Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, אני לומד עיצוב תעשייתי, הפרוייקט הראשון לסמסטר, רצועה נגללת לכלב כאשר הדגש הוא על הארגונומיה.

מה אני מבקש ממכם?

א' - מה לדעתכם החסרונות של הרצועה הקיימת (סה"כ אנין שינוי אקוטי בין הרצועות בשוק היום)

ב' - האם אתם לוקחים עמכם את הכלב למקומות בהם רצועה יעודית למשמיה תעזור לכם? לדוגמא, אחד הכיוונים שאני עובד עליהם הוא רצועה לכלבנים בכוחות הבטחון.

ג' - רעיונות, הכל הולך.

ד' - שאלה קצת יותר ספציפית, מי ממכם מוציא את הכלב לטיול עם האופניים. האם אתם מוציאים אותו אם רצועה? אם כן, מה הייתם משפרים, אם לא, מדוע?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

החסרונות הגדולים של הרצועות שאני נתקלתי בהם הוא שמנגנון העצירה של גלגול החוט הוא מאוד מסורבל-צריך להפעיל הרבה כוח בלחיצה על הכפתור, מה גם שישנם תקתוקים מאוד מעצבנים מאזור המכלול. יש גם בלאי גבוה עקב לחיצות חוזרות ונשנות וקריעה מוקדמת של החבל עקב שימוש תכוף.

רעיונות?

מנגנון נגלל ושקט יותר ששומר על החבל, מבנה יותר קשוח למכלול הרצועה. אחיזה יותר ארגונומית (יש רצועות נגללות שלא נוחות בכלל ואם הכלב רץ באופן פתאומי אז שורש כף היד מתחיל פתאום לכאוב בגלל התפיסה הפתאומית).

פורסם

לי יש רצועה נגללת של FLEXI דגם COMPACT 3 באורך של 5M,אצלי כבר כמה שנים.לא עושה רעש,קלה ללחיצה,נוחה,עמידה מאוד.

משמשת ליציאה עם גולדן רטריבר במשקל של 50 קילו ועם רועה גרמני בן חצי שנה.

לגבי רצועה נגללת לכלבנים,לפעמים הם משחררים את הכלב למרחק של כמה מאות מטרים אז אני לא בטוח שזה פרקטי להם.

בשיפוצים...

פורסם

היי,

לכלבנים באמת זה לא יהיה פרקטי,לרצועה יש נטיה להיסתבך בדברים ולהיתקע.

אני מאלף ואני לא משתמש ברצועה הזו מכיוון שהיא מהווה מתח לכלב(פיזית,הרצועה נמתחת ויש לכלב מתח ממנה.)

מה גם שהיא לא טובה להכוונת הכלב, כי צריך "תנועת שוט" על מנת להכווין כלב,והרצועה כל הזמן בתח ככה שזה לא טוב.

כשהישתמשתי בחברה המובילה של הרצועות האילו-הרבה פעמים זה לא שרד נפילות חוזרות ונישנות. היא לא רצועה אמינה.

אולי הייתי מוסיף ספוג\חומר נוח להחזקה שלה.

הייתי מרוצה לו הייתה לי רצועה של 10מטר.

אם יעלו לי עוד רעיונות אשמח לשתף.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני תמיד השתעשעתי ברעיון של להוסיף גליל נפתח לשקיות ניילון(בגודל נורמאלי),הרבה יותר יפה מלקשור שקית על הרצועה או בכיס.

פורסם

קודם כל, הרצועות הללו הן פוטנציאל סיכון מהרבה בחינות ולגמרי לא מומלצות, בטח שלא עם כלבים גדולים (לא אכנס לזה עכשיו)

אחד מגורמי הסיכון ברצועה (לא דווקא נגללת), זה שהיא עלולה להתפס בדלת המעלית, עם הכלב בחוץ ואתה בפנים (היו דברים מעולם, ולא מעט). התוצאה - המעלית עולה והכלב נתלה, נחנק ומת.

תתכנן רצועה שמעל עומס מסויים - נקרעת.

דבר נוסף, אחת הבעיות (הקטנות) ברצועות הללו היא כשהרצועה משתחררת במפתיע, היא נגללת במהירות והאבזם מצליף בבוהן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כל הדברים מקבלים התייחסות, חלקם כבר חלק מהמחקר הראשוני.

