Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה , לפני כמה ימים בא אליי מישהו לראות את הרכב שלי ולעשות בדיקה, עשינו בדיקה, היא יצאה יחסית בסדר( לא היה משהו רציני)הורדתי כל שקל על כל תקלה שנמצאה בבדיקה וסיכמנו לגבי המחיר.

היום לאחר מכירת הרכב צצה תקלה מסויימת ורק ביום שלישי נדע מה היא בדיוק התקלה.

רציתי להתייעץ איתכם ולשאול , האם אחרי סיכום המחיר ומכירת הרכב במידה ופתאום צצה תקלה והיא עלולה להיות אולי רצינית, מצד אחד לא נעים כלפי הקונה אבל דברים יכולים לקרות ומצד שני אני לא חברה שמוכרת רכב ומביאה אחריות.

אבל פה עוד פעם מגיעה המחשבה שלא מעים מהבחור שקנה את הרכב כי סך הכל הוא הראה רצינות והיה מאוד הוגן בכל הסיפור של הקניה ולא זכור לי שאני מכיר מישהו שסגר עסקה בכזאת פשטות וקלות( חברים, משפחה וכו׳..).

במידה והתקלה כן תהיה קצת יותר מרצינית מה עושים במצב כזה?

עוד שאלה, האם יש משהו בחוק שמאפשר לי להחזיר למוכר את הכסף ולבטל את רישום היד שנעשתה ולהחזיר את הרכב בחזרה אליי?

אני שואל במידה ויהיה משהו רציני ולא נגיע לעמק השווה, כי מבחינתי כבר כל הסופש הרגשתי לא בסדר עם עצמי לגבי המכירה בגלל מחיר שנסגר אך לא רציתי לבטל מכיוון שהוא כבר סגר לגבי מכירת הרכב שלו עם בחור אחר ובגלל עוד כמה שקלים לפוצץ את כל העסקה.

חוק מרפי פגע היום בול אני חייב לציין.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מכיר אפשרות להחזיר את המצב לקדמותו מבחינת משרד הרישוי בלי הוספת יד לבעלותך בחזרה,אבל שווה לבדוק.

למה התקלה אמורה להיות באחריותך??

ואיך התקלה לא התגלתה בבדיקה?

והאם היית מודע לתקלה הזו עוד טרם המכירה?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מכרתי את הרכב שלי לפני כשבועיים. יצא מתוקתק לגמרי בבדיקה, עשינו העברת בעלות, נסעה הגברת לדרכה, הגיעה הביתה, הרימה לי טלפון- "הנעילה המרכזית לא עובדת, יש אזעקה אבל הדלתות לא ננעלות". עכשיו, מה אני אגיד... שנתיים היה האוטו אצלי, עד לרגע שבו היא לקחה ממני את המפתחות ונסעה הכל עבד פיקס. להגיד שלא הרגשתי איזושהי חובה מוסרית להציע לה להשתתף בתיקון התקלה, מה שזו לא תהיה? הרגשתי. ואז נתתי לעצמי כאפה ידידותית וויתרתי על הרעיון. היא, אגב, בכלל לא חשבה לדרוש ממני כלום, ובכלל רצתה בעיקר לשתף בכמה כיף היה לה לנסוע הביתה עם האוטו החדש.

אם לא מדובר במשהו שידעת ממנו והסתרת- "לא נעים" מת. בשביל זה הולכים למכון בדיקה, ואם המכון לא עלה על תקלה מהותית- לקונה יש עניין מול המכון, לא מולך.

"רק ביום שלישי נדע מה התקלה"... "נדע"? האוטו לא שלך יותר, אתה לא אמור ללכת איתו למוסכים או לקבל הצעת מחיר או להחזיק לו את היד בחדר ההמתנה. השתתף בצערו, ושחרר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם אתה לא ידעת על אותה תקלה מראש ופתאום היא צצה אחרי מה אשמתך? אותו בחור, שרכש ממך את הרכב לא עשה בדיקה במכון בדיקה מסודר? אם במכון הבדיקה קבעו שהרכב נגיד, ללא בעיה במנוע ופתאום למנוע יש בעיה, אז לאותו קונה שיתבע את המכון שעשה בדיקה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא הייתי מודע לתקלה, עשינו בדיקה לפני 3-4 ימים, מאז יצא לי לנסוע לצפון אך לא עם הרכב שלי( להורים שלי יש גיפ אז יותר נוח).

הבדיקה דווקא הייתה מאוד מדוייקת ונבדקה כל תקל אפשרית עם מחשב וכבל ואג והתקלות שהתגלו שם ממש לא תואמות את המקרה שנראה היום , למרות שעוד פעם התקלה שראינו יכולה להיות משהו זניח בסכום של 150 שקל( אני יודע כי התקלה מראה סימנים של התקלה שנראתה בבדיקה-סכום תיקון של 150 שקל) אבל באותה מידה יכולה להגיע ליותר כסף.

בכל זאת זה משהו שבבדיקה אמרו והכל היה רשום.

בכל מקרה אני מרגיש קצת לא נעים מהבחור ומצד שני אני מרגיש מספיק פראייר שירדתי ככה בסכום מלכתחילה אז עכשיו לבוא ולהשתתף איתו אולי בהוצאות שלפי דעתי לא קשורות אליי לא בא בחשבון מבחינתי אבל עוד פעם יש את הקטע של האי נעימות שזה צץ בדיוק ישר לאחר המכירה, למרות שעוד פעם נעשתה בדיקה ואיך אפשר לבןא בתענות למוכר לאחר הבדיקה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשאני קניתי את הרכב הקודם שלי, יום לאחר מכן נהרס החלון החשמלי באחת הדלתות - תיקון של 500 ש"ח בערך.

