Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין כאן שאלה – רק סיפור ללמידה; אפשר כמובן להעיר הערות.

אני כותב זאת בין השאר כמענה למספר שאלות שחיפשתי להן תשובה שלשום ולא כל-כך מצאתי בפורום.

נקלעתי לאחד המצבים הכי מגעילים ומביכים שנתקלים בהם בתור אב לילדים. הבן שלי, ככלל פעוט מקסים וחכם בן שנתיים וחצי, אכל קצת יותר מדי ושוב זה קרה – הקיא את הכל בכמה מתזים של ג'יפה. מקרה לא שכיח אבל קורה, ולמרבה המבוכה הפעם זה היה בתוך מושב הבטיחות ברכב, תוך כדי נסיעה. אני רוצה לספר כאן פחות או יותר מה עשיתי, שנראה לי כרגע כסדרת פעולות די נכונה לטיפול בבעיה; אולי זה עשוי לעזור לאחרים בעתיד ולתת כמה תשובות לחיפושים עתידיים.

שלב ראשון – לרדת מהכביש. במקרה זה הייתי בדיוק ברמזור בצומת דניה בדרך לירידה של נשר. לא זכרתי איך אני עוצר שם מסודר במהירות, ולכן העדפתי משהו שאני כן רואה. למזלי עוד הייתי די רחוק מהרמזור ולא היו הרבה רכבים בדרך, חתכתי ימינה זיהיתי כניסה לרחוב שקט הקרוב ביותר ונכנסתי לשם. קודם כל להיות במקום יחסית בטוח, כי יש הרבה מה לעשות וילדים מעורבים. במקרה שזה קורה באמצע כביש מהיר צריך להגיע לתחנת דלק או משהו, או לרדת במחלף הכי קרוב למקום בטוח. חשוב שלא להפוך מצב של גועל נפש למצב של סכנת חיים. אם ההקאה נגמרה ואין סכנת חנק, עדיף שהילד יסבול ואף יבכה עשר דקות, משאנחנו נבכה כל החיים.

שלב שני – ניקיון ראשוני. הפעלתי אורות חירום וכיביתי הרכב. פתחתי את כל הדלתות והבגז' והוצאתי מכל הבא ליד כדי לבצע ניקיון ראשוני. אלו המצבים בהם אתה אומר תודה לעצמך שלא נכנעת לאשתך וזרקת כמה מגבות ישנות, סמרטוטים ובקבוקי מים שאתה שומר לחירום בתא המטען. הוצאתי את הילד ההמום מכסא הבטיחות וקודם כל העמדתי אותו על המדרכה, רחוק מהכביש ככל הניתן. הפשטתי אותו מהבגדים שהיו כולם ספוגים קיא. למרבה המזל הוא היה בבגדים חמים שהלבשנו לו בערב על בגדי הקיץ, ובגדי הקיץ היו יחסית נקיים. השארתי אותו בבגדי הקיץ, הושבתי אותו בכסא הנוסע הקדמי (לאחר שכמובן הוצאתי את המפתחות מהסוויץ'), והוריתי לו לחכות שם ולא לזוז. כמובן שהוא התחיל להתעסק עם כל מיני ידיות וכפתורים – צריך לשים לב שהכל בסדר בעת ההתנעה מחדש. את כל הבגדים המלוכלכים וכל חלקי הטקסטיל האחרים של המושב שניתן היה להוריד מיידית, שמתי בשקית ניילון בתא המטען – לכביסה אחר כך. כאן התחילה עבודה די מגעילה של להוציא את כל הכמויות העיקריות של החומר שהיה מפוזר במושב הבטיחות וסביבו. אחסוך לכם את התיאורים הפלסטיים, בכל מקרה חצי חבילה של מגבונים לחים והאזור נראה יחסית סביר, למרות שרטוב ומסריח.

