Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בלנו, לא נכנס להתגוששות על הענין הזה. כל אחד יעשה איך שהוא רוצה וחושב שהכי טוב.

חלפים, באמת אין את הכל לכולם, אבל מזוודת שייבות גודלה לא עולה על 10X20 ס"מ, ולא צריך מגרש בשבילה. יש בה את כל הגדלים. טוב יאלה לא חשוב.

בקיצור, אני חושב שכן חשוב להחליף מסנן שמן, שמן, שייבת איטום אגן שמן, פילטר אויר, פלגים, כל 10K ק"מ, א. להאריך את חיי המנוע כדי שייכנס לו אויר ושמן נקיים, שבארצנו האויר יחסית אביך לאירופה. ב. פלגים להחליף כדי לתת הצתה טובה וביצועי מנוע טובים יותר.

ייתכן שאפשר למשוך כל חלק יותר זמן, אבל אז תשלם כפול.

עד כאן. אני חושב שמיציתי את הנושא, אם יש לך להגיב, בבקשה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
טוב, בלנו, לא נכנס להתגוששות על הענין הזה. כל אחד יעשה איך שהוא רוצה וחושב שהכי טוב.

חלפים, באמת אין את הכל לכולם, אבל מזוודת שייבות גודלה לא עולה על 10X20 ס"מ, ולא צריך מגרש בשבילה. יש בה את כל הגדלים. טוב יאלה לא חשוב.

בקיצור, אני חושב שכן חשוב להחליף מסנן שמן, שמן, שייבת איטום אגן שמן, פילטר אויר, פלגים, כל 10K ק"מ, א. להאריך את חיי המנוע כדי שייכנס לו אויר ושמן נקיים, שבארצנו האויר יחסית אביך לאירופה. ב. פלגים להחליף כדי לתת הצתה טובה וביצועי מנוע טובים יותר.

ייתכן שאפשר למשוך כל חלק יותר זמן, אבל אז תשלם כפול.

עד כאן. אני חושב שמיציתי את הנושא, אם יש לך להגיב, בבקשה.

אני גם חושב שזה טוב לעשות את ההחלפות האלה כל 10000.. רע זהב בטוח לא יעשה.

אני אגש למוסך מורשה של סוזוקי ואקנה את הפילטר שמן/ דלק ואת השייבה ואמסור אותם למכונאי שיחליף לי.

האם אני יכול לבקש מהם להוריד את החיוב של החלקים שלהם בגלל שאני סיפקתי את החלקים בעצמי?

פורסם
אתה צודק! אני פשוט אגש למוסך ואעשה את זה. בעלות של 430 שקלים הם מחליפים את השמנים ובודקים מה שצריך ככה שאין לי מה להסתבך. מה שהפריע לי שהחלפת פילטר דלק לא נכללה וזה מה שהיה צריך להחליף בטיפול הקודם וגם בטיפול הזה אז אני פשוט יצור איתם קשר ואבקש הצעת מחיר כולל ההחלפה הזאת .

שמח שאחרי 5 דפים שמסבירים לך את זה שוב ושוב הבנת.

אם תחפש טוב אתה תמצא את כל העבודה הזו + הפילטר דלר ב350 ש"ח.

בהצלחה!

פורסם
שמח שאחרי 5 דפים שמסבירים לך את זה שוב ושוב הבנת.

אם תחפש טוב אתה תמצא את כל העבודה הזו + הפילטר דלר ב350 ש"ח.

בהצלחה!

גם אם יידרש 10 דפים זה מה יש :-D

אני מנסה ללמוד ולוקח עצות של אחרים בנושא ולא כולם צודקים :wink:

פורסם

עזרה, חחח מרוב לימודים בסוף תפתח מוסך.

ואם כבר לימודים אז יום שני הבה מבחן, אני מצרף לך דף עבודה, תעבור אלו טוב ותשנן הכול :roll:

מימי, סבבה כודם זה היה " חיב " אכשב זה " אני חושב ש " לא משנה ניתן לך לרדת מהעץ בכבוד למרות שיצעתה קצת נקניק.

עזרה,

זה מערך הטיפולים לרכב שלך לפי ספר היבואן וכך גם נוהג לבצע אותם, כל מוסך מורשה.

אני די בטוח, שהאינטרס של היבואן ובטח של המוסך שלו, זה להחליף כמה שיותר תדיר את החלפים המדוברים ( פילטר אויר, פלטר דלק, ומצתים ) אבל כמו שרואים בתבלה המצורפת, מחליפים אותם כל 40 אלף קילומטר.

