Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ פיאט 500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי כמה חודשים של איכסון (כי היו פרוייקטים אחרים על הראש), משכתי צינור אוויר לעבר המכונית הקטנה ומילאתי בצמיגים הקטנים קצת אוויר. מכונית קטנה, חשבתי לעצמי, משקל נוצה. אדחוף אותה פנימה בקלות. אבל לא, היא שמה ברקס. כלומר, הבלמים קצת תפוסים. אז עם כל הכבוד לרצון, גייסתי את הכלים הכבדים. כלומר, את הכלי הכי גדול וכבד שהיה במוסך: פורד F350... רתמנו את הפיאט הקטנה לוו הגרירה של המפלצת, השבעתי את ניר שלא יפחיד אותי (כי הברקסים לא משהו...) ויצאנו לדרך המאוד קצרה מהחניה למוסך. האמת, אפילו מבלי להניע, זה היה כיף. לא יודע, משהו בפיאט הקטנטונת הזו מעלה חיוך מטופש על השפתיים...

במוסך, העלאנו את הקטנטונת על הליפט ודבר ראשון חיברתי בחזרה את הסיווץ' הישן לו הותאם מפתח חדש. מכיוון שמבעוד מועד כבר ידעתי שהמנוע מסתובב ולא תפוס וגם בדקתי שמן (לא מצאתי היכן בודקים את גובה נוזל הקירור...), כל שנותר הוא למשוך מצבר וכבלים, לבדוק אם יש ניצוץ ו... לנסות להתחיל להניע. לא טרחתי בעניין החלפת השמן, כי הרעיון היה בדיקה מיכנית בלבד. לצורך הערכת מצב. ממילא המנוע ותיבת ההילוכים יפורקו, יבדקו ויסודרו.

כמו כל פיאט ישנה, גם זו הקטנה גילתה סרבנות צפויה (להורי הייתה פעם פיאט 131 סטיישן שבכל חורף, ביום ראשון בבוקר - ורק ביום ראשון בבוקר - היא סירבה להניע. בצהריים של יום ראשון, לא היה איכפת לה. בשום יום אחר היא לא סירבה אפילו פעם אחת. אבל ביום ראשון בבוקר? אף פעם! מכוניות עם אופי...). עוד קצת ניסיונות, עוד קצת ספריי לתוך הקרבורטור והמנוע מתחיל לגלות סימני חיים ו... מניע!

לא יודע כמה זמן הוא עמד ללא תנועה. ניכר שפעם עשו בו עבודת שיפוץ ברמה כזו או אחרת (יותר כזו, לנוכח נזילות השמן...), אבל הוא עובד. קצת לא עגול (לך תדע מה מצב הקרבורטור), אבל עובד.

אחרי זמן-מה הגיע ניר וביקש שאפנה את הליפט. עוד אוטו הגיע לצורך הנעה ראשונה... אז לתומי חשבתי לדחוף את הפיאט הקטנה החוצה, אבל ניר אמר שאם היא מניעה, אז קדימה, שלב לראשון וסע! איך לא חשבתי על זה...

אז כמעט בלי אוויר בגלגלים (רק אחרי זה שמתי לב שמצמיג אחד ירד האוויר לגמרי), שילבתי לראשון ובזהירות הורדתי את המכונית הליפט והוצאתי אותה מהמוסך, בחזרה לחנייתה. רק בהילוך ראשון, במהירות הליכה, אבל בנסיעה!

והחיוך? הוא רק גדל...

אז הנה כמה תמונות וגם קישור לסרטון הנסיעה הראשונה.

http://www.youtube.com/user/driveartisrael#p/a/u/0/0PtukqDLAxQ

17112011574.jpg

17112011576.jpg

17112011577.jpg

17112011575.jpg

17112011578.jpg

17112011579.jpg

17112011580.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשביל מה היית צריך ליפט , היית תופס שני ילדים שיעזרו להרים . :-D

ובעניין השם הרע לפיאט : מהניסיון שלי , אכן כן . בגלל זה הן לא החזיקו הרבה מעמד - ועשו הרבה צרות לבעליהן .

אם כי היו עם אופי איטלקי מהנה מאוד לנהיגה .

הקטנה חמודה ביותר. בהצלחה בהמשך השיפוץ

תמיר

פורסם
בשביל מה היית צריך ליפט , היית תופס שני ילדים שיעזרו להרים . :-D

ובעניין השם הרע לפיאט : מהניסיון שלי , אכן כן . בגלל זה הן לא החזיקו הרבה מעמד - ועשו הרבה צרות לבעליהן .

אם כי היו עם אופי איטלקי מהנה מאוד לנהיגה .

הקטנה חמודה ביותר. בהצלחה בהמשך השיפוץ

תמיר

מה זאת אומרת, שני ילדים?! בדרך כלל אני מחזיק את האוטו ביד אחת באוויר וביד השניה פותח את פקק ריקון השמן ועושה טיפול...

לא מעט פיאט/לנצ'יה/אלפא עברו במשפחתי בשנים עברו, וחלק מהמכוניות אכן הצדיקו את המוניטין הקלוקל שיצא לאיטלקיות וחלק ממש לא. המשותף (כמעט) לכל המכוניות הללו היה היכולת שלהן להעלות חיוך על השפתיים.

אתה זוכר שזה 2 צילינדרים בטור ולא V6, נכון?

אתה בטוח? מאוד מוזר... :wink:

יפה.

מה פשר המדבקה של כיבוי אש יבנה?

ככל הנראה הבעלים הקודם של האוטו היה קשור אל כיבוי האש יבנה. טרם ירדתי לפשרו של עניין עם הבעלים הנוכחי.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
אתה ניגררת כמה מטרים . אני ניגררתי כמה עשרות ק"מ בשטח על ידי לנד רובר בליווי פורד אנגליה

אתה במתקדמים, אני עוד במתחילים...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און, אני מציע שתלך לכיוון הזה:

אישית, אהבתי את הרעיון, אבל...

אני ממש לא מציע להפוך אותה לפיאט 600 (וגם לא 1000 TC)

... זה לא האוטו שלי ולא נראה לי שזה הרעיון שבעליו חשב עליו. אנחנו נשמור את הרעיונות האלו למכוניות אחרות...

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...