Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה התחתונה - מדובר בהימור (אמנם על סכום לא גדול, אך בכל זאת - הימור)

מכונית בת 20 היא מכונית ישנה על כל מה שמשתמע מזה.

מספיק שצינור מים אחד יסדק, וגם המנוע האמין ביותר ירתח למוות.

כן, גם לגיר אוטומטי של מכונית יפנית יש תאריך תפוגה - ולפי חוקי מרפי הוא יגיע בדיוק בזמן הלא מתאים.

נכון שחלק גדול מן התקלות אפשר למנוע באמצעות תחזוקת מנע, אך תחזוקת מנע עולה כסף והוצאת כסף נוסף מערערת את המשוואה שבבסיס ההנחה שבגללה נפתח שרשור זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מציע להסתכל טוב טוב בדיוק על הדברים הללו. רצועות, חלקי גומי, צנרת.

אלה נקודות התורפה ברכבים ישנים והם אלה שיכולים לתקוע אותך בצד הדרך ולהוריד את כדאיות ההימור.

פורסם
בשורה התחתונה - מדובר בהימור (אמנם על סכום לא גדול, אך בכל זאת - הימור)

מכונית בת 20 היא מכונית ישנה על כל מה שמשתמע מזה.

מספיק שצינור מים אחד יסדק, וגם המנוע האמין ביותר ירתח למוות.

כן, גם לגיר אוטומטי של מכונית יפנית יש תאריך תפוגה - ולפי חוקי מרפי הוא יגיע בדיוק בזמן הלא מתאים.

נכון שחלק גדול מן התקלות אפשר למנוע באמצעות תחזוקת מנע, אך תחזוקת מנע עולה כסף והוצאת כסף נוסף מערערת את המשוואה שבבסיס ההנחה שבגללה נפתח שרשור זה.

תחזוקת מנע של רכב מסודר בן עשרים ערכה הוא מחצית עלות כיטוח מקיף לרכב אחר חדיש יותר ואולי אף מחצית מזה .

נהג מסודר מתחיל את הימים הראשונים במעקב אחרי תא המנוע ולומד אותו ,לאחר מכן הוא מכיר את הרכב ויודע להקדים תרופה ,גם ברכב אחר שעולה רק 60K יש הפתעות לא נעימות ודי להציץ בחשבוניות המוסך שלהם .

פורסם

רק דבר אחד שכחו כל אותם "גאונים" כאן בפורום.

אני גם נתקל בזה פעם אחר פעם בייעוץ לאנשים שמבקשים רכוש רכב בסכום נמוך כפי שמצויין בשרשור הנ"ל.

חבר'ה, מה עם עניין הבטיחות?!?!?!

רכבים ישנים לא מגנים על הנוסעים כהלכה, לא בהגנה פאסיבית ובטח שלא בהגנה אקטיבית.

כל מי שנוהג ברכב ישן צריך לקחת בחשבון שההימור הוא לא כספי, זה הוא הימור בתאונה הרבה יותר חמורה מאשר היה נוסע ברכב חדש יחסית (אני לא מדבר על חדש מהניילון). אפשר לומר שהיום רוב הרכבים מעל שנת 2000 (ואני מדגיש רוב, כי ברור לי שלא כולם עיין ערך AVEO) בטוחים הרבה יותר מרכבים ממודלים מתחת לשנת 2000. אני כמובן מזכיר מערכות בטיחות אקטיביות (ABS, ESP), שלדה סופגת אנרגיה, מנוע קורס, כריות אויר במקומות אסטרטגים וכן הלאה.

לא הכל מסתכם בכסף חברים, יש רכבים שלפעמים נראים אטרקטיביים, אך יכולים להיראות לאחר אירוע תאונתי כבחירה ממש לא מוצלחת.

מקווה שחברי הפורום ייקחו את זה לתשומת לבם, כי נראה שהכל כאן מסתכם בעלויות תקציב וכסף.

פורסם

ומה עם "גאונים" שרוכבים על אופניים ? קטנועים ? אופנועים ? יש מאות אלפים כאלו !

מדוע הם ממשיכים לרכוש אופניים קטנועים אופנועים ? מה מגן עליהם ? אסור להם לייעץ כאן בפורום ?

או שאתה חושב שהם שכחנים ?

אתה בטוח שהם שכחו משהו ?

פורסם

חבר'ה, מה עם עניין הבטיחות?!?!?!

גיל => בטיחות, זו ראייה פשטנית.

