Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו מגאן 2 שנת 2006

ב-2011 קניתי את הרנו הראשונה שלי ולהלן ביקורת משטח:

הרכב דגם בסיסי BUSINESS, בן 5, יד שנייה מליסינג, 100k.

שילמתי 30k ונראה שתמורת המחיר הוא נותן את התפוקה ההוגנת. רכב אחר ברמה כזאת ובשנתון כזה יעלה פי 2. הוא מאוד מרווח, כיסא נוח ומתכוונן ב-3 כיוונים, מנוע די שקט, כפתור הפעלת המנוע ובלם ידני בצורת "טייס" מוסיפים לעיצוב הפנים, גישה נוחה לכפתורי הפעלה בזמן נסיעה, תא מטען ענקי.

ביחד עם זאת יש לא מעט בעיות, אך הן די סבירות ולא צריכות לפסול רכישת הרכב לחלוטין.

1. הגיר- הגיר מדגם AL4 לא נותן תחושת נוחות מרבית, חסר עוד הילוך אחד (5) בשביל פינוק ולצורך עליות, אבל עושה את העבודה. במצב קיצוני מצב גיר ידני סחב אותי ועוד 4 בעליות לא הגיוניות של כפרים ערביים. כן יש תלונות על אמינות הגיר, אבל הגיר בסדר גמור, הבעיה בסולנואידים- קופסאות פיקוד של הגיר והחלפתם פעם ב5-6 שנים במחיר של עד 2000 ש"ח נראית די סבירה (לא במוסך מורשה חס וחלילה, משם תצאו עם 1000 מחלות אחרות שיעשה לכם איזה סטז'ר). כמו כן בגלל 4 הילוכים הוא נוטה לחשוב זמן די ממושך בזמן בחירת הילוך ועלול להביא את הסל"דים עד 4k בין שלישי ורביעי. את העניין הזה ניתן לכוון על הסטנד לפי רצון הלקוח בכל מדינה נורמלית, אך בישראל אני מפחד לגשת למורשים כי המחיר שאקבל יהיה 1/4 ממחיר הרכב, אז נסתדר ככה.

2. רצועת טיימינג יכולה לסחוב 150k אבל מומלץ להחליפה ב-130 כדי לא לקחת סיכון.

3. מע' שמע לא מקורית ומגיעה עם 2 רמקולים קדמיים בדלתות, יש הכנה בדלתות אחוריות ולטוויטרים בדאש.

4. הבעיה די נפוצה היא הצפת תא נוסע והצטברות מים בכיס של דלת, אז במוסך מורשה בת"א הציעו לי לפתור בעיית הצפה בקבינה רק ב-700 ש"ח עם הבטחה שירימו לי את כל האוטו באוויר וינקו. עם הרגשה של סירוס ניגשתי למוסכניק שלי שהרים לי את האוטו על הליפט, ניתק את צינור הניקוז ועשה לו ניקוי אוויר (5 דקות), הבעיה נפתרה. לצינור ניקוז יש צורה לא מוצלחת וגם מין מכסה בקצה שחייבים להוריד כי זבל שמצטבר לא יכול לעבור דרכו. בדלת הפתרון הוא החלפת גומיות איתום פנימיות, שלא יספרו סיפורים שצריך להחליף את כל הדלת.

5. ישנם רעשים של פלסטיק מכל מיני כיוונים, די מעצבן בהתחשב בשנת יצור.

6. היגוי לא לינארי, יש להפעיל עוצמות סיבוב שונות בערך 5 מעלות לכל כיוון, לא נותן הרגשה של נוחות ובטיחות, אך השיוט סביר ביותר וגם בתוך העיר לא ממש מורגש.

7. בדלת של הנהג ידית ממוקמת בהצלחה בדיוק על העצם של הברך אז כל פעם בא לי לעקור אותה ולדפוק אותה בברך של המהנדס שעיצב אותה.

8. בדגם הבסיסי אין פינוקים כמו מראות חשמליות, שליטה מההגה או שליטה דיגיטלית, יש רק המינימום הנחוץ להסרדות, די חסר.

9. על הדרך החלפתי תושבות מנוע -800 ש"ח, עכשיו הרגשה הרבה יותר טובה.

10. החלפת נורות קדמיות מתבצעת דרך פתחים באיזור הגלגלים- היד קיבלה צורת נחש ואין צרפתי שלא הזכרתי את אמו (סליחה).

11. החלפתי שמן גיר- 3 ליטר, 225 ש"ח, ואז אחרי יומיים החלפתי שוב פעם, יצא שחור פחם אבל ניקה את הגיר, אעשה החלפה כל חצי שנה.

12. יש מקום לכוסות והרבה מקום אכסון לכל הדברים הקטנים- ארנק, פלאפון וכו'.

13. פנסי פלסטיק שמתעקרים עם זמן- פוליש ווקס- בובה של פנס לאורך זמן!

בקיצור, לדעתי רכב די שווה תמורת מחיר שמבקשים עליו, אין צורך לפחד ממנו, אבל יש לברר טוב טוב לגבי מוסך כי לא כל אחד יכול לטפל ברנו בצורה טובה ויש טווח גדול של טעויות שניתן לעשות. המחירים ששילמתי לא זולים אך גם לא יקרים מדי, הכל מקורי, אני מוכן לשלם תמורת עבודה טובה, ומי שידרוש יותר כסף על הדברים הנ"ל תזהרו ממנו- בדרך כלל נוכל.

פורסם

שכחת להוסיף את תאי האחסון מתחת לשטיחים ,כן הזוי אבל יש .:shock:

וגם שתכנון המושב וגובה הרצפה גורם לרגל שמאל תמיד למצוא תנוחה אחרת בכיוון המושב ואפילו עליו.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...