Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לאספנות גם בין 7:00 ל 9:00?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה יצא לי לראות הרבה רכבי אספנות בדרך לעבודה בשעות הבוקר בהן אסור לרכבים אלה לנוע (7:00-9:00).

שאלתי היא: האם בכל זאת כן ניתן לבטח רכב אספנות כדי שיהיה ניתן לנסוע בשעות האלה?

כלומר, האם יש חברות ביטוח שיש להן פוליסה שמכסה את ה"חור" הזה בביטוח? או שכל הרכבים האלה הם בגדר עבריינים?

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה מצויה בגוף השאלה שלך.

אנשים מעבירים את רכביהם לסטטוס אספנות כדי להנות מהביטוח ואגרות רישוי מוזלות ואז מנסים "לעבוד" על עצמם ע"י כך שמשתמשים ברכבים הללו בשעות בהם אין בעצם ביטוח בתוקף.

אם הינך רוצה להשתמש ברכב שלך ביום יום פשוט אל תעביר אותו לסטטוס אספנות ושלם ביטוח מלא!!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אם הינך רוצה להשתמש ברכב שלך ביום יום פשוט אל תעביר אותו לסטטוס אספנות ושלם ביטוח מלא!!!

אין לי שום כוונה להעביר את הרכב לסטטוס אספנות מהסיבה שאני נוסע איתה לעבודה ביום יום (חוצמזה שיש לה עוד 5 שנים).

יכול ליהיות שהאנשים האלה לא יודעים שהם עוברים על החוק?!

פורסם

רובם יודעים, אך כיוון שהתקנה לא כתובה לא על הרשיון ולא על הביטוח - היא אינה נאכפת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
רובם יודעים, אך כיוון שהתקנה לא כתובה לא על הרשיון ולא על הביטוח - היא אינה נאכפת.

הבעיה כאן היא לא אי - האכיפה של המשטרה.

אלא שבמקרה של תאונה בשעות האסורות בחוק אין לרכב ביטוח וטסט. ותנסה לחשוב שחס וחלילה תהיה פגיעה בנפש בשעות אלו....

ובכלל אם כבר לנסוע בלי ביטוח וטסט שעתיים ביום אז למה לבטח ולעשות טסט בכלל? העבירה היא אותה עבירה לא?!

1965 MGB

פורסם

לדעתי צריכים להוסיף את ההגבלה של שעות הנסיעה ב"תנאים והגבלות" ברשיון הרכב, כך אף אחד לא יטען לאי ידיעה.

אני בטוח שיש הרבה פסיכים שאם היה מובטח להם שלא יתפסו אותם הם היו נוסעים בלי טסט וביטוח (אגב בתקופה זו יש הרבה שנוהגים כך מחוסר (כסף) ברירה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לדעתי צריכים להוסיף את ההגבלה של שעות הנסיעה ב"תנאים והגבלות" ברשיון הרכב, כך אף אחד לא יטען לאי ידיעה.

אני בטוח שיש הרבה פסיכים שאם היה מובטח להם שלא יתפסו אותם הם היו נוסעים בלי טסט וביטוח (אגב בתקופה זו יש הרבה שנוהגים כך מחוסר (כסף) ברירה)

לא יותר פשוט להסיר את המגבלה הזו של נסיעה בין 7:00 ל 9:00 ?

היש הגיון מאחורי הגבלה זו ?

פורסם

אני שומע הרבה אנשים שאומרים להתעלם מזה כי זה תקנה של מועדון החמש!

אני גם ראיתי כמה אנשים שאמרו אני נוסע סיבוב אחד כדי שהרכב יזוז אבל לא עושה טסט כי יש להם כמה רכבים.

חוץ מזה מה הבעיה אפשר להשתמש ברכב יום יום רק לא לסוע בשעות האלה [color=red]הרי אין עוד איזה מגבלה לא ככה?[/color]

אם אתה צריך להגיע לאנשהו ב8 אז תגיע ב6:59 לא יקרה כלום...אם אתה רוצה בכל זאת להשתמש באספנות.

פורסם

שאלה שגם אני שואל כבר הרבה זמן, ועדיין לא קיבלתי עליה תשובה מספקת :roll:

פורסם

שאלה שגם אני שואל כבר הרבה זמן, ועדיין לא קיבלתי עליה תשובה מספקת :roll:

הנושא עלה כבר מספר פעמים לדיון בפורום. ראה בקישורים המצורפים.

