Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איני מומחה פורומים כדי להתייחס לכל משפט בנפרד כפי שעשית אז אתייחס ברצף, מקווה שלפי הסדר.

בתחילת דבריי לא אמרתי מה ייעוד המצלמות אלא נתתי נקודת מבט אפשרית שמסבירה את התרעומת הציבורית והיא הרגלים.

נהג לא אמור להיות מושפע מנהגים אחרים ומשום שהוא מושפע - אנשים לא עוצרים בעצור, לא שומרים על הימין וכו' וכו'. אתה לא אמור לנסוע על 140 קמ"ש כי מישהו רוצה שתסע כך ואתה לא אמור להתפרץ לצומת כי מישהו מאחוריך לחוץ וצופר לך. אתה אמור לדעת מה אתה עושה על הכביש.

התרעומת אשר הועלתה על המצלמות היא העובדה שהן ממוקמות במקומות אשר נועדו בעיקר לסחוט קנסות מהציבור ולא באמת לבצע אכיפה המונעת תאונות דרכים , הצבת מצלמות בכבישים מהירים היא מקבילה להשמת מכשול בפני עיוור.

נהג , כל נהג מושפע מהתנהגות הנהגים האחרים בדרך , אי שמירה על ימין בכביש מהיר מחייבת בלימה של כל הנהגים אשר מנסים לנוע במהירות גבוהה יותר ואו אפילו לצערי עקיפות מימין, ןזה סתם דוגמא.

כל השוואה של כבישי ישראל לאוטובאן בגרמניה וישראלים לגרמנים היא בבחינת טמטום וצר לי אבל אין דרך אחרת לומר זאת. שום דבר ממה שקורה בגרמניה לא יכול להקיש על מה שקורה כאן מכל הפרמטרים האפשריים.

מתן הדוגמא של האוטובן מראה שאפשר להתנהל במהיריות שונות באותו כביש תוך שמירה על חוקי תנועה בסיסי של שמירה על הימין, בניגוד למה שרשמת שלא ייתכן מצב של מהירות שונה משמעותית של נהגים שונים , הנושא הוא משמעת ואכיפה , אך משטרת ישראל מעדיפה להציב מצלמות ולקנות אקדחי ליזר.

הניסוח "מימין ומשמאל" הוא נטו סמנטי כי שמרתי על הימין, אבל כנראה שחיכית לבוא אליי בביקורת כלשהי.

נראה לי בסופו של דבר שלא הבנת את מה שניסיתי להסביר.

הבנתי היטב , אבך אתה הרי זה שמניח הנחות מקוצו של יוד.

סיכמת כי אין לך סבלנות מברזל, אז לידיעתך, רק אנשים עם סבלנות מברזל ואנשים סבלניים צריכים להיות נהגים ולא אחרים וצריך לבדוק את הסוגיה הזו לפני שנותנים רישיונות. חוסר סבלנות (מברזל) גורמת לתאונות. סבלנות מברזל מונעת אותן מדי יום ביומו ובגלל זה כמותן קטנה ממה שיכלה להיות, בזכות נהגים עם שיקול דעת וסבלנות מברזל, אבל לא תמיד זה עובד.

סלח לי אבל אתה מלא בעצמך, מה שמונע תאונות הוא קיום חוקי התנועה והתחשבות בנהגים אשר נמצאים איתך באותו קטע כביש, נסיעה ב 90 בשמאל למרות שזה במהירות החוקית מהווה סכנה למשתמשים אחרים בדרך.

אתה מנסה לצייר עולם אוטופי ומושלם, מה לעשות זה קיים רק באגדות...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם לנסוע 90 בכביש של 90 הכעיס אותך, תנסה לנסוע 110 בכביש 6. אתמול נסעתי כמעט לכל אורכו בשעות הצוהריים, המהירות של התנועה רק מתחילה בסביבות ה130-140 קמ"ש תלוי בגודל המנוע של אותו אוטו

הו כמה שאני איתך, אבל תנסה עקיפות (כשאתה על 10-110) של מכוניות מתחילות באיזור ה 150+-, זה כבר חולי נפש, אפילו משאיות שעוקפות אותי על 130, לא נורמלי בעליל.

