Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לתחביב הרכיבה באופניים מה לעשות על הכביש כמו שלנהגי מירוץ תחביב אין מה לעשות על הכביש.

אז לאסור בכלל על אופניים לרכב על הכביש?

ועל המדרכה מותר?

או לאסור בכלל אופניים.

נחום, תהיה רציני. אז תעלה את גיל הרישיון ל-18... איזו בעיה פתרת?

איזו השפעה תהיה לכך על תאונות הדרכים (מלבד זאת שלחיילים קרביים לא יהיה זמן להוציא רישיון?).

אני, אישית, הייתי מעדיף שלא יהיו נהגים מתחת לגיל 30...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הצער , כרגע הצער שלי הוא על הנהג, שהולך לשלם הרבה יותר ממה שהוא היה צריך לשלם אם היה מבצע תאונה עצמית.

הוא ישלם על זה ביוקר וחייו נהרסו לעשור הקרוב לפחות, ואם לא למשך כל חייו. האשמה העצמית, המשפט המיגע , הגיל הצעיר שהוא נמצא בו והטראומה כמובן.

כמובן שחיי האנשים הם צער בפני עצמו, אבל הבחור ישלם פי כמה יותר ממה שהוא צריך לשלם, וכל זאת בעזרת תקשורת שתתן בראש במשך כל המשפט הזה, והביקורת הציבורית , רק אלוהים יעזור לו עכשיו. בשורה התחתונה הוא מסכן גדול.

והרוכבים, אף פעם לא שמעתי תאונה שבה התקשורת תיארה את אמצעי הבטיחות שהם נוקטים על מנת למנוע אירוע מסוג זה, כמו אפודים זוהרים, נצנצים קסדות וכו. כולם מבצעים את זה על בסיס קבוע? או שזה פשוט לא מעניין את אף אחד והנהג תמיד אשם בכל סיטואציה של איבוד שליטה על הרכב ופגיעה ברוכב כזה או אחר בכביש מהיר ?!?

מעניין מה יקרה אבל אני מקווה שהנהג לא יקבל יותר מידי בראש , בחור צעיר שכל עולמו לפניו אשר נכנס לסיטואציה מסריחה.

וגם אם השתמש בסמים או שתה אלכוהול , זה לא משנה את העובדה שאם לא היו רוכבים בשוליים הנזק היה הרבה יותר קטן ממה שהוא.

פורסם
עם כל הצער , כרגע הצער שלי הוא על הנהג, שהולך לשלם הרבה יותר ממה שהוא היה צריך לשלם אם היה מבצע תאונה עצמית.

הוא ישלם על זה ביוקר וחייו נהרסו לעשור הקרוב לפחות, ואם לא למשך כל חייו. האשמה העצמית, המשפט המיגע , הגיל הצעיר שהוא נמצא בו והטראומה כמובן.

כמובן שחיי האנשים הם צער בפני עצמו, אבל הבחור ישלם פי כמה יותר ממה שהוא צריך לשלם, וכל זאת בעזרת תקשורת שתתן בראש במשך כל המשפט הזה, והביקורת הציבורית , רק אלוהים יעזור לו עכשיו. בשורה התחתונה הוא מסכן גדול.

והרוכבים, אף פעם לא שמעתי תאונה שבה התקשורת תיארה את אמצעי הבטיחות שהם נוקטים על מנת למנוע אירוע מסוג זה, כמו אפודים זוהרים, נצנצים קסדות וכו. כולם מבצעים את זה על בסיס קבוע? או שזה פשוט לא מעניין את אף אחד והנהג תמיד אשם בכל סיטואציה של איבוד שליטה על הרכב ופגיעה ברוכב כזה או אחר בכביש מהיר ?!?

מעניין מה יקרה אבל אני מקווה שהנהג לא יקבל יותר מידי בראש , בחור צעיר שכל עולמו לפניו אשר נכנס לסיטואציה מסריחה.

וגם אם השתמש בסמים או שתה אלכוהול , זה לא משנה את העובדה שאם לא היו רוכבים בשוליים הנזק היה הרבה יותר קטן ממה שהוא.

