Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני זו חוצפה בלתי נסבלת כשאתה יוצא מרמזור והנהג שמאחורייך מצפצף או משחק עם האורות! יום אחד אני אדפוק ברקס לאחד שלא יהיה חגור.

בשביל מקרים כאלה יש מדבקות של קללות על החלון האחורי. :-D

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כשיצייתו לחוקים, אסכים להגמשתם.

אמרת שאתה מגיע לרמזור ב-120, אתה מתקדם אליו די במהירות, כך שאתה מאיץ עוד יותר... אני נוסע ברגיל 100 קמ"ש, מגיע לרמזור ל 80-90, ואם אני כבר קרוב אליו, אז מאיץ טיפה עד 100 ועובר, ואם אני לא כזה קרוב, אז אני עוצר ברכות. אתה רק מתחיל את העסק מ-120.

אתה שוב לא הבנת אותי. אמרת בציניות ש-120 היא מהירות מסחררת, ואמרתי לך באמת - שכן, ולא מעבר לכך. זה לא נכון להציג כאילו 120 זה כלום.

יכול להיות שהבנת אותי לא נכון בהודעה המקורית, אבל נשגב מבינתי איך הצלחת לא להבין את ההודעה הקודמת שלי, בה כתבתי בפירוש "נו באמת, אני אמרתי שאני מאיץ לרמזור על 120?". אני אנסה פעם שלישית, כי אתה איטי (בנהיגה, בנהיגה :-P ) - אני לא מגיע לרמזורים על 120 ומאיץ כדי להספיק. תאמין או לא, גם אני כמוך עוזב את הרגל מהגז לפני רמזורים, גם אני מתכנן את השניות הבאות של הנהיגה, מביט קדימה, צופה מה יעשו נהגים אחרים... אני מוכן להתערב שאני גם עושה את זה יותר טוב ממך. אני רק לא מתחסד וטוען שמהירות מעל 100 קמ"ש היא מסוכנת, וגם לא מווברץ מאושר כשאני שומע שמצלמות התנועה החדשות ידפקו קנסות לאנשים תמימים ש"העזו" ונהגו 110 בכביש של 90. אני מבין שהדברים האלה עושים לך נעים, אבל בבקשה ממך - תענג את עצמך כשאתה בנתיב הימני, מאפשר לשאר התנועה לנסוע 110.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יכול להיות שהבנת אותי לא נכון בהודעה המקורית, אבל נשגב מבינתי איך הצלחת לא להבין את ההודעה הקודמת שלי, בה כתבתי בפירוש "נו באמת, אני אמרתי שאני מאיץ לרמזור על 120?". אני אנסה פעם שלישית, כי אתה איטי (בנהיגה, בנהיגה :-P ) - אני לא מגיע לרמזורים על 120 ומאיץ כדי להספיק. תאמין או לא, גם אני כמוך עוזב את הרגל מהגז לפני רמזורים, גם אני מתכנן את השניות הבאות של הנהיגה, מביט קדימה, צופה מה יעשו נהגים אחרים... אני מוכן להתערב שאני גם עושה את זה יותר טוב ממך. אני רק לא מתחסד וטוען שמהירות מעל 100 קמ"ש היא מסוכנת, וגם לא מווברץ מאושר כשאני שומע שמצלמות התנועה החדשות ידפקו קנסות לאנשים תמימים ש"העזו" ונהגו 110 בכביש של 90. אני מבין שהדברים האלה עושים לך נעים, אבל בבקשה ממך - תענג את עצמך כשאתה בנתיב הימני, מאפשר לשאר התנועה לנסוע 110.

אני לא רואה מה הטעם ללחוץ כל כך על הגז כשצריך להאט לעתים תכופות. "אנ מוכן להתערב שאני גם עושה את זה יותר טוב ממך" - בשביל מה זה טוב ? אני לא בא להתעלות עליך על גבי דפי הפורום כי אין לי מושג עליך, אז כשאתה עושה זה, זה לא מוסיף שום דבר.

