Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הבוקר במהלך נסיעה עירונית, עם עצירות ברמזור אדום מפעם לפעם, חויתי תופעה מוזרה.

פעמיים במהלך עצירה ברמזור אדום, כשהסרתי רגל מדוושת הברקס ולחיצה רכה על דוושת הגז, הרכב רעד מספר שניות (שתיים שלוש שניות לכל היותר) ורק לאחר מכן המשיך בנסיעה כרגיל.

שום נורה ברכב לא דלקה, אין בעיית שמן (בדקתי יום קודם), בלם היד היה מורד.

במהלך הנסיעה עצרתי בערך 10 פעמים ברמזור אדום, והתופעה כאמור קרתה פעמיים.

מה יכול להיות הסבר לתופעה?

פורסם

ניחוש ראשוני - תקלה במערכת ההצתה. בשביל ההתחלה יש צורך לבדוק את תקינות הפלאגים. ידוע לך מתי הוחלפו?

מעבר לזה - חוטי הצתה, כויילים, מפלג וכו'.

אבל תתחיל מהפשוט.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

טל שלום,

הפלגים הוחלפו לפני פחות משנתיים במסגרת טיפול במוסך מורשה.

מאז הרכב נסע פחות מ -10 אלף קילומטר.

האם יש אפשרות שאני עצמי אבדוק את הפלגים? איך אפשר לעשות זאת ומה צריך לבחון?

אני חושש שכל פניה למוסך בענין זה, תביא "לבעיות" שיש ברכב ודורשות טיפול דחוף, והמצאות מעין אלו.

פורסם

אפשר לבדוק תקינות פלאגים אם כי צריך לדעת להסתכל, כלומר ניסיון השוואתי בין פלאגים תקינים לחרוכים.

מעבר לזה - כדי להוציא אותם תצטרך מפתח פלאגים. מעבר לזה, פלאגים יכולים להחזיק מעל 30 אלף ק"מ, אז

בהנחה והם לא מוצפים שמן, הבעייה היא לא בהם. כנראה איפשהו בורח לך ניצוץ.

אני ממליץ לגשת לחשמלאי רכב או מכון דיאגנוסטיקה על מנת לבדוק את תקינות המערכת החשמלית.

כפי שאמר הבחור מעליי - יש סיכוי שזה כויל.

• ספונסר פורום
פורסם

אני חושש שכל פניה למוסך בענין זה, תביא "לבעיות" שיש ברכב ודורשות טיפול דחוף, והמצאות מעין אלו.

אני חושש שאם תמשיך למשוך זמן אתה עלול להחמיר את הבעיה ולגרום לנזקים נוספים במערכת הדלק או הפליטה, וחבל. אם תציין מהיכן אתה בארץ אולי נוכל להפנות אותך למוסך מקצועי שלא ינסה "למצוא בעיות" נוספות.

• ספונסר פורום
פורסם

צור קשר עם אמנון ממוסך אמ הדרך. אמנון הוא בעל מקצוע ותיק (וגם חבר בפורום) שמכיר את היטב את הפוקוס. מההיכרות שלי איתו, הוא לא ינסה "לדחוף" לך תקלות מיותרות ויפתור לך את הבעיה על הצד הטוב והמקצועי ביותר.

פורסם

טל שלום,

השאלה שלי לא הייתה מה פירוש המילה כוייל, אלא מה כוייל? (לגבי איזה רכיב בוצע כיול?)

ועדכון:

ביום שישי האחרון הייתי במוסך המורשה שבו טיפלתי ברכב בשלוש הפעמים האחרונות. הבחור שאחראי על תחום המכונאות, זוכר אותי ומכיר אותי.

ביום שישי לא היה לחץ במוסך, לא היו אנשים. היו מכוניות בטיפול אבל רק אני הגעתי למוסך והיה שקט ורגוע. (אני בד"כ תמיד מגיע בימי שישי למוסך ולא זוכר שישי רגוע כזה).

הצגתי לבחור שאחראי על תחום המכונאות את הבעיה והוא טען שאין לו מה לעשות עם זה. אם שום נורה ברכב לא דלקה אין לו מה לבדוק ורק אם התופעה תחזור על עצמה או תדלק נורה, רק אז יש להגיע למוסך וניתן יהיה לבדוק.

לטענתו, יתכן וזה כתוצאה מאיזה שהוא לכלוך, בשריפת הדלק (הלחיצה על דוושת הגז) ולאחר שהמערכת שורפת את הלכלוך, הרכב נוסע כרגיל. וזה ההסבר לתופעה של הרעידה ברכב לאחר שחרור דוושת הבלם ולחיצה על דוושת הגז שהייתה למשך 2 שניות ולאחר מכן הרכב נסע כרגיל.

מאז, אגב, התופעה לא חזרה על עצמה.

התשובה נשמעת הגיונית, אך האם ההתייחסות של המוסך גם מקצועית, ואני יכול להיות שקט בקשר לתשובה שקיבלתי?

אודה להתייחסותכם.

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי התשובה שקיבלת אינה מקצועית במאת האחוזים. ברוב המקרים ניתן לקבל חוות דעת על מכלולי מנוע בעייתים או שפעולתם גבולית גם לפני שנורית ה-Check Engine דולקת ע"י חיבור למחשב דיאגנוסטיקה ובדיקה יסודית. סביר להניח שהמכונאי שענה לך ניסה לחסוך לך את עלות הבדיקה - חיבור מחשב במוסך מורשה עולה כמה מאות שקלים אם לא מבוצע תיקון ברכב.

כל עוד מדובר בתופעה שבאה והלכה לדעתי אין סיבה להיכנס לפאניקה. עקוב אחרי המצב ואם התופעה תחמיר גש למוסך לאבחון רציני יותר, גם אם הנורה לא נדלקה.

פורסם
טל שלום,

השאלה שלי לא הייתה מה פירוש המילה כוייל, אלא מה כוייל? (לגבי איזה רכיב בוצע כיול?)

היי, התכוונתי לרכיב שנקרא "כוייל", לא מהמילה "כיול". אולי יותר נכון לכתוב "קויל", או "סליל הצתה" בעברית.

סליל ההצתה הוא רכיב חשמלי בתוך מערכת ההצתה ברכב. הוא מקבל את המתח מהמצבר (נניח 12 וולט) ומייצר ממנו מתח גבוה. משם החשמל עובר דרך קצרה ובסופה מגיע לפלאגים (מצתים) שמציתים את תערובת האוויר-דלק.

במילים אחרות, אם התופעה תשוב ותופיע (ואני מקווה שלא - אולי זה היה מקרי אם כי מניסיוני אין כמעט מקריות בעולם הרכב), זה יעיד על תקלה אפשרית באחד מהרכיבים שאחראים על ההצתה.

אותה קפיצה שהייתה לך - יש סיכוי שתערובת הדלק הוזרמה למערכת אבל הניצוץ לא היה שם כדי להצית אותה/הצית אותה חלקית/נתן ניצוץ רק לחלק מהפלאגים (לצורך העניין שלושה מתוך ארבעה).

• תוכן חדש...