Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז

chamcham
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוקלת לקנות הונדה ג'אז אוטומטית חדשה. הקריטריונים שלי לבחירה הם אוטו מרווח מבפנים אבל קטן מבחוץ, אמין ובטוח.

ביצעתי נסיעת מבחן והייתי מרוצה מהאוטו.

בכל זאת, רגע לפני הקנייה יש לי כמה שאלות-

1. האם האוטו אכן אמין? האם עלות הטיפולים של הונדה גבוהה באופן יחסי? אני מוכנה להוצאה ראשונה גדולה יותר אם אבין שבהמשך אבלה פחות במוסך וההוצאה על כל תקלה לא תהיה גבוהה (כיום יש לסוויפט 2007 והאוטו לא רואה מוסך. כזה אני רוצה!)

2. איך הסחירות של האוטו? האם הוא שומר על הערך?

המלצות לרכבים חלופיים דומים, הערות והארות יתקבלו בשמחה.

אשמח לשמוע רשמים מאנשים שיש להם את האוטו.

תודה!

פורסם

אלטרנטיבה לג'אז תהיה טויוטה ספייס וורסו.

גם היא חיסכונית, מרווחת וקטנה מבחוץ.

לעניין ג'אז - זה אכן רכב אמין מאוד, חיסכוני מאוד ולפי ניסיון העבר סחיר מאוד.

החסרונות הם מחיר קניה , טיפולים לא זולים+ כל 10 אלפים ק"מ וביטוח מקיף יחסית יקר.

טיפולים ומקיף לא בשמיים, אבל יש הבדל מול טויוטה.

וממה שאני זוכר, ג'אז מגיעה עכשיו עם גיר רציף (לא להתבלבל עם רובוטי) , אבל אם ביצעתם נסיעת מבחן ואהבתם את הרכב, אין לזה משמעות, סתם לידע כללי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תודה!

פרט למחיר, יש לספייס וורסו יתרונות על פני הג'אז?

אני הייתי באותה התלבטות ובסוף קניתי ספייס ורסו.

בדיעבד, ואולי זה סתם דברים קטנים שמגלים אחרי שימוש שגרתי שוטף באוטו, אני יכול להגיד שאני קצת מתחרט (כלומר שאולי הייתי מרוצה יותר אם הייתי בוחר ג'אז) ואני בעיקר מתייחס לשני היבטים: אבזור ואיכות נסיעה.

מבחינת האבזור, אין ספק שהספייס ורסו מאד לא-נדיבה באבזור שלה (אפילו הדגם ה"יוקרתי" הוא מאד דל) וזה מתבט בהמון דברים קטנים שלא שמים לב אליהם בנסיעת התרשמות.

מבחינת הביצועים, ושוב אני לא יכול להשוות את זה כעת לג'אז, המנוע קצת רועש ולא תמיד מעביר הילוכים כמו שצריך.

מול זה, אני כמובן עדיין אציין את עלות התחזוקה הכביכול זולה יותר (עוד לא יצא לי לבדוק), ומרווח פנימי (הספייס יותר מרווחת).

שיהיה בהצלחה!

פורסם

הג׳אז רכב מצויין, בין האמינים שיש, חסכוני וגם לא פחות חשוב לדעתי הגרסא החדשה נראית ממש טוב.

בקשר לטיפולים זה כבר משתנה, לדוגמא הבדלים של שמים וארץ בין מחירים של מוסך מורשה ״ארז״ בלב המפרץ לבין מורשה באיזור נהריה, צריך לחפש וזה משתלם.

תתחדשו.

פורסם
אלטרנטיבה לג'אז תהיה טויוטה ספייס וורסו.

גם היא חיסכונית, מרווחת וקטנה מבחוץ.

לעניין ג'אז - זה אכן רכב אמין מאוד, חיסכוני מאוד ולפי ניסיון העבר סחיר מאוד.