לעצם העניין, ללא ההגבלה הזו לא היינו יכולים לקבל את ההנחה הנדיבה בביטוח החובה. ההגיון פשוט: רק רכב שלא משמש לנסיעה יום-יומית לעבודה, נמצא בסיכון נמוך יותר לתאונות, ולכן זכאי להנחת הביטוח.

http://carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=236640&highlight=#236640

http://carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=27523&postdays=0&postorder=asc&start=0

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לתקנת "רכב אספנות" כמה משמעויות :

קודם כל רכב אספנות כשמו כן הוא "אספנות" ולא רכב לנסיעה יום יומית .

עכשיו נלך כמה צעדים אחורה להסביר את ההיגיון שבעיניין :

רכב עתיק - לצורך העיניין (ואינני משתמש במונח אספנות) , שנמצא ברשות בעלוי ואף אינו

הרכב היחידי שברשותו .

בעבר היה נדרש לשלם אגרה מלאה עבורו , ונקח לדוגמא רכב משנות הארבעים , שבטוח לא נוסעים איתו ביום יום (ויש הרכבה כאלה בקרב החברים ) ואם יש כמה כלי רכב כאלה אז , כמה אגרות טסט , ביטוחים לכולם וכל זה בעבור מה:

לנסיעה של כמה פעמים בשנה ואולי כמה פעמים למפגשים ?

כאן קמה הבקשה לכונן תקנה של רכב אספנות .

והרשויות , כדי לכסות עצמן הוסיםו מגבלת תנועה ברכב אספנות של 7 , 9 בבוקר , כי ברור שאם הרכב הוא אספנות , אז אין צורך לנסוע איתו לעבודה . (מה שהופך את השימוש ברכב ליום יומי ) .

כיום יש מצב בו נוהגים עם רכב אספנות של שנות השיבעים ביום יום , אולם צריך להבין כי

המגבלה נועדה כדי לשמור על ההגדרה "רכב אספנות" לשמו .

אם יש כאלה , ולפעמים גם אני בניהם שמוכנים לנסוע ברכב אספנות , כמעט כל יום , לשלם אגרה מופחתת , אבל להנות מנהיגה ברכב זה - יבורך . אבל שישמור לא לנהוג בין 7 ל 9

בבוקר .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

בעולם מושלם, הייתי רוצה לראות שני שינויים קלים בתקנות האספנות:

1) אפשרות לקבל אישור חד-יומי לנסוע בשעות האסורות, כדי, למשל, להגיע למוסך לטיפול.

2) אפשרות להפוך את הרשיון בחזרה לרגיל, כדי הרכב יוכל לתפקד כתחבורה יומיומית.

שני השינוים האלה יאפשרו למי שרוצה/צריך לנסוע בשעות האלה לעשות זאת בלי להפוך לעבריין.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

אכן "תקנה של מועדון החמש". כאשר רצה משרד התחבורה להסיר את איסור הנסיעה בין השעות 7:00 עד 9:00 בימים ראשון עד חמישי שאינם נופלים על ערב חג או חג, הזדרזו נציגי מועדון החמש להתנגד לענין ואפילו נסעו לירושלים לפגישה בנושא. מה חבל, משום שרבים מאלו העוברים על איסור הנסיעה המופיע בתקנה חברים במועדון החמש.

פורסם
אכן "תקנה של מועדון החמש". כאשר רצה משרד התחבורה להסיר את איסור הנסיעה בין השעות 7:00 עד 9:00 בימים ראשון עד חמישי שאינם נופלים על ערב חג או חג, הזדרזו נציגי מועדון החמש להתנגד לענין ואפילו נסעו לירושלים לפגישה בנושא. מה חבל, משום שרבים מאלו העוברים על איסור הנסיעה המופיע בתקנה חברים במועדון החמש.

לפי מיטב הבנתי ביטול התקנה יגרום לנסיקת תעריפי הביטוח דבר שיגרום להרבה אספנים להעמיד את רכבי האספנות שלהם מחוסר תקציב לביטוח יקר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

חבל שאתה לא קורא שירשורים והודעות קודמות בנושא. ביטול התקנה הזו יגרום לביטול מוחלט של ההנחה בביטוח החובה. האם אתה מוכן לבטל את התקנה ולשלם פי-ארבע יותר ביטוח ? איזה יתרון ישאר לנו מהסטטוס הזה אח"כ ? לוחיות רישוי "נחמדות", אישור ברקסים פעם בשנה במקום חצי שנה, ופטור מהפקדת רשיונות - תודה, אבל זה לא מספיק.

נאמר כאן כבר אין-ספור פעמים - אם אתה רוצה לנסוע בשעות האלו - אל תעביר את הרכב לסטטוס אספנות ! (או אל תקנה רכב כזה מלכתחילה, משום שהתהליך אינו הפיך).

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...