Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

אני רוצה לטוס בעוד כ8 חודשים לארה"ב לטיול מחוף לחוף עם החברה, ויש לי מליון ואחת שאלות שאשמח לדעתכם לגביהן.

התכנון הוא כחודשיים וחצי פלוס מינוס, והכל יהיה ברכב (הכיוון שלי זה רכב ישן, דו-מושבי, גג נפתח, הנעה אחורית, והרבה כוח).

כמה כסף צריך לטיול כזה?

כמה זמן צריך בשביל לראות את כל מה שצריך לראות? כמה להקדיש לכל מקום?

כמה זמן מראש מומלץ לקנות כרטיסים?

רכב- לקנות/להשכיר/לגנוב? מה הכי משתלם?

יהיו לי עוד הרבה שאלות בהמשך. אבל אני חייב לצאת לעבודה עכשיו. אז אני אמשיך לשאול בהמשך הדף.

תודה לעונים

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

שלום

כידוע, מקובל לחלק את הזמן בין החוף המזרחי והחוף המערבי.

טיול של חודשיים+ הוא טיול מכובד.

אתה מתכוון לנהוג ברכב מחוף לחוף?

אם כן, ואתה מדבר על השכרת רכב , רק דמי החזר עלולים להיות בגובה של כ 250-500 דולר.

עצתי לך, חלק את הטיול לשניים- החוף המזרחי (אורלנדו, וושינגטון, פילדלפיה, ניו יורק , מפלי ניאגרה ואם תרצה טורונטו בקנדה)

ולחוף המערבי (לוס אנגלס-סן פרנסיסקו על כביש 1 המפורסם, לאס וגאס והפארקים).

אני הייתי טס בין המזרח למערב, כלומר עושה 2 השכרות רכב נפרדות-אחת במזרח ואחת במערב.

כרטיסי טיסה כדאי להזמין ולקנות מוקדם ככל האפשר, כך תוכל להשיג מחירים יותר זולים.

אם אתה מתעקש לנהוג ממזרח ארה"ב למערבה, אפשר לשקול קניית רכב ומכירתו בסוף הטיול, בתקווה שיחזיק מעמד.

אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות-אשמח לענות בפרטי.

יש לך כבר ויזה לארה"ב?

בברכה

סלע

פורסם
שלום

כידוע, מקובל לחלק את הזמן בין החוף המזרחי והחוף המערבי.

טיול של חודשיים+ הוא טיול מכובד.

אתה מתכוון לנהוג ברכב מחוף לחוף?

אם כן, ואתה מדבר על השכרת רכב , רק דמי החזר עלולים להיות בגובה של כ 250-500 דולר.

עצתי לך, חלק את הטיול לשניים- החוף המזרחי (אורלנדו, וושינגטון, פילדלפיה, ניו יורק , מפלי ניאגרה ואם תרצה טורונטו בקנדה)

ולחוף המערבי (לוס אנגלס-סן פרנסיסקו על כביש 1 המפורסם, לאס וגאס והפארקים).

אני הייתי טס בין המזרח למערב, כלומר עושה 2 השכרות רכב נפרדות-אחת במזרח ואחת במערב.

כרטיסי טיסה כדאי להזמין ולקנות מוקדם ככל האפשר, כך תוכל להשיג מחירים יותר זולים.

אם אתה מתעקש לנהוג ממזרח ארה"ב למערבה, אפשר לשקול קניית רכב ומכירתו בסוף הטיול, בתקווה שיחזיק מעמד.

אם יש לך שאלות ספציפיות נוספות-אשמח לענות בפרטי.

יש לך כבר ויזה לארה"ב?

בברכה

קודם כל תודה על התגובה המהירה והמושקעת.

שנית, כן. התכנון הוא באמת לנהוג מחוף לחוף. אני לא מעוניין לטוס באמצע. זה חלק מהכיף לטעמי.

לא יודע עדיין אם עדיף להשכיר או לקנות ולמכור. לזה אני צריך את עצת חברי הפורום המלומדים.

לא אין לי ויזה. עדיין.

