Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שעניינה אותי - האם בעולם העלו את המהירות המותרת בשנים האחרונות?

לפני כמה שנים אני יודע שעדיין ברוב העולם הגבלות המהירות היו על 90-100 קמ"ש.

האם בשנים האחרונות, עקב ההתקדמות הטכנולוגית של המכוניות העלו במקומות יותר נאורים את המהירות המותרת או שבכל העולם המהירות הרישמית היא 90-100 קמ"ש?

מגאן 265

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באירופה, יש לא מעט כבישים מהירים בהם המהירות המותרת היא 130, וכשיש מצלמה כמה מאות מטרים לפניה יש שלט ענק שמזהיר אותך ממנה.

אברה קדברה

פורסם

במרבית הכבישים המהירים האירופאיים המהירות המותרת נעה סביב 130 קמ"ש, כאמור. יש מספר חד ספרתי של מדינות בהן מותר יותר, ומספר דומה של מדינות בהן מותר פחות מ-110. בארה"ב הממוצע נע סביב 70 מייל"ש (113 קמ"ש).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כיום, עם המצלמות החדשות כבר אין ברירה אלא לקנות גלאי מצלמות כלשהו.

אני כבר חודש עם הצ'יטה, וטפו-טפו-טפו, האזהרות היו במקום ו(כמעט) לא היו התראות שווא.

אז נכון, אנ'לא תופר כבישים על 200, אבל כשכולם מסביב נוסעים על 110, לנסוע על 80-90 זה "קצת" בעייתי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

באיטליה: כבישים מהירים מותר 150 קמ"ש. בפועל התנועה מתנהלת על 130-140 קמ"ש בימני, ו150-170 בשמאלי, ללא התערבות של המשטרה! לפחות ממה שאני ראיתי, וחציתי את איטליה מדרום לצפון. אגב לא נתקלתי אפילו בתאונה אחת. שמתי לב שנהגים שם לא מתביישים להאיץ בנתיבי האצה כך שלא נגרמים הבדלי מהירות גדולים במחלפים וכו'.

בשוויץ: כמו בארץ פחות או יותר, לא יצא לי להיתקל במשטרה אבל בכל מקום יש שילוט בולט על מהירות מותרת ונראה שלוקחים את זה ברצינות.

צרפת: אם אני זוכר נכון מותר 130 בכבישים מהירים, גם כאן יודעים לנהוג ולהשתלב בתנועה מהירה, שום אירועים חריגים.

יוון: גם כאן 130 אאל"ט, רק שכאן אין אכיפה לפחות ממה שאני נתקלתי.

כל זה נכון ללפני חצי שנה בערך..

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

שישי נסעתי בכביש החוף. הייתי עסוק 90 אחוז מהדרך בבלחוץ על הבלם בשביל לא לעבור את ה100. זה מאוד קשה בכבישים כאלה, הרכב בלי להרגיש מגיע לסביבות 115-120. זה פשוט בלתי אפשרי לנהוג במהירות של 90 בכביש כמו כביש החוף,שלא נדבר עם כביש 6, שם 120 זה זחילה.

פורסם
באיטליה: כבישים מהירים מותר 150 קמ"ש. בפועל התנועה מתנהלת על 130-140 קמ"ש בימני, ו150-170 בשמאלי, ללא התערבות של המשטרה! לפחות ממה שאני ראיתי, וחציתי את איטליה מדרום לצפון. אגב לא נתקלתי אפילו בתאונה אחת. שמתי לב שנהגים שם לא מתביישים להאיץ בנתיבי האצה כך שלא נגרמים הבדלי מהירות גדולים במחלפים

עד כמה שאני זוכר המהירות בכבישים המהירים באיטליה היא 110 קמ״ש ברוב הקטעים ובחלק גם 130 קמ״ש, אני לא זוכר תמרורים של 150 קמ״ש.

יחד עם זאת אני כן מסכים שבתכל׳ס התנועה מתנהלת שם על 130 קמ״ש בימני ואזור ה-160 קמ״ש בשמאלי ללא התערבות שוטרים כולל מצלמות שברוב הקטעים לא מצלמות מתחת ל-150 קמ״ש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
גם זה נכון. אבל כשרוב המכוניות שנמצאות על הכבישים כיום מסוגלות לשייט בקלות על 120 קמ"ש והרבה נהגים לא מעוניינים בנהיגה חסכונית כי הם לא משלמים על הדלק, תמצא לך מי שינסה לשמור על מהירות מותרת.

דבריך מחזקים את דברי. המכונית מסוגלת לשייט ב120, כמו שהיא מסוגלת לשייט ב150 או ב80.

