Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הגעתי למסקנה שאם אני לא ייקנה עכשיו כשאני בן 24, אז כנראה שגם לא ב 25 שנה הקרובות.

מבחינה כלכלית ברור לי שאני מפסיד ועדיף לי להשאר עם הרכב שלי, אבל עדיין, אני מוכן להפסיד את הירידית ערך והטיפולים היקרים יותר, ביטוח וכו בשביל ההנאה.

התחלתי לבדוק ביד2 רכבים, התקציב שלי בין ה 60-80 אלף, כמובן שעדיף שנתון כמה שיותר חדש.

העדפה אישית שלי היא ידנית, אבל המחירים שלה גבוהים משמעותית מאוטו', בתקציב שלי אני יכול לקנות ידנית 2003 או אוטו' 2005.

השאלה היא איך האוטומטית? איך האמינות של הגיר? מבחינת ביצועים \ צריכת דלק?

אני לא מתכוון לנצל את היכולות הספורטיביות של הרכב(לפחות נכון לעכשיו), בא לי רכב אקזוטי, שונה, לא בהכרח בגלל היכולות הספורטיביות שלו וגם אמין(בגלל זה שללתי את הצרפתיות וכו)

ראיתי ביד 2 מודעה של 2005 ידנית עם ק"מ גבוהה יחסית, 186 אלף, השאלה האם שווה בכלל להסתכל עליו למרות המחיר המפתה? הוא הוריד סביב ה 17 אלף מהמחירון(72 אלף), השאלה אם עוד 3 שנים, כשלרכב יהיה 200 אלף, כמה אני יפסיד עליו? מישהו בכלל יסתכל על רכב שעבר 200 אלף? איך המנוע\גיר\מכלולית יהיו?

ראיתי עוד אחד אוטו', 2004 לפי המודעה הרכב עבר עכשיו טיפול דיי גדול וסגר אותי מבחינת טיפולים גדולים לשנתיים הקרובות, הבחור דורש מחירון 74500, השאלה אם שווה בכלל להסתכל על אוטומטיות?

אני יודע שלרכב הזה יש שוק חזק והוא שומר על המחיר שלו(גם האוטו' או רק ידניות)?, בגלל זה לא אכפת לי להשקיע סכום של כסף על רכב יחסית ישן, כי כשארצה למכור אותו המחיר שלו יירד פחות ממחיר של רכב חדש(לדוגמה פאביה חדשה).

איזה דברים מומלץ לבדוק לגבי המיאטה? איך הגג בגשם? יש פוטנציאל לנזילות? יש איזה מחלות ידועות? רגישות מסויימת?

המון תודה לעוזרים, דניאל.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לא הייתי מתקרב לאוטומטית מכמה סיבות:

מנוע חלש יותר,ביצועים פושרים,אין דיפרנציאל מוגבל החלקה,צמיגים צרים יותר,מתלים רכים יותר וגיר אוטומטי שמקלקל את ההנאה ויכול גם להתקלקל.

הביטוח לא זול,טיפולים וצריכת דלק דווקא סבירים(לפי מה שהבנתי) מומלץ לעשות חיפוש בפורום של מועדון הרודסטרים

הגג ידני ככה שאין מה להתקלקל,יש לבדוק את מצב הגומיות והחלון האחורי.

קח בחשבון שבקושי נמכרו ידניות ב-2003(באיזור ה-10 אולי אפילו פחות)

turboy

פורסם

תנסה לבדוק NC משנתון 2006 הן נמכרות פחות מ90K.

האיבזור טוב משמעותית, יותר נוחה ותא מטען קצת יותר גדול. הירדית ערך אולי תהיה יותר גדולה כי מחיר הרכישה גבוה יותר. ביררת מחירים של ביטוח?

פורסם

קהל הלקוחות של המיאטה מתחלק ל-2 , הקבוצה הראשונה דומה לך בגדול ורק מעוניינת ב-"קוליות" של הרכב , הקבוצה השנייה אובססיבית להנאה מנהיגה "ספורטיבית" (לא מחייב מהירה!!!) ברכב .

לראשונה לא ממש איכפת מהפרטים הקטנים של הרכב , ולכן השאלות שלך לגבי סחירות (שמירת שוק , מכירת רכב עם ק"מ גבוה וכו') יש להן תשובה אחת - כמו כל מכונית עם שוק קטן , פונקציה של היצע וביקוש (אם יהיו אקזמפלרים טובים משלך בלוחות , תצטרך לתת מחיר מאוד מפתה כדי למכור - ככה זה עובד) .