אני לא טוען שנהיגה מעל 100 קמ"ש היא מסוכנת ומצלמות המהירות לא גורמות לי אושר כלשהו. אני אומר כמה עובדות פשוטות. הראשונה, כך או כך, מי שיעבור את המהירות ישלם ומי שאוהב לתרום כספים למדינה לבריאות. דבר שני, צר לי על צורת הנהיגה וצורת העקיפות ואם פלוני אלמוני ישראלי ממוצע נוהג על 140 קמ"ש בכביש ראשי, בהינתן שזה לבד לא נורא, אבל הוא עוקף בצורה לא יפה ומתנהג בחוסר כבוד אז בטח שהוא מסוכן כשהוא על 140 קמ"ש ואין מה לחוס עליו אם הוא מקבל דוח מהירות למשל ועובדה היא שפלוני אלמוני ישראלי ממוצע, מהירות היא לא החוק היחיד שהוא לא מציית לו. איך גם הסקת שאני מפריע למישהו ? אני מקווה שהאנשים שמרכיבים את התנועה ש"זורמת על 110" כפי שתיארת, גם שומרים על הימין, דבר שיש לי ספקות לגביו. מעבר להכל, אני פשוט לא מאמין בשמירה סלקטיבית על תקנות התעבורה. או שאתה נוסע, ומסתכל על התמרורים, כולם, ופועל על פיהם או שלא. תעשה ניסוי, קח פלוני אלמוני שחתך אותך, התפרץ לצומת, גנב זכות קדימה, וגנב רמזור, ותגלה מהר מאוד שהוא גם עבר את המהירות המותרת והרבה.

פורסם

אם הוא עוקף ומזגזג אז הוא עבריין בכל מהירות. גם ב-50 אפשר לעקוף ולזגזג.

אבל אם כולם נוסעים ב120 (נגיד) והוא משתלב בתנועה כמו שצריך, אז מה הבעיה פה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם הוא עוקף ומזגזג אז הוא עבריין בכל מהירות. גם ב-50 אפשר לעקוף ולזגזג.

אבל אם כולם נוסעים ב120 (נגיד) והוא משתלב בתנועה כמו שצריך, אז מה הבעיה פה?

על פניו מבחינתי אין בעיה, אבל זה עדיין עלול לזכות בדוח.

מה שאמרתי, שבממוצע, בכביש תמים, התנועה גם זורמת במהירות מעל המותרת וגם לא מתנהגת יפה מההיבטים האחרים.

פורסם

נחום, איזו מין אמירה זו "כשיצייתו לחוקים, אסכים להגמשתם"? אתה באמת מצפה שכולם יסעו 90 על הק"מ ורק אז אפשר יהיה להעלות ל-110? מה הקשר בכלל? אם כבר, זה בדיוק להפך. מדובר על אחד מחוקי התנועה הבודדים ש-90% מהאוכלוסיה לא מציית להם, ויש לכך סיבה טובה מאוד. אם כבר - צריך לשנות את החוק כדי שיתאים להתנהלות הכללית של האוכלוסיה. ושים לב שלא ביקשתי מהירות של 150 קמ"ש כמו באיטליה, אפילו לא 130. פשוט ליישר קו עם מרבית התנועה.

אני לא רואה מה הטעם ללחוץ כל כך על הגז כשצריך להאט לעתים תכופות. "אנ מוכן להתערב שאני גם עושה את זה יותר טוב ממך" - בשביל מה זה טוב ? אני לא בא להתעלות עליך על גבי דפי הפורום כי אין לי מושג עליך, אז כשאתה עושה זה, זה לא מוסיף שום דבר.

אני לא טוען שנהיגה מעל 100 קמ"ש היא מסוכנת ומצלמות המהירות לא גורמות לי אושר כלשהו. אני אומר כמה עובדות פשוטות. הראשונה, כך או כך, מי שיעבור את המהירות ישלם ומי שאוהב לתרום כספים למדינה לבריאות. דבר שני, צר לי על צורת הנהיגה וצורת העקיפות ואם פלוני אלמוני ישראלי ממוצע נוהג על 140 קמ"ש בכביש ראשי, בהינתן שזה לבד לא נורא, אבל הוא עוקף בצורה לא יפה ומתנהג בחוסר כבוד אז בטח שהוא מסוכן כשהוא על 140 קמ"ש ואין מה לחוס עליו אם הוא מקבל דוח מהירות למשל ועובדה היא שפלוני אלמוני ישראלי ממוצע, מהירות היא לא החוק היחיד שהוא לא מציית לו. איך גם הסקת שאני מפריע למישהו ? אני מקווה שהאנשים שמרכיבים את התנועה ש"זורמת על 110" כפי שתיארת, גם שומרים על הימין, דבר שיש לי ספקות לגביו. מעבר להכל, אני פשוט לא מאמין בשמירה סלקטיבית על תקנות התעבורה. או שאתה נוסע, ומסתכל על התמרורים, כולם, ופועל על פיהם או שלא. תעשה ניסוי, קח פלוני אלמוני שחתך אותך, התפרץ לצומת, גנב זכות קדימה, וגנב רמזור, ותגלה מהר מאוד שהוא גם עבר את המהירות המותרת והרבה.

