Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B4 שנת 2004-08

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

התלבטות שלי ברישה של הרכב הזה. אם הוא אמין, מוצלח ואיזה מהשנים הוא מוצלח ביותר, בטיחותי, חיסכוני?

חשוב לי לשמוע דעתכם, נסיון העבר, ולקבל חוות דעת מבעלי מקצוע.

מבקש לכתוב תגובות מבססות על עובדות.

תודה

פורסם
שלום לכולם

התלבטות שלי ברישה של הרכב הזה. אם הוא אמין, מוצלח ואיזה מהשנים הוא מוצלח ביותר, בטיחותי, חיסכוני?

חשוב לי לשמוע דעתכם, נסיון העבר, ולקבל חוות דעת מבעלי מקצוע.

מבקש לכתוב תגובות מבססות על עובדות.

תודה

B4 מאותם שנתונים מתבססת על הדור הקודם לזה שנמכר כיום.

לאורך 4 השנים הללו עברה ה B4 מספר עדכונים ומתיחות פנים.

היתרונות הגדולים של הדור שאתה מתמקד בו מתייחסים לרמת הנאה מנהיגה גבוהה מאוד, מערכת הנעה כפולה ייחודית התורמת ליכולת משיכה אופטימאלית, רמות אבזור נדיבות ועשירות ורכות גבוהה למתלים שתרמה לנוחות נסיעה גבוהה מאוד

בשנתונים 04/05 הגיעו דגמי 2.0 סמ"ק עם 138 כ"ס או מנועי 3.0, 6 צילינדרים חזקים יותר.

רמות האבזור כללו חישוקי אלומיניום, בקרת אקלים דיגיטלית, מערכת שמע מקורית.

דגמי ה 3.0 צוידו בגג נפתח מקורי, מושבי עור ובקרת שיוט.

במודל 06 הוחלף המנוע 2.0 והספקו קפץ ל 165 כ"ס רמות האבזור שודרגו וכללו כסטנדרט בקרת שיוט, חישוקי 17".

ביצועי המנוע שופרו בצורה משמעותית וביצועי הרכב היו חזקים יותר.

מודל 07 עברה ה B4 מתיחת פנים ויזואלית (פנים וחוץ) רמות האבזור שודרגו דרמטית עם סטנדרט של בקרת אקלים מפוצלת,

קיפול מראות צד חשמלי, אופציה למושבי עור בגרסאות ה 2.0. דגמי ה 3.0 קיבלו מערכות טכנולוגיות מתקדמות שכללו

בין השאר את מערכת SI DRIVE בעלת 3 מאפייני ליבת ביצועי רכב שונים, העברת הילוכים בפיקוד מגלגל ההגה ועוד.

מודל 08 דגמי ה 2.0 קיבלו עדכון למנוע, הספק המנוע ירד ל 150 כ"ס לטובת חיזוק המומנט ושיפור תצרוכת הדלק,

גרסת 2.5 נוספה לליין הדגמים בישראל.

דגמי ה 2.5 כללו רמות אבזור גבוהות יותר שכלל בין השאר פנסי חזית בטכנולוגיית קסנון ועוד...

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור,

אייל מסובארו

פורסם

אדגר,

הרכב פצצה מבחינת התנהגות כביש, איכות נסיעה דווקא עלולה להיות קצת נוקשה בגלל צמיגים עם חתך נמוך וג'אנט גדול וכיול מתלים דווקא קשיח לעומת מתחרות אבל אחיזת כביש נהדרת, היגוי נהדר וכוח זמין - עדיף למצוא דגם עם 2.5 ליטר או 3 ליטר תלוי בשנתון.

אבל תיקח בחשבון שלא מדובר ברכב חסכוני במיוחד - בתוך העיר הרבה אמרו כאן שהרכב עשה 1:7 או 1:8

מעבר לכך ממה שהבנתי יש בעיה בדגמים האלה לגבי הצמיגים - הבנתי שברכב הזה צריך להחליף את כל ארבעת הצמיגים ביחד אבל זה נשמע לי קצת מוזר ואני ממש לא בטוח לגבי זה - אולי צריך שהם יהיו מאותו המותג והדגם... תבדוק מול סובארו.

אמינות ותחזוקה שפויים, אמינות במיוחד.

סובארו B4 2010 לעומת זאת חסכונית (יש לנו אחת במשפחה) אבל לא בדיוק ספורטיבית או בעלת מראה כזה.

