Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לפני מספר ימים קניתי פיג'ו 306 ישנה יחסית אבל במצב כללי טוב מאד.

למרות זאת יש כמה תקלות ורציתי לראות אם תוכלו לעזור לי או להסביר איך או אולי איפה הכי כדאי יהיה לסדר את הבעיה.

הדבר הראשון והכי חשוב, ידית האיתות.

כשמפעילים איתות לצד ימין, הכל עובד תקין. אבל לצד שמאל הידית לא "נתפסת" וחייבים ללחוץ עליה כדי שהאיתות יעבוד.

זה דיי מעצבן וזה גם כנראה לא כ"כ בטיחותי. ההרגשה כאילו משהו תקוע בפנים ולא נותן להוריד את הידית נמוך יותר למצב שבו היא אמורה להתפס.

מה לדעתכם אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה?

בעיה שניה, האור בתוך הרכב לא עובד, המוכר אמר לי בעת הקניה שהבעיה כנראה בנורה עצמה שצריך להחליף, אבל היום פתחתי את המכסה וראיתי שאחת הדיודות התפוצצה ואני מניח שבגלל זה האור לא עובד, הנה מספר תמונות של המצב:

attachment.php?attachmentid=275872&stc=1&d=1329221076

attachment.php?attachmentid=275873&stc=1&d=1329221076

attachment.php?attachmentid=275874&stc=1&d=1329221076

על הדיודה כתוב IN5399. האם כדאי לנסות למצוא חלופה, לפרק את בית הנורה ולנסות להלחים חדשה או שיש לכם המלצה עדיפה?

ידית הפתיחה של דלת הנהג לא חוזרת חזרה אחרי הפתיחה, התמונה:

attachment.php?attachmentid=275875&stc=1&d=1329221076

נראה כאילו הקפיץ בפנים לא תקין. איך\איפה אפשר לסדר את זה? אפשר אולי להחליף את הידית אולי עם אחת הידיות בדלתות מאחורה שלהן פחות שימוש מהדלת נהג?

הפלסטיק של נועל של חגורת הבטיחות צד נהג שבור וקצת לא נוח להכניס או להוציא אח"כ את החגורה.

attachment.php?attachmentid=275876&stc=1&d=1329221076

בצד הנוסע המצב פחות רע, הפלסטיק שלם אבל כולו בלוי לגמריי

attachment.php?attachmentid=275877&stc=1&d=1329221076

ודבר אחרון, בינתיים, בדלת הנהג חסר פין מתכת שלפי מה שאני מבין אמור למנוע מהדלת להפתח יותר מדי.

דלת הנהג:

attachment.php?attachmentid=275878&stc=1&d=1329221076

דלת הנוסע מקדימה:

attachment.php?attachmentid=275879&stc=1&d=1329221076

אני לא מבין גדול ברכבים, זה האוטו הראשון שלי, ואני מקווה מאד שתוכלו לעזור.

אני גר בת"א.

DSCF1049.JPG

DSCF1050.JPG

DSCF1051.JPG

DSCF1053.JPG

DSCF1054.jpg

DSCF1056.JPG

DSCF10521.jpg

DSCF10522.JPG

פורסם

היי.

גוף התאורה הזה לא שייך ל 306, אלא נקנה כגימיק ע"מ לספק תאורה פלורוצנטית ברכב.

לדעתי, תעיף אותו - זה סתם מכוער.

לגבי התופסנים של חגורות הבטיחות:

זה שדהוי - אל תתרגש, בהרבה זה שחיקה טבעית וקורה אצל עוד רכבים וותיקים

זה ששבור, בדוק אפשרות לקנות תופסן מפירוק - רק תשים לב לפני שאתה מתעסק עם הפירוק/הרכבה, לנתק את המצבר מהרכב - זה עלול להפעיל את המותחנים - במקרה וישנה מע' כזו ברכב.

לגבי הפין בדלת, מחלה ידועה אבל קלה לתיקון:

בשלב ראשון, בעזרת שפיץ פלאייר או משהו אחר - הוצא את הזרוע שנכנסה לך לתוך הדלת (זה לא יהיה קל - נדרש הינף חזק).

בשלב שני, קנה בורג שמתאים בקוטר ובאורך עם אום ניילון מתאים ושלום על ישראל.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה על ההסברים.