אבל כמובן שזה כביש שבד"כ ריק מרכבים (ברוב הזמן שיצא לי לנהוג) ולדעתי 110 לפחות זו מהירות מינימום שצריכה להיות על הכביש הזה, לא שיש לי מושג מה המהירות המותרת עליו אגב.

אבל כמו שאמרו פה על כביש 431 לנהוג 90-100 זה באמת כמו לזחול, זה הזוי.

Opel Adam S 2017

פורסם
אגב, מי שאוהב להיות ראשון ברמזור חשוף יותר מכולם לתאונות "גניבת רמזור".

איך נהיגה ב-90 קמ"ש הופכת אותך למפגע ? היא לא. פשוט ישראלי ממוצע כשהוא נעקף הוא מרגיש קודם כל פראייר, דבר שני הוא חושב שהוא סבא והרעיון לא נראה לו, אז הוא מתחיל להיות מושפע מכל מיני אנשים ממוצעים.

תנועה בכביש היא כמו זרם של מים. שים אבן קטנה בזרם שזזה לאט יותר בכיוון הזרם ותראה מה קורה למים שמסביב.

לכן, נסיעה ב 90 קמ"ש בכביש שבו המהירות הממוצעת גבוהה יותר גורמת לך להיות מפגע בטיחותי.

את המחאה שלי אני אביע ביום הבוחר.

אני לא מסכים עם הדיעות שלך בנושא של השרשור הזה, אבל את המשפט הזה אני מקדש!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

110-120 קמ"ש בשבילי זו מהירות מתאימה לרוב הכבישים המהירים. מתחת לזה באמת מרגיש לאט מדי.

פורסם

בעקבות קנס, אני נוהג היום על 100 בדיוק, אני יכול לומר מנק מבט אישית שאני מרגיש הרבה יותר מסוכן על הכביש מאשר אם נסעתי מעל המהירות החוקית, שלא לומר שאתה כל הזמן רק עסוק במחט במקום באמת בנהיגה, שלא לומר שהנסיעה הופכת להיות מונוטונית סיזיפית וברגע שאני נכנס לרכב אני כבר עייף, שלא לומר שאני תקוע בנתיב הימני וכולם עוברים אותי.

הגיון ובטיחות אין פה. שטנץ קבוע נורמה, הרגל ומספר אבסולוטי ארכיוני יש בטוח.

ישמע הזוי, והאמת שגם לא האמנתי לזה בעצמי, אבל אני היום חושש לחיי על הכביש הרבה יותר מעד לפני חודש ומשום מה זה ביחס הפוך למהירות החוקית, בכביש מהיר כמובן

אברה קדברה

פורסם

גם לי לא - מחכה לי אשתי. היא יותר חשובה לי משתי הגברות הנ"ל, טובות מראה ויפות עיניים ככל שיהיו. זאת סיבה מספיק טובה עבורי לנסוע במהירות שתנאי הדרך או יכולות הרכב מכתיבים - הגבוה מבינהם. אני לא טוען שזאת לא עבירת תנועה. מצד שני, בכך שנחום וחבריו המתחסדים מאור ירוק מרשים לעצמם לעשות בכביש כבשלהם בכך שהם אינם מקפידים לנסוע בימין הדרך (כפי שמשתקף מתגובתו אותה ציטטתי), הם הרבה יותר מפריעים לתנועה ומסכנים אותה ממני. וכן, גם זאת עבירה. אז לפני שהם באים לכאן, מצטדקים ומקטלגים את אלה שנוהגים במהירות המקובלת בתור עבריינים, מוטב להם שיביטו על עצמם ועל מעשיהם.

אין לי כלום נגד מי שנוהג על 140-150 קמ"ש, כל עוד הוא לא מסכן את שאר הנהגים בכביש, כמובן.

עבורי לפחות, הוא עבריין תנועה בדיוק כמו זה ש "גנב" רמזור אדום או עבר קו הפרדה רצוף.

יתפסו אותו, זבש"ו ותו לא.

אני, אישית, לא מוכן לשאת במחירים של עבירות תנועה למינהן, ולכן, לפחות בשנים האחרונות, מקפיד על חוקי התנועה.

