכיפה ההולכת וגוברת גם מכוניות שהן ספורטיביות טהורות (פרארי) יהפכו ככלי להגעה ממקום למקום או שפשוט לא יעלו איתן על כבישים נאכפים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...