הבעיה היא בנהגים. אם מהירות התנועה הייתה 85, אדם שהיה נוסע על 90 לא היה מרגיש ש"הוא נוסע לאחור".

המכונית מסוגלת ליותר, אבל גם לפחות. הכביש מסוגל ליותר, אבל גם לפחות.

רק הנהגים - לפחות לפי התגובות - מתמרמרים ש"הם לא מסוגלים לנהוג לאט יותר מ110"...

אני לא מצדיק את קביעת המהירות הנוכחית. קביעת המהירות כיום נקבעת ע"פ סוג הכביש, ואין כאן הבחנה אם מדובר על 431 (כביש רחב, מתוחזק, חדש, מסומן) לבין כביש 4 בקטעיו הדרומיים (שבור, סימונים דהויים, שוליים מלוכלכים) - שניהם כבישים דו-מסלוליים עם הפרדה בנויה.

אני בהחלט חושב שיש כבישים שבהם אפשרי להעלות את רף המהירות, ויש כבישים שבהם אפשר אף להוריד את רף המהירות ממה שמוגדר עכשיו.

ההשואה למדינות אחרות היא אפשרית, אך צריכה לקחת בחשבון שמקטעי הנהיגה בישראל קצרים בהרבה מבחו"ל, ולכן ריבוי הגבלות מהירות יכול רק לבלבל. בנוסף, מחלפים וצמתים בישראל צפופים יותר, וסובלים משילוט גרוע. הבעיה שכאן ישנן שתי רשויות שונות שאחראיות על אותו דבר: מע"צ משלטת (גרוע) את הכבישים, המשטרה קובעת את המהירות.

מחלף עין הקורא אולי חדש ובנוי מאספלט איכותי, אבל השילוט כה גרוע, שלהגיע למחלף במהירות גבוהה דינה להתקע באמצע המחלף בחיפוש נואש אחרי הירידה הנחוצה.

עם זאת, התבכיינות גרידא על "כמה כל העולם דפוק ורק אני גאון" לא תתרום דבר.

יש חוק וצריך לדעת לכבד אותו, גם אם לא נראה לי או לא בא לי. יש דרכים לשנות את החוק.

למרר בבכי זו לא אחת מהדרכים.

פורסם

נסעתי 90 קמ"ש "לפי הספר" בכבישים המתאימים, והממצאים להלן:

א. אתה בעצם מתפקד כמכשול בכביש, שאר התנועה מסכנת אותך ואתה במצב של חוסר אונים כי אינך רוצה לנסוע מעל המהירות המותרת.

ב. כמו שנאמר, במכונית מודרנית מהירות השיוט גבוהה יותר והייתי נכנס מהר מאוד ל"מצב אדיש" לולא המכוניות שחתכו/שחטו אותי מלפנים ומאחור.

ג. לא רק שהנהג נעשה אדיש לנהיגה אלא גם הנוסעים מאבדים את סבלנותם: "למה אתה לא נוסע?", "מה קרה?", "למה אתה מאט?" (שבפועל אתה נוסע במהירות קבועה).

ד. סדר העדיפויות השתנה להתעסקות בדברים מינוריים כמו חיפוש משטרה או מצלמות ובדיקת על הקמ"ש של מד המהירות, מדי פעם אתה מתעסק בנהיגה פרופר. (אם "ישחקו" איתנו על הקמ"ש לא רק שאנשים לא יינהגו 100 קמ"ש אלא גם לא יינהגו על 90 קמ"ש מהפחד למעוד וכך בעצם יחזירו אותנו לדור הסוסיתא)

תכנון הנהיגה משתנה והמטרה הפכה להיות לעבור קטעי כביש כאלה ללא דו"ח,

כל התמימים שלא יתכננו לזה נראה אותם בפורום של הסיוע המשפטי.

מסקנה 1, הנהיגה נעשתה מורטת עצבים ופשוט בלתי נסבלת.

מסקנה 2, המדינה הזאת זה מפעל לייצור מחאות.

האם אפשר לקבל ייעוץ על עגלה וסוס? התקציב 60 אלף ש"ח, מחפש משהו עם גוון ספורטיבי אך משפחתי, שיהיה סולידי ולא יימשוך עיניים, עם פונטציאל שיפורים, עדיפות למוגדש, לא צרפתי כי שמעתי שהם עושים בעיות כשדוהרים באזור של בתי קפה.

