Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד, תקרא מה שהוא כתב.

הוא קיבל זיכול של 44 ש"ח שזה החלפת שמן ופילטר כולל עבודה. אתה מדבר על אותם מחירים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנקדוטה קטנה:

במסגרת כתבה שאנחנו מכינים לאתר, השוונו את מחירי הטיפולים של מאזדה 3 אל רנו פלואנס. רק כדי שיהיה לכם קנה מידה -

טיפול 45,000 במאזדה 3: 1150 ש"ח

טיפול 45,000 ברנו פלואנס: 615 ש"ח

אלו מחירי המחירון הרשמיים של היבואן, כמובן שייתכנו הנחות במוסכים. אבל נגיד את זה ככה - במוסך של מאזדה יצטרכו לתת הרבה הנחה כדי להגיע למחיר הרשמי של רנו.

אגדת עם יפאנית אומרת שתחזוקה של מכונית יפאנית זולה יותר.

פורסם
אנקדוטה קטנה:

במסגרת כתבה שאנחנו מכינים לאתר, השוונו את מחירי הטיפולים של מאזדה 3 אל רנו פלואנס. רק כדי שיהיה לכם קנה מידה -

טיפול 45,000 במאזדה 3: 1150 ש"ח

טיפול 45,000 ברנו פלואנס: 615 ש"ח

אלו מחירי המחירון הרשמיים של היבואן, כמובן שייתכנו הנחות במוסכים. אבל נגיד את זה ככה - במוסך של מאזדה יצטרכו לתת הרבה הנחה כדי להגיע למחיר הרשמי של רנו.

מחיר הזוי ולא הגיוני,

אלו המחירים האמיתיים לטיפולי מאזדה3 במורשה יבואן ובפרטי:

2n8s9v.JPG

תעשו את הכתבה הזאת רצינית ותבדקו מחירים אצל יותר ממוסך אחד, תעלו מחירים מדוייקים של כל חלק ומה הוחלף בטיפול בכל רכב.

אין לי מושג מה הוחלף בפלואנס, במאזדה אני יודע שטיפול 45 כולל: שמן, מסנן שמן, מסנן דלק, ניקוי פילטר אוויר ובדיקה כללית + עבודה.

פורסם
761 ש"ח להחלפת שמנים זה פשוט מחיר שחיטה.

מדובר על מחיר לטיפול "ארד" או "כסף" לקליאו ספורט.

לא רק החלפת שמנים, רק הפילטר אוויר זה מעל 100 ש"ח לא כולל מע"מ.

משכנתא זה קל

פורסם

צביקה, אני מקווה שתעשו את הכתבה הזו קצת יותר רצינית ולא תזלזלו באינטיליגנציה של האנשים כמו בתגובה האחרונה שלך (בלי שום ניסיון לפגוע חס וחלילה). חשבת שאולי בטיפול 45 במאזדה כולל החלפת מצתים ואולי בפלאונס ב-45 לא מחליפים מצתים ולכן יש הפרשים במחירים?

ההשוואה שאתה עושה נכונה רק אם אתה עושה השוואה ראש בראש של הסכום של כל הטיפולים לכל רכב עד 100K ק"מ ואז אין חשיבות למה מוחלף בכל טיפול.

לדוגמא בקליאו ספורט מחליפים מצתים פעם ב- 100K ק"מ ועלותם כ-1200 ש"ח, לעומת רכב סטנדרטי שבו מחליפים מצתים כל 30K ק"מ בערך ועלותם כ-200 ש"ח. אז איזה רכב יותר זול להחזיק?

השאלה היא איזה מניפולציות אתה רוצה לעשות, אם תעשה חישוב עד 60K ק"מ לרכב הרגיל צריך להחליף פלאגים פעמיים ולכן הוא יקר יותר, אבל אם תעשה חישוב ל-100K ק"מ תראה שהקליאו יותר יקרה.

