Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית, בחיים לא התייחסתי להגבלת מהירות בכביש מהיר.

עד היום אני לא יודע איפה מותר 90, איפה 100 ואיפה 110.

למה? כי אני נוסע בהתאם לתנאי הדרך ולמגבלות של הרכב שבו אני נוהג.

אצלי ההתראה על חריגת מהירות מכוונת על 175 קמ"ש כי ב-160 היא הייתה מצפצפת כמה פעמים בנסיעה :wink:.

לעומת זאת בתוך העיר בחיים לא תראו אותי נוסע מהר, גם אם לפי החוק בעיקרון מותר 50 קמ"ש יש מקומות שהתנאים

לא מאפשרים נסיעה בטוחה במהירות הזו (ליד בתי ספר, ברחובות דו סטריים צרים, וכו'...).

המהירות המצחיקה הזו לכבישים מהירים נקבעה לפני המון שנים ולא רלוונטית היום.

במכונית משנות ה-70-80 זאת לא הייתה חוויה נעימה לעבור 110 קמ"ש, ברכב מודרני משפחתי אין בעיה לנסוע 140 קמ"ש.

מתחת ל-100 קמ"ש בזמן שיש תנועה דלילה (שעות הערב המאוחרות) אתה הופך למפגע על הכביש, זה כל כך ברור...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 163
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם זה נכון. אבל כשרוב המכוניות שנמצאות על הכבישים כיום מסוגלות לשייט בקלות על 120 קמ"ש והרבה נהגים לא מעוניינים בנהיגה חסכונית כי הם לא משלמים על הדלק, תמצא לך מי שינסה לשמור על מהירות מותרת.[/
פורסם

ברור לכולם שאין מטרה בטיחותית במצלמות החדשות ובכל כתבה שהזכירו אותם לא היתה מילה אחת על הורדת כמות התאונות בכביש אלא רק כמה כסף ושוב פעם כסף זה יכניס לקופת המדינה.

להיפך אני רק חושב שזה מעמיס על הכבישים ומסכן את הנהגים במקומות שבכלל אין שם תאונות, אני נוסע על יום בכביש החוף לכיוון דרום ואני יכול להגיד שמאז המצלמות יש גודש תנועה כמה ק"מ לפני כל מצלמה והמהירות יורדת ל 70-80 שזה פשוט ביזיון, לפני כן התנועה בשעות שאני נוסע זרמה בלי בעיה על 100 , אז מה יצא לנו? סיכון מיותר שברור שבמהירות כזאת אפילו דוח אחד לא יצא לממשלת העושק הזו, אולי עוד כמה תאונות לממוצע

פורסם

אין ויכוח על זה שצריך לאכוף את המהירות ובעדיפות גבוהה, לא צריך לחזור על כל הסיבות לכך מחד ועל הסיבות של המתנגדים מאידך.

צריך רק לקוות שייעשה, לא ייתמסמס כמו הרבה הצהרות שנמוגות בגלל לוביסטים, ילדים חרמני גז שעדיין לא החליטו לאן ובשביל מה הם רצים לתוך התחת של האוטו שעקפו לפני חצי שעה - ברמזור הבא,פוליטיקה של קואליציה וסתם אידיוטים.

פורסם

תן לי לתקן אותך

אין ויכוח על זה שלא צריך לאכוף את המהירות בעדיפות גבוהה, לא צריך לחזור על כל הסיבות לכך מחד ועל הסיבות של המתנגדים מאידך.

צריך רק לקוות שייעשה, לא ייתמסמס כמו הרבה הצהרות שנמוגות בגלל לוביסטים,צדקנים,אזרחים שטופי מוח שמעריצים באופן עיוור את השטויות שהמשטרה עושה ואומרת כדי לכסת"ח את עצמה,פוליטיקה של קואליציה וסתם אידיוטים.