אני יודע שהגוף תאורה הזה לא מקורי. העיניין הוא שאין לי את המקורי. האם המקורי מתלבש באותו מקום?

ומה לגבי ידית האיתות?

ואני גר בתל-אביב ליד דרך הטייסים.

פורסם

האם באמת צריך להחליף את כל הידית? אולי אפשר לתקן את הנוכחית. על הידית יש את הצופר, ושליטה על האורות, כך שאני לא חושב שזה חלק כזה פשוט או זול להחלפה.

לגבי מנורה פנימית, מה דעתכם על תאורת LED, אפשר להעיף את הלוח של הפלורוסנט ובמקום לשים לדוגמא שתי ערכות כאלה:

http://www.dealextreme.com/p/1-8w-36-led-car-ceiling-dome-white-light-dc-12v-34607

אפשר להבין את אופן החיווט? החוט השחור זה אדמה, האדום אני מניח מתח 12וולט, ומה עושה החוט האפור\חום?

זה מתחבר למפסק וסוגר מעגל בעת פתיחת הדלת?

ומה ההמלצות בנוגע ליד פתיחת הדלת?

פורסם

היי.

בעבר, מישהו פרסם פה לינק למדריך מפורט איך לתקן את הידית.

הפירוק היה מיקרוסקופי, ולכן צריך ידיים של מנתח לעניין.

אם אתה רוצה את המדריך, שלח לי בהודעה פרטית את כתובת המייל שלך.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה, נבדוק את זה.

האם זה הרבה עבודה להחליף את הידית או שעדיף לקחת את הרכב למוסך?

באופן כללי רציתי לשאול להמלצות למוסכים שמתמחים בפיג'ו\צרפתיות באיזור ת"א?

בהנחה שאין לי ניסיון בכלל עם עבודה על רכבים (פירוקים\תיקונים וכו').

@ COMMANDER

האם הכוונה שלך ל"ג'אן" בהמסגר ת"א?

ומה דעתכם על תאורת לד לפנים הרכב? האם באופן כללי יש בעיות חוקיות כלשהן עם התאורה הפנימית?

פורסם

האם למישהו יש את ספר הרכב לאוטו הזה? הדגם הוא 306XN '95

שמתי לב שבלוח המחוונים האור ממש חלש, האם אתם ממליצים לשדרג לערכת נורות LED שגם תתן תאורה טובה יותר וגם תצרוך פחות חשמל?

האם זה תהליך מסובן\בעייתי להוציא את הלוח כדי להחליף\לשדרג נורות?

שאלה נוספת, אם נניח ארצה להוסיף תאורה (ידנית אפילו) לתא מטען ותא כפפות, האם זה יהיה תהליך מסובן?

פורסם

יש לי שאלה בנוגע לגומיות מסביב לדלתות.

הגומיות ברכב גמורות לחלוטין, ובצד הנוסע מקדימה נכנסת רוח פרצים בחלק התחתון (איפה שנראה כאילו הגומיה חסרה לחלוטין) בעיקר כשנוסעים בכביש מהיר.

האם ההחלפה זה עיניין פשוט? מה סדר גודל העלות של הגומיה לדלת? צריך לקנות משהו שיהיה ספציפי לדגם הנתון או שקונים רוצעה חדשה ופשוט חותכים איפה שצריך?

פורסם

ספר רכב:

haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=13065&langId=-1

חלפים: איביי. ממליץ על ebay.co.uk בגלל שמדובר באותם דגמים כמו בארץ. במקרה של מוט האיתות, או כל דבר שיכול להיות מושפע מזה שהבריטים נוהגים בצד הלא נכון, הייתי בודק באתר ebay.de תוך שימוש בתרגום של גוגל מאנגלית לגרמנית.

אם המוכר לא שולח לארץ, פנה אליו ישירות ושאל אם זה אפשרי. בדרך כלל הם מסכימים.

בהצלחה.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

תודה על הקישור, אבל האתר כרגע למטה ככל הנראה, אני אבדוק מאוחר יותר.

לגבי הגומיות לדלתות, כל המוכרים שם מוכרים גומיות משומשות והם גם לא שולחים לארץ.

האם זה חשוב לדאוג לגומיות מקוריות\מתאימות או שניתן להשיג רצועה ארוכה להתקין אותה ואז לחתוך או משהו כדאי שתתאים?

• תוכן חדש...