Fitch, מכיוון שזה לא "פייר" להשוות מחירי חלפים בין החברות השונות (אני לא מצפה שפילטר אוויר של יונדאי עם מנוע 1250 יעלה כמו פילטר אוויר של מאזדה עם מנוע 2000, בדיוק כמו שאתה לא מצפה שמחירי ברקסים של קליאו ספורט יעלו כמו ברקסים של סוזוקי אלטו) אני עושה השוואה רק לגבי החלפת שמן מנוע + פילטר שמן מנוע + עבודה.

אני יכול לספר מניסיוני שהייתה לי יונדאי I10 ועשיתי לה 2 טיפולים שנתיים, מכיוון שהרכב בקושי נסע (16K ק"מ בשנתיים) אז בכל טיפול החליפו רק שמנים (למרות שבטיפול השני היצרן ממליץ על החלפת שמן ברקס ומצתים). הטיפול הראשון עלה 500 ש"ח והשני 600 ש"ח, 2 הטיפולים נעשו במוסך מורשה יונדאי.

לפני קצת פחות משנה עשיתי למאזדה שלי טיפול שנתי (75K ק"מ, למרות שהאוטו עמד על 60K ק"מ) במוסך המרכזי בניר צבי החלפת שמנים עלתה לי כ-400 ש"ח (למה אני רושם בערך, כי הטיפול כלל גם החלפת שמן דיפרנציאל ואני מוריד את החלק היחסי שלו מהמחיר).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מדהים כמה קל לגעת בציפור נפשם של חובבי המאזדה למיניהם. אני לא משלה את עצמי שהמבחן שנפרסם כאן בקרוב ישנה את התפיסה שלכם לגבי המותג היפאני אבל אולי יש סיכוי שתגרום לכם לספק קטנטן.

מחיר הזוי ולא הגיוני,

תעשו את הכתבה הזאת רצינית ותבדקו מחירים אצל יותר ממוסך אחד, תעלו מחירים מדוייקים של כל חלק ומה הוחלף בטיפול בכל רכב.

אפשר גם להכניס להשוואה כל מיני קופונים שמוזילים את עלות הטיפולים במאזדה בכמעט חצי (ומביאים אותם קרוב מאוד למחירון של רנו). אפשר גם להכניס להשוואה מחיר של טיפול עצמי ואז בכלל העלות צונחת. שמועות שמסתובבות בשוק הליסינג אומרות שבמאזדה בכלל לא צריך לטפל, ואז בכלל אין עלות (למעט כמה עשרות שקלים על איפוס נורית service).

אין גבול לכמות ההשוואות שאפשר לעשות.

צביקה, אני מקווה שתעשו את הכתבה הזו קצת יותר רצינית ולא תזלזלו באינטיליגנציה של האנשים כמו בתגובה האחרונה שלך (בלי שום ניסיון לפגוע חס וחלילה). חשבת שאולי בטיפול 45 במאזדה כולל החלפת מצתים ואולי בפלאונס ב-45 לא מחליפים מצתים ולכן יש הפרשים במחירים?

ההשוואה שאתה עושה נכונה רק אם אתה עושה השוואה ראש בראש של הסכום של כל הטיפולים לכל רכב עד 100K ק"מ ואז אין חשיבות למה מוחלף בכל טיפול.

אז אתה יכול להיות רגוע, ההשוואה תהיה נכונה :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יודע מה יותר מדהים?

כמה שאתה חושב שחובבי מאזדה (או יפניות בכללי) מטומטמים.

מאז שקרסו נכנסו לכאן ונהיו ספונסרים, כל מיני מבחנים ''יורדים'' עלינו כמה אנחנו פראיירים שאנחנו לא קונים פלואנס, כמה הטיפולים שם יותר זולים משמעותית (מה שלא נכון והבאנו לך כאן הוכחות) וכמה העולם יפה יותר עם רנו ושהיא לא רואה מוסך.