החסרונות הם מחיר קניה , טיפולים לא זולים+ כל 10 אלפים ק"מ וביטוח מקיף יחסית יקר.

טיפולים ומקיף לא בשמיים, אבל יש הבדל מול טויוטה.

וממה שאני זוכר, ג'אז מגיעה עכשיו עם גיר רציף (לא להתבלבל עם רובוטי) , אבל אם ביצעתם נסיעת מבחן ואהבתם את הרכב, אין לזה משמעות, סתם לידע כללי.

טיפולים כל 15K ק"מ ולא 10... מאז 2009 עלה מרווח הטיפולים ברכבי הג'אז

ביטוח מקיף לא חייב להיות יקר - רוב עלות הביטוח תלויה בנהג עצמו כמו גם מעט בחברה המבטחת

הג'אז מצטיינת בשמירת ערך וחסכון בדלק

לגבי אמינות את מוזמנת לקרוא כאן

Confidence In Motion

פורסם

החסרון היחיד והמשמעותי לפי דעתי, של הג'אז, זה המחיר. במחיר של הגירסה האוטומטית ושתהיה טובה מרווחת ומאובזרת ככל שתהיה ישנם אפשרויות לא מעטות ולא פחות טובות בשוק, גם של רכבים בקטגוריה גבוהה יותר. אם חשקה נפשך ברכב קומפקטי שמציע מרווח פנים של כמעט משפחתית, אולי באמת שווה לבדוק את הטויוטה ספייס ורסו, שמחירה כמדומני נמוך בכמה אלפים והיא מציעה חבילה מאוד דומה.

אם להתעלם מהמחיר אין ספק שהרכב מוצלח מאוד ואני רק יכול לחזק את כל מה שכתבו כאן קודמי לגביו.

פורסם

הג'אז הרבה יותר טובה מהיאריס וורסו, בעיקר בצריכת הדלק (18-20 ק"מ לליטר בג'אז 1.2 שלי).

יש לך אפשרות לרכוש את הדגם ההיברידי.

אני משלם 2400 ש"ח על ביטוח מקיף לכל נהג מעל גיל 24- ממש לא יקר כמו שאנשים כאן טוענים.

טיפולים מתבצעים כל 15K או שנה. בסה"כ, מדובר ברכב מ-ע-ו-ל-ה!

פורסם

יש לי ג'אז 2008 1339 הדור הקודם, אני יכול לעזור לך רק בשני שאלות -

גיר (אותו אחד לשני הדורות, ויש סיבה) - פשוט מושלם, CVT רציף ומדהים עם אפשרות ל7 הילוכים שזה כמובן לא יותר מצעצוע אבל עדין כיף.

שמירה על ערך - המחירון גבוהה, ומוכרים את המכוניות האלו בלא פחות, בהחלט שמירת ערך משביעת רצון.

מבחינת צריכת דלק, הג'אז הקודמת הייתה יותר חסכונית, משקל קטן יותר, ומנוע קטן יותר, עם נסיעות רגועות (90 קמ"ש, 2000 סל"ד ) ניתן בהחלט להגיע לצריכה של כ17-20 ק"מ לליטר.

מבחינת מרווח פנים - יצא לי לבדוק לעומק כל דגם של הונדה בזמן הטיפולים באוטו שלי (לשבת בסוכנות ולבדוק כל דבר קטן) אני חייב לציין שמבחינת מרווח פנים שני הג'אז מפתיעות לגמרי, מאחורה יכולים לשבת חמישה אנשים, לא בהכרח צנומים, בכיף, בשני הדורות.

סה"כ אני מאוד ממליץ על הרכב, ולפי דעתי החסרון היחידי שלו בארץ הוא המחיר היחסית הזוי של משפחתית לא רעה עם אבזור דומה.