הקבוצה השנייה תמהר לפסוח על רכבים בעלי ק"מ גבוה , סביר מאוד להניח שתפסול רכבים אוטומטיים (אם כי יש כמה חריגים) , ותהיה מוכנה גם לשלם מעט יותר מהרוכש הממוצע עבור רכב שמור ובעל נתונים טובים (ידני , שמור , ק"מ נמוך , ידיים נמוכות וכו') .

בקיצור , ככל שאתה תתאמץ להשיג מכונית ידנית ושמורה , ככה יהיה יותר קל למכור אותה .

לא בטוח שתפסיד עלייה פחות משתפסיד על מכונית פחות "מעניינת" , אבל בטוח שיהיה פחות כאב ראש במכירה .

את ההחלטה מה עדיף תעשה לבד , אני אישית לא מכיר את המונח מיאטה אוטומטית , זו רק מכונית מגניבה שחתכו לה את הגג , בעוד שמיאטה ידנית זה אחד הצעצועי נהיגה הטובים ביותר שנוצרו .

אמינות גבוה מאוד , עלויות טיפולים לאדם הממוצע (לא הנהג "הספורטיבי") לא ממש שונות משל רכב משפחתי , אין מחלות אך כמו שנאמר יש רגישות לאי תחזוקה של הגג הרך וחלקיו (החורף זה זמן מצויין לקנות מכונית כזו , כל הסודות נחשפים כשיורד גשם) , שמירת ערך טובה (ולאט לאט את מאבדות פחות עם הגיל) , עלויות ביטוח גבוהות עד כפולות משל רכב משפחתי .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

הבנתי, תודה רבה

לפי מה שאני רואה אז כדאי לי לרדת קצת בשנתון ולקנות ידנית, גם בגלל ההנאה, וגם בגלל האמינות.

מחר בבוקר נבדוק מחירים של ביטוח, אולי דרך עובדי מדינה זה יהיה זול יותר אם הם בכלל יסכימו לבטח.

תודה ושיהיה שבוע טוב

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
תנסה לבדוק NC משנתון 2006 הן נמכרות פחות מ90K.

האיבזור טוב משמעותית, יותר נוחה ותא מטען קצת יותר גדול. הירדית ערך אולי תהיה יותר גדולה כי מחיר הרכישה גבוה יותר. ביררת מחירים של ביטוח?

2006 הכי זולה שראיתי עומדת על 95 אלף וזה מסוחר..

בוא נגיד שגם אם יש כאלו בפחות מ 90 סביב ה 85, כנראה שיש לה פאק \ אחרי תאונה או משהו..

אם אתה מכיר מישהו שמוכר 2006 בפחות מ 90 תעדכן אשמח לקבל פרטים(במידה והרכב שמור)

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אם אתה מחפש רק את הפאן+ ערך מוסף בנהיגה אז אין בעייה גם בדגם האוט'. זה קיים בכל מיאטה.

במידה ואתה יותר בכיוון של נהיגה ספורטיבית (וציינת שאתה כרגע לא) אז רק ידנית.

ב-2003 הגיעו סה"כ 7 ידניות לארץ, לא יודע כמה מתוכן עדיין איתנו, מה שבטוח שהן נדירות.

2004-5 הגיעו יותר, מחירן בהתאם להיצע/ ביקוש בד"כ גבוה מהאוטומטיות, לא בהפרש ניכר.

המון תלוי ברכב הספציפי שתבדוק- יכולים להיות הבדלים במחיר עקב רמת תחזוקה שונה, וכמובן יד וק"מ.

אני לא הייתי מתפשר על ק"מ גבוה/יד גבוהה ומחפש רכב כמה שיותר שמור. אמנם, זה לא תמיד פשוט, אך מעיד בד"כ על אהבה של המוכר לרכב וטיפול מונע (ניקוי מרזבים למניעת נזילות בגג, ניקוי שלו בחומרים מתאימים וכו').

מבחינת ביטוח- נקודה חשובה. בזמנו ביטחתי דרך "חבר", חושב שגם לעובדי מדינה התנאים היו טובים.

תוכל לקרוא עוד באתר מועדון הרודסטרים: http://www.roadster.co.il

בהצלחה בכל מקרה, הנאה מובטחת (-:

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

בדקתי עלויות ביטוח, המחיר סביר למקיף, דרך עובדי מדינה אפשר להשיג ב סביב ה 5000 ביטוח+ מקיף,

עכשיו לגבי השנתון, מה ההבדלים של ה 2006 על 200-4\5?

אני 1.86, הבנתי שהרכב קצת בעייתי לגובה שלי, ב 2006 הבעיה סודרה?

איזה אבזור נוסף יש ב 2006? יש כבר בקרת יציבות או שזה בדגמים מתקדמים יותר?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
בדקתי עלויות ביטוח, המחיר סביר למקיף, דרך עובדי מדינה אפשר להשיג ב סביב ה 5000 ביטוח+ מקיף,

עכשיו לגבי השנתון, מה ההבדלים של ה 2006 על 200-4\5?