פרסום כזה (מגוחך) לא רק שלא יקרב אותי, הוא ירחיק אותי יותר.

ומבחני דרכים על רכבים, אני אקרא במקום אחר. אחד שרק שם פרסומת ולא סוגד ליבואן כל הודעה/כתבה שניה.

אני יודע שיש כאן בפורום עוד אנשים שחושבים כמוני ופוחדים להביע את דעתם, אבל מה לעשות - הגיעו מים עד נפש.

פורסם

פרסום כזה (מגוחך) לא רק שלא יקרב אותי, הוא ירחיק אותי יותר.

ומבחני דרכים על רכבים, אני אקרא במקום אחר. אחד שרק שם פרסומת ולא סוגד ליבואן כל הודעה/כתבה שניה.

כשהיו לנו דברים פחות טובים לכתוב על רכב שמביא יבואן מסוים כתבנו אותם, למרות שהוא ספונסר. אתה מוזמן לקרוא את המבחן שעשינו בתחילת החורף על הפורסטר ולהגיד לי אם הוא נראה כמו סוג של סגידה למרות שאייל מסובארו הוא ספונסר פורום. אתה מוזמן גם לקרוא את המבחן שעשינו לסיאט איביזה ולהגיד לי אם הוא נראה לך מחמיא במיוחד, למרות שצ'מפיון מוטורס הוא ספונסר פורום.

בתור אחד שמעורב בעשייה של מבחני הרכב באתר אני יכול להגיד לך בצורה חד משמעית ושאינה משתמעת לשני פנים - מעולם לא הופעל עלינו לחץ לכתוב דבר כזה או אחר על רכב מסוים רק בגלל שיבואן מסוים מפרסם באתר. נקודה. גם כשזה היה לא נעים, גם כשזה יצר לנו סכסוכים עם נציגי היבואנים, כשהייתה ביקורת היא נכתבה, לחיוב או לשלילה. אבל זכותך להחזיק בדעה משלך גם אם היא שונה מהמציאות כפי שאני מכיר אותה, כל עוד אנחנו חיים במדינה דמוקרטית זה בסדר :wink:

אגב, אתה מוזמן לקרוא שוב את המחיר שאני כתבתי לטיפול 45,000 לעומת המחיר שאתה הבאת לטיפול 45,000. ההפרש בין הנתונים שלנו עומד על 79 ש"ח, שהם פחות מ-8 אחוז. איך על סמך זה בנית את תיאורית הקונספירציה שלך?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההבדל שאני רואה זה 1150 לעומת 815 או 612, זה לא 79 ש"ח.

זה עדיין דיבורים באוויר, כי לא אתה ולא הוא ציינתם מה מקור הנתונים, אם הם כוללים מע"מ או לא וכדומה.

מנסיוני האישי, מחירי הטיפולים בהונדה יותר יקרים מצ"מפיון ולובינסקי (יבואנים עם תדמית של יקרנים), עד שמגיעים לטיימינג שאין אותו בהונדה.

פורסם

צביקה, אני בניגוד לשאר הכותבים פה לא חושד ביושר המקצועי שלך, אני בסך הכל רוצה שתצא כתבה כמה שיותר מקצועית מכיוון שהנושא בהחלט מעניין אותי.

אני הבנאדם האחרון פה בפורום שאתה יכול לרשום עליו שיש לו חיבה למותג מסויים, מכיוון שבעשור האחרון היו ברשותי מגוון רכבים כמעט מכל היצרנים (אופל, סקודה, טויוטה, רנו, יונדאי ומאזדה).

לא תשמע ממני את המשפט "רכב מסוג X הוא מושלם" תמיד תשמע ממני רשימת יתרונות וחסרונות.

אני בסך הכל ציינתי שלכתוב שטיפול 45K ק"מ ברכב X יקר יותר מטיפול 45K ק"מ ברכב Y לא מעיד על שום דבר.

