Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השחזת סכינים - כיצד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין לא נגע לי כל עוד לא נחשפתי לנפלאות עבודה עם סכין טובה.

לטוב מתרגלים מהר ועכשיו אני ישר מרגיש שסכין כבר לא חדה כמו שצריך כאשר אני חותך גזר או אגבניה.

להשחיז סכין אצל משחיז עולה 26 שקלים ליחידה וזה לא הכי קרוב לבית.

לכן החלטתי ללכת על אופציה של להשחיז קלות בבית ופעם בתקופה למסור למשחיז.

הסכינים שלי ברמות שונות. אבל לא בא לי להשתגע על משחיז ב 300 שקל.

מה גם שיש מלא סוגים ואין לי מושג מה אני צריך.

פורסם

למשחיז הממוצע יספיקו המכשירים שמוכרים בכל חנות כלים שמכבדת את עצמה,

מחיר נע 50-400 ש"ח, השאלה לאן אתה רוצה להגיע עם ההשחזה /חידוד?

ברמת העיקרון מספיק פעם בכמה חודשים השחזה עם אבן או במקרה שלך משחיז מקצועי ואחר כך לעבור עם שטול פעם בכל כמה ימים,

פורסם

את טיב השטול יש לראות ולהרגיש בידיים לא ממליץ לקנות בלי לראות, אלא אם זה חברה מוכרת . כמו כן פלדת השטול צריכה להיות בעלת קושיות גבוהה יותר מאשר הסכין שלך,

אגב על איזה סכין מדובר.?

פורסם

מכשירי ההשחזה המוצעים בשוק מיועדים לאלה שלא למדו ולכן גם לא יודעים להשחיז, כלומר מה שאני רוצה לומר זה שהשחזה היא תורה שיש ללמוד, וזה לוקח זמן.

שטול הוא לא משחיז; שטול הוא מכשיר שבא לישר גלים בשפת החיתוך. כלומר אם נדמה את שפת החיתוך החדה כפס ישר וגמיש, ואם נדחוף אותו פנימה מכל צד - הרי שהוא יהיה גלי מכל צד. דבר זה פוגע בחדות הלהב. השטול בא ליישר את שפת החיתוך בחזרה.

השחזה אמיתית מתבצעת באמצעות אבן השחזה.

פורסם

הטכניקה הבסיסית לעבודה עם אבן השחזה (whetstone) מתבצעת בעקרון כאשר להב הסכין נמצא ב45 מעלות לשפה הארוכה של האבן וזווית הפגישה של הלהב את האבן משתנה בהתאם ליצרן, אם אני וכר נכון צווילינג ממליצים על משהו כמו 22 מעלות בין שטח הלהב לשטח האבן. משם יש לבצע פעולה של דחיפה אם לחץ אחיד לא חזק מדי כאשר שומרים על התקדמות אחידה, להב 8" (לפי צווילינג) מצריך חלוקה של ההשחזה לשתי דחיפות כאלו על מנת לייצר אחיות כמה יותר גבוהה. ישהם מלא מדריכים בטיוב, חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות. הטיפ הכי טו שלי, הוא לבצע אימון אם סכין פשוטה וגמורה, ולא להתגלח על הסכין הטובה. מבחינת מה שפורסם, הברוקס עושים עבודה לא רעה בשטולים, ומבחינת המשחיזים, לצווילינג וגלובול יש "אבא ואמא" בארץ, כמו כן שם גלובלי חזק. מניח שניתן למצוא ביקורות טובות ומפורטות על המוצרים. כמו שאני מניח שהבנת, אני אישית עובד עם ליין ל צווילינג, הסכין, למרות העבודה המאוד טובה שהיא נותנת הסתברה כלא נוחה לי בעבודה ארוכה, וכנראה תוחלף בקרוב.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

בדיוק בגלל מה שנאמר אני כן נוטה לקחת את הסכינים למשחיז.

יש לי שני סכינים של צוילינג. האחת מודרנית ואילו השניה מלפני מלחמת העולם השניה.

כמו כן יש לי סכין שפים זולה של ארקוס שהיא דווקא הכי כיפית לעבודה עקב משקל ומבנה שמתאימים ליד שלי, אבל גם דורשת השחזה יותר תכופה בגלל שהיא רכה יותר.

פורסם
מבחינת מה שפורסם, הברוקס עושים עבודה לא רעה בשטולים, ומבחינת המשחיזים, לצווילינג וגלובול יש "אבא ואמא" בארץ, כמו כן שם גלובלי חזק. מניח שניתן למצוא ביקורות טובות ומפורטות על המוצרים.