אני מסכים לגמרי שעבירות תנועה כדוגמת עקיפות מסוכנות, נהיגה בריונית, מעבר באדום וכן הלאה צריכות לגרור עונשים וקנסות. זו בדיוק הטרוניה שלנו - במקום לאכוף אותם, מתרכזים רק בנושא המהירות. ובמקום לתפוס עברייני תנועה אמיתיים שנוסעים נניח 140 בכביש מסוכן, המשטרה מתכננת עכשיו לתקוע קנסות לנהגים "מסוכנים" שנוסעים - כמו כולם - 110 בכביש של 90.

אין לי שום בעיה שידחפו קנס שמן למי שנוסע 140 כשכל התנועה מסביבו נוסעת 110. ואם הוא גם חותך, לוקח זכות קדימה, גונב רמזורים וכדומה - על אחת כמה וכמה. אבל אל תאשים את כל מי שנוסע 110 - לכאורה בניגוד לחוק - בנהיגה בריונית.

אגב, נהיגה כזו היא הרבה פחות נפוצה בכבישים המהירים, זה בתנועה איטית שמרבית הנהגים מרשים לעצמם להתנהג כמו חארות - אין להם את תחושת הסיכון של המהירות הגבוהה.

רק לפני יומיים עמדתי לפנות שמאלה בנתיב אמצעי מתוך שלושה (שמאפשר ישר או שמאלה), ואיזה אידיוט משמאלי בהונדה סיוויק החליט שבא לו להמשיך ישר ושיקפוץ העולם. אז הוא מאיץ ופשוט נכנס בכוח לתוך הנתיב שלי בזמן שאני מתחיל את הפנייה, כמעט התחשק לי להתנגש בו בכוונה כדי שהוא ישלם על זה. בכביש מהיר הוא לא היה ממהר לקפוץ לי לתוך הנתיב, כי על 100 קמ"ש זה פשוט הרבה יותר מסוכן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
נחום, איזו מין אמירה זו "כשיצייתו לחוקים, אסכים להגמשתם"? אתה באמת מצפה שכולם יסעו 90 על הק"מ ורק אז אפשר יהיה להעלות ל-110? מה הקשר בכלל? אם כבר, זה בדיוק להפך. מדובר על אחד מחוקי התנועה הבודדים ש-90% מהאוכלוסיה לא מציית להם, ויש לכך סיבה טובה מאוד. אם כבר - צריך לשנות את החוק כדי שיתאים להתנהלות הכללית של האוכלוסיה. ושים לב שלא ביקשתי מהירות של 150 קמ"ש כמו באיטליה, אפילו לא 130. פשוט ליישר קו עם מרבית התנועה.

אני מסכים לגמרי שעבירות תנועה כדוגמת עקיפות מסוכנות, נהיגה בריונית, מעבר באדום וכן הלאה צריכות לגרור עונשים וקנסות. זו בדיוק הטרוניה שלנו - במקום לאכוף אותם, מתרכזים רק בנושא המהירות. ובמקום לתפוס עברייני תנועה אמיתיים שנוסעים נניח 140 בכביש מסוכן, המשטרה מתכננת עכשיו לתקוע קנסות לנהגים "מסוכנים" שנוסעים - כמו כולם - 110 בכביש של 90.

אין לי שום בעיה שידחפו קנס שמן למי שנוסע 140 כשכל התנועה מסביבו נוסעת 110. ואם הוא גם חותך, לוקח זכות קדימה, גונב רמזורים וכדומה - על אחת כמה וכמה. אבל אל תאשים את כל מי שנוסע 110 - לכאורה בניגוד לחוק - בנהיגה בריונית.

אגב, נהיגה כזו היא הרבה פחות נפוצה בכבישים המהירים, זה בתנועה איטית שמרבית הנהגים מרשים לעצמם להתנהג כמו חארות - אין להם את תחושת הסיכון של המהירות הגבוהה.

רק לפני יומיים עמדתי לפנות שמאלה בנתיב אמצעי מתוך שלושה (שמאפשר ישר או שמאלה), ואיזה אידיוט משמאלי בהונדה סיוויק החליט שבא לו להמשיך ישר ושיקפוץ העולם. אז הוא מאיץ ופשוט נכנס בכוח לתוך הנתיב שלי בזמן שאני מתחיל את הפנייה, כמעט התחשק לי להתנגש בו בכוונה כדי שהוא ישלם על זה. בכביש מהיר הוא לא היה ממהר לקפוץ לי לתוך הנתיב, כי על 100 קמ"ש זה פשוט הרבה יותר מסוכן.

רוני

אין משהו שאני לא מסכים איתך, אבל אני לא שש להעלות את המהירות המותרת. כלומר, אם הייתי צריך למצוא היום פתרון לתאונות הדרכים, העלאת המהירות בכבישי הארץ זה הדבר האחרון שהייתי שוקל לעשות אחרי שסידרתי את כל שאר הבעיות.

