Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בפוליסת ביטוח מקיף בחברת 9 מיליון רשמו בשם דגם "אימביאטה" שזה הדגם הפשוט עם הטאסות, בעוד שהרכב שלי הוא "ספורט", שזה בא לידי ביטוי בג'אנטים 16 אינץ', פנסי ערפל קדמיים, מושבי ספורט, 6 כ"א, הגה 3 צלעות וכ'. יש הבדלים של אלפי שקלים בין 2 הדגמים האלו, ואני מפחד שאם יגנבו את הג'אנטים הביטוח לא ישלם כסף, בטענה שלדגם הפשוט (זה שנמכר פה כמו זבל) יש טאסות.

מעבר לזה, אם וכאשר ייגנב הרכב (לפי קריאה בפורום זה מאוד נפוץ) הם ישלמו לפי הדגם הפשוט ולא לפי הדגם המאובזר יותר (כאמור אלפי שקלים), ואין לי כוח לצעקות בטלפון ולבתי משפט (קצת בעיה בתור סטודנט).

התקשרתי לחברת הביטוח היום, הם אומרים שהקוד דגם במחירון זהה, ועוד שנייה הוא התפוצץ מצחוק ששמע שאני מבקש לשנות את זה ל- "ספורט", ולכן הם טוענים שזה תקין ואין צורך לשנות.

בקיצור מה אתם ממליצים לעשות?

תודה,

גיא.

פורסם

תתעקש על זה, ואל תוותר. תבקש לשוחח עם מנהל אם צריך.

כמו שאמרת הם בקלות יכולים להתנער מהטענות שלך במקרה של גניבה של הרכב או של הג'אנטים.

.I Rock, There For I Am

פורסם

א. תבדוק בעצמך מה הפרש המחיר.

ב. תוודא (אם צריך תתקשר לחברות ביטוח אחרות) אם יש הפרש בפרמיה.

ג. אם הם מתעקשים שזה אותו דבר, תקליט ותבקש אישור בכתב.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

שלום שלום ולהתראות,אם כתוב ברשיון במפורש ספורט ולא רוצים לבטח את הדגם שאתה טוען שיש לך לא צריך יש עוד מקומות

פורסם

stio - בשום אופן אל תתעלם מזה. החשש שלך מוצדק ב100%, ואני יכול להוסיף עוד תרחיש:

הרכב מעורב חו"ח בתאונה משמעותית, עם נזקים לרכב ואולי גם לרכב אחר. אולי אפילו נזקי גוף.

חברת הביטוח תסרב לשלם.

מה יהיה התירוץ?

"דגם הרכב הוא פרט מהותי בביטוח. לו היינו יודעים מראש שמדובר ברכב ספורט לא היינו מבטחים אותו תמורת שום סכום. אנו לא מבטחים רכבי ספורט".

ואגב הטענה הזו, הזויה כפי שהיא נשמעת, עלולה לעבוד להם. הם באמת לא מסכימים לבטח רכבי ספורט בשום אופן.

מבחינתם כל רכב שבשם שלו מופיעה המילה "ספורט" הוא בהכרח רכב ספורט.

ולגבי קודי דגם - תסתכל במחירון הקודי דגם שונים.

עבור מנוע 1400: אמביאנטה=676050 ספורט=676058.

עבור מנוע 1200 מוגדש: אמביאנטה=676152, ספורט=676153.

ועדיף שתבדוק בעצמך במחירון כי אתה יודע בדיוק איזה רכב יש לך (לפי האבזור וכו') ויש כל מיני גרסאות של הפביה הזו.

אני מציע שתדבר איתם שוב ותדרוש שישלחו לך מסמך חדש עם הדגם המדוייק.

תקליט את השיחה ותודיע להם שהשיחה מוקלטת.

אם עדיין לא התייחסו אז שלח להם מכתב רשום עם אישור מסירה בנושא.

או שפשוט תבטל את הביטוח, תבטח אצל סוכן, וככה יהיה לך גם ראש שקט שיש לך עם מי לדבר אם יש תאונה.

אם מתייחסים אליך בזלזול ומטרטרים אותך במעמד ביצוע הפוליסה, רק תחשוב מה יקרה ברגע האמת :?

קח בחשבון שביטול הפוליסה יעלה לך לא מעט כסף - על המקיף יגבו ממך 10% על כל חודש שהביטוח היה בתוקף+עוד 10% גלובלי.

כלומר חודש ושלושה ימים = 30%.