הסאני, שלי לפחות, 93, במימדי "משפחתית 1600", המצויידת ב- ABS ודיסקים בכל הגלגלים, היא בטח לא פחות בטוחה מכמה דגמים צעירים הרבה יותר, קטנים יותר, ועם פחות אבזור בטיחותי. אם אני צריך לבחור אם לנסוע בסאני של תחילת שנות ה-90 או סיריון מתחילת שנות ה-2000, אני מרגיש בטוח יותר בסאני.

:turn-l:
פורסם
ומה עם "גאונים" שרוכבים על אופניים ? קטנועים ? אופנועים ? יש מאות אלפים כאלו !

מדוע הם ממשיכים לרכוש אופניים קטנועים אופנועים ? מה מגן עליהם ? אסור להם לייעץ כאן בפורום ?

או שאתה חושב שהם שכחנים ?

אתה בטוח שהם שכחו משהו ?

אם ניסית להחליש את הטיעון שלי, אז עשית בדיוק ההיפך.

אכן קטנועים ואופנועים לא בטיחותיים בעשרות מונים מאשר רכב עם שלדה אשר מגנה בשעת תאונה (ושלא נדבר על מגע של 4 גלגלים לעומת 2).

כל אחד עושה את השיקול שלו, לאחד בטיחותי, לאחר הכיף ברכיבה על אופנוע.

כל מה שאמרתי נועד לתת איזון לתגובות כאן שנראה כי כולן נוגעות לפן הכספי ובכלל לא לפן הבטיחותי.

ולבעל ה"סאני" - אם שמת לב לא הכללתי ואמרתי כי יש יוצאים מן הכלל (סיריון 2000 כפי שציינת), אך אני לא מציע לך לתת משקל יתר לבטיחות שהסאני שלך תפגין בעת תאונה (לא עלינו חס וחלילה).

פורסם

אני חושב שאם פותח השרשור מתעניין ברכב כ"כ ישן ועוד פוחד שהוא עלול להפסיד 4K, אז הכסף לא בכיסו והעניין הוא האם כדאי לו להשקיע לרכב בסביבות 10K במקום הסאני, ולא האם כדאי לגשת למגרש של אלבר ולקנות שם פוקוס בטיחותית ב-60K.

פורסם

משתמש505 - אתה צודק בבסיס ההנחה שלך - אבל הבחור רוצה להשקיע מינימום ולגרוט - המטרה שלו היא להרוויח זמן ולחסוך לרכב חדש יותר.

idannnz - גם בדבריך יש צדק מסויים, אבל כפי שאמר גם drsubaru האלטרנטיבה של הבחור כרגע היא לא רכב חדיש ובטיחותי.

ואני אומר: אולי דווקא כן?

חברות הטרייד-אין/ליסינג השונות מציעות מכוניות בנות 3-4 שנים בתנאי אשראי מפליגים ומפתים.

לדוגמא לובינסקי-טרייד מציעה עכשיו מיצובישי לנסר ב-20000 ש"ח + 36 * 695 ש"ח.

במקום לחסוך - קנה את הרכב שאתה רוצה עכשיו - ושלם את ההלוואה - במקום להשקיע ברכב שתגרוט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם ניסית להחליש את הטיעון שלי, אז עשית בדיוק ההיפך.

אכן קטנועים ואופנועים לא בטיחותיים בעשרות מונים מאשר רכב עם שלדה אשר מגנה בשעת תאונה (ושלא נדבר על מגע של 4 גלגלים לעומת 2).

כל אחד עושה את השיקול שלו, לאחד בטיחותי, לאחר הכיף ברכיבה על אופנוע.

כל מה שאמרתי נועד לתת איזון לתגובות כאן שנראה כי כולן נוגעות לפן הכספי ובכלל לא לפן הבטיחותי.

ולבעל ה"סאני" - אם שמת לב לא הכללתי ואמרתי כי יש יוצאים מן הכלל (סיריון 2000 כפי שציינת), אך אני לא מציע לך לתת משקל יתר לבטיחות שהסאני שלך תפגין בעת תאונה (לא עלינו חס וחלילה).

קטנועים אופניים ואופנועים זו פרקטיקה לשמה אם לא הבנת חבר יקר .

רכב ישן בגרושים ולאחר מכן גריטה זו גם פרקטיקה של שימוש בכסף .

אם נוסיף לכל שיקול את הבטיחות אז אין לזה סוף .

איני מנסה להחליש טיעון של איש .

• תוכן חדש...