מה שכן- שמעתי מחברים שאם יש לי אזרחות בריטית אין לי צורך בויזה. האם נכון הדבר?

hagggg55 כתב:

פורסם

שלום רב

אכן, דרכון בריטי פטור מתהליך בקשת הויזה.

את זה אפשר לראות כאן:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/ESTA_Screen-Level_Online_Help_1.htm#WP2

כעיקרון, עליך להכנס לאתר הזה:

http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/

ולמלא את כל הפרטים הדרושים.

זהו הליך טכני בעיקרו, ובמהלך המילוי תדרש לשלם כ 20 דולר עבור התענוג.

בברכה

אילן

סלע

פורסם

שים לב שאם אתה בעל דרכון הזכאי ל-Visa Waiver אינך חייב להכין ויזה מראש.

בכל זאת שים לב לכמה דברים:

1. הכניסה ב-VWP היא ל-90 יום, בניגוד לויזת תיירים רגילה הנותנת כניסה ל-180 יום.

2. אתה חייב לבצע רישום מוקדם ב-ESTA.

3. גם אישור ה-ESTA לא מבטיח לך כניסה - הסמכות היא בידי פקיד ההגירה ואין לך זכות ערעור על הקביע שלו. אני נכנסתי לארה"ב בשנים האחרונות פעמיים על דרכון גרמני - בפעם הראשונה לא היתה כל בעיה, בשניה הפקיד התחיל לתחקר אותי לגבי זכאותי לדרכון גרמני, ונרגע רק כאשר הצגתי לו גם את הישראלי (ללא ויזה) ואתה צריך להבין - אני לא חשוד כמישהו שעלול להשאר בעבודה בלתי חוקית, מזמן שכחתי את גיל ה"אחרי צבא" ויש לי בארץ משפחה ועבודה מכובדת. אני מקווה שכזוג צעיר לא תהיה לכם בעיה ושלא תחשדו כאנשי עגלות. ד"א - עקרונית פקיד ההגירה לא חייב לאשר את כניסתכם גם עם ויזה, אבל נדמה לי (ומצריך בדיקה) שלפחות יש זכות ערעור.

4. כדאי שתלמד את הנושא של ספח כרטיס הכניסה לארה"ב (נדמה לי שקרוי I-94) ווידוא יציאתך מארה"ב, על מנת למנוע בעיות עם כניס בעתיד.

5. אם אתה קונה כרטיסי טיסה זמן רב מראש שקול רכישת כרטיסים יותר יקרים אשר יקנו לך גמישות בשינוי תאריכים או ביטול הנסיעה. ביטוח נסיעות נכנס לתוקף רק 4-6 שבועות לפני הנסיעה (לפי התוכנית שרכשת) כך שביטול יותר מוקדם - גם אם מסיבה המכוסה בביטוח - יגרום לך הפסד כספי גדול אם תרכוש כרטיס מוגבל.

6. באיזה סוג מלון אתם מתכוונים ללון? הוצאות לינה יכולות להיות יקרות מאוד, במיוחד בערים הגדולות, אפילו במלונות שני כוכבים. אני מניח שיהיו אנשים שיתנו לך עצות כיצד לחסוך בסעיף חשוב זה.

7. כמה זמן להקדיש לכל נושא? קודם כל יהיה עליך לבחור את האתרים המעניינים אותך אח"כ ללמוד כמה זמן הם מצריכים.

8. אני מניח שהמקום שבו תשהו זמן ארוך ביותר יהיה ניו-יורק (בתחילת או בסוף הטיול) - כמובן שכדאי לוותר על הרכב בזמן שאתם שם.