211120113552.jpg

פורסם
היי אנשים,

בדיוק בגלל קבעון מוחין כזה אתם מאפשרים למוסכים חפרים למיניהם לחגוג לכם על הכסף.

מתי תבינו לא צריך להחליף הכול כל טיפול 10 אלף. יש שיגרת טיפולים וכל חלף מגיע לסופו בזמן אחר.

עזרה, תסים לב טוב למה שאני כותב, אתה שואל שאלה, מקבל תשובה ושוב שואל אותו דבר בצורה שונה במקום להתיחס למה שכתוב.

כתבתי ששמן ופילטר שמן מחליפים כל טיפול 10 אלף. אז למה אתה שואל שוב על השמן? אתה כתבתה " כן , לא ממש קלטתי האם הוא הוזה ... אין מצב שכל 60 אלף מחליפם את הפילטר אוויר ואת השמן "

timur2008 כתב:

" אני לא רוצה להתייחס לכל מה שרשמת , אבל המשפט המסומן הוא הזוי !!!:shock::shock::shock::shock:

לדעתך בצורה הגיונית זה משהו שיכול להיות נכון ? גם אם באמת רשום בספר רכב ( שאני לא מאמין ). "

אז כן טימור 2008 זה לא הזוי וזה נכון, אן שום צורך להחליף פילטר אויר ודלק כל 10 אלף, הם מחזיקים מעמד הרבה יותר מזה וכמו שכתבתי לעזרה כודם, מחליפים אותם כל כמה טיפולים 40 ,60, 80 אלף לא זוכר בדיוק אבל לא כל 10 ! בגלל זה גם אמרתי לעזרה לבדוק בספר רכב. ותאמין לי שזה לא תעות דפוס וככה עושים במוסכי היבואן. ואם אתה הולך לכל מיני בעלי מקצוע מפוקפקים שדוחפים לך כל 10 אלף פלגים, פילטר אויר ודלק ואלוהים יודע מה עוד, רק בשביל לעשות אלך את היומית שלהם, רק בגלל שאתה לא מבין ומתעצל לברר, זה לא אומר שגם אנכנו צריכים לנהוג כמוך.

mimi626, אתה צודק אני מקשקש בגרוש, כל מוסך כללי מחזיק את כל סוגי החלפים לכל סוגי הרכב, הרי זה ידוע שלכל מוסך יש מחסן חלפים בגודל של מגרש כדורגל ושם מסודרים יפה על מדפים ולפי מספר קטלוגי, כל סוגי החלפים לכל סוגי ברכבים, יש שם גם מחסנאי שיודע איפו כל חלף ולאיזה רכב הוא מתעים או אולי רובוט משוכלל שבלחיצת מקלדת מנפק למכונאי את כל החלפים שדרושים לו להשלמת הטיפול?

בקיצור מימי תגיד תודה שאולי במוסך יחליפו לך לשיבה נחושת אוניברסלית אבל בטח לא תמצה שם את השיבה המקורית ומנסיוני בכמה וכמה מוסכים כלליים בכלל לא יחליפו לך שיבה. אבל כנירה זה רק אצלי ככה :?

אני כתבתי לעזרה לקנות שיבה במוסך היבואן ולא בחנות חלפים. אם היתה קורה טוב את מה שכתבתי היתה גם מבין! שבניגוד לחנות חלפים במוסך היבואן יודעים איזה שיבה מתעימה לבלנו 96 שיש לעזרה ולא היה צריך להבי דוגמה.

אתה כתבתה:" טיפול החלפת שמנים וסננים עושים כל 10 אלף ק"מ ולא 60 או 70 אלף ק"מ כמו שכתבת. אוי ואבוי למנוע שיטופל בהמלצות כאלה. " אני לא יודע מאיפו או אך הצלחתה להבין את זה ממה שכתבתי כודם לעזרה אבל אני יסביר שוב ואולי הפעם תבין?

אז ככה: 1, טיפול 10 אלף עושים כל 10 אלף ( או 6 חודשים מה שבא כודם )

2, טיפול ה10 אלף כולל החלפה של שמן, פילטר שמן, שיבה של בורג ניקוז השמן. זה כל מה שמחליפים בטיפול 10 אלף.

3, פלגים מחליפים כל 30-40 אלף ( לא זוכר בדיוק אבל אחד משניהם ).