תיקח עוד משהו בחשבון - היות ואתה מגיע מעולם הסטריאו לרכב - יש שם בעיה עם הקונסולה המרכזית עד כמה שאני זוכר ואתה תצטרך לעשות בניה מיוחדת אם תרצה לשים שם מסך. דאבל דין עד כמה שזכור לי אפשר לשים מתאם אבל לא בכל דגם - לא בטוח כאן ואתה תצטרך לברר את זה, ממליץ לדבר עם שני מתקיני הבית שלנו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אייל ואדי, תודה על תגובות.

אבל הצטברו לי עוד כמה שאלות:

לאייל,

1. מה הבדל בצריכת דלק ואגרות שנתיות (ביטוח חובה/טסט) מנוע 2.0 לעומת 3.0 ?

2. מה סטטיסטיקה של גניבות הדגם הזה?

3. אם יש להם תקלות מסויימות, ואם יש מה הן?

לאדי,

1. דלתות, אם לא תהיה בעיה לעשות איטום ובדוד טוב וגם להכניס לשם וופרים 7' או שצריך יהיה לעשות בניות?

2. קונסולה, האם אפשרי לפרק מערכת מקורית (רדיו דיסק) ובמקומו לעשות בניה לדבל דין או לחילופין מתאם מדף, אם קיים מתאם מדף ובאיזו דגמים?

יוסי מכיר את הרכב הזה?

פורסם

אדגר

לגבי הדלתות - תלוי איזה 7 אינטש - האבוק 7 נכנס גם בלי בניות בקורולה.

לדעתי יכנס - אם הL6 נכנס לי באוונסיס אני לא אתפלא שבB4 גם יהיה מקום, אבל לדעת דבר כזה בדיוק צריך לנסות אם הרמקול שאתה הולך להתקין ועד כמה שאני זוכר הוא מאוד מאוד עמוק.

לגבי הדבר השני אני זוכר שכמו במאזדה 6 שיש שם בעיה רצינית עם הנושא הזה גם בB4 מהדגמים האלה יש בעייתיות לא קטנה - יוסי מכיר את הרכב היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אייל ואדי, תודה על תגובות.

אבל הצטברו לי עוד כמה שאלות:

לאייל,

1. מה הבדל בצריכת דלק ואגרות שנתיות (ביטוח חובה/טסט) מנוע 2.0 לעומת 3.0 ?

2. מה סטטיסטיקה של גניבות הדגם הזה?

3. אם יש להם תקלות מסויימות, ואם יש מה הן?

לאדי,

1. דלתות, אם לא תהיה בעיה לעשות איטום ובדוד טוב וגם להכניס לשם וופרים 7' או שצריך יהיה לעשות בניות?

2. קונסולה, האם אפשרי לפרק מערכת מקורית (רדיו דיסק) ובמקומו לעשות בניה לדבל דין או לחילופין מתאם מדף, אם קיים מתאם מדף ובאיזו דגמים?

יוסי מכיר את הרכב הזה?

נתוני ביטוח מומלץ מאוד לבדוק מול חברות הביטוח מאחר ואין תשובה אחידה וכיום מחיר הביטוח תלוי במאפייני הנהג

(מיקום מגורים, היסטוריית תביעות וכו')

יש הבדל באגרות הרישוי השנתיות בין דגמי ה 2.0 ל 3.0 זה נובע ממחיר המחירון של הרכב שהיה חדש.

לגבי גניבות אין לנו נתונים מדויקים, אני מאמין שגם חברות הביטוח לא יספקו אותם...

דגמי B4 רבים נמכרו ומצוידים במערכת מסך אמצעי הכולל תוכנת ניווט ואפשרות למצלמת רוורס אחורי מערכת המסך המרכזי ממוקמת בחלק העליון של הקונסולה, באזור של תא האחסון הגדול שנמצא בחלק העליון ביותר של הקונסולה המרכזית.

המסך נפרד ממערכת השמע המקורית שנמצאת במרכז הקונסולה, מסך זה הוצע כאופציה בדגמי הb4 והיו גם גרסאות שצוידו במערכת זו כסטנדרט (גרסאות מסוג LIMITED EDITION )

כמו כן, אנחנו מכירים היום אפשרות (לא דרכנו) על מערכות המשלבות כחלק מהקונסולה ומחליפות את מערכת השמע האינטגראלית לטובת הוספת מערכת מולטי מידה מתקדמת הכולל שלל אפשרויות בידור מתקדמות.

פורסם

רציתי להסב את צומת ליבך שבB4 ניתן להתקין מערכת ג.מ.פ (גז). וכך אתה יכול להוריד לך את צריכת הדלק בכ30-40% וכל זאת תמורת כ7000 ש"ח שחוזרים מהר מאוד בדמות חיסכון בדלק (שפי שנאמר כבר-הרכב הזה שתיין לא קטן).