9. תביא בחשבון שנהיגת מרחקים גדולים היא חוויה, אבל מצד שני - עבודה קשה מאוד, וכן, לאור המרחקים הגדולים תגזול הרבה מתוך החודשיים שלכם. לכן בדוק אפשרות להתבססות על רכבות או טיסות ובמידת הצורך שכירת רכב לתקופות קצרות. סביר שזה יהיה יותר יקר, מצד שני ניצול הזמן יהיה יותר טוב, ואם תביא בחשבון הוצאות דלק מול מחיר טיסה יתכן שההפרשים יהיו מספיק קטנים בכדי להצדיק את הטיסה לצורך ניצול זמן משופר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכיף הגדול בארה"ב, לפחות לטעמי, הוא לנדוד ללא כיוון מסוים. אומנם יש מצב שתפסיד כמה אטרקציות, אבל מצד שני תרויח מפגש עם אמריקה האמיתית.

אני לגמרי תומך בהחלטתך לוותר על טיסות ולגמוע את המרחק ברכב. אני שונא לטוס, וממילא כשאתה נמצא על כלי תחבורה כלשהו שהוא אינו רכב פרטי, אתה מוותר על האפשרות להיות גמיש ולעצור בנקודה מעניינת שפתאום צצה במהלך הדרך.

באף אחד מביקוריי בארה"ב לא עזבתי את החוף המזרחי, לכן אלו שני הסנט שלי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

סלע- תודה רבה. האם אני יכול להוציא את זה כבר עכשיו לעוד שנה? או שמהרגע שאני מוציא את האישור יש לי 90 יום?

sperial-

3. איך אני מונע מהם את החשש לעבודה בעגלות? הרי החברה משתחררת קצת יותר מחצי שנה לפני הטיול- קלאסי חשודה. מה עושים?

6. לא יודע איזה. נראה לי הכי זולים. יש לי משפחה בניו ג'רזי ובמנהטן, ולחברה יש משפחה באריזונה. אז בשתי קצוות ארה"ב אנחנו מסודרים. כל השאר- צריך עצות מאנשים.

8. למה בניו יורק לא צריך רכב?

אלעד- נכון. זה באמת חלק מה"שוס" של הטיול. רואוד-טריפ קלאסי כמו בסרטים.

hagggg55 כתב:

פורסם

בניו יורק (המטרופולין, לא המדינה) לא צריך רכב מכמה סיבות:

1. תחבורה ציבורית מעולה.

2. אין איפה לחנות, ואם יש - זה עולה הון תועפות.

3. עיר גדולה ==> פקקים וניווט לא פשוט (הרי אינך מכיר את הניואנסים).

3. בתוך מנהטן חלק גדול מהאתרים נמצא במרחק הליכה, או נסיעה קצרה בתחבורה הציבורית.

4. בימים בהם הייתי במנהטן ניצלתי היטב אוטובוס תיירים מסוג hop on - hop off.

5. עד כמה שאני יודע המוניות זולות ויעילות, אבל הנסיון שלי בכך מוגבל ביותר.

לגבי מגורים - טוב שיש לך משפחה. אני התארחתי במלון 2 כוכבים ענק בניו יורק (פנסילבניה) לפני כשנתיים ועלה לי משהו בסדר גודל של $150 ללילה ליחיד, לינה בלבד. נכון שהמיקום מעולה, אבל זה, ורמת ניקיון סבירה היו הדברים הטובים היחידים במלון. כמוכן מדובר במחירי 2009, אתה מדבר על 2012 ואולי עונה אחרת.

כאשר ביררתי לקראת הנסיעה מצאתי גם מלונות יותר זולים, אבל יש גבול למה שאני מוכן לסבול, ושירותים משותפים הם אחד מהם. גמרתי לעשות מילואים וטיול אמור להיות כיף. אני מניח גם אתה וחברתך רוצים קצת פרטיות. מצד שני - אם אתם שוכרים רכב כדאי לבדוק אפשרות של camping.

