Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריטה- האם הרכב שלי מתאים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי באתר משרד התחבורה אך לא הבנתי, האם הרכב שלי מתאים ?

יש לי פולקסווגן פולו 97, עוד שנתיים בן 15, חשבתי לשמור אותו בשביל הגריטה..

מה אתם אומרים ?

פורסם
רכבים הרשאים להשתתף בתוכנית

שימו לב! כל התנאים הבאים חייבים להתקיים:

א':

רכב משנת ייצור 1991 או ישן יותר

רכב שרישיונו (טסט) בתוקף

רכב מסוג פרטי - נוסעים (ברישיון הרכב מופיע - סוג הרכב M1)

רכב אשר נמסר לגריטה בידי בעליו הרשומים

רכב שאינו מעוקל או משועבד

או

ב':

רכב מגיל 15 שנים ומעלה אשר הורד מהכביש עם קוד ביטול "ניידות בטיחות" של משרד התחבורה

רכב מגיל 15 שנים ומעלה אשר לגביו ניתנה הודעת אי שימוש ממשטרת ישראל

רכב מסוג פרטי - נוסעים (ברישיון הרכב מופיע - סוג הרכב M1)

רכב אשר נמסר לגריטה בידי בעליו הרשומים

רכב שאינו מעוקל או משועבד

לא. כפי שאתה רואה (או ראית, באתר משרד התחבורה...), ישנם שני מקרים בהם רכב יכול לקחת חלק בתכנית הגריטה. מקרה א' שלעיל נפסל מהסיבה המודגשת (הרי רכב משנת 1997 אינו ישן יותר מרכב משנת 1991). מקרה ב' שלעיל נפסל גם כן מהסיבה המודגשת. עוד שנתיים תוכל לגרוט את הרכב בתנאי שהוא "יורד מהכביש".

פורסם
לא. כפי שאתה רואה (או ראית, באתר משרד התחבורה...), ישנם שני מקרים בהם רכב יכול לקחת חלק בתכנית הגריטה. מקרה א' שלעיל נפסל מהסיבה המודגשת (הרי רכב משנת 1997 אינו ישן יותר מרכב משנת 1991). מקרה ב' שלעיל נפסל גם כן מהסיבה המודגשת. עוד שנתיים תוכל לגרוט את הרכב בתנאי שהוא "יורד מהכביש".

תודה,

השאלה שלי היא כזאת - מה צריך לעשות כדי שהוא ירד מהכביש ?

האם מכה בשאסי תופס כדי ש'ירד מהכביש' ?

או שלא יעבור טסט ? איך זה עובד ?

בקיצור - איך אני מוריד את האוטו מהכביש מבלי לשלם קנס עצום ?

פורסם

צריך שיעצור אותך בוחן תנועה\ ניידת משרד התחבורה ותקבל הורדה מהכביש בשל ליקויים.

אבל במיקרה הזה גם תקבל קנס, לרוב 1000 ש"ח.

כמובן, הרכב חייב להיות עם טסט בתוקף.

מה הרווחת מכל הסיפור? 2000 ש"ח?

אל תשכח שגם צריך לשלם טסט שנה או שנתיים עד שהרכב יגיע לגיל 15 ולתקן את הבעיות כדי לעבור את הטסט.

עדיף כבר למכור עכשיו לפירוק תמורת כמה מאות שקלים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
צריך שיעצור אותך בוחן תנועה\ ניידת משרד התחבורה ותקבל הורדה מהכביש בשל ליקויים.

אבל במיקרה הזה גם תקבל קנס, לרוב 1000 ש"ח.

כמובן, הרכב חייב להיות עם טסט בתוקף.

מה הרווחת מכל הסיפור? 2000 ש"ח?

אל תשכח שגם צריך לשלם טסט שנה או שנתיים עד שהרכב יגיע לגיל 15 ולתקן את הבעיות כדי לעבור את הטסט.

עדיף כבר למכור עכשיו לפירוק תמורת כמה מאות שקלים.