לפי הטבלה שמאיר פרסם ההפרש בין טיפול במוסך מורשה למוסך כללי עומד על כ-200 ש"ח לטיפול. אני מוכן לשלם פעם בשנה את הפרמיה הזו רק כדי לדאוג שלרכב תהיה היסטוריית טיפולים מסודרת (בתנאי כמובן שקניתי רכב עם היסטוריה מסודרת).

ברגע שיש הפרשים משמעותיים אני בהחלט אפנה למוסך כללי שמתמחה בדגם (לדוגמא החלפת קלאץ למיאטה במורשה עולה 4K ש"ח בעיקר בגלל שהם מחייבים אותך לרכוש את הקלאץ דרכם, במוסך TIG עם קלאץ מקורי מיובא מארה"ב הסיפור יסתיים בפחות מ-2K ש"ח).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפי הטבלה שמאיר פרסם ההפרש בין טיפול במוסך מורשה למוסך כללי עומד על כ-200 ש"ח לטיפול. אני מוכן לשלם פעם בשנה את הפרמיה הזו רק כדי לדאוג שלרכב תהיה היסטוריית טיפולים מסודרת (בתנאי כמובן שקניתי רכב עם היסטוריה מסודרת).

נכון מאוד.

יהודה

פורסם

צביקה, יהיה מעניין אם תכניסו גם את הגרסאות החזקות יותר להשוואה (2 ליטר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יקירי שלא יעבדו עליכם בקרסו.

היום אשתי היתה בטיפול בקרסו חיפה, (היא החליטה שהיא רוצה להמשיך לטפל שם בגלל האחריות ), מדובר בניסאן מיקרה 2009- בוצע טיפול 15000 (סך הכל הרכב עבר 45000 ק'מ).שימו לב למחירים.

טיפול בסיסי 240 ש'ח. (זמן תקן 60 דקות)

החלפת רצועה ראשונה 120 ש'ח.(זמן תקן 30 דקות עבודה)

שמן מנוע 3.4 ליטר 96.83 ש'ח.

חומרי עזר (לא מפורט מה) 10.0 ש'ח.

בדיקת רישוי (כמובן שלא גבו אקסטרא וזה יפה) 82 ש'ח.

חלפים.

מסנן שמן 72.30 ש'ח.

טבעת אטימה 9.87 ש'ח.

אום לציר אחורי 71.88 ש'ח.

2 כיפות לגלגלים אחוריים 99.02 ש'ח.

תוסף בנזין ירוק 83.22 ש'ח.

רצועה למזגן 187.59 ש'ח (מוגזם לא ?)

מים מזוקקים 7.50 ש'ח.

סך הכל כולל מע'מ 1253 ש'ח.

אז.... שלא יעבדו עליכם עם סיפורי ההוזלות שלהם.

פורסם
מדובר על מחיר לטיפול "ארד" או "כסף" לקליאו ספורט.

לא רק החלפת שמנים, רק הפילטר אוויר זה מעל 100 ש"ח לא כולל מע"מ.

טיפול ארד לקליאו ספורט (דור ראשון, וכנראה גם שני) כולל (לפני מעמ):

1. פילטר אוויר (אכן ~105 ש"ח)

2. פילטר שמן (~60 ש"ח)

3. טבעת לאגן שמן (~7 ש"ח)

4. שמן מנוע (כאן זה כבר תלוי. אני מביא מהבית שמן מעולה ב150 כולל מעמ. קרסו יכולים לגבות גם 800 שקל על שמן סינטטי אם נותנים להם)

5. 1.1 או 1.2 שעות עבודה.

סה"כ בסביבות 400+ ש"ח לא כולל השמן.

טיפול כסף לקליאו ספורט כולל בדיוק אותו דבר אבל זמן העבודה הוא 1.6 שעות ולכן גובים 100 ומשהו ש"ח יותר. אין שום סיבה לשלם את ה100 ומשהו האלו על בדיוק שום דבר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...