שלב שלישי – הביתה. קיפלתי לארבע מגבת ישנה שתמיד באוטו ושמתי בתוך מושב הבטיחות. עליה איפסנתי אחד ילד עייף ועצבני ומעליו עוד איזו חתיכת בד ישנה להפריד בינו לבין הרצועות שהיו גם הן רטובות. היה צורך לכוון מחדש את הרצועות וכדאי לזכור איך עושים זאת במהירות גם בלי לפרק את הכסא; לרוב זה אפשרי. זהו – נוסעים הביתה למרות שלילד לא נעים ובכלל לא כייף. בבית, קודם כל מקלחים אותו, משהו לאכול (אם הוא מרגיש טוב; לא נשאר כלום ממה שאכל קודם), ולמיטה.

שלב רביעי – ניקיון יסודי. קודם הוצאתי את כל הגועל נפש שזרקתי לשקית, שטפתי במים מחוץ לבית, ואחר כך כביסת יד להוריד את כל הלכלוך המסיבי, ולבסוף כביסה ארוכה במכונה, כולל שטיפה מוקדמת. תוך כדי שהבגדים מושרים עם טקסטיל-שמפו וקליה, פירקתי את כסא הבטיחות והורדתי ממנו את כל הכיסויים ולבסוף אפילו את כל הרצועות. כמעט הכל ניתן לפירוק וכביסה. את מה שנשאר שטפתי היטב באמבטיה בעזרת טוש והרבה סבון, ושמתי במרפסת להתייבש. אם לא מיומנים בפירוק והרכבת הכסא, כדאי לצלם איך הדברים נראים לפני ותוך כדי הפירוק, כדי להזכר לאחר מכן איך להרכיב חזרה.

בשלב הזה התפניתי לבעיה הקשה ביותר – המושב האחורי של הקורולה שהוכתם בשני כתמים ענקיים שלא ממש ידעתי איך להתחיל איתם. חיפוש קצר באינטרנט העלה שכנראה אין דרך מאוד קלה, אבל חשוב לפעול יחסית מהר כדי לא לתת לכל הג'יפה להתייבש ולהסריח שם. צריך גם לזכור שמדובר בחומרים חומציים והם יכולים לעשות נזקים. שקלתי האם לנסות לנקות תוך כדי שהמושב מורכב והחלטתי שלכמות לכלוך כזו זה לא יספיק ושאם לא אנקה כמו שצריך המושב יסריח לתמיד. החלטתי לפרק אותו ועכשיו נשאלת השאלה – איך מפרקים מושב אחורי של קורולה? חיפשתי בספר של הקורולה – אין שום הסבר. חיפשתי בפורום ולא מצאתי שום תשובה של ממש. בשלב הזה עברתי לאתרים באנגלית ושם היה כתוב (בצדק) שכל המושב מוחזק בעזרת שני קליפסים ממתכת, וצריך להוציא אותם. מצאתי גם כל מיני אמירות לגבי השאלה איך עושים את זה. ניסיתי בכוח, ניסית עם מברג, ללא תוצאות. כיוון שהיה חושך גם לא ראיתי בדיוק מה קורה שם. לבסוף הרכבתי פנס וגיליתי שבאמת יש שני קליפסים בשני צידי המושב, בחלק הקדמי שלו, המוחזקים בתוך תושבות. בסופו של דבר הבנתי שפשוט צריך למשוך בכוח רב. צריך לדחוף את שתי הידיים משני צידי הקליפס, לתפוס את התחתית של המושב בכוח אבל בזהירות (שלא לקרוע) ולמשוך בכוח רב ובמהירות (במכה) החוצה. זה יוצא! צד אחד ואחר כך צד שני וכל המושב יוצא מהרכב ומגיע לאמבטיה. כל המושב הזה הוא למעשה יציקה של ספוג על בד עם חיזוקי מתכת מסביב. הקורולה הזו די חדשה והספוג איכותי ויחסית חדש, לכן הוא די צמיג וסופג יחסית מעט מים. בהתחלה חיפשתי מברשת לשפשף, בסופו של דבר הבנתי שמברשת חזקה מספיק תיצור נזק לריפוד, והשתמשתי בידיים, בטוש שהזרים מים ושפשף ובטקסטיל-שמפו נוזלי (שזה חומר לכביסת יד ולכן לא מאוד אלים ומתאים למצבים כאלו). אחרי עשר דקות של מים ושפשוף המושב הגיע למצב פחות או יותר נקי. עכשיו נשאלת השאלה – איך מייבשים אותו. למזלי לא הייתי צריך את הרכב בבוקר, ופשוט השארתי את כל המושב בתוך האמבטיה. העמדתי אותו על שני דלי פלסטיק קטנים של ים, כדי שתהיה הפרדה בין המושב לקרקעית, והשענתי על הקיר כך שהוא יחזיק פחות או יותר במצב עומד (כדי שהמים יתרכזו בגרביטציה באזור אחד). עד הבוקר רוב המושב התייבש, ומים נשארו רק בחלק שהיה תחתון. סחטתי מה שיכולתי עם היד והוצאתי את המושב למרפסת (לא בשמש). העמדתי אותו אנכית כשתחתיו מגבת ישנה מקופלת לכמה שכבות, כדי שתספוג בהדרגה את שארית המים.