אתה חושב שבאתי למוכר בטענות?

אם העברתם בעלות הרכב כבר לא באחריותך וזו בעיה שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל אם עשיתם בדיקה במכון אז יש 3 חודשים אחריות על הבדיקה, כלומר אם יש בעייה שלא גילו בבדיקה זה על אחריותם.

לפני כמה שנים חבר שלי קנה פיג'ו 206 אחרי יום הלכו 2 אינג'קטורים (אם אני זוכר נגון) עלות התיקון הייתה בערך 2000 ש"ח לא

צריך לציין שהמוכרת לא הסכימה להשתתף אחרי הכל לא עשית משהו בזדון ואין לך מה להרגיש רע עם זה אתה לא אמור לשים שקל

על אוטו שלא שייך לך יותר .

פורסם

אני גם חושב שאם העברת כבר בעלות,ובמיוחד כשמצפון שלך נקי כי לא ידעת על התקלה-זאת לא אחריותך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבחור לא ביצע בדיקה במכון, הבדיקה בוצעה באחד המוסכים המובילים בתחום הואגיות ואני יודע שהבדיקה הייתה טובה מכל בחינה אפשרית.

פורסם

אני לא מבין,

הבחור בדק את הרכב?

מצא שהרכב לשביעות רצונו?

לא הצמדת לו קנה של אקדח לרכה?

אתה יודע מי נהג ברכב אחרי שמכרת?

אתה יודע איך הוא נהג?

אתה יודע איפה הוא נהג?

אתה מכיר את הבחור 50 שנה????

מה זה הבעייה שלך ????

קנה את הרכב, עשיתם העברת בעלות נגמר מה הוא רוצה אחריות ל3 שנים?

גם לי קרה מקרה כזה פעם על הונדה אקורד שהבחור אחרי שבוע פיצץ את הגיר ורצה פיצוי בבדיקה קלה באיזור בו הוא גר (שאני מכיר שם כמה אנשים) הסתבר שהרכב נהפך ביום לזו** וכל פעם מישהו אחר קרע לה את הצורה אז אני צריך להיות אחראי על זה????

נראה לי שגם אתה לא!

יום יבוא ותהייה לי סיירה!

פורסם

הגילוי הנאות- סיפרת על כל תקלה שידועה לך ברכב, הרכב עבר בדיקה לשביעות רצון הקונה. מרגע זה ואילך- זה כבר לא עניין שלך, עם כל חוסר הנעימות...

לפני יותר משנתיים מכרתי את רכבי, מיצובישי לנסר 92 למישהי. אחיה ראה את הרכב, לקח אותו לסיבוב ומצא אותו לשביעות רצונו.

3 שבועות (!!!) אחרי העברת הבעלות, החוצפן מתקשר אליי ואומר לי שבתום הנסיעה הראשונה, מרמת גן לבת ים "הלך המנוע".

עברתי 24 שעות לא נעימות של איומים בטלפון (הייתה להם את הכתובת של אמי בטופס העברת הבעלות) מצד הבחורה, בעלה, חבר של בעלה, אחיה שבדק את הרכב, אחות נוספת ובעלה של האחות הנוספת, אך למרות הכל הייתי בטוח בצדקתי.

לדעתי אתה יכול להיות רגוע. כמובן שנשאלת השאלה כמה זמן וק"מ עברו מרגע העברת הבעלות ועד לגילוי התקלה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם הוא לא עשה בדיקה במכון רישוי מורשה, שנותן אחריות על הבדיקה זה לא הבעיה שלך אלא רק של אותו קונה.

ועוד במיוחד אחרי שהתקלה נוצרה אחרי שכבר מכרת את הרכב והוא לא בבעלותך.

אין לך צורך להרגיש חוסר נעימות זו כבר לא בעיה שלך.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אתה רוצה להיות נשמה טהורה ונשמאמי אז תשתתף איתו בעלות התיקון, רוצה להתחבר למציאות ולנהוג כמו שרוב האנשים ינהגו, תשתתף בצערו בלבד.

הייתה בדיקה, היה סיכום על סכום מסוים לאחר שקלול הריג'קטים, ידיים וכסף החליפו ידיים, לדעתי לפחות כאן נגמרה העסקה.

גם לי לפני 8 חודשים היה מקרה דומה, מכרתי את הרכב של אחי, יונדאי אקסנט 99 יד 12, ''טחינה'' במנוע, נזילה בשמן גיר, הזעות מכל כיוון, ציריות גמורות, בקיצור רכב גמור. מכרתי אותו ב4k לבן אדם שבא, ראה, עשה סיבוב וקנה אותו.

הכל היה גלוי על השולחן, כבר בנסיעה מהחנייה בבית שלי לבית שלו הרכב נתקע כי לא היה שמן בגיר והגיר נשרף.

אמרתי לו שאם הוא רוצה אני ייתן לו את המספר של שגריר וגם פה אני עושה מעל ומעבר.

בהצלחה! :-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

היית איש טוב, הרכב נבדק לשביעות רצונו של הקונה, כסף החליף ידיים וגם הרכב.

מאותו הרגע הרכב הוא הבעיה של הקונה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

התקלה התגלתה בדיוק אחרי נסיעה קצרצרה שהועברה הבעלות והייתי איתו ברכב, עוד אחרי הכל שילמתי לו 350 שקל אחרי שעשינו את ההבערת בעלות על סידור של ההזעקה, אבל את זה הייתי חייב לסדר לו כי משהו היה שם לא במקום...

וכן אתם צודקים, עשינו בדיקה, הורדתי כל שקל על כל דבר נראה לי שמצאנו, זתומרת שכל מה שהקונה ביקש ממני( לרדת בכסף) עשיתי והורדתי חתיכת סכום אחרי הכל.

• תוכן חדש...