Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר מחליק? פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קניתי לפני כחודש פיג'ו 206 XT 2003 אוטומטית

כאשר אני נוהג נסיעה ארוכה מחוץ לעיר קורה לפעמים שלאחר האצה מרמזור ישנה מין קפיצה כזאת של ההילוכים ואז

הגיר 'נתקע' על הילוך נמוך\ לא מחליף הילוך ומאז בהמשך הנסיעה לא ניתן לעבור את ה-80קמ"ש בלי שהטורים יעברו את ה-3K והרכב ירעיש.

כיבוי הרכה והנעה מחדש לא פותאים את הבעייה אבל לאחר כמה שעות בחנייה פתאום הוא נוסע כרגיל.

מצאתי מקרים דומים ברשת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=336010

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=306050 -רק שאצלי זה לא נפתר בכיבוי והדלקה מחדש

מה לעשות?

להחליף גיר\ לשפץ את הגיר\להחליף שמן גיר\להחליף את השסתומים בגיר\ לעדכן תוכנה?

תודה!

פורסם

בוקר טוב,

לפני שאתה מחליט מה בכוונתך לעשות, אני מציע לך לגשת למכון גירים אוטומטיים לבדיקה מעמיקה יותר, כולל חיבור לסורק תקלות

וביצוע נסיעת מבחן. רק לאחר ביצוע דיאגנוזה מדוייקת תוכל לקבל את ההחלטה הנכונה.

יום טוב, אשמח לעזור.

איל

פורסם

הסיבה שלאחר כיבוי והדלקה הרכבים האחרים ממשיכים לסוע כרגיל היא שהתקלה בהם היא ריגעית. לאחר כיבוי והדלקה התקלה עוברת "אחורה" לזיכרון המחשב, ולא מפריעה למחשב לעבוד. אם אחרי כיבוי והדלקה הרכב לא מצליח להחליף הילוכים ועדיין נוסע בהילוך חירום, סביר שהתקלה שיש אצלך היא תקלה קבועה, למשל חיישן שהתנגדותו לא תקינה, נתק , מפל מתח וכו'.

לגבי השאלה מה לעשות עכשיו - ענה לך אייל את התשובה הטובה ביותר - גש לבדיקה למכון גירים.

דרך-אגב -

לא צריך לרוץ להחליף גיר, כי אם הבעיה היא בצמות חשמל - החלפת גיר לא תיפתור את הבעיה.

לא צריך (עדיין) לשפץ את הגיר, כי אם הבעיה המרכזית שלך היתה מכנית, התלונה שלך היתה שונה.

לא צריך (עדיין) להחליף שמן גיר מהסיבות המוזכרות לעיל.

לא צריך לרוץ ולהחליף שסתומים, כי בבעית ויסות לחצים שנגרמת ע"י שסתומים, כיבוי והדלקה מאפשרים המשך נסיעה רגילה עד המופע הבא של התקלה.

ולא צריך לרוץ לעדכן תכנה כי יש סיכוי טוב שהרכב שלך כבר מעודכן.

פורסם

אני חושב שיש לך גיר כמו שלי AL4 ,לא יודע איך זה בשאר הרכבים האוטומטים ,כי זה אוטומט ראשון שלי ,

אבל שאתה נותן קיק רציני אז הגיר מוריד הילוך או מושך הילוך לסירוגין על מנת לתת לך את הכח שאתה דורש בלחיצה על הגז .

גם כשאני נוסע על 90 ופתאום מדביק דוושה אז הגיר מוריד הילוך .

פורסם

תודה לכם על התשובות!

אכן מדובר בגיר ה-AL4 המפורסם..

מה שהתכוונתי הוא שכאשר הרכב נתקע\לא מעביר את ההילוך, כיבוי והדלקה מחדש לא עזרו, אבל לאחר שהרכב נח חצי יום בחנייה הוא 'התאפס על עצמו' וחזר לנסוע כרגיל עד הפעם הבאה שהבעייה הנ"ל שוב צצה.

השבוע שוב זה קרה לי ולאחר עצירת מנוחה של כרבע שעה הוא חזר לנסוע כרגיל.

הייתי שמח אם תמליצו לי על מכון גירים בב"ש..

עריכה:

לא צריך (עדיין) לשפץ את הגיר, כי אם הבעיה המרכזית שלך היתה מכנית, התלונה שלך היתה שונה.

לא הבנתי את המשפט הזה, האם הבעייה כרגע היא לא מכנית?! ההילוכים לא עוברים תמיד בצורה חלקה..

פורסם

לפי התיאור שלך הרכב בחירום (80 קמ"ש - 3000 סל"ד). מאחר וכיבוי והדלקה לא פותרים את הבעיה, כפי הנראה ישנה בעיה חשמלית שבמצב הנ"ל מופיעה כקבועה.

צריך לחבר מחשב ולקרוא קודי תקלות.

ההימור שלי זה שהפעם זה יפתר בתיקון חשמלי.

• תוכן חדש...