לפחות ככה ארגיש שאני מתקדם מהר ולא אצטרך לממן תאגידי דלק. ;)

פורסם

דרך קצת שונה לחשוב על הדברים:

הגברת המהירות תגרום לכך שאנשים יהיו פחות זמן בדרכים, כלומר פחות "יבזבזו" את הזמן שלהם, ויהיו יעילים יותר בזמן שהם עובדים.

אולי לא ישנה סידרי עולם, אבל סתם נקודה מעניינת שלא חושבים עליה...

מגאן 265

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני הגעתי למסקנה (לפחות באיזורים שבהם אני נוסע) שאין סיבה לעבור את ה90 - 100 קמ"ש. את כל מי שעוקף אותי, אני פוגש ברמזור. אולי רק אלה שנוסעים מעל 120 קמ"ש יצליחו להיות רמזור אחד לפני כולם ולהגיע ליעד כמה דקות קודם.

כמובן שבכבישים כמו כביש 6 שאין בו כל 10 דקות רמזור, כמה שתיסע מהר יותר תגיע מהר יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Slowride, שכחתי לרשום בתגובתי הקודמת.

מסקנה 3, בסיטואציות שהתאפשר לי, לא מצאתי סיבה לנסוע 90 קמ"ש או פחות. ;)

פורסם
דבריך מחזקים את דברי. המכונית מסוגלת לשייט ב120, כמו שהיא מסוגלת לשייט ב150 או ב80.

הבעיה היא בנהגים. אם מהירות התנועה הייתה 85, אדם שהיה נוסע על 90 לא היה מרגיש ש"הוא נוסע לאחור".

המכונית מסוגלת ליותר, אבל גם לפחות. הכביש מסוגל ליותר, אבל גם לפחות.

רק הנהגים - לפחות לפי התגובות - מתמרמרים ש"הם לא מסוגלים לנהוג לאט יותר מ110"...

אתה טועה. מהירות שיוט "טבעית" של הרכב בהחלט עלתה בעשורים האחרונים. מכוניות ממוצעות לפני 30 שנה היו רועשות, רועדות ולא משרות בטחון במהירויות שבמכוניות מודרניות ניתן לנסוע בהן בשקט ובבטחון מלא. וזה עוד לפני שמשקללים את רמת הבטיחות שעלתה משמעותית (פאסיבית ואקטיבית).

לפני 30 שנה, אם נסעת 90 קמ"ש הרגשת שזו המהירות הטבעית של הרכב. היום, נסיעה באותה המהירות מרגישה איטית מאוד. אם תסע למשל 180 קמ"ש לחצי דקה ואז תרד ל-90 תרגיש את זה נהדר - אתה כמעט תתפתה לפתוח דלת ולרוץ לצד האוטו :wink:

בנוגע לחוק - כפי שכבר נאמר כאן לא פעם - באמת צריך לציית לחוק, אבל כשהחוק הוא לא סביר אי אפשר לצפות שכל המדינה תציית לו. העובדות מדברות בעד עצמן - אם בכביש בו מותר לנסוע 90, המהירות הממוצעת היא 110, משהו לא בסדר (ואלו לא הנהגים עצמם).

ואין לי שום בעיה עם אכיפה במקומות מסוכנים. הבעיה שלי היא עם אכיפת מהירות בקטעים ישרים, מוארים ורחבים בהם מותר לנסוע נניח 90 או 100. תאכפו בכבישים אדומים, במקומות בהם אין גדר הפרדה ומכוניות יכולות לסטות מנתיבן ולהתנגש במכונית שבאה מולן. תאכפו לפני סיבובים מסוכנים. תאכפו איפה שצריך - לא איפה שזה מכניס יותר כסף.

הם עוד יגלו שזה לא באמת יוריד את כמות ההרוגים. אתם הרי קוראים חדשות - בדקו ממה נהרגו מרבית הנהגים/הולכי הרגל בחודשים האחרונים. אני משוכנע שתמצאו שמרביתם לא מתו כתוצאה ממהירות מופרזת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לצערנו הרב, הויכוח הזה עקר, ולמה? כי הממשלה הזאת עקרה. אצלנו במדינה הדברים הולכים ברברס.

אברה קדברה

פורסם
שמעתי את ניצב ברונו שטיין עם סיום תקופת הניסיון של המצלמות , וכניסה לפעילות מבצעית והחלטתי לנסות לנסוע במהירות המותרת על פי חוק.

ביומים האחרונים נסעתי מחיפה לאיזור טבריה לצרכי עבודה על פי המהירות המותרת בחוק , אולי + 10 ק"מש כי שאלוהים יעזור 90 קמ"ש נראה כאילו אתה נוסע לאחור...

