Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרוטאה עם נשמה ב 2500-3000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה שובר באחת את דעתו של הגולש A900 .

הוא תמיד רואה כמעט כל רכב כפוטנצאיל אספני .

הוא צודק....כל חפץ הוא בעל פוטנציאל אספני 8) . יש כאלו שאוספים מפיות, יש כאלו שאוספים מעטפות ויש כאלו שאוספים וולוואים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי eran26,

האמת שדיי קל לי לייעץ לך מכיוון שאני נמצא במצב דיי דומה לשלך. בבעלותי גי'פ של יונדאי ( טוסון) ונזקקתי לרכב נוסף בדיוק לצרכים שציינת: הורדת בלאי, הגעה לעבודה וכ'.

הרכב הראשון שרכשתי בחיי היה יונדאי לנטרה 94. רכב אמין, מרווח, זול לאחזקה.

לכן ,הבחירה הייתה קלה. למזלי רכב דומה (הראשון שלי היה בעל תיבת הילוכים אוטומטית. הנוכחי ידני) עבר אצלי במשפחה וכעת הגיע עליי.

מדובר על רכב זול מאוד,חלקי חילוף זולים וזמינים,תיבת הילוכים אוטומטית או ידנית ,מזגן מקפיא (דיי חשוב בערד), נפחי מנוע 1.6 או 1.8 ובנוסף יש היצע דיי נרחב ביד 2.

אני באופן אישי נוסע איתו יומיום לעבודה וסידורים. בנוסף,לשם הנוסטלגיה פעם בחודש מאיזור המרכז למשפחה בחיפה.

אם תמצא אחת מטופלת ושמורה באופן יחסי, לדעתי היא תקלע בול לצרכיך.

בהצלחה!

פורסם
על סמך מה אתה יודע שהיא כבדה ?

שקלתה אותה ?

לא, לא שקלתי אבל נהגתי ב 1600 אוטומטית והאוטו מרגיש "כבד", שלא לדבר על ה 1300.

ולגבי ההשוואה לפורד פוקוס- לא רלוונטי. צריך להשוות תפוחים לתפוחים, לדוגמא- פיז'ו 505 וסיירה. לפי האיטרנט (למרות שאני לא חותם על מהימנות התוצאות) הפיז'ו קלה בכ- 100 ק"ג.

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

ולגבי ההשוואה לפורד פוקוס- לא רלוונטי. צריך להשוות תפוחים לתפוחים, לדוגמא- פיז'ו 505 וסיירה. לפי האיטרנט (למרות שאני לא חותם על מהימנות התוצאות) הפיז'ו קלה בכ- 100 ק"ג.

זו לא השוואה ,זו דוגמא רלוונטית למשקולת ...

אין הרבה מכוניות שניתנות להשוואה עם היחודיות של סיירה .

פורסם

מבין כל מה שהוצע פה הרכב יתן לך נוחות ברמה של רכב מודרני וברמה הרבה יותר גבוהה מכל מה שהוצע כאן (אולי חוץ מהסיירה),

הוא היחיד מבין האופציות שיש לו לפחות קצת ניסיון לתת בטיחות פסיבית ומסה.

מבחינת שמינות חלפים אין בעיה, המחירים דיי סבירים. סביר להניח בליאונה/ג'אסטי/אונו התחזוקה תהיה יותר זולה.

הרכב אמנם עבר הרבה תיקונים אצלנו אבל כולם היו בלאי סביר לחלוטין (הגיר החזיק 20 שנה), המנוע עוד מקורי (קראנק כבר קצת דופק) ורק עבר החלפת רינגים ב96'. הרכב כרגע באיזור ה300 אלף ק"מ.

החיסרון הכי גדול של הרכב הוא צריכת הדלק (8 ק"מ לליטר במשולב כשמרחמים על הדוושה), אבל בכמות הנסועה שלך זנ שולי.

יש לך עוד אופציות טובות, אבל מ240 שמורה (ואם תמצא סטיישן זה גם בין הרכבים היותר פרקטיים) אין סיכוי שתתאכזב.

אם צריכת הדלק לא הייתה מאוד חשובה לי כבר מזמן הייתי חוזר לוולבו שלי.

