Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סאאב 9-5 99' - פינוק אמיתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חובבי סאאב יגידו שאין על ולא יהיה כמו ה-Pre GM. מה שבא אחרי זה זה אופל וניהול אמריקאי שגמרו את המותג.

לצערי, אני מסכים ומשאיר כסף ל-900T.

משכנתא זה קל

פורסם

בלי התמיכה של GM סאאב לא יכלה להיתקיים, פשוטו כמשמעו.

סאאב השקיעה לא מעט משאבים בפרוייקט טיפו 4 שהוליד 4 מכוניות סאלון שהתבססו על פלטפורמה משותפת - פיאט כרומה, אלפא 164, לנצ'יה תמא וסאאב 9000.

הסאאב 9000 לא נחלה הצלחה גדולה, בלשון המעטה, וגרמה לדחיית הצגת מחליפת ה 99\900, שלפחות היתה סאאב אמיתית.

השתלטות GM על סאאב איפשרו את פיתוח ה 900 החדשה שהתבססה על שלדת הוקטרה.

נקודה מעניינת בסאאב נוגעת למנועים; סאאב מעולם לא פיתחה מנועים בעצמה.

את מנועי ה 95\96 הדו פעימיתיים היא קנתה מד.ק.וו הגרמנית, את מנוע ה V4 של ה 95\96 מפורד ואילו מנוע ה 99 המקורי בנפח 1.7 פיתחה עבורם טריומף הבריטית, ומנוע זה על גילגוליו השונים שימש שנים ארוכות וטובות את סאאב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא מדוייק.

האמת שעם כל הסימפטיה למותג השבדי הייחודי, לסאאב לא היה הרבה מה למכור החל מתחילת שנות ה 90'.

לסאאב לא היו די משאבים פיננסיים שיאפשרו לה לפתח שלדה או מנועים באופן עצמאי, ולכן היא נזקקה לגב של GM, הן בשימוש בפלטפורמות משותפות (הסאאב 900 בנוייה על רצפתה של הוקטרה והסאאב 9-5 על פלטפורמה מוארכת של וקטרה) והן בשימוש ביחידות ההינע (מנוע ה V6 של סאאב לקוח מהאופל אומגה 3.0).

שוק מכוניות הסאלון הפך תחרותי יותר ויותר, ואת הפער שפתחו היצרנים הגרמנים סאאב לא הצליחה לסגור, וכל שנותר לה הוא להציע עיצוב מיוחד, מנועי טורבו מעולים ו..מתג הצתה בין המושבים.

עם כל הצער, ככה זה בטבע, רק החזקים שורדים.

וחוץ מזה מה חדש בתחום הרכב?

להגיד ששילדת ה-9-5 בנויה על פלטפורמה של וקטרה זה כמו להגיד שהבורה בנויה על שלדת סקודה אוקטביה(או ההיפך) - אבל את ההבדלים רואים בין שני הרכבים, ולכן כנ"ל גם לגבי סאאב ואופל. סאאב היא מכונית יוקרה ואופל? אופל כבר ממזמן היא עוד חברת רכב(למרות הקאמבק של האינסגניה שחולקת טכנולוגיה עם ה9-3)

כל אלה סיסמאות ששמעתי הרבה יותר מפעם אחת ולא כאלה מדוייקות ולטעמי זה אפילו זכות לאופל שהיא חלקה פלטפורמה עם סאאב.

הייחוד של סאאב בא מהעיצוב הייחודי של הסלון והייצור שכולו תוצרת בית משבדיה הקפואה ולא מיוצר באיזה מפעל בדרום טורקיה, סין או תאילנד כמו מרבית הרכבים כיום.

גם הסאאב היותר חדשות שאינן בארץ יוצרו בשבדיה ואת ההבדל רואים מיד בכניסה לרכב. נכון סאאב לא מה שהייתה פעם ועם הגרמניות קשה לה ליישר קו עם קשיים כלכליים.

אגב המתג הצתה ב9-5 2010 ומעלה הפך לכפתור הצתה בין המושבים...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
בלי התמיכה של GM סאאב לא יכלה להיתקיים, פשוטו כמשמעו.

סאאב השקיעה לא מעט משאבים בפרוייקט טיפו 4 שהוליד 4 מכוניות סאלון שהתבססו על פלטפורמה משותפת - פיאט כרומה, אלפא 164, לנצ'יה תמא וסאאב 9000.

הסאאב 9000 לא נחלה הצלחה גדולה, בלשון המעטה, וגרמה לדחיית הצגת מחליפת ה 99\900, שלפחות היתה סאאב אמיתית.

השתלטות GM על סאאב איפשרו את פיתוח ה 900 החדשה שהתבססה על שלדת הוקטרה.

נקודה מעניינת בסאאב נוגעת למנועים; סאאב מעולם לא פיתחה מנועים בעצמה.