צריך לקוות בשבילו שיהיה לו עורך דין, ושיהיה בעקבות המקרה הזה תקדים משפטי. שיגרום לזה שאף רוכב אופניים לא יעז להכנס לשטח של כביש מהיר. אבל מצד שני הבחור אשם לגמריי! אם אתה עולה לנהוג על רכב בכביש מהיר שאתה ישנוני, שיכור או תחת השפעת סמים אתה אשם לגמריי. מילא אם הוא נרדם אז אפשר אולי לעשות איתו חסד ויצא מקרה נורא שבמקרה עברו שם רוכבי אופניים. אבל שורה תחתונה הוא אשם לגמריי, אתה עולה לנהוג עייף ונרדמת - יכלת לפגוע בצבי, בגמל, יכלת להכנס בקיר, וכן גם תקח בחשבון שאתה יכול להרוג מישהו. זו באמת סוגיה קשה.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם
באותה נשימה אפשר לומר למה לא נותנים לילדים בני 10 לנהוג? ברור לשנינו שיש סיבה אבל אם תשאל אחד מהם קרוב לוודאי שהם ישמחו לשבת מאחורי ההגה. אני חושב שגיל 17 לא מספיק.

כי ילד בן 10 לא רק שאיננו גדול דיו פיזית כדי לנהוג גם מבחינה קוגנטיבית הוא לא יכול לקלוט דברים שאדם יותר מבוגר ממנו יכול.

גיל 17 נחשב יחסית מאוחר יחסית למדינות שאנחנו מתיימרים להיות ברמה שלהם.

חבר שלי שחי בארה"ב התחיל לנהוג מגיל 15 , ככה שאנחנו בסדר גמור בקטע הזה .

פורסם

אין לתחביב הרכיבה באופניים מה לעשות על הכביש כמו שלנהגי מירוץ תחביב אין מה לעשות על הכביש.

גם אלו וגם אלו בכל זאת נמצאים על הכביש הציבורי כי מקום אחר אין אבל תוצאות התחביב הם לרעת הרוכבים.

אלה שנוסעים על אופניים ככלי תחבורה קשה לאסור על המצאותם בכביש , אבל הסיכון שהם לוקחים לצערי עצום.[/quote]

אז לאסור בכלל על אופניים לרכב על הכביש?

ועל המדרכה מותר?

או לאסור בכלל אופניים.

נחום, תהיה רציני. אז תעלה את גיל הרישיון ל-18... איזו בעיה פתרת?

איזו השפעה תהיה לכך על תאונות הדרכים (מלבד זאת שלחיילים קרביים לא יהיה זמן להוציא רישיון?).

אני, אישית, הייתי מעדיף שלא יהיו נהגים מתחת לגיל 30...

מקווה עפר שעכשיו יותר ברור.

אופניים כתחביב , לאסור נסיעה על כביש !!!! כמו שלרכב לא נותנים לנסוע על מדרכה או על מסילת רכבת או לרכב איטי בכביש מהיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמובן שמצער לשמוע על אובדן חיי אדם אבל זה עניין שחוזר על עצמו כל מספר חודשים ומישהו במשרד התחבורה כבר היה צריך להבין שיש פה בעיה בטיחותית ממעלה ראשונה.

סתם דוגמא: היום בנסיעה בכביש החוף,לקראת נתניה, טרנזיט נוסעת בנתיב הימני עם 4 וינקרים משמעותית לאט יותר משאר התנועה. הסיבה הרכב מלווה קבוצת רוכבי אופניים שהחליטו שהנתיב הימני בכביש מהיר זה המקום האידאלי לרכיבה:shock: .

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אופניים כתחביב , לאסור נסיעה על כביש !!!! כמו שלרכב לא נותנים לנסוע על מדרכה או על מסילת רכבת או לרכב איטי בכביש מהיר.

1. חוקית - איך תבדיל בין רכיבה כתחביב ורכיבה לניידות?

2. לאסור כלי רכב כי הוא מסוכן?!

א. מי אמר שאופניים, סטטיסטית, זה כלי רכב מסוכן?

ב. מה לגבי כלי רכב אחרים, שמסוכנים סטטיסטית (קטנועים, אופנועים)?

