Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איילצבי,

אשמח לעזרתך פה... במידה ואני ניגש למוסך ומבקש מהם להחליף לי אך ורק את השמנים האם אני יכול להחליף את שאר הדברים לבד?

פילטר אוויר

פילטר שמן

פילטר דלק

פלאגים

שמן

תוסף

פורסם

שמת לב מה אתה שואל?

אתה שואל אם תוכל להחליף חוץ מהשמנים לבד ובסוף השאלה שוב פעם שואל אם תוכל להחליף שמן?

תראה: אתה יכול להחליף הכל לבד! לך צריך להיות מדען טילים.

השאלה אם אתה עושה את זה בשביל לחסוך או בשביל הכיף?

אחרת אני לא רואה סיבה לעשות את זה בבית.... עלות טיפול לאוטו שלך לא אמורה לעבור את ה300 - 400 ש"ח

וגם כאן המחיר יחסית גבוה.

לדעתי אין לי ניסיון ואתה תגרום לרכב שלך בסופו של דבר נזק.

ובמקום לשלם על טיפול אתה תשלם על תיקון! :arrow:

פורסם

תראה.... ציינתי מקודם שטיפול 10000 אחרון שלי שילמתי 700 שקלים כולל כל החומרים ועבודה.

ציינו פה שהמחיר מאוד יקר ורציתי לדעת האם אפשר לעשות חלק מהדברים לבד

1. להוזיל עלויות

2. לימוד עצמי וזה כיף

פורסם

איפה עשית את הטיפול? לחברה שלי הטיפול הזה עולה באיזור ה300 ש"ח (והיא עוד בחורה...)

אז אני לא רואה סיבה לשלם למוסך 700 ש"ח על טיפול.

מה גם שאם תעשה חשבון אתה תעבור את ה100 ש"ח רק אם תקנה את החלקים.

ובמקסימום אתה תחסוך בין 100 ל 200 ש"ח.

לדעתי האישית? לא שווה.

אם אתה חושב אחרת אז תגש לכל חנות לחלפים הקרובה לבית שלך ותבקש את כל הרשימה שלך.

תסביר לאיזה רכב אתה צריך ואתה תקבל את כל הפילטרים, פלגים, שמנים שאתה צריך.

פורסם

יכול להיות שכאשר לקחו ממך עשו לך טיפול גדול ?

הכוונה ,אולי החליפו גם בלמים ? או שהיה כלול בזה תיקון מסויים ברכב?

רק טיפול של שמנים ופילטרים לא יכול להגיע ל 700 ש"ח.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
יכול להיות שכאשר לקחו ממך עשו לך טיפול גדול ?

הכוונה ,אולי החליפו גם בלמים ? או שהיה כלול בזה תיקון מסויים ברכב?

רק טיפול של שמנים ופילטרים לא יכול להגיע ל 700 ש"ח.

אני אהיה יותר חכם.... אתקשר עכשיו למוסך ואבקש מהם לשלוח לי פקס עם הצעת מחיר לטיפול 10000 לרכב ומה עלותו.

אפרט פה מה הם עושים בטיפול ואת העלות.

פורסם

אז ככה:

שמן מנוע

מסנן שמן

מסנן אוויר

מצתים

סך כל החלפים 197 שקלים

הוכנס גם טיפול שנתי שעלותו 180 שקלים...

סך הכל כולל מעמ 437 שקלים.

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד ובשביל הכיף, יאלה, לך על זה. אבל עדיף בליווי של מכונאי שלא תגרום נזקים. (אם תשבור בטעות פלג בתוך הראש מנוע, = חגיגה)

אם בשביל לחסוך כמה שקלים, נו. נו. ישאר לך כמה שנקל. החלפים לבד עולים באזור 150 - 200 ש"ח. + מפתח פלגים + מפתח פילטר שמן + כלים (רצ'ט\מפתח) לפתיחת וריקון אגן שמן, תעבור בהרבה את ה400 ש"ח. טיפול 10000 אמור לא לעלות יותר מ350 עד 400 ש"ח, גג.

(טימור, כבר חשבתי שיש לך צי של סוזוקי בלנו שמורות היטב...)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
אם אתה רוצה ללמוד ובשביל הכיף, יאלה, לך על זה. אבל עדיף בליווי של מכונאי שלא תגרום נזקים. (אם תשבור בטעות פלג בתוך הראש מנוע, = חגיגה)

אם בשביל לחסוך כמה שקלים, נו. נו. ישאר לך כמה שנקל. החלפים לבד עולים באזור 150 - 200 ש"ח. + מפתח פלגים + מפתח פילטר שמן + כלים (רצ'ט\מפתח) לפתיחת וריקון אגן שמן, תעבור בהרבה את ה400 ש"ח. טיפול 10000 אמור לא לעלות יותר מ350 עד 400 ש"ח, גג.

(טימור, כבר חשבתי שיש לך צי של סוזוקי בלנו שמורות היטב...)

קראת את מה שרשמתי? קיבלתי הצעה..

פורסם
תראה.... ציינתי מקודם שטיפול 10000 אחרון שלי שילמתי 700 שקלים כולל כל החומרים ועבודה.

ציינו פה שהמחיר מאוד יקר ורציתי לדעת האם אפשר לעשות חלק מהדברים לבד

1. להוזיל עלויות

2. לימוד עצמי וזה כיף

שכחתי לעשות ציטוט.

אל תשלם יותר מ400. זה מופקע לדעתי.

פילטר זה מסנן. אין כזה דבר שהוא לא נכלל בהצעה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
שכחתי לעשות ציטוט.

אל תשלם יותר מ400. זה מופקע לדעתי.

פילטר זה מסנן. אין כזה דבר שהוא לא נכלל בהצעה.

שכחתי לציין שבהצעה לא נכללת החלפה של פילטר דלק.

זה משהו שצריך להיות מצויין

פורסם

פילטר דלק אכן לא מחליפים בכל טיפול שגרתי, אם אתה רוצה אפשר לבקש. (אני לא יודע בדיוק כמה לוקחים על ההחלפה הזו במוסך. אם אתה מבקש מהמוסך להחליף רק את זה כמובן שהוא ייקח לך יותר מאשר אם עושים טיפול גדול ועל הדרך מחליפים גם אותו.)

פורסם
פילטר דלק אכן לא מחליפים בכל טיפול שגרתי, אם אתה רוצה אפשר לבקש. (אני לא יודע בדיוק כמה לוקחים על ההחלפה הזו במוסך. אם אתה מבקש מהמוסך להחליף רק את זה כמובן שהוא ייקח לך יותר מאשר אם עושים טיפול גדול ועל הדרך מחליפים גם אותו.)

מאז שיש לי את הרכב הוא עבר פעמיים טיפול 10000 ולא הוחלף פילטר דלק! מה חשיבות של החלפת פילטר דלק? כל כמה קילומטרים לפי הוראות יצרן צריך להחליף את הפילטר הזה? האם זה משהו שאני יכול לעשות או יש צורך במוסך עבור זה?

• תוכן חדש...