^^^^^

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

דיברתי על הנושא רבות

חפש אשכולות קודמים, הכל רשום שם, חלק ממה שנרשם פה לא נכון\מומלץ, לא ארחיב, הכל שם...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מכשירי ההשחזה המוצעים בשוק מיועדים לאלה שלא למדו ולכן גם לא יודעים להשחיז, כלומר מה שאני רוצה לומר זה שהשחזה היא תורה שיש ללמוד, וזה לוקח זמן.

שטול הוא לא משחיז; שטול הוא מכשיר שבא לישר גלים בשפת החיתוך. כלומר אם נדמה את שפת החיתוך החדה כפס ישר וגמיש, ואם נדחוף אותו פנימה מכל צד - הרי שהוא יהיה גלי מכל צד. דבר זה פוגע בחדות הלהב. השטול בא ליישר את שפת החיתוך בחזרה.

כל מילה בסלע!

השחזה אמיתית מתבצעת באמצעות אבן השחזה.

חוץ מהמילים האלה...

מעבר למכשירים שצויינו, יש עוד איזה 50 סוגים שונים ומשונים. אבן, זה מאד תלוי באיזו אבן.

אם אתה מאיזור ת"א, אני ממליץ לך לבקר בחנות של "לובלינסקי ובנו" . תצא מרוצה כולל הסברים מעמיקים. מכיר את הנפשות הפועלות שם אישית, וגם אני לקוח מרוצה שלהם (בלי קשר להיכרות איתם).

גילוי נאות, אני אספן סכינים וניהלתי לתקופה את פורום האספנים הישראלי בנושא.

הטכניקה הבסיסית לעבודה עם אבן השחזה (whetstone) מתבצעת בעקרון כאשר להב הסכין נמצא ב45 מעלות לשפה הארוכה של האבן וזווית הפגישה של הלהב את האבן משתנה בהתאם ליצרן,

תלוי בדגם ולא ביצרן!

אם אני וכר נכון צווילינג ממליצים על משהו כמו 22 מעלות בין שטח הלהב לשטח האבן. משם יש לבצע פעולה של דחיפה אם לחץ אחיד לא חזק מדי כאשר שומרים על התקדמות אחידה, להב 8" (לפי צווילינג) מצריך חלוקה של ההשחזה לשתי דחיפות כאלו על מנת לייצר אחיות כמה יותר גבוהה. ישהם מלא מדריכים בטיוב, חלקם טובים יותר, חלקם טובים פחות. הטיפ הכי טו שלי, הוא לבצע אימון אם סכין פשוטה וגמורה, ולא להתגלח על הסכין הטובה. מבחינת מה שפורסם, הברוקס עושים עבודה לא רעה בשטולים, ומבחינת המשחיזים, לצווילינג וגלובול יש "אבא ואמא" בארץ, כמו כן שם גלובלי חזק. מניח שניתן למצוא ביקורות טובות ומפורטות על המוצרים. כמו שאני מניח שהבנת, אני אישית עובד עם ליין ל צווילינג, הסכין, למרות העבודה המאוד טובה שהיא נותנת הסתברה כלא נוחה לי בעבודה ארוכה, וכנראה תוחלף בקרוב.

כל הנאמר עד כה נכון, אבל שכחתי לציין שטכניקת ההשחזה וסוג האבן תלוי אך ורק בסוג בפלדה אותה רוצים להשחיז.

בסוג הפלדה?!:shock:

סוג הפלדה *כמעט שלא משפיע על השיטה והמכשירים השונים. מה שמשפיע זה באיזה מצב הסכין נמצאת לפני ההשחזה, ולא ממה היא עשוייה.

*כמעט = סיוט להשחיז ביונט של קלאצ'ניקוב, לא יודע ממה הפלדה הזו עשוייה, אבל אחו-שילינג קשה להשחיז את הח*א הזה.

דיברתי על הנושא רבות

אתה דיברת רבות?! מה אני אגיד? :lol: :lol: :lol:

חפש אשכולות קודמים, הכל רשום שם, חלק ממה שנרשם פה לא נכון\מומלץ, לא ארחיב, הכל שם...

חפש גם הודעות שלי. השחזה זה לא משהו שלומדים בהתכתבות, ובטח שלא בין לילה. להגיע לתוצאות טובות יכול לקחת המון זמן והמון אימונים. קשה באימונים, חד בקרב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...