את מנועי ה 95\96 הדו פעימיתיים היא קנתה מד.ק.וו הגרמנית, את מנוע ה V4 של ה 95\96 מפורד ואילו מנוע ה 99 המקורי בנפח 1.7 פיתחה עבורם טריומף הבריטית, ומנוע זה על גילגוליו השונים שימש שנים ארוכות וטובות את סאאב.

נכון חלקית

דווקא בתחילת שנות ה-90 ה-9000 הייתה לרכב יחסית מצליח(אנחנו לא מדברים פה על הארץ)

ה-9000 גם יותר חזקה ואמינה מה-900 שהיא יותר פשוטה אבל יש לה חסרונות ואחד מהבולטים זהו מיכל הדלק(למרות גודלו 68 ליטר לאחר תדלוק תמיד עולה ריח דלק בתוך הרכב בגלל המיקום שלו ממש מתחת לכסאות האחוריים).

לגבי המנועים אני בטוח שאתה מכיר את אורן (שהוא גם חבר במועדון ה-5) שיאמת את רוב הדברים שאמרת פרט ל9-5 97-2005 שמתבססת על מנועים שבדים למהדרין(2006-2010 הם מנועים עם מאפיינים אמריקאים יותר משבדיים) ולגבי ה9-3 שמבוססת על מנועי ה-900 NG משודרגים.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
תוסיף לכך ריגישות עצומה לרמת התחזוקה (שהיא לא זולה) וקבלת את המתכון לחוסר ההצלחה שלה, מה גם שב-UMI כמו "שרצחו" את אופל, גם "רצחו" את סאאב.

כחבר במועדון סאאב אני אגיד לך כמה דברים שאני מכיר מאנשים אחרים וכולל מההורים שלי

ברגע שתטפל ברכב ותראה לו אהבה - הוא יחזיר לך אהבה.

הרוב המוחץ(!!!) של המוסכים בארץ לא יודעים לטפל במנוע הרכב ולא יודעים מאיפה "לאכול אותו" ולכן נוצרה הבעיה של חוסר ההצלחה בארץ.

יש שני אנשים בארץ (ולא המוסך בת"א ואפילו לא המוסך של דיקר בכפר אחים) שיודעים לטפל ברכב בלי לעשות לך קומבינות ולהוציא אותו קופמלט כמו חדש(פליקס ואורן).

נכון החלקים יקרים כי קשה להשיג מקוריים ואפילו תחליפי עולה לא מעט ולמרות זאת כשהרכב תקין אתה יכול לשכוח ממוסך. אני מכיר אנשים שלא זוכרים איך נראה מוסך בגלל התקינות של הסאאב שלהם ואין להם תלונה על יקר ולא יקר וככה זה נמשך אצלם שנים על גבי שנים..

אגב חלקי חילוף עוברים בין בעלי סאאבים כל הזמן כך שמצליחים לחסוך יפה מאוד בהוצאות

אצלי למשל אני יכול להגיד לך שהרכב דפוק לגמרי בגלל הזנחה של שנים קודמות והמצב כבר בלתי הפיך, ולמרות זאת עברתי כמעט 20K ק"מ בשנה האחרונה, יאמר לזכותה של ה-900 שלי...

פורסם

אין ספק שסאאב 9-5 זה הרכב שהיה לי בחניה אילו היה לי האומץ לקנות אחד לאחר כל מה שקראתי לגביו בפורום ובמקומות אחרים.

שיהיה בהצלחה

פורסם

סאאב 9-5 היא בין שלושת המכוניות "המודרניות" שאני הכי אוהב! והייתי מת שתיהיה אחת! אבל הבעיה (בעיה גדולה) שאבא שלי לא מסכים שאני יקנה בזאת! (יש לו מוסך) ופעם כמעט קניתי סאאב 900 וכולם "הפחידו אותו" שלא להתקרב לסאאב בגלל שאין חלקים לסאאב וכו' אני מאוד מקווה שיום אחד תיהיה לי כזאת!

דרך אגב יש ביד 2, 9-5 טורבו 2001 ב5000 שקל

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

אני יודע...

דיברתי עם הבנאדם...יש לו בעיה בגיר ברוורס.

הוא טיפל ברכב במקום שלא מוכר לי והוא לפחות אומר שמצב המנוע טוב...קשה לי להאמין לו כשהרכב לא טופל במוסך מוכר. הרכב בטוח עשה לו בעיות השאלה בכמה מינים וצבעים..

ובעניין החלקים זה שטויות במיץ. ברגע שאתה מכיר אנשים פחות יש לך בעיה כזאת. הבעיה מתחילה בחלקים היותר קשים להשגה(כמו למשל משולשים ותותבים, בעיה גדולה שנתקלתי בה ממש לא מזמן)

• תוכן חדש...