Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לאספנות גם בין 7:00 ל 9:00?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שנכתב לעייל ובפעמים הרבות שדשנו בנושא, אין אפשרות להנות מכל העולמות. אולם ייתכן שיש טעם לבדוק אם למרות שהרכב נרשם כאספנות ומזה אין דרך חזרה - תהיה אפשרות שבעלים ה ר ו צ י ם בכך יוכלו

לשלם מ ח י ר מ ל א עבור ביטוח ולנסוע בכל שעות היום.

במקרה כזה הגדרת הרכב לא תשתנה, אולם נוכל לנהוג (תרתי משמע) איש איש על פי צרכיו ורצונותיו.

מאחר שהבעיה עולה שוב ושוב בפורום, וכפי שנאמר הרבה חברים מפירים ב י ו ד ע י ן את החוק, וזו מתחילה להיות "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה . . . "

כדאי לשקול בזהירות על ידי ועד המועדון את הנושא ואם ניתן לבצע את הרעיון שהעליתי, כל זאת מבלי לפגוע במצב הקיים ובחברים המעוניינים בשימורו.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב הציבור עומד טוב טוב בתקנה. גם לי מדגדג לפעמים לנסוע לעבודה עם המוסטנג (ולהשוויץ בקמפוס...) אבל אין ברירה אלא לכבוש את היצר.

אם אתה לא יכול לעמוד בתקנה אז אל תהיה אספן. אם אתה מנצל את התקנה, שנועדה לשמור על התחביב שלנו, על מנת לחלק סחורה בשעות הבוקר באיזה טרנספורטר ישן, אז עם כל הכבוד, תשב בבית הסוהר.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

חברה, אני לא מבין: כל כך קשה לעמוד במשהו ,אחד, ולא כ"כ רציני, כדי לקבל הנחה כו משמעותית??? מלא, היה מדובר באיסור, נניח, להסיע נוסעים, או לנסוע ברוב שעות היום... אבל רבבק - כולה שעתיים בבוקר??? ומזה כל הסיפור??? עלק "גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה"!!! איפה אתם חיים??? כמה פעמים אפשר לדחוף לראשים שלכם, שכל הקלה בחוק (ומה כבר אפשר להקל, חוץ מביטול), תיגרום במיידית לפיתוי לבטל/להקטין את כל ההנחות המשמעותיות שיש עכשיו!!!! זה לא שווה, תבינו את זה, כולם רק יפסידו מזה!!! אל תפתחו את ה"טיבת הפאנדורה" הזו!!!!!!!!!!!! כמה אפשר לחזור על זה?????

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מסכים עם כל מילה.

:mm_yeah:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

נסיעה ברכב לא תקין...חסר טסט...או שאין ביטוח היא עברה!

אני מקווה שהחוק יאכף.

נסיענ ברכב אספנות 7-9 דינה כדין כל נסיעה נטולת ביטוח! ואני מאחל עבריין להענש.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
נסיעה ברכב לא תקין...חסר טסט...או שאין ביטוח היא עברה!

אני מקווה שהחוק יאכף.

נסיענ ברכב אספנות 7-9 דינה כדין כל נסיעה נטולת ביטוח! ואני מאחל עבריין להענש.

נושא הביטוח הוא דווקא לא כלכך רלבנטי. בישראל החוק מכסה כל אדם שנפגע בתאונת דרכים. גם מי שנפגע בתאונת "פגע וברח" מכוסה. ביטוח החובה (נזקי גוף) הוא מנגנון למימון הענין אבל גם מי שנוסע ללא כל ביטוח ובניגוד לחוק, יקבל כיסוי לטיפול הרפואי לו יזדקק.

כל פעם שהנושא עולה פה (אחת לחודש בערך), מהלכים אימים עם הביטוח, בעוד שהסיבה לא להשתמש ברכב פשוטה: זה בניגוד לחוק.

מעבר לזה, אני לא חושב שהבעיה כלכך מעיקה. מי שאוסף מבין בד"כ שרכב אספנות זה משענת קנה רצוץ בשימוש יומיומי, אבל אם זה מטריד אנשים רבים יש מקום לשקול נסיון לשינוי של החוק - אולי שהמעבר לאספנות יהיה הפיך.