4, פילטר אויר ודלק מחליפים כל 40-60-80 אלף ( גם לא זוכר בדיוק אבל אחד מאלה ).

אני רוצה להאמין שאכשב הבנתה :wink:

רק שיהיה ברור אני לא ניכנס פה לשאלה אם מחליפים את המסנני האויר ודלק כל 40 או 60 אלף אלה רק שלא צריך להחליף אותם כל 10 אלף. ( בגלל זה כתבתי שאני לא זוכר בדיוק ושעזרה יבדוק בספר רכב ).

קודם כל אתה לא קורא מה שאחרים כותבים ומגיב ללא הבחנה .

שנית כל יש לך שגיעות כתיב של ילד בן 16 , בערך בכל משפט .

אני מחליף לבד ולא במוסכים שאתה רושם , למעט עבודה של החלפת שמן + פילטר.

פילטר אוויר עולה 20 ש"ח ולוקח להחליף 25 שניות , מה אתה מפתח פה דיונים של שעות . בצילום שלך יש סימון של משולש , ולמעלה יש הסבר " בדוק/נקה/החלף לפי הצורך " זה לא אומר לך כלום ?

פילטר דלק הוא לא החליף לפחות 20.000 ק"מ (אולי גם לא הוחלף מקודם הרבה זמן) והוא רשם את זה , אם היית קורא היית מבין .

איפה בדיוק אני רשמתי שצריך להחליף פילטר דלק כל 10.000 ? יש לך ציטוט ?

ולסיום ספר רכב מתייחס לסדרת טיפולים עד 80.000 ק"מ . בזמן הזה הרכב חדש , ובאמת לא דורש טיפול יתר מכך .

האם רכב שעבר 200.000 ק"מ נניח אמור להיות מטופל באותו אופן לדעתך ?

לדעתי לא !

יום טוב

נ.ב

יש הרבה דברים שאתה לא זוכר בדיוק , למה?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
לא רואה ולא מכיר שום תועלת בחלקים "מקוריים " לרכב כזה ישן . במיוחד לא החלקים הללו .

אני שם פלגים של NGK = בסדר?

שמן של PRESTONE= בסדר?

פילטר אוויר שמן ודלק , לא זוכר איזה חברה , האריזה היא אדומה , אולי מישהו מכיר .

אני אישית לא חושב ש700 ש"ח שווים את הטיפול הזה , זה לא ישפר את הרכב ולא יחזיר לו את השנים אחורה .

אני עושה לבד חלק מהטיפול , גם בגלל שאני נהנה מזה . לא רק כסף .

זה מה שכתבתה כשנישאתה על ידי עזרה לגבי טיפול 10 אלף, אז זה הציתות.

אך אני כותב לא קשור פה אלה מה אני כותב, אולי זה יפתיע אותך אבל אל כולם נולדו או למדו בארץ וכן יש קצת שגיעות כתיב אבל זה לא משפיע כלל וכלל על הידע שיש או אן לי לגבי מכונאות רכב אז אנא ממך בו לא נרד לפסים אישיים.

זה שאתה מחליף לבד, זה באמת יפה מעוד, אבל הבחור שאל לגבי מה מחליפים בטיפול 10 אלף ואתה נתתה לו רשימת מכולת שלא היתה מבישת שום סוברו DL 89 ומטה.

זה שאתה מעדיף לקנות פילטר אויר תוצרת אלוהים יודע איזו, בלי לדעת מה רמת הסינון שלו, ועד כמה הוא מאפשר זרימה מספקת של אויר למנוע, זה בהחלט שיקול שלך. אני מעדיף פילטר מקורי, שניבדק ואושר ע"י סוזוקי יפן, לשלם יותר אבל להיות בטוח שאני לא חונק את המנוע וגורם לצריכת דלק מוגברת או ממלה את המנוע באבק. אחשב מה מצחיק פה שפילטר מקורי עולה 150 ש"ח ומוחלף פעם בשנתים או 40 אלף קילומטר ושלך עולה 20 ש"ח ומוחלף כל 6 חודשים או 10 אלף קילומטר, אז אני גם משלם פחות על הפילטר, גם פחות על הדלק, גם לא צריך תוסף וגם שומר על המנוע, אז מה ההיגיון במה שאתה עושה?

לגבי סימל המשולש בספר רכב, זה אומר לי בדיוק מה שכתוב שם, בדוק, נקה ועם צריך ( זות אומרת שנוצר חור או קרע ) החלף. מה זה אומר לך ? אגב אותו סמל משולש מופיע כל 10 אלף גם על המצתים, אז גם אותם צריך להחליף כל 10 אלף ?