לגבי פקידי ההגירה - אין לי מושג איך לא להיות חשוד. המחשבה - אבל בהחלט לא ידיעה - שלי היא אולי בכל זאת להשקיע את ה-700 ש"ח בויזה. כמו שכתבתי - אני בן +50, יש לי תעודות על חברות באיגודים מקצועיים בין-לאומיים (אבל לא אמריקאיים) מכובדים, והגעתי לצורך כנס מקצועי, ולמרות זאת הפקיד (שנראה לי צעיר מאוד) העמיד אותי במצב קצת לא נעים, עד שהבנתי את מקור החשדנות שלו. יותר מזה - יש לי סברה, אבל לא ידיעה, שהבחורה שעמדה לפני בתור לא הורשתה להכנס (היא נלקחה על ידי הפקיד לאיזו דלת לא מסומנת) ואולי בגלל זה רמת החשדנות שלו עלתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להסתובב בתוך העיר ניו-יורק עם רכב זה דבר מאוד, אבל מאוד לא חכם. הסאבווי מביא אותך כמעט לכל חור, ואם הוא לא מגיע לשם, אז כנראה שתצטרך ללכת חמשה-שה צעדים ברגל מהתחנה הכי קרובה. חוץ מזה, גם המוניות נותנות מענה טוב במחיר סביר.

תחסוך לך את הכסף על שכירת הרכב, הדלק והחניה, קח את החברה ולכו תתפנקו לכם באיזו מסעדה טובה. בוודאות, אתם תהנו יותר, ויש מצב לא רע שגם ישאר לך עודף.

לגבי הקטע עם הדרכון האירופאי: אמי, שמחזיקה באזרחות אירופית, נסעה לארה"ב לפני כשלושה חודשים וחצי. כמובן שהיא נרשמה מבעוד מועד באתר של ESTA והגיעה לשוטר הגבולות עם כל הניירת מסודרת ומתוקתקת (ייקית או לא ייקית? :lol:).

בניגוד לביקורה הקודם, שבו היא נכנסה בלי בעיות, הפעם השוטר החליט לעשות עליה דאווינים ולשאול אי אילו שאלות שלא ברור בדיוק במה הן תורמות לידע שלו, לדוגמה: כיצד יש לה אזרחות אירופית בעוד היא גרה בישראל (מה זה עסק שלו?!), ועוד כהנה וכהנה.

לאחר שיצר החטטנות שלו בא על סיפוקו הוא שחרר את אמי לדרכה. סביר להניח שלא יעשו לך בעיות, אבל קח בחשבון שייפול עליך שוטר נודניק שעלול לעכב אותך עם שאלות חטטניות ומטופשות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין לי בעיה שיתפוס לי את השק ויגיד לי להשתעל אם אני אכנס אחרי זה. D:

hagggg55 כתב:

פורסם

תתחיל מהחוף המערבי, אתה יכול לרכוש רכב ולרשום אותו על שמך כולל ביטוח על רישיון זר בקלות, הרכבים המצב הרבה יותר טוב ואני אשמח לעזור לך למצוא איזו מיאטה ב1500-2000 דולר, מוטלים בכל ארה"ב נעים בין 40-90 דולר ללילה לחדר, אין ספירה של כמות האנשים וזה מניסיון באיזה 10 מדינות שונות במוטלים טובים מרשתות גדולות ומוכרות, ברמת העקרון אני לא הייתי מפספס את קולורדו, יוטה, טקסס, אפילו את קנטקי (אני כותב את ההודעה הזאת מתוך מסעדת סטייקים מענגת בקנטקי), יש לך זמן, תדבר איתי חודשיים לפני ונחפש לך רכב וביטוח ומה שבא לך, זה עניין ממש פשוט ואני חושב שכל מה שצריך זה דלק, GPS והמון מצב רוח.

ותוותר על הרעיון של להשכיר רכב, אני טס מפה לבלטימור ושוכר שם רכב ל3 ימים, אני מחזיר אותו בג'רזי וזה עולה לי כמעט 450 דולר לפאקינג שברולט קרוז, להחזיר רכב במיקום שונה כולל דמי הובלה וזה באסה. אפשרי לשכור אוואו באיזור ה19 דולר ליום, אבל איפה הכייף בלטייל עם אוואו ולהחזיר אותה באותו המקום?