נמרוד

פורסם

בדיוק היום בבוקר קרה בפעם הראשונה שהיה טוב אם יכולתי להשתמש ברכב האספנות שלי בבוקר.

אשתי נסעה לעבודה מוקדם, ברכב המשפחתי מספר 1, ואני הייתי אמור לקחת את הבת שלי לבית הספר ברכב המשפחתי מספר 2. מאיזושהי סיבה, המפתחות לאוטו מס' 2 היו אצל אשתי ואני נתקעתי בלי אוטו. היה באותו רגע מאוד מפתה לקחת את הבת לבית הספר בקרמן גיאה, אבל בסוף הזמנתי מונית, כי, כאמור, זה לא חוקי.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
בדיוק היום בבוקר קרה בפעם הראשונה שהיה טוב אם יכולתי להשתמש ברכב האספנות שלי בבוקר.

אשתי נסעה לעבודה מוקדם, ברכב המשפחתי מספר 1, ואני הייתי אמור לקחת את הבת שלי לבית הספר ברכב המשפחתי מספר 2. מאיזושהי סיבה, המפתחות לאוטו מס' 2 היו אצל אשתי ואני נתקעתי בלי אוטו. היה באותו רגע מאוד מפתה לקחת את הבת לבית הספר בקרמן גיאה, אבל בסוף הזמנתי מונית, כי, כאמור, זה לא חוקי.

אני לא גנבתי היום. כי כאמור זה לא חוקי.

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם
לדעתי צריכים להוסיף את ההגבלה של שעות הנסיעה ב"תנאים והגבלות" ברשיון הרכב, כך אף אחד לא יטען לאי ידיעה.

לא כתוב ברשיונות הרכב או הנהיגה שלי שעלי לנהוג ע"פ החוק, האם מותר לי לחצות צומת ברמזור אדום?

בברכה,

גלעד

פורסם

יש לכם בכלל מושג איך נקבעים תעריפי ביטוח במדינת ישראל ??? ההנחה מעוגנת בחוק מדינה ולא מתוך איזה שהוא רצון של חתם בחברת ביטוח זו או אחרת. לא יהיה קל ופשוט לשנות את סעיף ההנחה במקרה של שינוי בתקנות תעבורה, מה גם שמתוך כלל כלי הרכב, האספנות בטל בשישים. בינתיים רבים ממשיכים לעבור על החוק כאשר יכלו לפתור אותם מעבירה.

פורסם

שאלתי חבר'ה בפורום אמריקאי לגבי הגבלות וכו' של רכב אספנות. גם שם משלמים פחות.

ישנן הגבלות מסויימות אך באופן כללי זה נראה קצת יותר נוח (במדינות מסויימות אין הגבלה של שעות בכלל, לעומת זאת במדינות אחרות יש הגבלות קילומטראז' לשנה).

http://alfabb.com/bb/forums/showthread.php?t=6307

פורסם
חברה, אני לא מבין: כל כך קשה לעמוד במשהו ,אחד, ולא כ"כ רציני, כדי לקבל הנחה כו משמעותית??? מלא, היה מדובר באיסור, נניח, להסיע נוסעים, או לנסוע ברוב שעות היום... אבל רבבק - כולה שעתיים בבוקר??? ומזה כל הסיפור??? עלק "גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה"!!! איפה אתם חיים??? כמה פעמים אפשר לדחוף לראשים שלכם, שכל הקלה בחוק (ומה כבר אפשר להקל, חוץ מביטול), תיגרום במיידית לפיתוי לבטל/להקטין את כל ההנחות המשמעותיות שיש עכשיו!!!! זה לא שווה, תבינו את זה, כולם רק יפסידו מזה!!! אל תפתחו את ה"טיבת הפאנדורה" הזו!!!!!!!!!!!! כמה אפשר לחזור על זה?????

כל מילה נכונה גם אני מסכים

בא אני אספר לך עוד משהו..אתמול דברתי עם מנהל קורס לביטוחים או משהו כזה והוא מכיר את הכל מקרוב...אני אומר לו שמע אתה יודע את זה אבל לא כולם מודעים לכך אז למה אתה לא נוסע באספנות אחרת כולם היו נוסעים באספנות לא בגלל שזה חשוב להם אלא בגלל המחיר...

