Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי SX4 HB

orit026
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניינת לקנות את הרכב הנ"ל אחרי שעשיתי עליו נסיעת מבחן והתרשמתי לטובה

אני צריכה רכב שיסע 100ק"מ ליום יהיה רחב מאחור ועם צריכת דלק סבירה.

האם הרכב הנ"ל מומלץ? מה צריכת הדלק שלו בפועל?

פורסם

סוזוקי SX4 בהחלט רכב מומלץ, מאוד אמין וזול לאחזקה. לקוחות שקנו את הרכב הזה דרכנו מאוד מרוצים וגם הביקוש שלו גבוה.

ממה שאני יודע צריכת הדלק האמיתית שלו עומדת באזור ה-10.5 עד 11 קילומטרים לליטר בממוצע. זה די סטנדרטי בקטגוריה הזאת של משפחתיות 1600 סמ"ק בנזין אוטומטי.

אם את מחפשת רכב הרבה יותר חסכוני, אז יש לך דגמי דיזל של רנו (כמו הפלואנס או המגאן, תלוי בשנתון) שהם הרבה יותר חסכוניים ועושים בערך 20 קילומטרים לליטר.

פורסם

אורית - לא ציינת תקציב ואם בכוונתך לרכוש רכב חדש או משומש.

קרסו, אני מניח שרוב הלקוחות שלך רכשו מודלים קודמים עם מנוע 107 כ"ס. משנת 2010 מדובר במנוע משופר.

מנסיוני עם SX4 5D צריכת הדלק בסביבות 10 ק"מ\ליטר בשימוש עירוני וקצת פרברי, אני מניח שעם 100 ק"מ ביום רוב השימוש יהיה בין עירוני כך שצריכת הדלק תהיה יותר קרובה ל-14 ק"מ\ליטר ואף טובה מזו (תלוי בתמהיל האישי שלך).

מכל מקום - לאור נסיוני עם הליאנה בעבר וה-SX4 בהווה אני ממליץ לך לא לרכוש דגם מלפני 2010, בשנה זו המנוע שופר והספקו הוגדל והתסר מורגשה יטב בהתנהגות הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתיחת הפנים של ה SX4 הופיעה כאמצע 2009 ולכן אם את מחפשת רכב משומש גם רכבים שעלו לכביש כבר ביולי-אוגוסט 2009 יהיו הדגמים המומלצים יותר (ניתן לזהות בקלות ע"י בדיקה האם יש מערכת ESP ובלמי דיסק בכל ארבעת הגלגלים).

בסה"כ הייתי די מבסוט מתקופת בעלותי הקצרה על SX4 HB לפני מתיחת הפנים. אני נוטה להאמין שהמנוע המשודרג, החזק והחסכן יותר רק תרמו לעסק.

את יכולה לקרוא כאן סיכום קצר שכתבתי לאחר חודשיים. אם יש עוד שאלות את מוזמנת לשאול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היי

לאבי יש את הרכב כשנתיים, הוא מפנק ומהנה. חשוב לך הגודל והרוחב שלו - אז אכן הוא גדול, ממליץ לקחת אותו בגרסת ה-4 דלתות שם הבגז' גדול יותר.

אולם לרכב יש תופעה של שחיקת בלמים כל 15 אלף ק"מ - תופעה שכיחה בסוזוקי להבנתי, אך לא מופיעה בכל הרכבים.

--------------------------------------

2008 - Scoda Fabia sport 1.6

2003 - Mazda Demio 1.5

1999 - Daihatsu Charade 1.3

פורסם

שלום

אני שמח שרכשת את הסוזוקי אכן רכב טוב.

רציתי לתקן קצת את הרושם כאן לגבי הסוזוקי מ2008-9.

אז נכון שלרכב 107 כ"ס ונכון שהוא לא מטוס אבל

אם נבדוק "עגלה" ידועה פורד פוקוס שכולם מתלהבים ממנה

יש למנוע 99 כ"ס והרכב כבד יותר.

אני לא מרגיש שהסוזוקי חסר כח -הוא לא מטוס אך בהחלט זריז.

השואה לעוד רכב B3 סובארו -אין מה להשוות.(מנוע הB3 נחות בהרבה)

הסוזוקי גם כאן מנצח בגדול.

ועוד השואה מתבקשת -גם למזדה 3 המהוללת 105 כ"ס עם משקל זהה.

לכן מה שאני אומר: הרכב לא לנהגי מרוצים -אך גם לא לפנסיונרים.

מבחינת עלויות אחזקה ופינוקים בדגם הGLX -הרכב נותן תמורה מצוינת לכסף.

תתחדשי!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

YRV -

אני בקרוב מחזיר את רכב הליסינג שברשותי ומתעניין ברכישה של sx4 (משומשת), שאלתי היא איך המזגן של הרכב מתמודד עם הקיץ הישראלי? ראיתי בכמה מקומות שכתבו שהמזגן חלש.

פורסם

שלום.

לאחר 77,000 ק"מ וקצת יותר משנה על הכביש עם SX4 דגם 2011, מנוע 119 כ"ס רמת גימור בסיסית ( ללא חצאיות , בקרת אקלים, שליטה מההגה, וחישוקי סגסוגת) 4 דלתות.