פורסם
תקראו כאן את דברי המפכ"ל

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4199898,00.html

נקווה שזו תהיה התוצאה בסוף השנה.

הירידה במספר ההרוגים אינה קשורה במישרין למשטרה אלא לשיפור בבטיחות כלי הרכב ובהשקעה בתשתיות.

הירידה במספר תאונות הדרכים קשורה יותר לפעולות המשטרה, ואכיפה נוקשה תביא בסוף לירידה במספר תאונות הדרכים, בדיוק כפי שהנושא מטופל בצה"ל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לשאלתך הראשונה, הרי שאם תקרא בין השיטין התשובה מצויה בתוכן דבריי.

באשר לשאלה השניה, ברור כשמש שהפקת הדוחות בין היתר מטרתה להכניס כסף לקופת המדינה וזה לגיטימי ועדיין אני מעדיף את המדינה שתנהל את העניינים מאשר נהג ממוצע.

אחרי שסידרת את כל הבעיות ואין תאונות דרכים, מה רע לך שאזרח ינוע ב130 קמ"ש במקום 110?

לדעתי עם תשתית מתאימה, למשל נתיבי האצה ארוכים מספיק אין שום סיבה לא להעלות את המהירות.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

רבי חן

רמזור אדום חיתוך נתיבים עקיפה תוך חציית קו לבן שיכרות אלה עבירות שיש לאכוף

עבירות מהירות לא שייכות לקטגוריה הזו.

אז בוא נקווה שבאמת לראשונות ישימו לב ולא לאחרונה.

לפי מיקום מצלמות המהירות , הם עומדות בניגוד מוחלט לדברי המפכ"ל , והם עומדות בתנאי העיקרי והוא מסחטת כסף, ומקום ליצירת תאונות , יצירת פקקים , ואין בינם ובין בטיחות שום דבר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נכון לרגע זה, אלו חוקי מדינת ישראל, מה לעשות.

לדעתי, לעשן מריחואנה, לשכב עם נערות בנות 14 ולגנוב סכיני גילוח בסופר אלו לא עברות שצריך לאכוף.

כמה אנשים מתו מזה ?

אבל אני עדיין לא המחוקק, ואם אני אעבור על חוקים אלו אני צפוי לעונשים שקבועים בחוק.

ואני מבטיח לך שנהג שרישיונו ישלל על תנאי עקב ריבוי עברות ינהג זהיר יותר, בוודאות.

פורסם
נכון לרגע זה, אלו חוקי מדינת ישראל, מה לעשות.

לדעתי, לעשן מריחואנה, לשכב עם נערות בנות 14 ולגנוב סכיני גילוח בסופר אלו לא עברות שצריך לאכוף.

כמה אנשים מתו מזה ?

אבל אני עדיין לא המחוקק, ואם אני אעבור על חוקים אלו אני צפוי לעונשים שקבועים בחוק.

ואני מבטיח לך שנהג שרישיונו ישלל על תנאי עקב ריבוי עברות ינהג זהיר יותר, בוודאות.

לא יכול לחוות דעה לגבי המשפט המוכחל

לגבי המואדם , אני חושב שהוא ינהג איטי יותר לא בהכרח זהיר יותר.

ולגבי עניין המחוקק , בגילך לא מאוחר להחליף מקצוע :shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אחרי שסידרת את כל הבעיות ואין תאונות דרכים, מה רע לך שאזרח ינוע ב130 קמ"ש במקום 110?

לדעתי עם תשתית מתאימה, למשל נתיבי האצה ארוכים מספיק אין שום סיבה לא להעלות את המהירות.

כי עוד לא סידרנו את כל הבעיות, אין נתיבי האצה ארוכים וגם עם מה שיש איפה שיש הנהג הישראלי לא יודע להתמודד, לא המשתלב ולא מי שנמצא על הכביש אליו משתלבים. אז העלאת המהירות - אחר כך, לא עכשיו.