אז הוא מתחיל לספר לי על הגבלות של קמ"ש וכבישים שלא ניתן להכנס אליהם עד כמה שאני יודע אין דבר כזה...האם יש משהו בדבריו או שההגבלה היחידה זה 7-9?

פורסם

כל מילה נכונה גם אני מסכים

בא אני אספר לך עוד משהו..אתמול דברתי עם מנהל קורס לביטוחים או משהו כזה והוא מכיר את הכל מקרוב...אני אומר לו שמע אתה יודע את זה אבל לא כולם מודעים לכך אז למה אתה לא נוסע באספנות אחרת כולם היו נוסעים באספנות לא בגלל שזה חשוב להם אלא בגלל המחיר...

אז הוא מתחיל לספר לי על הגבלות של קמ"ש וכבישים שלא ניתן להכנס אליהם עד כמה שאני יודע אין דבר כזה...האם יש משהו בדבריו או שההגבלה היחידה זה 7-9?

הגבלת מהירות ל 60 קמ"ש.

לא שמישהו "שם" על זה, אבל עדיין, תחשוב שתפסו אותך נוסע 100 בימקום 80, 20 מעל המותר, OK, יכול להיות שתצא מזה עם קנס מינימלי או ללא קנס (תלוי במצב רוח של ה"דרדס"), אבל מה קורה פתאום אם ה"דרדס" "עולה" על העובדה שזה רכב אספנות, ופתאום מה 20 קמ"ש מעל המותר זה הופך ל-40 מעל המותר!!!

לא נעים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הגבלת מהירות ל60 קמ"ש בכל מקום שעה?

ומה באמת קורה בתפיסה נותנים לך דו"ח לפי המהירות המותרת ומטפלים בנושא שלך(אם שמים לב) או כאילו היה מותר בכלל רק 60?

ומה לגבי כבישים מותר בכל מקום?

אז מה כל ההגבלות...השעות והמהירות?

תודה

צביקה

פורסם

לא דובים ולא יער :!:

זאת בדיוק הדרך (הלא נכונה) להפיץ שמועות חסרות בסיס.

הריני מצרף ציטוט מאתר משרד התחבורה:

רכב אספנות

:רכב יכול להפוך לרכב אספנות כאשר

.סוג הרכב: אופנוע, רכב נוסעים פרטי, פרטי דו שימושי, רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר אינו עולה על 4,000 ק"ג

.מלאו לו 30 שנים משנת ייצורו

.רכב אספנות לא ינוע בדרך בשעות 07:00 עד 09:00 בימים א' עד ה' שהם ימי חול

.התנועה מותרת בשעות הבוקר בימי חג, מועד, שבת וחול המועד

.רכב אספנות לא ישמש את צרכי עיסוקו של בעלו

.רכב אספנות הוא רכב שצויין ברשיון הרכב שהוא רכב אספנות

לרישום ברשיון לרכב העונה על התנאים כאמור, על בעל הרכב לפנות למשרד הרישוי עם תעודת זהות ורשיון

.(הרכב (יש להמציא רשיון רכב רק אם הרשיון בתוקף

.לאחר קבלת רשיון רכב אספנות על בעל הרכב לפנות למתקין לוחיות להחלפת לוחית הרכב כך שתכלול את המילים רכב אספנות

.רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף

.(הפטור חל גם ללא הפקדת הרשיון (וגם כשהרכב היה מבוטל לפי תקנות

.רכב אספנות שאינו בתוקף שנה ומעלה מבוטל - בהתאם לתקנות

.לרכב אספנות מבוצע טסט פעמיים בשנה

בעל רכב אספנות יציג בעת בדיקת כשירות לתנועה (טסט) במכון הרישוי - תעודה מאת מוסך מורשה, בנוסח שקבעה

.הרשות (אגף הרכב), כי הרכב נבדק ונמצא תקין תוך 3 חודשים לפני מועד הבדיקה

.את אישור המוסך יש להציג פעם אחת בשנה (כאשר ברשיון הרכב רשום שלטסט יש להציג אישור מוסך

אם בעל רכב אספנות אינו מבצע טסט פעמיים בשנה - עליו להציג למכון הרישוי אישור קודם של המוסך, אשר הוצא

.לא יותר מאשר שנה ממועד הטסט הנוכחי

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...