אני 1.86, הבנתי שהרכב קצת בעייתי לגובה שלי, ב 2006 הבעיה סודרה?

איזה אבזור נוסף יש ב 2006? יש כבר בקרת יציבות או שזה בדגמים מתקדמים יותר?

תודה

ההצעת מחיר שקבלת יקרה, אני מבטח NC (ששווה כ-150K ש"ח במחירון) דרך עובדי מדינה ומשלם קצת יותר מ- 4K ש"ח (2 נהגים נקובים מעל 24, כשהוספתי את אחי שהוא בן 23 נאלצתי להוסיף פחות מ-400 ש"ח).

ממליץ לך בחום לקחת הלוואה ולקפוץ לליגה של ה-NC, האיכות חיים משופרת (מרווח, כח, נוחות, בקרת אחיזה, בטיחות וכו').

זה נכון ש-NB סטנדרטית תהיה טיפה יותר ספורטיבית מ-NC סטנדרטית אבל בכל שאר הפרמטרים ה-NC מנצחת בגדול.

כשאני משווה עלויות אחזקה בין ה-I10 שהייתה לי למאזדה שיש לי כיום אני יכול להגיד לך שאין כמעט הפרשים. עם היונדאי הייתי עושה 1:13 ועם המאזדה 1:11, הביטוח עלה רק 1K ש"ח יותר (לאדם שאין גישה להנחות של ארגוני עובדים גדולים יהיה הפרש של כ-3K ש"ח), האגרה עלתה 1K ש"ח יותר ומן הסתם המאזדה יורדת במחירון בצורה יותר דרמטית. סה"כ אני משער שהמאזדה עולה לי 5-10 אלף ש"ח יותר בשנה כאשר ההפרש הכספי מתגמד לעומת ההפרש באיכויות של הרכבים.

ד"א, אפילו בצמיגים אין הפרש כזה גדול, עכשיו החלפתי רביעייה במאזדה ועלה לי 520 ש"ח (T1R שזה צמיג דיי איכותי) לצמיג וביונדאי גם כשהיה לי פנצ'ר נאלצתי להחליף צמיג ועלה לי באיזור ה-350 ש"ח לצמיג מקורי (הנקוק שזה סתם עוד צמיג בינוני).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
ההצעת מחיר שקבלת יקרה, אני מבטח NC (ששווה כ-150K ש"ח במחירון) דרך עובדי מדינה ומשלם קצת יותר מ- 4K ש"ח (2 נהגים נקובים מעל 24, כשהוספתי את אחי שהוא בן 23 נאלצתי להוסיף פחות מ-400 ש"ח).

ממליץ לך בחום לקחת הלוואה ולקפוץ לליגה של ה-NC, האיכות חיים משופרת (מרווח, כח, נוחות, בקרת אחיזה, בטיחות וכו').

זה נכון ש-NB סטנדרטית תהיה טיפה יותר ספורטיבית מ-NC סטנדרטית אבל בכל שאר הפרמטרים ה-NC מנצחת בגדול.

כשאני משווה עלויות אחזקה בין ה-I10 שהייתה לי למאזדה שיש לי כיום אני יכול להגיד לך שאין כמעט הפרשים. עם היונדאי הייתי עושה 1:13 ועם המאזדה 1:11, הביטוח עלה רק 1K ש"ח יותר (לאדם שאין גישה להנחות של ארגוני עובדים גדולים יהיה הפרש של כ-3K ש"ח), האגרה עלתה 1K ש"ח יותר ומן הסתם המאזדה יורדת במחירון בצורה יותר דרמטית. סה"כ אני משער שהמאזדה עולה לי 5-10 אלף ש"ח יותר בשנה כאשר ההפרש הכספי מתגמד לעומת ההפרש באיכויות של הרכבים.

ד"א, אפילו בצמיגים אין הפרש כזה גדול, עכשיו החלפתי רביעייה במאזדה ועלה לי 520 ש"ח (T1R שזה צמיג דיי איכותי) לצמיג וביונדאי גם כשהיה לי פנצ'ר נאלצתי להחליף צמיג ועלה לי באיזור ה-350 ש"ח לצמיג מקורי (הנקוק שזה סתם עוד צמיג בינוני).

דרך איזה חברה קבלת? לי הראל הציעו עבור 2006, לא לקחתי עבור NB, מבחינת עלויות החזקה הבנתי שזה ממש בקטנה ביחס לרכבים אחרים.