מה ???? אתה אומר שבשביל לגרוט רכב מעל גיל 15 הוא צריך מצד אחד לקבל הורדה מהכביש ומצד שני צריך לתקן את מה שהוריד אותך מהכביש ולעשות טסט חדש ?? :x אני בכלל לא מבין מה אמרת, הוא לא יכול פשוט נניח לשבור משהו עם הברקסים, לדווח על זה כדי לקבל הורדה בלי קנס ואז לגרוט (בבוא הזמן) ?

פורסם

אני מסביר - הרכב עוד לא בן 15. יש עוד שנתיים עד שיהיה אפשר לגרוט אותו ע"י הורדה מהכביש.

אם הוא לא יחדש טסט פעמיים ויתפסו אותו נוהג ברכב הזה, הוא ייפרד מרישיון נהיגה\יוציא אלפי שקלים על עו"ד.

לא צריך לחדש טסט אחרי הורדה אם בכוונתו לגרוט את הרכב.

אבל עד שתהיה אפשרות לגרוט (ואם תהיה אפשרות כזאת, כי צריך שיעצרו אותו בכביש), צריך להוציא יותר כספים ממה שאפשר לקבל בסוף.

בדרך כלל שואלים על גריטה במיקרה שהרכב לא תקין והתיקונים עולים יותר משובי הרכב.

במיקרה הספציפי הזה לא שווה כלכלית למשוך את הרכב עוד שנתיים.

אתה באמת חושב שניידת משרד התחבורה\שוטר-בוחן מגיע עד לבית בהזמנה טלפונית, כדי לתת הורדה מהכביש בגלל ברקסים שבורים?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אני מסביר - הרכב עוד לא בן 15. יש עוד שנתיים עד שיהיה אפשר לגרוט אותו ע"י הורדה מהכביש.

אם הוא לא יחדש טסט פעמיים ויתפסו אותו נוהג ברכב הזה, הוא ייפרד מרישיון נהיגה\יוציא אלפי שקלים על עו"ד.

לא צריך לחדש טסט אחרי הורדה אם בכוונתו לגרוט את הרכב.

אבל עד שתהיה אפשרות לגרוט (ואם תהיה אפשרות כזאת, כי צריך שיעצרו אותו בכביש), צריך להוציא יותר כספים ממה שאפשר לקבל בסוף.

בדרך כלל שואלים על גריטה במיקרה שהרכב לא תקין והתיקונים עולים יותר משובי הרכב.

במיקרה הספציפי הזה לא שווה כלכלית למשוך את הרכב עוד שנתיים.

אתה באמת חושב שניידת משרד התחבורה\שוטר-בוחן מגיע עד לבית בהזמנה טלפונית, כדי לתת הורדה מהכביש בגלל ברקסים שבורים?

העניין הוא כזה, הטסט עליו נגמר עוד מעט (ואתה לא יודע מה זה להעביר אותו טסט, היה לי אותו 4 שנים, סיוט מתמשך, בוחטות של כסף לטיפולים לפני הוצאתי עליו אלפים בשנה להוצאות שוטפות ועם הדלק כל המשכורת שלי הייתה נעלמת.. כואב בכיס. רכב במצב מכני ירוד מאוד) בעיקרון, אני יכול להשבית אותו (?) אם יש כזה דבר בכלל, אני מתכוון ל-להשאיר אותו אצלי אבל פשוט לא לנהוג עליו (יש בו עכשיו כל כך הרבה דברים לתקן, טרמוסטט, מצבר, דלת, חלון, ברקסים וקאלצ' בלי לספור את זה שקיבל מכה ענקית בצד מאיזה רכב חברה מזד**ן וסליחה על הביטוי.... גרם לי לקנות רכב חדש לגמרי כבר) בקיצור, אני מעדיף כבר להשאיר אותו אצלי כי הכי הרבה שהציעו לי עליו זה 1000 (וגם זה ערבי ששינה את דעתו ועשה לי פרצופים...) אז בעיקרון יכול למשוך איתו שנתיים (פשוט להשאיר אותו בחנייה) לבטל רישוי וכו' ולהעביר לגריטה עוד שנתיים.. מה דעתכם ?