אני נוהג על כזו עם מערכת גז והביצועים לא יורדים ואין שום בעיה של אמינות.

אבל ישנם שלושה חסרונות:

1. ההנעה בבוקר: לוקח לרכב כ10-20 שניות עד שהוא "מתאפס" ובהתחלה הוא מעט "מגמגם" (גם זה בעיקר בחורף).

2. מיכל הגז תופס מקום ניכר בתא המטען.

3. לא ניתן להחנות את הרכב ברוב המכריע של החניונים התת קרקעיים.

חוץ מזה באמת שהרכב הזה יחסית למתחרים ובשנים האלה (07-09), נותן תמורה נהדרת בכל אספקט: מבטיחות מירבית דרך איבזור נדיב, ממשיך בהנאה בנהיגה עם מעט יותר מקורטוב של התנהגות ספורטיבית ועד אמינות.

אם וכאשר, אוכל להפנות אותך למתקין מורשה, שלו ניסיון רב בהתקנת מערכת ג.מ.פ בסובארו B4.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם כבר אז גפ"מ - גז פחמני מעובה

ואני יודע מאיזה תחביב מגיע פותח השרשור - הוא לא יתקין מערכת גז כמו שהוא גם לעולם לא יסתפק במערכות שמע הסטנדרטיות שיש לשוק להציע... :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, 100% :lol:

אתה מכיר אותי, אני חושב רק על CARPC...:wink:

נתוני ביטוח מומלץ מאוד לבדוק מול חברות הביטוח מאחר ואין תשובה אחידה וכיום מחיר הביטוח תלוי במאפייני הנהג

(מיקום מגורים, היסטוריית תביעות וכו')

יש הבדל באגרות הרישוי השנתיות בין דגמי ה 2.0 ל 3.0 זה נובע ממחיר המחירון של הרכב שהיה חדש.

לגבי גניבות אין לנו נתונים מדויקים, אני מאמין שגם חברות הביטוח לא יספקו אותם...

דגמי B4 רבים נמכרו ומצוידים במערכת מסך אמצעי הכולל תוכנת ניווט ואפשרות למצלמת רוורס אחורי מערכת המסך המרכזי ממוקמת בחלק העליון של הקונסולה, באזור של תא האחסון הגדול שנמצא בחלק העליון ביותר של הקונסולה המרכזית.

המסך נפרד ממערכת השמע המקורית שנמצאת במרכז הקונסולה, מסך זה הוצע כאופציה בדגמי הb4 והיו גם גרסאות שצוידו במערכת זו כסטנדרט (גרסאות מסוג LIMITED EDITION )

כמו כן, אנחנו מכירים היום אפשרות (לא דרכנו) על מערכות המשלבות כחלק מהקונסולה ומחליפות את מערכת השמע האינטגראלית לטובת הוספת מערכת מולטי מידה מתקדמת הכולל שלל אפשרויות בידור מתקדמות.

גניבות

הנושאה הזה אמור להיות מתועד ומעודכן לפרסום לציבור רחב, כמו פרסומים של לשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אני עוד לא חיפשתי נתונים האלו אבל אני מאמין שחייב להיות.

מערכת

שאלה אחרת: האם מערכת רדיו דיסק נפרדת ממערכת של בקרת אקלים? הריי ברור שזה מחובר לקונסולה משותפת...

ואם יש מתאם לקונסולה דבל דין?

אגרות

עלות אגרה נגזרת בהתאם לנפח מנוע ומחירון וכו. , שאלה מה היא? למשל עד שנת 2012 דגם 2007 3.0L לעומת 2.0L?

רציתי להסב את צומת ליבך שבB4 ניתן להתקין מערכת ג.מ.פ (גז). וכך אתה יכול להוריד לך את צריכת הדלק בכ30-40% וכל זאת תמורת כ7000 ש"ח שחוזרים מהר מאוד בדמות חיסכון בדלק (שפי שנאמר כבר-הרכב הזה שתיין לא קטן).

אבל ישנם שלושה חסרונות:

1. ההנעה בבוקר: לוקח לרכב כ10-20 שניות עד שהוא "מתאפס" ובהתחלה הוא מעט "מגמגם" (גם זה בעיקר בחורף).

חוץ מזה באמת שהרכב הזה יחסית למתחרים ובשנים האלה (07-09), נותן תמורה נהדרת בכל אספקט: מבטיחות מירבית דרך איבזור נדיב, ממשיך בהנאה בנהיגה עם מעט יותר מקורטוב של התנהגות ספורטיבית ועד אמינות.