+1 ;;;

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
אתה שובר באחת את דעתו של הגולש A900 .

הוא תמיד רואה כמעט כל רכב כפוטנצאיל אספני .

כשני אומר רכב עם פוטנציאל לאספנות אני לא מכוון שהוא יהיה "שווה הרבה" אני מתכוון שהוא יהיה נוסטלגי ויהיה כיף לראות אותו!

כמו אסקורט ששווה כמה אלפים ולא היה באה שום דבר מיוחד ועדיין אוהבים אותה ואוהבים לשפץ אותה וכיף לראות אותם נוסעות

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
כשני אומר רכב עם פוטנציאל לאספנות אני לא מכוון שהוא יהיה "שווה הרבה" אני מתכוון שהוא יהיה נוסטלגי ויהיה כיף לראות אותו!

כמו אסקורט ששווה כמה אלפים ולא היה באה שום דבר מיוחד ועדיין אוהבים אותה ואוהבים לשפץ אותה וכיף לראות אותם נוסעות

מתמצת יפה מאוד את הכוונה שלי !

רכבים משנות ה90 וה80 שכבר זיהו בהם את הפוטנציאל מתומחרים כבר היום בסכומים יחסית גבוהים דוגמא: פורד קורטינה,אוטוביאנקי,פיאט 127,סובארו קאסטום וכד'.

מטרת השרשור היא למצוא את רכבי "השוליים", אלו שעדיין היו בתמונת הנוף אך לא כיכבו שם שמתומחרים היום בסכומים שלא עולים מעל 5000ש"ח.

אין פה מטרת רווח מאספנות זה נטו בשביל ההובי .

Gn'f'R

פורסם

יש הבדל שמיים וארץ בים ה1600 ל2000. במיוחד שמדובר בגיר אוטומט. סיירה 1600 אוטומט אני חושב שזה השילוב הכי גרוע שניתן למצוא בסיירות בארץ. יש 1800 ו2000 ידניות.

אז אני מודיע לך שהרכב קל (יחסי כמובן) וההרגשה שהרגשתה זה בגלל השילוב של המנוע והגיר שהיו שם.

מדבר מניסיון. נסעתי על ה1600 ידני 1800 אוטומט 1800 ידני 2000 ידני ו2000 אוטומט והרגשתי את ההבדלים.

(אני בעלים ל2000 ידני)

Only RWD

פורסם

25 קילומטר בשבוע

סע במונית ספיישל יהיה לך יותר זול

במחירים האלו תכניס למשוואה שלך

אישור בלמים

כנראה גם טסט פעמים בשנה

קפדנות יתר בטסט !!!

בלאי בלאי בלאי כנראה שכל חודש יצוץ משהוא - אלא אם כן מצאתי משהוא ממש מיוחד ( 3000 ש"ח קשה לי להאמין)

סע במונית חביבי יותר זול + נהג צמוד

פורסם
25 קילומטר בשבוע

סע במונית ספיישל יהיה לך יותר זול

במחירים האלו תכניס למשוואה שלך

אישור בלמים

כנראה גם טסט פעמים בשנה

קפדנות יתר בטסט !!!

בלאי בלאי בלאי כנראה שכל חודש יצוץ משהוא - אלא אם כן מצאתי משהוא ממש מיוחד ( 3000 ש"ח קשה לי להאמין)

אז אני אמור פעמיים ביום להתקין את המושב בטיחות של התינוקת במונית:screwy: ?

אני כרגע סובל מבלאי בקרייזלר, יהיה לי הרבה יותר זול לתחזק טרנטה מאשר משהו הכי קטן שהולך בקרייזלר ומתחילים לדבר איתי ב4 ספרות .זה רכב שקניתי אותו לנסיעות בינעירוניות ארוכות.

Gn'f'R

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
25 קילומטר בשבוע

לייק!

אז אני אמור פעמיים ביום להתקין את המושב בטיחות של התינוקת במונית:screwy: ?

לא. במונית אין חובה של בוסטרים וכסאות לתינוקות.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

לא הייתי קונה רכב ב2500 ש"ח. אלו גרוטאות שטעמן המתוק בקניה יפוג מהר מאד.