דרך אגב, מקריאה בפורום (אני קורא די הרבה בפורום אבל בקושי מגיב) אני רואה שיש הרבה אנשים צעירים שמגיבים מבלי לדעת הרבה (ותסלחו לי על ההכללה) ומכוון שמדובר פה בנושא רגיש (כסף רבותיי, אני עובד קשה בשבילו...) אז אני אשמח לתגובות של אנשים שמבינים וכמובן סימוכין כלשהם...

תודה רבה לכם!

פורסם
העניין הוא כזה, הטסט עליו נגמר עוד מעט (ואתה לא יודע מה זה להעביר אותו טסט, היה לי אותו 4 שנים, סיוט מתמשך, בוחטות של כסף לטיפולים לפני הוצאתי עליו אלפים בשנה להוצאות שוטפות ועם הדלק כל המשכורת שלי הייתה נעלמת.. כואב בכיס. רכב במצב מכני ירוד מאוד) בעיקרון, אני יכול להשבית אותו (?) אם יש כזה דבר בכלל, אני מתכוון ל-להשאיר אותו אצלי אבל פשוט לא לנהוג עליו (יש בו עכשיו כל כך הרבה דברים לתקן, טרמוסטט, מצבר, דלת, חלון, ברקסים וקאלצ' בלי לספור את זה שקיבל מכה ענקית בצד מאיזה רכב חברה מזד**ן וסליחה על הביטוי.... גרם לי לקנות רכב חדש לגמרי כבר) בקיצור, אני מעדיף כבר להשאיר אותו אצלי כי הכי הרבה שהציעו לי עליו זה 1000 (וגם זה ערבי ששינה את דעתו ועשה לי פרצופים...) אז בעיקרון יכול למשוך איתו שנתיים (פשוט להשאיר אותו בחנייה) לבטל רישוי וכו' ולהעביר לגריטה עוד שנתיים.. מה דעתכם ?

דרך אגב, מקריאה בפורום (אני קורא די הרבה בפורום אבל בקושי מגיב) אני רואה שיש הרבה אנשים צעירים שמגיבים מבלי לדעת הרבה (ותסלחו לי על ההכללה) ומכוון שמדובר פה בנושא רגיש (כסף רבותיי, אני עובד קשה בשבילו...) אז אני אשמח לתגובות של אנשים שמבינים וכמובן סימוכין כלשהם...

תודה רבה לכם!

אם זה אפשרי מבחינה חוקית אז למה לא.

אם אתה חייב לקבל הורדה ולא פשוט ללכת בכוונה להכשל בטסט אז כבר העלות שתהיה להעביר אותו טסט ביחד עם הקנס בהורדה לא שווים את זה ועדיף שתמכור להוא ב1000 וזהו

פורסם

קצת סדר בדברים.

רק רכב עם טסט בתוקף יכול להיכלל בתוכנית הגריטה.

כדי לקבל הורדה ע"י בוחן תנועה /ניידת משרד התחבורה, אתה חייב לנסוע עם הרכב בכביש ולהיתפס על ידם.

כדי לנסוע בכביש אתה צריך שלרכב יהיה טסט בתוקף וביטוח בתוקף.

אתה יכול להקפיא את רשיונות הרכב ולחכות שהרכב יגיע לגיל 15 ואז לתקן מה שצריך, לשלם טסט וביטוח ואחרי שעברת טסט, לנסוע לחפש איפה יש ניידת של משרד התחבורה בביקורת ולקוות שיסמנו לך להיכנס לבדיקה.

סביר שאם עברת טסט, כנראה שלא תיכשל בניידת משרד התחבורה.

בכל מקרה, אם תיבדק ע"י בוחן תנועה או ניידת משרד התחבורה ותיפסל - אתה מקבל יחד עם ההורדה גם קנס. ברוב המקרים ההורדה הזאת גם מלווה באיסור שימוש - כלומר אתה צריך להזמין גרר כדי לפנות הרכב מהמקום בו נבדקת.

רק עכשיו אתה יכול לבחור אם לתקן את הרכב ולהמשיך לנסוע בו, או לגרוט אותו.