שלב אחרון – הרכבה. בשלב הזה, לאחר שהכל התייבש פחות או יותר (לא לגמרי אבל לא נורא), נותר בעיקר להרכיב הכל חזרה למקום. לאחר שניצלתי את העובדה שהרכב מפורק כדי לנקות בשואב אבק חלקים שלרוב לא חשופים, התחלתי להחזיר את הספה למקומה. כדי לא להסתבך עם התפסים של החגורות חיברתי את שלושת החגורות ואז הכנסתי הספה למקומה, עדיין ללא חיבור. בשלב הזה התפסים הפריעו ועל-מנת לשתול אותם היטב במקום ניתקתי אותם כשהם כבר מעל הספה, וסידרתי הכל במקום. כיוונתי את הקלפסים למקום והם נכנסו בלחיצה לא חזקה מדי. זהו פחות או יותר. הרכב כבר נסע איזה 100 ק"מ והכל תקין. לדברי האישה הוא מריח יותר טוב מאשר לפני האירוע :-)

פורסם

הדרך הכי טובה לניקוי יסודי של מושבי הרכב.

לצערינו אין להשכיר את זה וניתן רק להגיע למקומות ספציפיים שמחזיקים מכונות דומות:

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

אהלן איתמר, הסיפור שלך קרע אותי מצחוק, אשתי שאלה אותי "מה קורה"? ואמרתי לה ש"קיבלתי דה ז'ה וו". כן, אנחנו הורים לשלושה... היינו באותו בקטע בדיוק (מס' פעמים).

בכל אופן, אני אישית לא נצרכתי אף פעם לפרק את המושב. על אף שפעם אחת הבת שלי יצרה שלולית ענקית על המושב האחורי.

מושב הרכב חזר להיות כפי שהיה, ללא שום סימן לטראומה שהתרחשה עליו, ע"י ביצוע הפעולות הבאות:

כמוך - הסרתי וספגתי כל מה שאפשר ע"י נייר טואלט.

השפרצתי מנקה ריפודים PULIMX מקצועי (לא ניתן להשיג ברשתות) על כל המושב ולא רק על הכתם נקודתית (כדי שלא יוצר ענן רטיבות לאחר הייבוש).

עברתי עם "מברשת מגהץ" בפעולות שתי וערב (שפשופים מימין לשמאל ואז שפשופים מלמעלה למטה). אם הבד עדין - ניתן לשפשף עם מטלית מיקרופייבר.

שאבתי עם שואב אבק ביתי וחזק (לא אלו הידניים). וזהו.

האמת? מאז אותה פעם (כשהייתי טירון) שרציתי לעשות הפתעה לאשתי כשקנינו רכב חדש ולקחתי את הרכב ל"ניקוי יסודי כמו של הסוחרים"

והשוטף ניקה את המושב מחוץ לרכב - עם קיטור ולחץ מים - מה שגרם לרכב להסריח כאילו התפוצצו בו מאה ביצים מקולקלות - איני תומך בהצפת המושב האחורי.

לקח לי שבועיים ויותר להתפטר מהריח, ולך תשאיר רכב עם חלונות פתוחים בבת-ים. :?

פורסם

הלקח שאני למדתי מזה הוא לקנות ריפודים לרכב וביניהם לבין המושב לשים שכבה של ניילון נצמד כלשהו, ולחכות עם מצוות הפרו-ורבו :twisted:

• תוכן חדש...