Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוסע על מאזדה 3 (2006). הרכב אוטומאטי אך יש את האפשרות להעביר הילוכים בצורה ידנית.

רציתי לדעת האם העברת הילוכים בצורה ידנית יכולה לפגוע ברכב בצורה כלשהי? (מנוע,גיר,מה שלא יהיה)

והאם זה מבזבז יותר דלק?

תודה

פורסם

הדבר לא פוגע,צריכת דלק תלוי עד כמה תמשוך הילוכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המחשב של התיבה מראש ימנע ממך לעשות נזקים.

אי אפשר להוריד להילוך ראשון ב 100 קמ"ש, ולא תוכל להתחיל נסיעה מהילוך רביעי.

אם תמשוך את ההילוכים מן הסתם שהרכב יתאמץ קצת יותר וצריכת הדלק תעלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למחשב גיר אולי יש הגנה ממצבים קיצוניים, אבל ממש לא מונע ממך לעשות שטויות.

לחסכון בדלק - שלב D ולחץ על הגז בעדינות.

טיפטרוניק: יש כאלה שיגידו שזה גימיק בלבד, ואם כבר אז הוא משמש לדברים ספציפיים: האטה לפני פנייה ושילוב ההילוך הנכון, זינוק במעלה משופע והאטה במורד תלול וממושך.

פורסם
יש את האפשרות להעביר הילוכים בצורה ידנית.

האם העברת הילוכים בצורה ידנית יכולה לפגוע ברכב בצורה כלשהי? (מנוע,גיר,מה שלא יהיה)

אף פעם לא הבנתי ולא אבין את השאלות האלה. אם יש את האפשרות, למה שזה יזיק לרכב?

זה בערך כמו לשאול "יש לי ABS באוטו, האם השימוש בו יכול להזיק לרכב?" "יש לי סטרטר להתנעה. האם זה יכול להזיק?"

קצת הגיון בריא לא יזיק

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תודה על תגובותכם.

אף פעם לא הבנתי ולא אבין את השאלות האלה. אם יש את האפשרות, למה שזה יזיק לרכב?

זה בערך כמו לשאול "יש לי ABS באוטו, האם השימוש בו יכול להזיק לרכב?" "יש לי סטרטר להתנעה. האם זה יכול להזיק?"

קצת הגיון בריא לא יזיק

מן הסתם אתה צודק, אך הכוונה של השאלה שלי הייתה אם נסיעה בצורה כזאת יכולה לקצר את חיי הגיר לדוגמא מאשר נסיעה רגילה.

פורסם
למחשב גיר אולי יש הגנה ממצבים קיצוניים, אבל ממש לא מונע ממך לעשות שטויות.

ספציפית במאזדה 3 (וגם בדגמים נוספים) זה לא מאפשר לך לעשות שטויות.

גם במצב ידני, אם שכחת להוריד לראשון בעצירה, התיבה תשלב לבד לראשון.

לא ניתן להתחיל בנסיעה בהילוך גבוה משני.

לא ניתן לעלות הילוך, אם אתה נוסע במהירות נמוכה מידי בשביל הילוך שאתה רוצה לשלב.

לא ניתן להוריד הילוך, אם אתה נוסע במהירות גבוהה מידי בשביל הילוך שאתה רוצה לשלב.

זה מאפשר לך שליטה מוגבלת "בגבולות הטעם הטוב" ולא יותר מזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שהתכוונתי. המחשב מונע ממך לעשות שטויות קיצוניות.

לא יצא לי להיתקל בתיבה שיש לה טיפטרוניק ואין לה idiot proof.

פורסם

אני גם חושב שטיפטרוניק הוא בעיקרו גימיק. במצב אוטומטי (D) השליטה בתזמון מעבר ההילוך היא של המחשב, אך הוא עושה זאת תוך שהוא מפרש את כוונות הנהג לפי עוצמת הלחיצה על דוושת הדלק. כלומר, נהג בעל רגישות מסוגל לתזמן את העברת ההילוך באופן די מדויק בעזרת מינון הלחץ על הדוושה. אמנם בטיפטרוניק השליטה אינטואיטיבית יותר (בעזרת היד), אך גם כאן השליטה בהעברה היא של מחשב הרכב והוא זה שיעלה או יוריד הילוך ובפועל נהג עם רגל רגישה ישיג תוצאה דומה.

לדעתי יש גם צדק בטענה ששימוש מוגבר באפשרויות התפעול של התיבה יגרמו לה נזק. התיבה האוטומטית הינה מכלול מכני מורכב ומרובה חלקים, שככל שנמעט "להתעסק" עמו - כך ייטב, וכך גם שמעתי מפי אנשים שאת דעתם אני מעריך. השימוש בהילוכים צריך להיות, לטעמי, לטובת קיבוע הרכב בהילוך מסוים (ולא מעבר בין ההילוכים השונים), עבור ירידות, האצות בעליות מתמשכות או אף בנהיגה עירונית בקצב אטי, ויש מכוניות שבהן ההורדה להילוך נמוך יותר תסייע לביצוע עקיפה (ולצורך זה לרוב ישנה פונקצית "overdrive"). השימוש בטיפטרוניק לצורך העברת הילוכים ידנית לא יתרום לדעתי דבר, אולי רק בנהיגה "חזקה," דבר שאנו בכל מקרה לא עושים באופן תדיר מספיק כדי לגרום בלאי משמעותי לתיבה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זה מה שהתכוונתי. המחשב מונע ממך לעשות שטויות קיצוניות.

לא יצא לי להיתקל בתיבה שיש לה טיפטרוניק ואין לה idiot proof.

לי יצא , בקורולה הרובוטית במידה ואתה לא מעביר הילוך כאשר אתה במצב ידני ,הוא לא יעביר לבד.

אבל את כל שאר הדברים הוא כן עושה, כמו מניעת הורדת הילוך נמוך מדי במהירות גבוהה ,או להפך, ושילוב לראשון בעת עצירה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני התכוונתי לגיר אוטומטי עם טיפטרוניק. לא יודע איך זה בגיר רובוטי.

• תוכן חדש...