בינתיים שילמת את התיקונים, הטסט, הביטוח, הגרר והקנס.

ניתן לקבל החזר חלקי של אגרת הרישוי והביטוח לרכב שנגרט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
קצת סדר בדברים.

רק רכב עם טסט בתוקף יכול להיכלל בתוכנית הגריטה.

כדי לקבל הורדה ע"י בוחן תנועה /ניידת משרד התחבורה, אתה חייב לנסוע עם הרכב בכביש ולהיתפס על ידם.

כדי לנסוע בכביש אתה צריך שלרכב יהיה טסט בתוקף וביטוח בתוקף.

אתה יכול להקפיא את רשיונות הרכב ולחכות שהרכב יגיע לגיל 15 ואז לתקן מה שצריך, לשלם טסט וביטוח ואחרי שעברת טסט, לנסוע לחפש איפה יש ניידת של משרד התחבורה בביקורת ולקוות שיסמנו לך להיכנס לבדיקה.

סביר שאם עברת טסט, כנראה שלא תיכשל בניידת משרד התחבורה.

בכל מקרה, אם תיבדק ע"י בוחן תנועה או ניידת משרד התחבורה ותיפסל - אתה מקבל יחד עם ההורדה גם קנס. ברוב המקרים ההורדה הזאת גם מלווה באיסור שימוש - כלומר אתה צריך להזמין גרר כדי לפנות הרכב מהמקום בו נבדקת.

רק עכשיו אתה יכול לבחור אם לתקן את הרכב ולהמשיך לנסוע בו, או לגרוט אותו.

בינתיים שילמת את התיקונים, הטסט, הביטוח, הגרר והקנס.

ניתן לקבל החזר חלקי של אגרת הרישוי והביטוח לרכב שנגרט.

.

הוא יכול נניח לשים פנסים כחולים משהו ממש בולט שמיד יורידו אותו וזהו ? או שחייב כדי לגרוט שהוא ירד על איזשהי בעיה קריטית שעולה הרבה מידי בשביל אוטו ישן ?

פורסם

יש ליקויים בהם שמים חותמת על הרישיון וקוצבים לך כמה שעות לנסוע למוסך לתקן ולחזור לשגרה.

יש ליקויים שבהם בוחן מבטל את הרישיון (ולזה אנו קוראים הורדה מהכביש) ונאלצים להזמין גרר, לשלם קנס, לתקן הליקוי, לעבור טסט מחדש ולהוציא רשיון מחדש. (או לחילופין אם הרכב בן 15 - לשלם קנס וגרירה וללכת על מסלול גריטה).

(כבר יצא לי לראות רכב שהורידו בגלל צמיגים גמורים ואפילו לא נתנו לנהג לנסוע כמה מאות מטרים עד לפנצ'ריה שהיתה בטווח עין).

תאורטית זה בכלל לא משנה על מה ההורדה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה רבה לכם!

לא כל תשובה, אשר לא נראית לך, נכתבה ע"י מישהו צעיר שמגיב בלי לדעת הרבה.

מה לעשות, לפעמים התשובות ניתנות ע"י מישהו שמבין וגם לפעמים לא כל כך צעיר.

אני בהחלט חושב שהבעיה היא אצלי, כי כנראה לא הצלחתי להסביר את עצמי מספיק טוב - מזל שיש בשביל זה אמיר שליט.

יש לי ידידים, שמכרו לפירוק מיצובישי לנסר 1992. נשארה להם שנה עד האפשרות לגרוט את הרכב בלי כל הבלגן של ניידת בטיחות\קנס\גרר.

אבל הרכב לא עבר טסט, והתיקונים היו צריכים לעלות יותר מ 3000 ש"ח. לכן הרכב נמכר בפחות מ 1000 ש"ח לפירוקיה.

לפי מה שרשמת על המצב של הפולו שלך, תיקח 1000 ש"ח בשתי ידיים ותיפתר מהצרה, במיוחד כאשר יש לך כבר רכב אחר.

• תוכן חדש...