ואם לדעתך הסמל משולש אומר שצריך להחליף אז למה יש את סמל המרובע? שאגב לידו כתוב "החלף" מה לדעתך זה אומר?

זה שהוא לא החליף פילטר דלק 20 אלף, זה אומר שיש לו עוד 20 אלף עד שיצתרך להחליף, אם החליפו לפני זה והוא לא יודע גם אני לא יודע וכמובן אם יש ספק מחליפים, אבל זה לא אומר שצריך להחליף כל 10 אלף כמו שרשמתה לו, נכון?

לגבי זה שהספר מסתים ב80 אלף, אז כתוב שם שבסיום ה80 אלף מתחילים מהתחלה למאט טיפול 100 אלף. זה הוראות היצרן.

לדעתי האישית כן, אני שומר על אותו משטר טיפולים, לא רואה אך פילטר אויר, דלק ושמן, פלגים, שמן ברקס, שמן הידראולי וכו' יכולים להיות מושפעים מגיל או קילומטרז של האוטו. מה שכן אני משתדל להשתמש בשמנים הטובים ביותר שאני יכול לקנות ורק בחלפים מקוריים, לא בגלל שהם בהחרך יותר טובים, אני בטוח שיש חברות שמיצרות חלפים יותר טובים מהמקוריים, אלה בגלל שאן לי כול דרך לודע שהם באמת מתעימים לכל דקויות הדרישות של הרכב שלי ומיסתמך לשם כך על בדיקות ואישור היצרך, שבאמת וידע שמה שאני מכניס למנוע, לא יגרום לו נזק .

יום או יותר נכון לילה טוב גם לך

לגבי הנ.ב, אני לא זוכר בגלל שאני לא מתעסק עם זה ביום יום.

פורסם

אין לי את הכח לענות לך , זה ייקח לי זמן יקר שאני לא רוצה לבזבז אל ויכוח חסר משמעות .

אני פורש .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

חברים לא לריב :wink: סתם חבל.

העץ נפתח על מנת לדון בנושא הרכב ולא בהתנגחויות של אחד מול השני, כל אחד יש לו א הפילוסופיה שלו ושימשיך איתה.

פורסם

מה ההמלצה שלכם לחלקים הבאים:

1. פילטר אוויר

2. מצתים - מקורי או חליפי?

3. פילטר דלק - לקנות מקורי סל סוזוקי או חליפי?

4. פילטר שמן- לקנות מקורי של סוזוקי או חליפי?

5. מכסה לרדיאטור? 0.9 - מקורי או חליפי?

6. שייבה לסתימת חור אטימת השמן- מקורי או חליפי?

פורסם
תסלח לי אבל אתה כבר מתחיל לטחון מים :brickwall:

עד עכשיו על מה דיברנו ?

לא טוחן ושום בטיח.

אם אתה יכול בבקשה לרשום את ההמלצות כדי שאוכל לרכוש אותם מחר על הבוקר אשמח.

פורסם

פילטר שמן ושייבה תקנה במחסן חלפים של סוזוקי -כחמישים שקל .

פלגים תקנה בכל חנות חלפים - NGK

פילטר אוויר ופילטר דלק תקנה בכל חנות חלפים .

מכסה לרדיאטור בכל חנות רק שיהיה 0.9 וגבוה או נמוך לפי הצורך .

פורסם
מה ההמלצה שלכם לחלקים הבאים:

1. פילטר אוויר

2. מצתים - מקורי או חליפי?

3. פילטר דלק - לקנות מקורי סל סוזוקי או חליפי?

4. פילטר שמן- לקנות מקורי של סוזוקי או חליפי?

5. מכסה לרדיאטור? 0.9 - מקורי או חליפי?

6. שייבה לסתימת חור אטימת השמן- מקורי או חליפי?

את כל הרשימה שנתת כאן אתה יכול לקנות חלופי.

שייבה מקורית?

פלגים כמו שנאמר NGK, כאן לא שווה לחסוך.

מכסה רדיאטור אל תקנה כל מכסה שרשום עליו 0.9!! מקורי קשה למצוא עד בלתי אפשרי.

ישנם דיי הרבה חברות, תחפש משהו טוב ואיכותי.

אני אישית משתמש ב1.1 מקורי של סוזוקי רק בגלל שאני לא מוצא 0.9 איכותי.

בכל אופן בהצלחה.

• תוכן חדש...