בטח לא מתחת ל92-93 שאוטוטו אתה מבצע 2 טסטים בשנה. זה לא תענוג שמחפשים אותך בנרות בטסט. מנסיון, תאמין לי שגם רכב שנוסע 2000 ק"מ בשנה, מתקלקל.

זה לא תענוג להתקע כל שני וחמישי. זה בלתי נסבל לנסוע אפילו ק"מ אחד בקיץ ללא מזגן שכולך מים,שאתה מגלה שהרכב מתחמם אם הדלקת מזגן (זה בהנחה שהמזגן בכלל נדלק עובד ומקרר נורמלי).

זה בטח ובטח לא תענוג שהרכב הזה משנע תינוק, ואת האשה, והוא צריך להיות מסודר ומטופל טיפ טופ.

אם אני במקומך וזאת הסיטואציה, דבר ראשון לא מחפש פנטזיות או נוסטלגיות. זה תשאיר לעצמך כהובי וכרכב שאתה יכול גם להעמיד אותו שבוע שבועיים שמתקלקל ולטפל בו להנאתך.

אתה מחפש רכב שני לשימוש. וככזה תוסיף עוד כמה שקלים, תקנה רכב מטופל ושמור, גיר ידני (אם אפשרי), קטן וקומפקטי.

אתה מחפש פרקטיקה. פונטו, שרייד, 205ת זה מה שאני הייתי מחפש. לא סיירות, לא וולבואים, ולא יאכטות אחרות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני איתך במחשבה על רנו 5, יש ביד 2 תחת "אספנות" אחד שמוכר אחת במצב חדש וק"מ נמוך מאד שנקנה מזקנה.

הוא דורש 8,000 אם אני זוכר נכון, אבל אולי ניתן להוריד אותו.

אם בא לך לשחק קצת, יש לי בחצר BX שנקנתה מיד ראשונה מזקן פאנט של סיטרואן עם 127,000 ק"מ במצב מצויין. הקפאתי לה את הרשיונות והתחלתי לפרק קצת (פגוש, פנסים, רדיאטור, מאווררים) על מנת לסדר ולנקות אך עצרתי ומאז היא שוכבת עם כיסוי.

כבר חתמתי...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה לא תענוג להתקע כל שני וחמישי. זה בלתי נסבל לנסוע אפילו ק"מ אחד בקיץ ללא מזגן שכולך מים,שאתה מגלה שהרכב מתחמם אם הדלקת מזגן (זה בהנחה שהמזגן בכלל נדלק עובד ומקרר נורמלי).

כולם נהיו מפונקים, לא זזים מטר בלי מזגן :)

אני לא רוצה לפתוח פה לשטן, אבל אני נוסע כל יום מטבעון לחיפה במשך יותר משנה עם הגולף שבחתימה ובחיים לא נתקעתי, חוץ מפעם אחת ששכחתי לכבות את האורות. זה בהשוואה לאופל אסטרה שצעירה ב 10 שנים והייתה במשך שנה פעמיים על גרר (בגלל תקלות קטנות ומטופשות, כמו פקק מיכל עיבוי וחנוכיית הצתה).

אבל מה שבטוח, ילדים לא הייתי מסיע ברכב כזה ישן ולא בטיחותי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

slowride, הרכב שלך ישן, אך הוא רכב ראשון. כלומר אתה מטפח ומשקיע בו יומיום ביודעך כי אלו הגלגלים היחידים שלך( אני

אני משער). במצב זה הרכב כנראה יחזיק באמינות סבירה כי אתה משקיע בו.

אני חושב שפותח השרשור רוצה איזה רכב פשוט כרכב שני, שיהיה בעל תחזוקה מינימלית ככל האפשר, בעל פוטנציאל נמוך לתקלות,

ולכן עליו לחפש את השילוש הקדוש: פשוט מכנית, קטן , ידני.

לגבי המזגן, תאמין לי שהתינוק צורח, ואתה עצבני ומטפטף, אתה מוכן באותו רגע גם לשלם מיליונים רק לקבל קצת אויר קריר ורענן.:-)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...