הרכב חסכוני מאוד, אני נוסע לרוב מחוץ לעיר (70-30) , הצריכה הממוצעת היא 1:13.3-1:14, ואני לא נוסע 90 קמ"ש בד"כ.

הרכב נוח לנהיגה גם לאחר מאות ק"מ שאני עושה ביום, הישיבה נוחה וגבוהה אבל קורה A1( הקורה ליד קורה A) היא מכשול לא קטן שצריך להתמודד איתו, הנסיעה בתוך העיר דורשת הסתגלות בגלל הפגיעה בשדה הראייה, לעיתים , לפני כיכר אני פותח "זיג" ( מטה את הגוף ) ימינה ושמאלה בגלל זה..

שדה ראייה בנסיעה אחורה הוא סביר ביותר.

ליושבים מאחור זה ממש פינוק, הישיבה גבוהה ( המושבים האחוריים ממוקמים גבוה יותר מהקדמיים) והתקרה גבוהה, אך בגלל בסיס הגלגלים הקטן יחסית לשאר המשפחתיות, יש תחושה קצת צפופה וחסר מקום לרגליים.

תא מטען ענקי ביחס לשאר המשפחתומטיות , אך חסר לי קצת תאי אחסון.

לרכב אכן יש בלאי גבוהה יחסית במערכת הבלמים, אני מחליף כל 12,500 , ותמיד למקוריות כי התחליפיות עושות המון רעש .

מנוע זריז וחזק יחסית, גיר 4 הילוכים לא טיפטרוניק אבל עושה את העבודה. לרוב אין הרגשה שחסר כוח ויציאה וניתן לעקוף בביטחה.

ההגה דיי אילם, ולמרכב יש זוויות גלגול גבוליות מאוד, לעיתים בפניות חדות יחסית הרכב רוכן הצידה עד שבקרת האחיזה תופסת אותו חזרה...

לגבי אבזור: בטיחות - 6 כריות אוויר, ESP, בקרת החלקה, ABS כמובן, וגם חיישנים לנסיעה לאחור בהרכבה מקומית.

נוחות - 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות, נעילה מרכזית, ומזגן סביר.

הרכב מורכב ביפן אבל כבר ראיתי רכבים שהגיעו מטורקיה באיכות הרכבה טובה יותר...

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

את התרשמותי מה-SX4 בגרסת 4 דלתות הבאתי קודם (קודם כתבתי 5 - זו שגיאת הקלדה) הקילומטראז' שלי הרבה יותר צנוע מזה של gt94 אבל לגבי קורה A אני חייב לומר שהיא לא הרבה יותר בעייתית מזו של מאזדה 3, שהיא מאוד אלכסונית ורחבה. כנראה שנושא חוזק המרכב, כולל בהתהפכות, הפך לנרכזי ולכן מחזקים (ומגדילים) את הקורות.

מבחינת המזגן - אצלי עם בקרת אקלים אין שום בעיה. שם עד 21 מעלות, בקיץ ובחורף, וזה מה שיש ברכב (חוץ מאשר בחורף כאשר אני מסיים אימון בוקר ורוצה אויר טרי וקר - מצב LO מספק את הסחורה היטב).

את ה-SX4 בגרסת ה-107 כ"ס איני מכיר , אבל נהגתי כמה שנים על ליאנה עם אותו מנוע - הוא אינו חסר כוח, אבל התגובות שלו קצת עצלות, כלומר - ברמזור לא תצא ראשון, אבל בהמשך הדרך, כולל בעליה, לא יחסר לו כוח. פשוט צריך להכיר את הרכב על מנת לנצל את יכולותיו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום לכולם.

ראיתי שעלו כמה שאלות אז אשיב:

קודם כל המזגן מצוין.לא הבנתי מי אמר שלSX4 אין מזגן טוב.

תמיד ידעתי שסוזוקי מצטיינים במזגנים שעוד נסעתי על המזדה 1800.

ואכן לגימור הGLX יש בקרת אקלים-אתה שם 17מעלות וקופא באוגוסט.(יותר חזק מהמזדה)

מי שאמר שהמזגן ברכב לא טוב שיגש למזגניסט לבדוק דליפות בצנרת.

לגבי קורת A המפוצלת-אכן בהתחלה היה לי קצת קשה וכמעט נכנסתי במישהי...

אבל לאחר זמן מה התרגלתי להסתכל בחלון הקטן והבעיה נפתרה.

חוץ מזה אני מאושר מהאחזקה הזולה של הרכב בטיפולים ובדלק.

מסנן שמן מקורי סוזוקי עולה 50 ש"ח+שמן 10W40 של ESSO _מובילS)

והחלפה באוטו דיפו =200 כלומר 250.

מסנן אויר לא מקורי 50 .

מצתים מחליפים כל 100K ק"מ=אירידיום.

שמן גיר כל 165K ק"מ או 11 שנים מה שבא קודם.

חגורת טיימינג=אין-יש שרשרת.

לכן כמה עולה טיפול איכותי 250ש"ח?

תוסיפו צריכת דלק של 11-12 לליטר ותבינו למה אני מרוצה מאוד.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

תתחדש, קנית רכב מצויין נסעתי עליו כמה פעמים נסיעות ארוכות ומאוד נהניתי מהזמינות כוח שיש לו, באמת הקורה הזאת בהתחלה מעצבנת וקשה להתרגל

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• 3 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...