אם וכאשר, אוכל להפנות אותך למתקין מורשה, שלו ניסיון רב בהתקנת מערכת ג.מ.פ בסובארו B4.

בהצלחה.

העניין נבדק, הדבר משתלם איך ורק אם נסיעות שלי עוברות גבול מסויים, וגבול זה נמצא רחוק ממני... אבל תודה

פורסם

מנסיון של אבא שלי עם B4 מודל 2007 משנת 2007 ועד היום (כ90 אלף ק"מ) , שנהגתי עליו כמה אלפי ק"מ , לדעתי מדובר ברכב מצויין ואחת הרכישות הטובות בקטגוריה, במיוחד במחירון הנמוך שלו וההיצע הרב בשוק (רכב 2007 מחיר של כ80K) .

לדעתי השנתון של 2007 הוא זה בו אתה נהנה מכל העולמות - המנוע החזק ביותר, עם האיבזור הגבוה ביותר אחרי מתיחת הפנים אפילו בגרסת הליסינג.

אבא שלי מדווח על צריכת דלק של כ1:10 , אבל הוא נוסע יחסית רגוע וכמעט תמיד עם מזגן.

מבחינת גניבות - לא הייתי דואג יותר מדי, על פי רישומי המשטרה הדגמים הפופולאריים הם סקודות ופולקסווגן. בסביבה בה ההורים שלי גרים יש מכת גניבות אדירה ועדיין אף אחד לא נגע ב B4.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אדגר אתה חייב להרים טלפון ליוסי לגבי נושא הקונסולה - אני יודע שהוא מכיר את הרכב היטב.

לגבי הרכב - זה באמת רכב פצצה ואתה הולך להנות ממנו.

אני יכול לאמר לך שאני משלם אגרת רישוי על הרכב שלי שהוא 2006 2 ליטר - 1700 שקלים או טיפה יותר.

לגבי 3 ליטר אני לא יודע כמה יותר זה יהיה אם בכלל אחרי שנתון מסויים...

הביטוח אני יכול לאמר לך שבשנה הראשונה חברות הביטוח ינסו לעשות עליך קופה - שנה שניה אתה כבר תרד מתחת ל4K בכדי לבטח את הרכב. אני קיבלתי הצעה ב4500 על הרכב הנוכחי כאשר אני יודע היום שבביטוח הבא אני יורד במחיר ל3800 שקלים ואולי אפילו פחות.

תחזוקה - אותו הדבר, הדבר היחידי שעולה יותר זה החלפים אבל תלוי איזה - פילטרים, בלמים וכו' - לא מרגיש הבדל במחיר.

לגבי הסובארו - נכון לעכשיו אבא שלי מאוד מרוצה גם מנושא עלות התחזוקה. ההבדל היחיד שהוא משמעותי לפי מה שאנחנו רואים עד עתה זה המחיר של אגרת הרישוי. צריכת הדלק - בשני המיכלים האחרונים אני רואה צריכה של 1:12 כי אני נוסע רגוע יותר, הרבה יותר רגוע.

Pioneer TS-X150

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

אבל ישנם שלושה חסרונות:

בהצלחה.

שלום loty

אני אשמח לשמוע פרטים על המתקין של מערכת הג.פ.מ בB4

רוב תודות#

פורסם (נערך)

בתור בעלים שנתיים וחצי של B4 2008 2.0 בגרסת לימיטד (שלאחרונה הלכה בתאונה), אוכל לספר לך שלרכב יש רק מגרעה אחת - צריכת דלק נוראית - 1/7 בעיר.

אם מתעלמים מהמגרעה הזאת, הרכב מצויין מכל בחינה. מאובזר בנדיבות, גדול יחסית, אחיזת כביש אין סופית, מהנה לנהיגה ומשלב למופת מראה ואופי של רכב מנהלים עם נגיעות ספורטיביות.

האמינות מופלאה ומלבד טיפולים הרכב לא ראה מוסך, ומדובר על רכב שכבר בן 6.

עניין הצמיגים אומר שכולם צריכים להיות מאותה חברה ודגם (פרופיל זהה). ממליץ על הגודייר איגל F1 שנותנים תחושה שהרכב יושב על מסילה.

עניין הקונסולה:

iaup0.jpg

כמו שאפשר לראות הדגם הנ"ל מגיע עם מסך מובנה בחלק העליון. ראיתי בפורומים בחו"ל שאנשים פשוט הכניסו לשם דבאל דין, כמובן עם קצת התאמות. לכן אין צורך ממשי להשבית את הקונסולה המקורית. מה גם שלדעתי החלק העליון מתאים הרבה יותר למסך מאשר במרכז הקונסולה.

iaup0.jpg

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...