Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

בעקבות השרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=397096

לקחתי את הרכב (206 XS ידנית) ל"אורן שרותי רכב" ברחוב המרכבה 15 בחולון, ביום שישי, ערב יום כיפור, לסשן טיפולים שארך כ5 שעות.

דבר ראשון אני רוצה לציין לטובה את השירות שקיבלתי במוסך. העובדים אפשרו לי להיות ליד/מתחת לרכב כל העת, לשאול שאלות, כל דבר הוסבר לי לעומק, הראו את החלק הישן, איפה הוא שחוק/בלוי/לא תקין, והוכנס חדש בנוכחותי. הכל היה שקוף.

בכלל, העובדים של אורן, ואורן, היו מאוד נחמדים. יחס מאוד אישי.

הטיפול כלל:

* החלפת שמן מנוע 10W40 ופילטר מקורי- 148 ש"ח

* הסיבה הראשונה שבגללה הלכתי למוסך הייתה נזילה ממחזיר שמן צירייה- 47 ש"ח

* בעת פירוק הגלגלים הם ראו שהמשולשים הקדמיים שחוקים מאוד, אז שניהם הוחלפו- 380 ש"ח

* בוקסה של תושבת מנוע תחתונה הייתה שחוקה- 144 ש"ח

* שני צינורות הבלמים הקדמיים היו סדוקים- 140 ש"ח

* הסיבה השניה בגללה הלכתי הייתה התחממות מעל 130 קמ"ש (ע"פ פרסומים זרים. אני לא נוסע במהירויות כאלה)- הוחלף טרמוסטט- 133 ש"ח

* נוזל קירור 60 ש"ח, נוזל בלמים 34 ש"ח, ורצועת אביזרים, שגם הייתה סדוקה- 118 ש"ח

עבודה:

* החלפת תושבת מנוע+מחזיר- 200 ש"ח

* החלפת צינורות בלמים- 150 ש"ח

* טרמוסטט+רצועת אביזים- 100 ש"ח

סה"כ, אחרי הנחת קארזפורום- המחיר היה 1728 ש"ח.

אז כמו שאמרתי התהליך כולו ארך 5 שעות, כל אותה העת התקרצצתי לאנשים שם ורציתי לדעת כל צעד שהם עושים ברכב, ולא נראה שזה הפריע להם יותר מדי, ויצאתי משם, אמנם עם ארנק קל בהרבה, אך שמח וטוב לבב.

לגבי פתרון בעיית ההתחממות, עכשיו ב130 הוא לא מתחמם, אך אתמול בדקתי את העניין יותר לעומק, וב160 קמ"ש (ע"פ פרסומים זרים, ואתרי אינטרנט, וסימולטור נהיגה, אני לא נוהג במהירויות כאלה) הרכב הגיע לבערך 102 מעלות. האם זה תקין טמ'פ כזו?

בכל מקרה, בטוח אחזור לשם לטיפול הבא.

יום נעים לכולם, וסוכות שמח.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

היי.

מהיכרות קצרה עם אורן גיליתי בחור זהב !

לגבי ההתחממות, תוכל לראות שרשור שלי משנה שעברה עם 306 1.4 שנת 2000.

החלפתי משאבת מים, טרמוסטט, רדיאטור (אורדונז) ופקק רדיאטור - ועדיין הטמפרטורה הייתה עולה בנסיעה מהירה.

עצה אישית - אל תחליף שום חלק, המצב תקין !

רק בכדי לסבר לך את האוזן, אני הייתי מוטרד שמא הוונטות עובדות גם בנסיעה מהירה - כי זה גבל באבסורד.

התקנתי נורית בקרה (איזה פרוייקט חביב זה היה) מגובה בפיוז כמובן שנדלקת כאשר הוונטות עובדות.

גיליתי שכאשר החום הגיע ל 100 בנסיעה מהירה הוונטות לא עובדות - זה הרגיע אותי ורק אושש את התחושה שמא ככה הטמפרטורה מתנהגת ברכב הזה (יש שיאמרו בגלל שמדובר במערכת סגורה ללא ניקוז אוויר).

וכאשר הייתי מאט, הטמפרטורה ירדה מיד לאיזור ה 85 (בגלל הטרמוסטט)

בהצלחה בהמשך, חגים ומועדים לששון.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• ספונסר פורום
פורסם

אני שמח לקרוא שפעלת לפי ההמלצה שקיבלת בפורום, ניגשת לאורן וחזרת מרוצה. תודה על העדכון!

פורסם

לפי המחיר שפירסמת למשולשים אני מאמין שהם תחליפיים (מקורי עולה 890 לפני מע''מ ליחידה)

האם החליפו את כל המשולש או רק את הבוקסות ?

פורסם

MR GT- לא יודע אם הם תחליפיים או לא. אם אתה אומר שזה המחיר אז כנראה שהם אכן תחליפיים.

בכל מקרה, את כל המשולש הוא החליף.

bigmak- תקין אבל לא לנסוע מהר? או תקין ואפשר לנסוע מהר בבטחה בלי שיתפוצץ לי משהו במנוע?

נקודה נוספת, ולא קשורה- אתמול תדלקתי בתחנת "דלק" במחלף הכפר הירוק, ונכנס לי לרכב 53 ליטרים. לפי הספר רכב, קיבולת המיכל היא "כ-50 ליטרים". מה זה אומר? פיג'ו זייפו ב3-4 ליטרים? או שבתחנה ז**נו אותי ושילמתי על אוויר?

hagggg55 כתב:

פורסם

היי.

אין בעיה ואין כל חשש לנסוע מהר.

המיקום של החיישן על הראש ומערכת סגורה גורמת פה ושם לזיופים בקריאה.

אגב, ברכבים יפנים מד החום "משקר" ומציג סוג של ממוצע קריאות.

שא ברכה, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
MR GT-

נקודה נוספת, ולא קשורה- אתמול תדלקתי בתחנת "דלק" במחלף הכפר הירוק, ונכנס לי לרכב 53 ליטרים. לפי הספר רכב, קיבולת המיכל היא "כ-50 ליטרים". מה זה אומר? פיג'ו זייפו ב3-4 ליטרים? או שבתחנה ז**נו אותי ושילמתי על אוויר?

זה אומר שנסעת על אדי הדלק האחרונים והגעת כבר לרזרבה (זה בעצם האקסטרה דלק שנוסף למיכל).

מאוד לא מומלץ לתדלק את הרכב כשהוא כבר על הטיפות האחרונות כי אז המשאבה שואבת עם הדלק את כל הלכלוך שמצטבר עם הזמן בתחתית המיכל.

תהנה

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• ספונסר פורום
פורסם

תודה חברים,אני שמח לשמוע שאתם מרוצים.

לגבי קיבולת הדלק,אין מה לדאוג,זה מצב תקין,לגבי הטמפרטורה,102 זה תקין בעומס גבוה(עליות קשות מהירויות גבוהות,טמפ' חיצונית גבוהה..) כל עוד אין עיבוד מים לא צריך לדאוג.

בתודה,

אורן בן סימון

פורסם
זה אומר שנסעת על אדי הדלק האחרונים והגעת כבר לרזרבה (זה בעצם האקסטרה דלק שנוסף למיכל).

מאוד לא מומלץ לתדלק את הרכב כשהוא כבר על הטיפות האחרונות כי אז המשאבה שואבת עם הדלק את כל הלכלוך שמצטבר עם הזמן בתחתית המיכל.

תהנה

רבאק, 3 ליטר ספייר?

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...