Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10K לפולו 1.0 שנת 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חבר רוצה לעשות טיפול 10K אצלו באוטו.

הייתי רוצה לדעת מה צריך להחליף?

ואיזה חברות לקנות?

איזה כלים צריך כדי לעשות זאת לבד?

שמן הוא כבר קנה של מוביל 10W-40

תודה,

תמיר.

404

פורסם

שלום,

טיפול 10k הוא טיפול שמן ("קטן"). החלקים שצריך הם פילטר שמן, בורג לקרטר ושמן מנוע מתאים. פילטר אפשר לקנות תואם מקור מתוצרת mann גרמניה. אתה מוזמן להיכנס לאתר שלהם ולבצע חיפוש בהתאם לרכב וסוג המנוע ולקבל את המק"ט של הפילטר שאתה צריך. בורג לקרטר אפשר לרכוש במוסך מורשה יבואן.

הכלים שצריך הם שני חמורים שיחזיקו את הרכב, מפתח מומנט בקוטר המתאים (בהתאם לבורג של הקרטר)+מפתח לפילטר שמן, גיגית לניקוז השמן המשומש, משפך, כפפות עבודה (לא לטקס, אתה לא רוצה לקבל כוויה). את כל אלה ניתן למצוא באחת מחנויות החלפים ברחוב יצחק שדה בתל אביב.

פורסם

מה שאתה ממליץ לעשות לא נקרא טיפול.

זה נקרא "החלפת שמן מנוע ופילטר שמן"

טיפול קטן (שאגב בפולו עושים כל 15.000 ק"מ) כולל בנוסף להחלפת שמן גם פירוק גלגים ובדיקת עובי רפידות בלם, בדיקת נזילות בתחתית הרכב, בדיקת חופשים במערכת היגוי, בדיקת מפלסי נוזלים וכמובן איפוס התראת שרות בלוח שעונים.

פורסם

לא חושב שראוי להמליץ לאדם ששואל מה עושים אילו חלקים וכלים צריך לשם "טיפול", לבדוק עובי רפידות בלם, מערכת היגוי וכד'. לשם כך יש מוסכניק מקצועי.

נ.ב - מצטער שלא אמרתי לך לפני לפנות לבצע את הטיפול במוסך וללמוד לפני שאתה רץ ליישם.

פורסם

צודק בהחלט, וגם אני לא ממליץ לבצע את הדברים האלו ללא ידע וניסיון.

מטרת התגובה שלי הייתה להבהיר, שהחלפת שמן ופילטר זה לא "טיפול 10.000"

ושהבחור לא יחשוב שלאחר החלפת שמן הרכב "מטופל" וכל מה שנדרש - בוצע.

פורסם
צודק בהחלט, וגם אני לא ממליץ לבצע את הדברים האלו ללא ידע וניסיון.

מטרת התגובה שלי הייתה להבהיר, שהחלפת שמן ופילטר זה לא "טיפול 10.000"

ושהבחור לא יחשוב שלאחר החלפת שמן הרכב "מטופל" וכל מה שנדרש - בוצע.

צודק ללא ספק ולחבר שפתח את השרשור - מידע לגבי אופי הטיפול והבדיקות הנדרשות מצוי גם בספר הרכב. אם אין ברשותך אחד אתה יכול לפנות ליבואן ולקבל אחד חינם אין כסף, במידה ויש אחד זמין. בכל מקרה גם אם תקבל ספר רכב של גולף\פאסאט\ג'טה ואחיותיהן, הבדיקות הנדרשות, לפחות במנועים ה-"סטנדרטיים" בעלי הנעה 2x4, הן די זהות.

פורסם

היי

ברור לי העניין שכולל בנוסף להחלפת שמן גם פירוק גלגים ובדיקת עובי רפידות בלם, בדיקת נזילות בתחתית הרכב, בדיקת חופשים במערכת היגוי, בדיקת מפלסי נוזלים וכמובן איפוס התראת שרות בלוח שעונים.

לא נעשה כי אין לנו את הכלים והידע לזה.

מה שכן קיוותי להוזיל לו עלויות ולפחות לעשות משהו שאפשרי.

הפילטר הוא אכן של חברת MANN.

אם נעשה את טיפול השמן לבד המוסך יקח פחות?

404

• תוכן חדש...