איזה טיפולים "גדולים" יש ל NB? ובאיזה ק"מ?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

בקשר לעלויות ביטוח- מסכים. שים לב רק שהגג אינו מוחרג מהפוליסה. ז"א שאין לך השתתפות עצמית חריגה (סדר גודל 5K+ ש"ח) במידה ונגרם נזק לגג בלבד. זה מופיע בפוליסות רבות, ויש להיות ער לכך.

לגבי ירידת ערך- פחות מסכים. הרכב כמעט ולא יורד במחירון לאורך זמן, ונמכר יחסית קרוב אליו. כך שאם תחזיק את הרכב שנה וחצי- שנתיים, רוב הסיכויים שירד פחות במחירון מ"רכב סטנדרטי".

לגבי בחירה ב-NC או NB. נכון שה-NC מרווחת יותר, בעלת יותר כח ובטוחה יותר- אך שים לב שלא כל "מחיר" כדאי לבצע את הקפיצה בין הדגמים. כוונתי, שרכב NB שמור ומטופל יהיה עדיף מרכב 2006 + (NC) שחוט, שלא טופל כראוי. גם אם ההפרש ביניהם נראה במבט ראשון קטן.

אם אתה מרחיב בכל מקרה את התקציב למעל 100K ש"ח , אז אכן ה-NC מומלצת וגם שם שים לב שיש רכבים שמורים, וגם כאלה ששופרו קלות ע"מ לשפר את ההתנהגות הספורטיבית, ולהביאם גם לרמת התנהגות גבוהה משל NB סטנדרטית.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם
דרך איזה חברה קבלת? לי הראל הציעו עבור 2006, לא לקחתי עבור NB, מבחינת עלויות החזקה הבנתי שזה ממש בקטנה ביחס לרכבים אחרים.

איזה טיפולים "גדולים" יש ל NB? ובאיזה ק"מ?

אני מבוטח בהראל (לא מזמן חידשתי אחרי שסיימתי שנה מוצלחת אך שקטה אתם).

אל תתפוס אותי במילה אבל אני חושב של-NB יש רצועת טיימינג לעומת NC שבה יש שרשרת טיימינג שלא צריך להחליף כל תקופה/ק"מ (או שאני בכלל מתבלבל עם ה-NA).

sluzon, בוא נסכם שאנחנו לא מסכימים.

נכון שיחסית לאוטו שעלה בכחדש 200K+ ש"ח המאזדה יורדת בצורה מאוד צפויה ואיטית במחירון אבל מצד שני ירידה שנתית של 20K ש"ח זה קצת יותר ממה שמשפחתית ממוצעת (גם אם היא חדשה) יורדת בשנה ולזה אני השוותי בהשוואה שלי.

אני מסכים שההשוואה הזו היא ממש לא פיירית, להשוות מיאטה בת 5 למשפחתית חדשה על הכביש. למרות שהמכנה המשותף היחיד שיש בין 2 הרכבים הוא מחיר הרכישה עדיין המאזדה לא "תקרע" אותך כמו שכולם חושבים ("זה רכב ספורט", "החלקים יקרים", "הביטוח בשמיים", "זה אוטו ישן", "הוא לא בטוח", "הוא לא מאובזר" וכו').

וזו ד"א הגדולה של הרכב הזה, היא בהחלט לא הכי יפה, היא בהחלט לא הכי חזקה, היא בהחלט לא הכי מתנהגת, היא בהחלט לא הכי מרווחת, היא בהחלט לא הכי מהירה, היא בהחלט לא הכי יוקרתית, היא בהחלט לא הכי מאובזרת אבל את הכל עושה על הצד הטוב ביותר ובעלויות שפויות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

redroze שכחת לפרגן למכונית שלך עם סיומת "אבל היא בהחלט מהמכוניות היותר כייפיות לנהיגה , בכל קטגוריה ובכל מחיר אפשריים" .

מה שאני כן רוצה לשנות בתגובה שלך לגבי עלויות , חשוב לזכור שהמיאטה נעה על סקאלה של שימוש ממנהלתי ועד הארדקורית שהפכו אותה למשחיזת צמיגים - אנשים שנכנסים לקטע של הנהיגה אפילו לא מבינים איך העלויות מזנקות כשמכניסים שימוש ספורטיבי למשוואה (נהיגה אחת אגרסיבית במיוחד יכולה לחסל דופן של צמיגים , להגליז רפידות בלמים וכו') - אז כן אתה צודק , זה רכב אמין וזול לטיפול , אבל צריך לשקול אם ועד כמה היא תמשוך את הקונים שלה לתחום הנהיגה (החל מהדלק על עוד כמה ק"מ "סתם" להארכת הנסיעה , ועד השימוש שציינו שדורש חלקים יקרים יותר ומכלה אותם בקצב) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...