ג. מה לגבי הולכי רגל שמסוכנים סטטיטסטית (קשישים)?

ישה, איפה הרציונל והפרקטיקה במה שאתה מציע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקליפורניה יש המון רוכבי אופניים, אני לא שומע על תאונות קטלניות כמו בישראל.

מקצים להם חלק קטן מהנתיב בכבישים עירוניים, ממש נתיב משלהם, בכבישים הרריים הם רוכבים על השוליים או בצד הדרך איפה שאין שוליים, הם נצמדים לימין ככל הנתין ונוהגים באחריות, אני נתקבל ברוכבי אופניים בכבישים הללו על בסיס יומי, הדבר מעולם לא היווה בעיה, אני מאט כשצריך, הרכבים שבאים ממולי אוטומטית נצמדים לימין שלהם והכל עובר בבטחה.

הבעיה בישראל ושוב אני אומר את זה ואני אמשיך לאמר זאת, היא חינוך, לא מחנכים נהגים, מורי נהיגה לא באמת מלמדים נהיגה, או לא באמת מלמדים איך לנהוג כמו שצריך, אחי הקטן בן 18, נוהג על סילברדו ארוך ומוגבה, לא תאונות, לא שריטות ולא נעליים, למה? כי מלמדים אותם אחריות, ילדים פוחדים, רק מטומטם אמיתי יעלה מאחורי ההגה שיכור.

לבוא ולהכליל קבוצת גיל זה שגוי, צריכים לעשות זאת כמו בארה"ב בגיל 15.5 אפשר להוציא אישור לנהיגה, לא מורה נהיגה אלא בוגר שיושב לצידך, ככה הורים מלמדים את ילדיהם, לטסט מביאים את הרכב הפרטי, הדבר פשוט ועובד.

אסור לנהוג אחרי 11 בלילה מתחת לגיל מסויים שזה מבורך, אם אני לא טועה זה גיל 18 או 17.5.

לא צריך שלט נהג חדש אך יש חוקים מסויימים לנהגים מתחת לגיל 18.

haters will hate

פורסם

עפר

מבחינתי שימשיכו לנסוע כמו היום אבל שלא יבכו שהם נגדעים .

כולם יכולים להבחין מתי הנסיעה באופניים היא תחביב ומתי מדובר בנסיעה באופניים ככלי תחבורה, כמעט כמו שאפשר להבחין מי בנס הרים הוא מקומי ומי בא לעסוק בתחביבו

אף אחד לא מסוכן על הכביש , כולם מלאכי שרת רק יש שנשארים בחיים ויש שנשארים פחות.

לכן החלש אם תאב חיים הוא, שידע להישמר ולא להיכנס ללוע הארי.

בתל אביב יש עשרות קילומטרים של שבילי אופניים בטיילת בפארק הירקון , לא טוב כבר? רק על הכביש .

אני גם לא מסכים שדרוש תקציבי עתק לביצוע שבילי אופניים. כמעט במקביל לכל כביש קיימת דרך עפר שבהשקעה לא גדולה ניתן להפכה לנתיב בטוח לאופניים.

גם מחלפי רכבת לא היו, ועכשיו עובדים להפוך כל מפגש רכבת למחלף שהאחד לא יתקל בשני.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
עפר

מבחינתי שימשיכו לנסוע כמו היום אבל שלא יבכו שהם נגדעים .

כולם יכולים להבחין מתי הנסיעה באופניים היא תחביב ומתי מדובר בנסיעה באופניים ככלי תחבורה, כמעט כמו שאפשר להבחין מי בנס הרים הוא מקומי ומי בא לעסוק בתחביבו

אף אחד לא מסוכן על הכביש , כולם מלאכי שרת רק יש שנשארים בחיים ויש שנשארים פחות.

לכן החלש אם תאב חיים הוא, שידע להישמר ולא להיכנס ללוע הארי.

בתל אביב יש עשרות קילומטרים של שבילי אופניים בטיילת בפארק הירקון , לא טוב כבר? רק על הכביש .