haters will hate

פורסם
תתחיל מהחוף המערבי, אתה יכול לרכוש רכב ולרשום אותו על שמך כולל ביטוח על רישיון זר בקלות, הרכבים המצב הרבה יותר טוב ואני אשמח לעזור לך למצוא איזו מיאטה ב1500-2000 דולר תודה. אני אשמח לעזרתך. אבל אם המחירים כל כך נמוכים למיאטה. מה אני יכול להשיג בקצת יותר?, מוטלים בכל ארה"ב נעים בין 40-90 דולר ללילה לחדר, אין ספירה של כמות האנשים וזה מניסיון באיזה 10 מדינות שונות במוטלים טובים מרשתות גדולות ומוכרות הכוונה היא להזמין חדר ליחיד? האם זה יוזיל לי עלויות?, ברמת העקרון אני לא הייתי מפספס את קולורדו, יוטה, טקסס, אפילו את קנטקי (אני כותב את ההודעה הזאת מתוך מסעדת סטייקים מענגת בקנטקי) כל זה נמצא באמצע ארה"ב?, יש לך זמן, תדבר איתי חודשיים לפני ונחפש לך רכב וביטוח ומה שבא לך, זה עניין ממש פשוט ואני חושב שכל מה שצריך זה דלק, GPS לא נראה לי שצריך GPS. מפות זה מספיק לא? והמון מצב רוח.

ותוותר על הרעיון של להשכיר רכב, אני טס מפה לבלטימור ושוכר שם רכב ל3 ימים, אני מחזיר אותו בג'רזי וזה עולה לי כמעט 450 דולר לפאקינג שברולט קרוז, להחזיר רכב במיקום שונה כולל דמי הובלה וזה באסה. אפשרי לשכור אוואו באיזור ה19 דולר ליום, אבל איפה הכייף בלטייל עם אוואו ולהחזיר אותה באותו המקום מממממ נשמע כיף. חלום חיי היה לנהוג באוויאו :)?

למה דווקא מהחוף המערבי? ואיך מארגנים את המסלול עצמו? הרי אם אני נוחת בLA, אני תופר את החוף המערבי צפונה, ואז מזרחה, מגיע לNY ואז דרומה לפלורידה, ואז מה? חוזר שוב לNY? או שטס חזרה ארצה מפלורידה?

תודה

hagggg55 כתב:

פורסם

כי בניו יורק יפרקו לך את הצורה אם תרצה לרכוש רכב, תושב זר לא יכול לרשום רכב על שמו, בקליפורניה אתה פשוט ממלא את הטפסים ומשאיר את החלק של מספר תעודת הזהות ריק, הביטוח יהיה זול בהרבה, כ500 דולר לשנה עבור חובה וצד ג', 300-3500 לחצי שנה וכ150 דולר לחודש, בניו יורק תשלם משהו כמו 600 דולר עבור חודש אחד בלבד.

המכוניות הישנות בניו יורק במצב חרא בהשוואה לקליפורניה והמבחר גדול יותר, מיאטה הוא רכב נפוץ מאוד בחוף המערבי, אני ממליץ נסיעה מקליפורניה לפלורידה דרך כל המדינות הדרומיות, משם לעלות לניו יורק ולחזור לקליפורניה דרך המדינות הצפוניות יותר, נגיד והתחלת בלוס אנג'לס אתה מסיים אחרי נסיעה על כביש 1 מסאן פרנסיסקו ללוס אנג'לס, דרך מושלמת לסיים את הטיול.

הנה דוגמא למכוניות פתוחות למכירה בלוס אנג'לס בפחות מ3K דולר:

מוסטנג GT 94 ידנית פתוחה ושמורה

מוסטנג 96, מנוע 6, אוט' פתוחה ב1700 דולר ועוד אפשר להוריד ל1500

325 E30 פתוחה ידנית 1800 דולר

ואפשר למצוא מיאטות, פיירבירד, קאמרו, קרייזלר סברינג ועוד....

haters will hate

פורסם

שווה! לגבי המכוניות שהצעת לי. נשמע מגניב בטירוף.

אבל זה לא יקח קצת יותר מדי זמן מערב למזרח וחזרה למערב?

אלעד- למה בלי GPS? למה המציאו את המפות?

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...