Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

השאלה בשביל חבר - הוא מעוניין לקנות רכב חדש שישמש אותו לנסיעות עירוניות ובין עירוניות, כאשר רוב הזמן הוא יסע בו לבד או עם עוד אדם או שניים. הרכב צריך להיות חדש בלבד, ידני ועד 85 אלף ש"ח.

הדרישות מהרכב, לפי חשיבותן:

1. כמה שיותר חסכוני, הן מבחינת צריכת הדלק והן מבחינת עלויות הטיפולים.

2. עם ביצועים סבירים שיאפשרו לעמוד בקצב התנועה הן בכבישים בין עירוניים, והן באזורים הרריים.

3. אם אפשר אז שיהיה בעל התנהגות טובה על הכביש, אך זה פחות חשוב מהשניים הקודמים.

הרכבים שהוא מתלבט בניהם בינתיים הם קיה פיקנטו 1.0 ידנית, יונדאי I10 ידנית וסקודה פאביה 1.2 tsi ידנית.

לפי ביקורות ומבחני רכב עושה רושם שהפיקנטו עדיפה על ה-i10 ולשתיהן אותו מחיר (כ-64 אלף כולל הכל), ולכן בינתיים מבין 2 הרכבים האלה היא מובילה.

השאלה היא האם יש טעם "להשקיע" את כל הסכום שיש לו (הפאביה עולה כ-90 אלף "על הכביש", אך אחרי הנחות ומשא ומתן הוא מאמין שאפשר יהיה לקבל אותה ב-85-86 אלף), ו-20 אלף מעל המחיר של הפיקנטו, על מנת לקנות את הפאביה? מצד אחד לפי האבזור והגודל אין ספק שהפאביה היא יותר "רכב" מאשר הפיקנטו, וכמובן שגם מבחינת הביצועים. בנוסף, הפיקנטו נראית קצת קטנה מדי.

מצד שני, הוא לא יודע אם יש טעם לקנות משהו יותר גדול שכן לרוב לא יסעו ברכב יותר מ-2 אנשים, וכמובן הפיקנטו תהיה קרוב לוודאי יותר חסכונית.

חוות דעת, דעות או המלצות לדגמים אחרים יתקבלו בברכה.

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על הדגם עם ה 86 כ"ס של הפאביה.

אני נכנסתי לסוכנות בראשון לברר עליו לפני כמה ימים ונאמר לי שאין במלאי ולא יודעים מתי יהיה (והיה נשמע שזה לא בקרוב).

אז אם אתה יודע משהו אחר, אני אשמח לשמוע :)

פורסם

אכן מדובר על הדגם עם ה-86 כ"ס. הוא מעוניין לרכוש את הרכב רק בעוד מספר חודשים, אז הוא לא ממש התעניין בינתיים לגבי מועד אספקה. מה שכן, לפי מה שזכור לו אכן נאמר משהו על כך שאין אותה במלאי (או לפחות את הגרסה הפשוטה והפחות מאובזרת).

פורסם

שים לב שאם מעניין את החבר שלך חיסכון בכסף, כול מה שהוא יחסוך בדלק ברכב יקר יותר, ילך על ירידת ערך.

ז"א שאם הוא קונה פאבייה חדשה ב-70 אלף ,הוא יוציא נטו על הרכב בערך כמו שמוציא מישהו שקונה מאזדה 323 אוטומטית ב-30 אלף שקל(אם לא יחסוך יותר אפילו על המאזדה)

אני מאמין שאם הוא רוצה לחסוך כמה שיותר מבחינת כסף, שילך על פיאט גרנדה פונטו 2008 בסביבות ה-30-35 אלף שקל.

פורסם
התבלבלת בין הדגים של הפאביה. בהתחלה כתבת 1.2 TSI ואחרי זה פאביה 86 כ"ס . פאביה 86כ"ס זה מנוע 1.4 והוא עולה כ 73-74 אש"ח

הוא מתעניין בדגם ה-tsi (לא ב-1.4). לפי האתר של אוטו רשום שגם לו 86 כ"ס.

שים לב שאם מעניין את החבר שלך חיסכון בכסף, כול מה שהוא יחסוך בדלק ברכב יקר יותר, ילך על ירידת ערך.

ז"א שאם הוא קונה פאבייה חדשה ב-70 אלף ,הוא יוציא נטו על הרכב בערך כמו שמוציא מישהו שקונה מאזדה 323 אוטומטית ב-30 אלף שקל(אם לא יחסוך יותר אפילו על המאזדה)

אני מאמין שאם הוא רוצה לחסוך כמה שיותר מבחינת כסף, שילך על פיאט גרנדה פונטו 2008 בסביבות ה-30-35 אלף שקל.

הוא רוצה רק רכב חדש מסיבות כאלה ואחרות. אפשר להתווכח על ההגיון בכך, אבל אי אפשר לשכנע אותו אחרת.

פורסם

שאלה קשה, הירידת ערך והביטוח ככול הניראה יהיו גבוהים יותר(צריכת הדלק לעומת זאת אני לא בטוח), אבל מבחינת כוח אין בכלל על מה לדבר מבחינת השוואה בין הסקודה למכוניות המיני.

אתה צריך להגיד לחבר שלך לעשות סיבוב על ה-2 הללו, ואז לראות עם מה הוא מתחבר יותר, אני בספק גדול שהוא יעדיף את ה-I10 או את הפיקנטו ע"פ הסקודה. כוח זה משהו ממכר :)

פורסם

עדכון קטן - הוא קיבל הצעה טובה על יונדאי i20 ידנית עם מנוע 1.4 בגרסת 3 דלתות, כאשר המחיר הרשמי הינו כ-87 אלף ש"ח.

איך הi20 יחסית לסקודה פאביה?

עושה רושם (לפי מבחנים) שהסקודה מעט מוצלחת יותר, השאלה היא האם ההבדל משמעותי?

תודה.

פורסם

כדאי לבחון גם את הקיה ריו 1.2 . נכנסת למסגרת המחיר, ומדובר בדגם חדש ומאובזר.

פיקנטו / i10 - מנוע 1.0 לא נראה לי חזק מספיק לנסיעות בינעירוניות הרריות עם 3 אנשים.

• תוכן חדש...