אני לא מאשים בנהיגה בריונית את מי שנוסע על 110 קמ"ש. אני פשוט רואה בעיניים שלי שהנורמה המקובלת בקרב נהג ישראלי ממוצע היא לא לציית לחוקים, ורבות לא מדובר במהירות. אני נוסע במהירות החוקית לרוב, בעיקר משום שאני לא מעוניין לקבל דוח ומשום שמי שצריך להכתיב את קצב התנועה זה גוף ניטרלי (כמו המדינה למשל) ולא כל נהג ונהג. אם הוא טועה אז אפשר לבוא אליו בטענות אבל לחוקים צריך לציית כי עינינו הרואות שבכל דרך אחרת נוצר כאוס ופערי מהירות גורמים להתנהגות פרועה.

פורסם

נחום, לא עלה בדעתך שאם יעלו את המהירות המותרת בכבישים רלוונטיים ל110-120 קמ"ש אז ייתכן מאוד כי אחוז המצייתים לחוקי המהירות יעלה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
נחום, לא עלה בדעתך שאם יעלו את המהירות המותרת בכבישים רלוונטיים ל110-120 קמ"ש אז ייתכן מאוד כי אחוז המצייתים לחוקי המהירות יעלה?

מה ימנע מהם לנהוג על 130-140?

פורסם

עמוס הציטוט לא עובד..

"אין משהו שאני לא מסכים איתך, אבל אני לא שש להעלות את המהירות המותרת. כלומר, אם הייתי צריך למצוא היום פתרון לתאונות הדרכים, העלאת המהירות בכבישי הארץ זה הדבר האחרון שהייתי שוקל לעשות אחרי שסידרתי את כל שאר הבעיות."

למה?

"מי שצריך להכתיב את קצב התנועה זה גוף ניטרלי (כמו המדינה למשל) ולא כל נהג ונהג."

דווקא המדינה היא ממש לא גוף ניטרלי בנושא, יש לה אינטרס, כלכלי כמובן, חזק ביותר.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
עמוס הציטוט לא עובד..

"אין משהו שאני לא מסכים איתך, אבל אני לא שש להעלות את המהירות המותרת. כלומר, אם הייתי צריך למצוא היום פתרון לתאונות הדרכים, העלאת המהירות בכבישי הארץ זה הדבר האחרון שהייתי שוקל לעשות אחרי שסידרתי את כל שאר הבעיות."

למה?

"מי שצריך להכתיב את קצב התנועה זה גוף ניטרלי (כמו המדינה למשל) ולא כל נהג ונהג."

דווקא המדינה היא ממש לא גוף ניטרלי בנושא, יש לה אינטרס, כלכלי כמובן, חזק ביותר.

לשאלתך הראשונה, הרי שאם תקרא בין השיטין התשובה מצויה בתוכן דבריי.

באשר לשאלה השניה, ברור כשמש שהפקת הדוחות בין היתר מטרתה להכניס כסף לקופת המדינה וזה לגיטימי ועדיין אני מעדיף את המדינה שתנהל את העניינים מאשר נהג ממוצע.

פורסם

בדיוק.

זה כמו לומר שאם נתיר שוד בנקים עפ"י חוק, אז לא יהיו כתבי אישום על שודים. אמנם זה לא אותו הדבר, אלא הנקודה להבהיר שזה עובד בכיוון ההפוך. יש מערכת כללים ומי שלא מכבד אותה, צריך לשאת בתוצאות, כמו ילד גדול.

פורסם

מי זה "הם"? האחוזים הבודדים באוכלוסיה שנוסעים ככה היום? אתה באמת חושב שלכל מהירות שתאפשר לפי חוק, הציבור פשוט יוסיף 20 קמ"ש?

תן לי לחדש לך, הסיבה שדודה שלי, ואמא שלך, ואבא של נחום נוסעים בערך 110 בממוצע בכביש של 90, היא לא כי הם מכוונים ל20 קמ"ש מעל מה שהחוק מתיר, אלא מכיוון שזוהי המהירות הממוצעת ההגיונית לכביש הזה. ואם הכביש היה מפותל יותר, היו נוסעים בו 80. ואם הייתה גבעה קטנה ולא היו רואים הרבה קדימה, אז היו מאטים ל-70. ואם חושך מצרים ויש נתיב אחד לכל כיוון אז גם היו נוסעים לאט יותר. אבל אם יש שלושה נתיבים מוארים וישרים, עם שוליים רחבים וגדר הפרדה - אז כן, אפשר לנסוע 110. אפילו 120! אה, רגע, בדיוק שם שמו מצלמה חדשה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...