ככלל, הרצועה כלל הנראה תהיה מיועדת לקהל לקוחות מצוצמם (כלבני עוקץ, רוכבי אופניים, נכים וכיו"ב). העיצוב יקבל דגש על הארגונומיה לפי הגדרת הבריף, המנגנון משני בעיצוב. צריך לזכור שכמעצב, אנחנו אמונים פחות על פיתוח מנגנונים ויותר על אינטראקציה בין מוצר לאדם.

אחד הדברים שאני מתכנן להכניס הוא מגנון בלימה פרוגרסיבי או אחר. אחד הבעיות שאני מזהה היא ללא ספק הבלימה המיידית ואפקט השוט שנוצר מהגלילה המהירה לא שליטה, בנוסף בעיה נוספת היא חוסר היעילות של מנגנון נעילה הקיים. בעיה נוספת שאותרה היא הכבל, כלל הנראה יוחלף בשזירה של ניילון בפרופיל עגול אשר יקבל תפר כדי לפחוס את הצורה. ככה ניתן למנוע חתכים ושריטות עקב הפרופיל המעוגל שנוצר.

בקשר למקרים בהם הכלב נשאר מחוץ למעלית בעוד הבעלים בפנים. לא פעם ראשונה שמפנים אותי לבעייה והיא ללא ספק תקבל התייחסות לפחות באחד הכוונים, תודה.

Stay tuned

פורסם

לגבי רכיבה עם כלב שקשור לרוכב על אופניים... זו טיפשות לשמה לרכב כך. זה מסוכן לרוכב, לכלב ולסביבתו. תצרף לזה רצועה נגללת (ידועה גם בת"א "כמכשילת הרוכבים הלאומית") ותקבל מתכון ברור לאסון.

זה לא מוצר שצריך לפתח.

תחשוב גם על רצועה לדוגווקר, שמאפשרת לנהל כמה כלבים במקביל (או משהו מודולרי)?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתור דוג-ווקר,היה יכול להיות נחמד אילו הייתה רצועה "ראשית" שמפוצלת ל 3,כשהמרחק מינימום הוא כ מטר.

(שוב,האמת שלא הייתי קונה כזה מוצר,רק מתוך עיקרון שהרצועה כל הזמן על מצב של מתח.)

הבעיה בזה שהרצועה תיסתבך כל הזמן בכלבים,אולי תחשוב על חלק קשיח למחצה עם קשת כלפי מעלה כדי שהרצועה לא תיסתבך עם הכלבים(מקווה שהייתי ברור מספיק.)

אשמח לנסות את המוצר כשיהיה מוכן.

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אני כלל הנראה מתמקד בנסיון לייצר חגורה לחילוץ והצלה או כוחות הבטחון. המוצר לא יעבור את רמת המודל המתקדם (אין צורך בהוכחת התכנות, כי הורו לנו להשתמש במנגנון הקיים). עיקר ההתייחסות לארגונומיה. משמע, איך המוצר "עובד" עם בני אדם וכלבים, תלוי בהתמקדות.

כרגע אני בוחן אפצייה ליצירת מוצר רעיוני שמתחבר לרתמה של כלב הצלה מהריסות וכיו"ב, ומכיל באריזה קומפקטית מים, מכשיר קשר והרצועה בעצם תשמש כקו מנחה למחלצים.

ביחס לכוחות הבטחון, מדובר על כלבי מרדף ותקיפה בלבד, כטאשר הרעיון הוא להפוך את צורת העבודה של המנגנון. בעצם לתת לכבל אורך מוגדר ובמכה/לחיצה על כפתור לשחרר את הרצועה לכבל נגלל עד לרמה של ניתוק ה כבל מהקולר באמצעות מנגון כזה או אחר כדי לאפשר לכלב להתחיל מרדף או תקיפה למטרה מזוהה אך רחוקה.

Stay tuned

פורסם

הסיבה העיקרית שבגללה אני לא משתמש ברצועה כזו, היא שהכלב יכול לרוץ בפתאומיות ואז, כשהוא מגיע לסוף מהלך הרצועה, העצירה היא פתאומית, אגרסיבית ומאוד לא בריאה לצוואר של הכלב!

אם אפשר ליצור מנגנון שמזהה האצה פתאומית ומשכך את העצירה זה יהיה מעולה!!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תוכן חדש...