ואם כבר נגעת באור ירוק, אין להם מישהו יותר סימפטי משמואל אבואב, שאיך שאני רואה את הטרחן האנטיפט הזה, מיד היד נשלחת לשלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סתם הערה לגבי עניין ה'ממילא נפגש ברמזור'. זה ממש לא נכון. בחלק גדול מהמקרים אני אספיק לירוק של הרמזור הבא, בעוד זה שנוסע לאט יצטרך לחכות לסיבוב הבא, וזה כבר עיכוב של 2-3 דקות על כל רמזור.

כלומר כשאני 'ממהר' לרמזור הבא, במצב הכי גרוע אני אגיע לאדום, ראשון, מה שיאפשר לי לזנק ראשון ולהגיע יותר מהר לרמזור הבא.

במצב הכי טוב - אני אתפוס את הירוק, והאחרים ייתקעו באדום. בממוצע, סטטיסטית, זה חוסך הרבה זמן, גם עוברים יותר מהר את המרחק בין רמזור לרמזור, וגם מגדילים את הסיכוי לתפוס ירוק מוקדם.

ברור שיש לזה צדדים אחרים כמו בלאי לרכב,צריכת דלק מוגברת, סיכון קצת יותר גדול וכו', אבל לא על זה דובר.

בזמן שהלחוץ נותן גז מתקרב במהירות לרמזור ועוצר, אני בינתיים מתקרב אליו באיזי, מאט, ועד שאני מגיע הרמזור שוב ירוק, אני מוסיף גז וממשיך, והלחוץ ממקודם נשאר מאחור כי הוא צריך להאיץ מחדש.

פורסם
בהתחלה חשבתי שרק אני מוצא בעייתיות בקטע הבא:

אבל אז גיליתי ש-CX25 גם שם לב אליה. אני לא הדפוק היחיד פה. מזל.

נחום, כדאי שתיזהר: אם אור ירוק ידעו שנסעת במהירות 140 קמ"ש בכביש 6, אתה עלול למצוא את עצמך מחוסר עבודה. לא חבל?

גם לי לא - מחכה לי אשתי. היא יותר חשובה לי משתי הגברות הנ"ל, טובות מראה ויפות עיניים ככל שיהיו. זאת סיבה מספיק טובה עבורי לנסוע במהירות שתנאי הדרך או יכולות הרכב מכתיבים - הגבוה מבינהם. אני לא טוען שזאת לא עבירת תנועה. מצד שני, בכך שנחום וחבריו המתחסדים מאור ירוק מרשים לעצמם לעשות בכביש כבשלהם בכך שהם אינם מקפידים לנסוע בימין הדרך (כפי שמשתקף מתגובתו אותה ציטטתי), הם הרבה יותר מפריעים לתנועה ומסכנים אותה ממני. וכן, גם זאת עבירה. אז לפני שהם באים לכאן, מצטדקים ומקטלגים את אלה שנוהגים במהירות המקובלת בתור עבריינים, מוטב להם שיביטו על עצמם ועל מעשיהם.

כדאי לך שוב לסכור את פיך ולנצור את אצבעותיך. כנראה שלא היית בגרמניה ולא נהגת שם מימיך. כביש 431, ממש כמו כביש 471 בקטעים מסויימים, בהחלט אינם נופלים באיכותם מטובי הכבישים בארץ הייקים. אני מרשה לעצמי להניח שאילו היינו מחליפים את דגל הכחול-לבן בדגל השחור-אדום-צהוב, הכבישים הללו היו מאבדים את הגבלת המהירות.

בכל הקשור לאמירות ציניות, הרי שהן לא ראויות להתייחסות.

אנחנו מדינה קטנה, עם צפיפות נוראית בכבישים ומטבע הדברים, כביש שמאפשר נסיעה רצופה ללא עצירות זה לא משהו שנפגשים בו ביומיום. גם אם עברנו את המשוכה, הזו, יש עוד שלל פרמטרים (ומנטליות הוא אחד מהם) בהם אנו שונים מהגרמנים ואני חוזר שוב בריש גלי: להשוות אותנו לגרמניה זה בבחינת טמטום זועק לשמיים.

פורסם
כביש שמאפשר נסיעה רצופה ללא עצירות זה לא משהו שנפגשים בו ביומיום

לולמה?

את 431 אתה מכיר? ואת 20? ואת מס' 1?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
לולמה?