אז הדבר הטוב ביותר שיצא מהנסיעה הזו היא צריכת דלק משוקללת של 13.5 ק"מ לליטר, וזהו זה בעצם..

בנסיעה ב 90 ק"מש הייתי פשוט מפגע על הכביש, מלבד רכבים ישנים שנסעו במהירות זהה ואו אפילו לאט יותר, רוב רובה של התחבורה פשוט עקף אותי במהירות גבוהה הרבה יותר מה90 ואו ה100 קמ"ש...

צפירות , היבהובים ממשאיות בנתיב הימין כיוון שאני מעכב אותם ומחייב אותם לעקוף אותי ...

בקיצור, 90 קמ"ש אינה מהירות ראלית אלא אם כן המטרה היא קנסות והרבה.

יעשה נכון מר ניצב שטיין באם ימליץ על העלאת המהירות המותרת בכבישים המהירים בישראל, ויעביר את המצלמות לכבישים האדומים שם מאבדים אנשים את החיים שלהם, ולא במצוד אחרי עברינים בכבישים המוגבלים ל 90 ואו רחמנא ליצלן 100 קמ"ש אמתניים...

הקושי של הנהג הישראלי לשמור על מהירות חוקית ולערוך מדי פעם ביקורת על מהירות נסיעתו נובעת מהרגלים מושרשים לאורך שנים של אי התייחסות לתמרורי המהירות ומכאן התרעומת שכן שינוי הרגלים הוא דבר לא קל בעליל וייתכן שהמצלמות יתרמו לכך.

מה שאתה מתאר לגביך הוא דבר מעט עצוב שמשקף עדר. מה אתה אומר בעצם, שאתה מושפע מאחרים ואין לך שיפוט ושיקול דעת עצמאי. נהג טוב לא אמור להיות מושפע מנהגים אחרים ואמור לדעת לבד את הכללים, לנהוג על פיהם ולא לבסס נהיגתו על סמך דפוסי נהיגה של אחרים וצר לי, מנהג ישראלי לא כדאי ללמוד משהו בנוגע לנהיגה ובעצב ייאמר, אך רוב הנהגים בינוניים ומטה. דומה הדבר למצב שתמתין ביציאה עם מתן זכות קדימה, תקבל צפירה מאחור, תילחץ, ובגלל זה תתפרץ לכביש. אתה נוסע מהר כי כמה נהגים מסביבך נוסעים מהר.

הצרה בכל הקשור למהירות וכאן אני מצדיק אותך שיש פער בין מהירותו של נהג אחד לנהג אחר ומכאן העקיפות, פער שנובע מנורמה שנוצרה ולפיה איש איש כראות עיניו יעשה. אחד חושב 90, אחר חושב 120, עוד אחד 140 ולמישהו 200 זה גם בסדר, אבל זה לא עובד ככה ורע מאוד שזה ככה, ואולי מצלמות המהירות יתרמו למהירות אחידה ולמיתון התנועה. אמרו אחדים כי זו מסחטת כסף. סעו על פי חוק. מי שאין לו היכולת להשתלט על יצריו, ישלם קנסות.

לשם חיזוק דבריי, אודה כי חטאתי בעברי ונסעתי על 140 בכביש 6. אלא מה, נעקפתי בברוטליות מימין ומשמאל כמעט בכל הזדמנות, לא פחות ממה שהייתי נעקף במהירות של 100 קמ"ש, ומהירות של 140 קמ"ש לכביש 6 היא גבוהה ולכל הדעות ממוצעת לכביש שם. ללמדך שאין במהירות שום תועלת ונסיעה במהירות גבוהה יותר אינה בטוחה יותר ואינה מועילה יותר - תמיד יש את מי שנוסע מהר יותר.

אגב נהג ישראלי לא שומר מרחק, בין אם זה על 30 קמ"ש ובין אם זה על 140 קמ"ש ככה ששוב, פשוט א-י-ן טעם לנסוע מהר. אין יתרונות. חסרונות לעומת זאת: דוחות, נקודות, קנסות, בתי משפט, שוטרים וכו'.... לנסוע כחוק - זה כל כך פשוט.

אני נוסע לרוב המהירות החוקית והמקסימום שקורה שלחוצים למיניהם עוקפים אותי, מבזבזים דלק, והורגים את הבלמים כשהם מתקרבים לפניי לרמזור ומאטים מהר. גם התחושה של הנוסעים ברכב של מי שנוסע מהר ובאקטיביות לא הכי נוחה. לא נתקלתי בתופעות שתיארת ואם אתקל בתופעות האלה, הרי שמדובר בנהגים פרועים בכל מהירות שהיא.

• תוכן חדש...