על החובה יש נוסחה אחרת, 5% לשבוע הראשון + 0.3% לכל יום נוסף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודי הדגם שונים. לפי לוי יצחק:

מנוע 1200 מוגדש:

ספורט דגם 676153

אמביאנטה דגם 676152

מנוע 1400 אטמוספרי:

ספורט דגם 676058

אמביאנטה דגם 676050

אבל תבדוק בעצמך היטב כי יש כל מיני דגמים של הפביה הזו, אתה יודע בדיוק מה יש לך.

פורסם

קודם כל הרכב שלי הוא מנוע 1600 סמ"ק 16V אוטומט 6 הילוכים ברמת גימור ספורט.

מחיר הרכב שלי נכון לעכשיו הוא: 75400 ש"ח.

מחיר הדגם הפשוט שרשום עכשיו בפוליסה הוא: 69000 ש"ח.

מכאן יוצא שמדובר על 6400 ש"ח הפרשים בין הדגמים. מה שמעניין הוא שהקוד דגם של הרכב הוא 676055 וזה מה שמופיע במחירון תחת "ספורט" וגם בפוליסה הזאת, אבל ציון הדגם במלל לא נכון.

יש פה בעלי פאביות עם הדגמים המאובזרים שיכולים לבדוק מה רשום להם בפוליסה, או שכולם קנו פה את הפאביה במבצע עם הטאסות?

תודה לעוזרים.

* מצ"ב הרישיון רכב, רשום ספורט ואין שום אזכור לדגם שרשום עכשיו בפוליסה. הם ביקשו שאני אשלח את הרשיון כי הם לא מאמינים...

פאביה ספורט.jpg

פורסם

אוקיי אז ב1600 אכן הספורט זה באותו קוד דגם.

שלח להם במייל/פקס את צילום רשיון הרכב ודרוש מכתב שלהם שידוע להם שהרכב הוא ברמת גימור "ספורט" ומבוטח בהתאם.

אחרת אתה בוודאות לא תקבל את התוספת במקרה גניבה/טוטל לוס, ויכול מאוד להיות שגם התחזיות היותר קודרות שלי יתממשו (התנערות מוחלטת).

פורסם

(הסכומים נמחקו כדי לא לפגוע חס וחלילה בזכויות היוצרים של האדמו"ר ל"י שליט"א יבדל"א)

מחירון פביה 1600.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הם לא רוצים לשנות ("לא ניתן לשנות מבחינה מחשובית") טוענים שהקוד דגם נכון וזה בסדר! זה המייל שלהם מהיום:

מה הלאה?

לוח עריכה01.jpg

פורסם

סתם סקרנות- הרכב אצלך 3 שנים. מה היה עד עכשיו?

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
הם רשמו בפירוש שהרכב "ספורט" שלך מבוטח בחברה, תדפיס את המייל ותתייק אותו ביחד עם טופס הביטוח, אתה מסודר.

אבל זה מייל, יכולים לטעון שזייפתי אותו. זה לא מכתב רשמי שהודפס על ידם ונשלח בדואר.

סתם סקרנות- הרכב אצלך 3 שנים. מה היה עד עכשיו?

בהצלחה

אותו דבר, לא שמתי לב פשוט...

פורסם

אף פעם אין פה 100 אחוז אבל מנסיוני (אותו סיפור עם איביזה) שנגנבה הם שילמו לי הכל עד השקל האחרון למרות שגם אצלי היה רשום בדיוק כמו אצלך.

אם המחירון אומר תוספת אין להם ממש מה לעשות את זה.

במידה והם מנסים להריץ עליך את שיטת מצליח הידועה לשמצה אתה פונה למפקח על הביטוח בישראל (ככל הנראה מסתבר שבאמת יש מישהו כזה) ולמיטב הבנתי הם מקבלים קנס רציני מאוד. או במילים אחרות זה יעלה להם יותר אז החברות הגדולות לא נוטות להתעסק עם זה.

ה 75 אלף שהאוטו של שווה זה הגרעינים שלהם.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

חברת הביטוח פועלת ע"פ קוד דגם, והוא בד"כ משותף לאותו רכב עם רמות אבזור או גימור שונות. גם אצל אבא שלי מרצדס אוונגרד מצויינת בביטוח כאלגנס בכלל, ושלי C200 CDI מצויינת בביטוח כ-C220 CDI. אם זה מציק לך, בקש שיצויין כהערה ע"ג הפוליסה שרכבך הוא "ספורט", הם לא יסרבו לבקשה כזו. זה מה שאני עשיתי.

• תוכן חדש...