את 431 אתה מכיר? ואת 20? ואת מס' 1?

לא אמרתי שאין בכלל, אמרתי שלא הרבה, ולא סתם הוספתי, "אם כבר עברנו את המשוכה הזו...", כי ההמשך יותר מהותי.

פורסם
אין לי כלום נגד מי שנוהג על 140-150 קמ"ש, כל עוד הוא לא מסכן את שאר הנהגים בכביש, כמובן.

עבורי לפחות, הוא עבריין תנועה בדיוק כמו זה ש "גנב" רמזור אדום או עבר קו הפרדה רצוף.

יש הבדל גדול מאוד בין מי שנוסע 140 בלי לסכן אף אחד, לבין מישהו שגונב רמזור אדום או עובר קו הפרדה רצוף.

בזמן שהלחוץ נותן גז מתקרב במהירות לרמזור ועוצר, אני בינתיים מתקרב אליו באיזי, מאט, ועד שאני מגיע הרמזור שוב ירוק, אני מוסיף גז וממשיך, והלחוץ ממקודם נשאר מאחור כי הוא צריך להאיץ מחדש.

איזה קטע, גם אני נוהג ככה בדיוק! :-P אבל אני גם נותן קצת יותר גז בשביל להספיק את הרמזור במצב בו אתה נשאר מאחור, וגם נוסע 120 כשאני יכול. יותר חשוב - אני מסתכל הרבה קדימה ומתכנן את השניות הבאות של הנסיעה, ככה שאני לא מופתע בשום מצב. מסתבר שאפשר לעשות את זה גם במהירות המסחררת של 120 :-P

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש הבדל גדול מאוד בין מי שנוסע 140 בלי לסכן אף אחד, לבין מישהו שגונב רמזור אדום או עובר קו הפרדה רצוף.

כלל לא קשור לרמת הסיכון אלא למעבר על החוק.

שוב, אני לא מטיף לאיש איך לנהוג - מי שרוצה לעבור על החוק צריך להביא בחשבון שביום שהוא יתפס האחריות תהייה עליו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כלל לא קשור לרמת הסיכון אלא למעבר על החוק.

שוב, אני לא מטיף לאיש איך לנהוג - מי שרוצה לעבור על החוק צריך להביא בחשבון שביום שהוא יתפס האחריות תהייה עליו.

בדיוק כך..

פורסם

אכן לפי דעתי לא מתעסקים בעיקר.

אבל איך אומרים?? זו הכוונה.

זה מסחטת כסף, הם רק רוצים להרוויח, נראה לכם באמת שאכפת להם???

תחשבו כמה אנשים יתעשרו רק מהסיפור של הקנסות, אז למה להעלות מהירות?

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

איזה קטע, גם אני נוהג ככה בדיוק! :-P אבל אני גם נותן קצת יותר גז בשביל להספיק את הרמזור במצב בו אתה נשאר מאחור, וגם נוסע 120 כשאני יכול. יותר חשוב - אני מסתכל הרבה קדימה ומתכנן את השניות הבאות של הנסיעה, ככה שאני לא מופתע בשום מצב. מסתבר שאפשר לעשות את זה גם במהירות המסחררת של 120 :-P

האטה ממהירות גבוהה קשה יותר ומפתיעה יותר. אם אתה מאיץ לרמזור על 120, ו"נעול" על לעבור אותו, אז כשתראה אותו מהבהב, תלחץ, ואתה עלול גם להגיע ל-150 כשאתה ממוקד במטרה הזו ועלול גם להתנגש בעוצמה בנהג שבחר לעצור ואתה תהיה אשם.

אם אמרת 120, אז ההבדל בין 100 ל-120 הוא "רק" 20 קמ"ש, אבל ב-100 קמ"ש לא תקבל דוח ונראה לי ששווה את זה.

120 מהירות מסחררת? כן, גם 80, רק שהרכבים החדשים מונעים ממך להרגיש זאת. אתה תרגיש זאת היטב אם תעשה זאת על רכב דו גלגלי ותרגיש זאת היטב, אם חלילה וחס וחלילה תהיה בתאונה במהירות הזו, תגלה עד כמה היא מסחררת וחלילה שלא יקרה.

• תוכן חדש...