אני גם לא מסכים שדרוש תקציבי עתק לביצוע שבילי אופניים. כמעט במקביל לכל כביש קיימת דרך עפר שבהשקעה לא גדולה ניתן להפכה לנתיב בטוח לאופניים.

גם מחלפי רכבת לא היו, ועכשיו עובדים להפוך כל מפגש רכבת למחלף שהאחד לא יתקל בשני.

נו אז אותו אידיוט היה מגיע אליהם גם אם הנתיב שלהם היה על שביל העפר המרוחק עוד שתי מטר מהשוליים של הכביש.

פורסם

מקומם של רוכבי האופניים הוא לא בכביש. בשום כביש, וגם לא בשוליים.

מישהו פה אמר שכדאי להיתקע במישהו מלפניי במהירות של 30 קמ"ש במקום לעלות על רוכב אופניים.

זה נכון, אבל למה שאני אתקע במישהו מלפניי? למה שהרוכב בכלל יהיה שם ?!

ואם פתאום יש לי פנצ'ר ואני חייבת לרדת לשוליים ויש שם רוכב, אז אני יעצור באמצע הכביש ואמשיך להדרדר ממש לאט ואחכה שהרוכב יעבור את הקטע שאני יכולה לעצור בו?

הם לא צריכים לרכב בכבישים, נקודה.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

נו אז אותו אידיוט היה מגיע אליהם גם אם הנתיב שלהם היה על שביל העפר המרוחק עוד שתי מטר מהשוליים של הכביש.

כנראה שאתה לא מכיר את כבישי הארץ

יש כביש ,מימינו שול , מימין לשול , גדר בטיחות , מימין לגדר בטיחות תעלת ניקוז, ומימין לה במרחק של עוד כמה מטרים דרך עפר, שבה יסעו האופניים.

לכן כדי להגיע לשביל הזה כתוצאה מתאונה /תקלה ברכב צריך להיות מאוד מוכשר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

1)זה רק אני ,או שאסורה כניסת כלי תחבורה, לכביש מהיר אשר לא מסוגל לנוע במהירות מעל 5* קמש?

2)למישהו זה נשמע הגיוני ש לקטנוע 50 סמק אסור להיכנס לכביש מהיר,אבל לרוכב אופניים מיוזע מותר!.

אני חושב שהמדינה צריכה לטפל בנושא, ולאסור כניסה של אופניים,קלנועית,עגלות סוסים, לכבישים מהירים, וכבישים בין עירונים.

הם גורמים לסכנה,ומונעים בריחה מתאונות או מכשולים מהדרך.ואל תשכחו גם ,את הבעיה באיזור המרכז של אנשים,בעיקר פועלים

שנוסעים ללא מחזירי אור וללא ציוד מיוחד.

נ.ב

אני בעד שהיה להם איפה לרכוב,אבל עד אז אני מאוד מקווה לא לפגוש בהם.

פורסם
1)זה רק אני ,או שאסורה כניסת כלי תחבורה, לכביש מהיר אשר לא מסוגל לנוע במהירות מעל 5* קמש?

2)למישהו זה נשמע הגיוני ש לקטנוע 50 סמק אסור להיכנס לכביש מהיר,אבל לרוכב אופניים מיוזע מותר!.

אני חושב שהמדינה צריכה לטפל בנושא, ולאסור כניסה של אופניים,קלנועית,עגלות סוסים, לכבישים מהירים, וכבישים בין עירונים.

הם גורמים לסכנה,ומונעים בריחה מתאונות או מכשולים מהדרך.ואל תשכחו גם ,את הבעיה באיזור המרכז של אנשים,בעיקר פועלים

שנוסעים ללא מחזירי אור וללא ציוד מיוחד.

נ.ב

אני בעד שהיה להם איפה לרכוב,אבל עד אז אני מאוד מקווה לא לפגוש בהם.

1 שמים על החוק הזה ז*ן אין ממש אכיפה של החוק הזה.

2 החוק הזה בוטל ומותר לקטנועי 50 סמ"ק להיכנס לכבישים מהירים, הזוי אבל אפשרי. כלי שנוסע 60 קמ"ש במקרה הטוב יכול לעלות על כביש של 110 במקרה הטוב .

• תוכן חדש...