הביטוח היה זול לפני שהצטרפתי אליו (שני הורים עם מעל 7 שנים רישיון ומעל גיל 50 ללא הסטורית תאונות), כשאני הצטרפתי, בן 17 ונהג צעיר חדש מן הסתם, הביטוח הוכפל פי 2.2 בערך (:cry:)

טיפולים יחסית יקרים, רוב הכסף הולך על "עבודה" של המוסכניקים במורשה.. אבל האוטו לא ראה מוסך חוץ מטיפולים לאורך כמעט 3 שנים (נחגוג לה יום הולדת בנובמר)

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על ג'אז היברידי וגם על ספייס ורסו.

הג'אז ממש מצאה חן בעיני - שקטה, נעימה לנהיגה מרסנת את הקפיצות בכביש ויש מקום לא רע ל - 3 מבוגרים מאחור.

הורסו רועשת וקופצנית יותר.

מחיר הג'אז נראה לי גבוה ( ההיברידית קצת יותר זולה עקב מיסוי מופחת). בחיפה החניה חינם להיברידיות.

החיסרון מוסך אחד בלבד באיזור חיפה מה שיוצר תלות לא טובה.

פורסם

הג'אז על שלל גירסאותיה מכונית מצויינת, ה1.2 ידנית המוצלחת ביותר וההיברידת הפחות מוצלחת (בגאז' קטן, כיול מתלים גרוע יותר וצריכת דלק ללא שיפור משמעותי).

לג'אז דור ראשון יש שמירת ערך מצויינת, אני בספק שההברידית תזכה לשמירת ערך כזאת טובה אבל לוי יצחק עוד מעולם לא התקשר להתייעץ איתי אז אני יכול לכתוב מה שבא לי וזה לא משנה.

היא אכן מרווחת מאוד, דיי נוחה ויש לה בגאז' ענק לרכב קטן (פרט להיב') ובאמת יכולה להוות תחליף למכוניות בסגנון I30 או למי שלא באמת צריך רכב סדאן (בן אדם חכם ;) ).

הבעיה שבמאיר אוהבים למכור ביוקר שעד לפני חצי שנה זה אולי היה עוד איכשהו עובר, אבל היום עם קליאו 1.6 אוטומט ב90 אלף אין שום סיבה להוציא עוד כמעט 30 א' ש"ח בשביל רכב דומה.

הגירסא היחידה של הג'אז שמבחינתי עוד הגיונית מבחינה צרכנית היא ה-1.2 הידנית, פה מדובר ברכב מינימשפחתי (המצאתי קטגוריה בזה הרגע) שימושי ומרווח, זריז (אפילו כייפי לעיתים), חסכוני מאוד, בטוח ואמין שאפשר לקנות בפחות מ100 א' ש"ח על הכביש (אני מזכיר שהיום מקובל ורצוי להתמקח על מחיר ואיבזור הרכב)

פורסם

עם מאיר מאוד קשה להתמקח על אבזור אחרי הורדת מחיר, זה אחד מהשנים, מניסיון.

לא ידעתי שההיברידית בעלת מטען קטן יותר, חידשת לי (על חשבון הסוללה אני מניח), בנוסף המשקל של ההיברידית עומד על 100-150 ק"ג יותר, מה שהופך אותה לעצלנית יותר, ולפי דעתי הגריל שלה מקדימה מגעיל והכיתוב HYBRID הופך כל אוטו למגעיל.

ה1.2 ידנית זריזה מאוד יחסית למנוע שלה לעומת האחרים, מחיר סביר יחסית לאחרות כמו שכבר צוין פה.

פורסם

אם להיות מדוייקים, אזי ההבדל במשקל לפי המפרט היבש מדבר על 90 ק"ג בסה"כ...

לא יודע אם זה הופך את הרכב לעצל.

תא המטען בהיברידית קטן יותר ב-32 ליטר.הגריל מקדימה זהה בכל דגמי ג'אז החדשים, כאשר בהיברידי ישנו תוסף של פס מגן על הגריל.

רק לשם הדיוק במספרים :)

• תוכן חדש...