פורסם
אין ויכוח על זה שצריך לאכוף את המהירות ובעדיפות גבוהה

אין וויכוח? ועוד איך שיש וויכוח!!

האכיפה של המהירות היא האכיפה הקלה ביותר, ושאף אחד לא יספר לי ששוטר שיושב בתוך ניידת על כביש 1 ליד נתב"ג, על אי התנועה המצוייר בין 5 נתיבי תנועה עם תנאי כביש וראות שקרובים לשלמות, והניידת עם מולטינובה ניידת מנפקת תמונות בקצב של חנות צילום ליד סניף של משרד הפנים עובד קשה להילחם בתאונות הדרכים.

רוצים לצמצם הרוגים?? אחוז המעורבות של ערביי ישראל הוא פי 2 מאחוזם באוכלוסיה! אני גדלתי בכוכב יאיר, בואו לבקר בישובי המשולש ותראו מאיפה מגיעים המספרים! מספיק לראות את תחנת המשטרה של טייבה, היא כולה מוקפת חומות! המשטרה מגינה על עצמה מפני האוכלוסיה! נוהגים שם נערים בלי רשיון, ברכב בלי טסט, עם שני ילדים ביחד במושב הקידמי שהראש שלהם מחוץ לחלון ועוברים באדום וכל עבירה אחרת שעולה על דעתכם. להוציא את המשטרה מהכבישים החדשים, המוארים והבטוחים ולהכניס אותם לאכוף חוקים איפה שנמצאים ההרוגים! למה לא להקיף כפרים במחסומים? משטרה ביחד עם אנשי מס הכנסה, גם להוריד עברינות כביש אמיתית וגם לעלות על מי שנוהג במרצדס S ומקבל ביטוח לאומי. שכחתי, זה יותר קשה...

בשיפוצים

פורסם

שאלה קלה (סליחה שאני מתעלק על השרשור)

כמו שהשוטרים עצמם מפחיתים מהמהירות שהם רואים בממל"ז, גם המצלמות האוטומטיות מפיחות במהירות?

ועוד משהו, המצלמות עושות פלאש כשהם מצלמות באור יום? עברתי היום מצלמה אחת והיה נדמה לי שראיתי פלאש, יכול להיות שזה היה רק סינוור מהשמש.

אני לא ממש יודע כמה מותר בכביש הזה, נסעתי בסביבות 98 קמ"ש והייתה גדר הפרדה(כלומר שאם לא היה שלט אז מותר 90).

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם
כי עוד לא סידרנו את כל הבעיות, אין נתיבי האצה ארוכים וגם עם מה שיש איפה שיש הנהג הישראלי לא יודע להתמודד, לא המשתלב ולא מי שנמצא על הכביש אליו משתלבים. אז העלאת המהירות - אחר כך, לא עכשיו.

נחום תגיד לי, ואם אני עוקף מימין נהג שנוסע בנתיב השמאלי על 90 בכביש מהיר? אז מי העבריין פה?

רמז: כנראה שלא אני...

אם כבר אתה רוצה להתחיל לסדר את הכבישים, הייתי ממליץ לך להתרכז בזכות קדימה על נגזרותיה, אחת מהן היא אנשים שנתקעים בנתיב השמאלי (בכל מהירות שהיא) וימות העולם הם לא יזוזו. אגב, לדעתי אלה בדיוק האנשים שגם יעקפו על פס לבן כי כל שאר האנשים על הז** שלהם, הרי העיקר שהם נוסעים במהירות חוקית....

אברה קדברה

פורסם

עוד תופעה שכמעט ואינה נאכפת - התנהגות הולכי רגל.

רמזור אדום הינו בגדר המלצה בלבד, והחמור מכך שמבוגרים חוצים באור אדום ליד ילדים קטנים ומשמשים להם דוגמא רעה.

שנה שעברה נהרגו לא מעט הולכי רגל כתוצאה מחצייה באור אדום.

• תוכן חדש...